kocynder Re: Pierwszy taniec 21.02.23, 21:03 Był czas, że "hitowało" 2+1 "Windą do nieba". Przyznam że mi z lekka opadła szczęka, że pan młody nie zaprotestował przeciwko "Mój piękny panie, ja go nie kocham, taka jest prawda, pan główną rolę gra w każdym śnie, ale dziewczyna przez świat nie może iść całkiem sama, życie jest życiem..."... No, jednak nie. Odpowiedz Link Zgłoś
ayanna Re: Pierwszy taniec 21.02.23, 21:03 When I Fall in Love - Nat King Cole, uwielbiam Odpowiedz Link Zgłoś
jozefrobotnik Re: Pierwszy taniec 21.02.23, 21:07 Jakbym miała wybierać drugi raz to Cohen Dancing to the end od love, nie wiem czemu, ale uwielbiam. Odpowiedz Link Zgłoś
abidja Re: Pierwszy taniec 21.02.23, 23:49 jozefrobotnik napisał: > Jakbym miała wybierać drugi raz to Cohen Dancing to the end od love, nie wiem c > zemu, ale uwielbiam. Ja to sobie zamowilam na pogrzeb . Moj. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Pierwszy taniec 21.02.23, 21:11 My mieliśmy Sway M.Buble. Pięknie wspominam A tak prawdę mówiąc, to ze wszystkich wesel na których byłam zapamiętałam tylko dwa utwory do pierwszych tańców, jeden to właśnie ten "Time of my life" bo też odtańczyli tam taniec z filmu a drugi to "Kołysanka do nieznajomej" i to dlatego, że przez chwilę sama ją rozważałam, bo bardzo ją lubię. Nie mam pojęcia co było na innych. Odpowiedz Link Zgłoś
raphidophora_tetrasperma Re: Pierwszy taniec 21.02.23, 23:20 kaki11 napisał(a): > My mieliśmy Sway M.Buble. Pięknie wspominam Uwielbiam, jeden z bardziej erotycznych kawałków wszechczasów 💘 Odpowiedz Link Zgłoś
lu_na_be Re: Pierwszy taniec 21.02.23, 21:20 Za moich czasów przodujący był właśnie Cohen "Dance me to the end of love". My mieliśmy nietypowo - "Ten taniec" Renaty Przemyk - "I to nie smutne wcale, że tak będziemy tańczyć długie lata, i poźniej gdy upłyną i my będziemy a nie będzie świata".. ach, aż łezka mi się w oku zakręciła Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: Pierwszy taniec 21.02.23, 21:26 Wiedzieliśmy, że chcemy walca, usiedliśmy z listami piosenek, które są walcami (są takie listy na stronach poświęconym tańcom towarzyskim) i analizowaliśmy, czy podobają nam się melodia i słowa. I w ten sposób wybraliśmy starocia z lat pięćdziesiątych, bo słowa nieźle obrazują nasze wspólne podejście do życia. Jedyny zonk był taki, że to był walc wiedeński, nie angielski, trudniej to zatańczyć jako pierwszy taniec. Ale z pomocą przyjaciół wymyśliliśmy, jak to rozplanować w przestrzeni. Tyle że my wtedy tańczyliśmy trzy razy w tygodniu, nie musieliśmy w mozole ćwiczyć układu. Aż muszę się uśmiechać, jak to piszę, bo tańczyło się nam tak lekko, łatwo, bąbelki szampana i huśtanie na huśtawce aż do nieba. Odpowiedz Link Zgłoś
yuka12 Re: Pierwszy taniec 21.02.23, 23:11 Uwielbiam walc wiedeński ❤️. I to uczucie kołysania się i płynięcia po sali. Niestety trafił mi się mąż arytmiczny i bezstylowo-spontaniczny, nie tylko walce przestałam tańczyć 🤷♀️. Na naszym ślubie nie było wesela tylko domówka po przyjęciu, nieformalna i spontaniczna, zamiast z mężem bawiłam się z teściem, który świetnie tańczył. Odpowiedz Link Zgłoś
trampkoss1 Re: Pierwszy taniec 21.02.23, 21:28 Do tego. Wszyscy z nami tańczyli i śpiewali (bo wszyscy znali tekst). Skaldowie - Wszystko mi mówi że mnie ktoś pokochał Odpowiedz Link Zgłoś
ophelia78 Re: Pierwszy taniec 21.02.23, 21:29 Do "Something" Beatlesow. Bardziej ze względu na tekst niż melodię Gdybym - odpukać! - znow upadła na głowę i chciała za mąż wychodzić (I zaraz wracac) to wybrałabym albo "Perfect" Eda Sheerana. Albo jakiego klasycznego walca. A najchętniej tango argentynskie (ale tego nie da się zatańczyć w kiecy a'la beza) Odpowiedz Link Zgłoś
bazia_morska Re: Pierwszy taniec 21.02.23, 21:50 Teraz? Tylko ten! youtu.be/AE2bY2gOBhk Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Pierwszy taniec 21.02.23, 22:14 My nie mieliśmy pierwszego tańca takiego ściśle mówiąc, że tańczymy sami, przy początku były jakieś walce (Ivanovici?). Z tych, które pamietam, siostra tańczyła do "Sunrise, sunset" ze "Skrzypka na dachu" (walc angielski mniej więcej pasował), kuzynka do walca z "Ojca chrzestnego". Teraz brałabym chyba walc z "Trędowatej". Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: Pierwszy taniec 21.02.23, 22:31 za tydzień będzie dwudziesta rocznica tego wydarzenia, więc proszę o usprawiedliwienie niepełnej odpowiedzi (wstydzę się zapytać męża - on na pewno pamięta, bo po pierwsze on wszystko pamięta a po drugie to był jego wybór); to był jakiś utwór Humperdincka Engelberta, chyba last waltz - wybrany głównie z powodu prostego klasycznego rytmu - wtedy nie było mody na show, więc pobujaliśmy się w prostych krokach Odpowiedz Link Zgłoś
ponis1990 Re: Pierwszy taniec 22.02.23, 19:58 ,,Bo ja chcę Ciebie mieć i juuuż" ;p Odpowiedz Link Zgłoś
bialyhenio Re: Pierwszy taniec 21.02.23, 22:57 mieliśmy ale nie było to time of my life XD ale nie powiem bo mnie ktos rozpozna powiem tylko ze oryginalne ale bardzo związane z tańcem Odpowiedz Link Zgłoś
raphidophora_tetrasperma Re: Pierwszy taniec 21.02.23, 23:02 Gratulacje! Nie tańczyliśmy, nawet nas nie było na własnym weselu ale mieliśmy wybraną taką piosenkę. youtu.be/FQOx1wUFQYM Z racji tego, że rodzice BARDZO chcieli mieć imprezę sami sobie wybrali L.Amstronga. Podobno tańcom i swawolom nie było końca. Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24.0 Re: Pierwszy taniec 21.02.23, 23:30 „Ten Taniec” Renaty Przemyk. Zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Pierwszy taniec 21.02.23, 23:31 Nikt nie wspomnial ... a bylo iles wesel, na ktorych wszystkie mlode pary wybieraly to na pierwszy taniec: A Whole New World - Aladdin (1992) 1080p Teraz sie to wydaje crazy ale ... hmmm ... wiekszosc par wciaz happily razem, czyli magic (carpet?) zadzialal Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
spirit_of_africa Re: Pierwszy taniec 21.02.23, 23:34 Za moich czasów dużo par tańczyło do „I dont wanna miss thing” Aerosmith. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Pierwszy taniec 21.02.23, 23:35 Byłem przekonany, że chodzi o pierwszy taniec w życiu. No, z jakimś partnerem, i że to jakiś wątek nostalgiczny. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Pierwszy taniec 22.02.23, 00:02 To jakiś podlaski, czy śląski zwyczaj? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Pierwszy taniec 22.02.23, 00:04 Do dzisiaj wiedziałem o goleniu balona i przepychaniu piłki tenisowej przez spodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Pierwszy taniec 22.02.23, 12:24 Taki raczej ogólnoświatowy (ogólnonaszokręgowokulturowy). Odpowiedz Link Zgłoś
bialyhenio Re: Pierwszy taniec 21.02.23, 23:44 Zona, tak zatańczcie: Madaari - The Extraordinary Journey Of The Fakir | Dhanush | Vishal D & Nikhita G | Amit T Odpowiedz Link Zgłoś
abidja Re: Pierwszy taniec 21.02.23, 23:46 "Bez ciebie, nic" K.Kilijaṅski i Kayah. Do dzis uwielbiam jej brzmienie i slowa. I zawsze jak ja slysze czuje zapach perfum mego meza. Odpowiedz Link Zgłoś
rozkudlana_wiedzma_z_bagien Re: Pierwszy taniec 21.02.23, 23:55 My tańczyliśmy do "Moonriver" by Henry Mancini Odpowiedz Link Zgłoś
martas83 Re: Pierwszy taniec 22.02.23, 00:28 "Love is in the air" - przy okazji fajnie rozruszał imprezę Odpowiedz Link Zgłoś
interstate95 Re: Pierwszy taniec 22.02.23, 00:37 Zona, pięknej, bezpiecznej drogi razem i wszystkiego najcudowniejszego - zawsze. Razem bądźcie niepokonani <3 Nie mieliśmy wesela, ale tuż przed wyjściem z domu i wyjazdem do urzędu, odtańczyliśmy " Tańcz mnie po miłości kres" - Cohena w tłumaczeniu i wykonaniu Macieja Zembatego. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Pierwszy taniec 22.02.23, 10:48 W pierwszym mężem do Czy to tylko chwila Wodeckiego, z drugim nie było wesela ani pierwszego tańca 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Pierwszy taniec 22.02.23, 10:49 Sorry, podpięłam się pid Ciebie bo myslalam ze to ostatni post w wątku. Odpowiedz Link Zgłoś