Dodaj do ulubionych

Późne ojcostwo

• feel_good_inc Re: Późne ojcostwo 13.03.23, 07:08
      Fizycznie nie ma z tym żadnego problemu. Co prawda z wiekiem rośnie ryzyko związane z uszkodzeniem materiału genetycznego, ale jest ono o rząd wielkości mniejsze niż w przypadku kobiet.
      Za to psychicznie - no sorry winnetou, ale na rodzica, a tym bardziej na ojca to ty się nie nadajesz.
      • riki_i Re: Późne ojcostwo 13.03.23, 23:06
        feel_good_inc napisał:

> Fizycznie nie ma z tym żadnego problemu.

Ty wiesz, do kogo to piszesz? Przeca on jest nadal teoretyk
        • feel_good_inc Re: Późne ojcostwo 14.03.23, 06:47
          Nie zakładam dysfunkcji erekcji, a reszta to już nie chirurgia rakietowa.
          Na ematce znajdziesz móstwo przykładów, że nawet brak funkcjonującego mózgu nie jest przeszkodą w poczęciu.
          • riki_i Re: Późne ojcostwo 14.03.23, 10:44
            No dobra, dobra, ale sam wiesz, że do pewnego typu kobiet tej erekcji mieć nie będziesz, choćby cię trzymali samego miesiąc na jakimś wygonie. Po prostu nie i już. Tanebo odrzuca kobiety już na wejściu swym całokształtem przeterminowanego prawiczka z dysfunkcjami społecznymi.

Technicznie masz rację, to się da zrobić.
            • gr.ruuu Re: Późne ojcostwo 14.03.23, 11:09
              Tanebo jest seksualnie na etapie maksymalnie licealisty więc erekcję to on może mieć na widok stringów
              • snajper55 Re: Późne ojcostwo 14.03.23, 15:07
                gr.ruuu napisała:

> Tanebo jest seksualnie na etapie maksymalnie licealisty więc erekcję to on może
                > mieć na widok stringów

To zdecydowanie nie jest etap licealisty. Licealista nie na za sobą wielu lat autoerotyzmu.

S.
    • demono2004 Re: Późne ojcostwo 13.03.23, 07:09
      Nie. Na ogół takie rzeczy, robi sie wcześniej.
    • jakijaki16 Re: Późne ojcostwo 13.03.23, 07:25
      Znam kilku.
      Ale z grona znanych też jest sporo
      ś p. Janus Weiss został ojcem w wieku 60 i 62 lat. Karol Strasburger coś koło 70.
      • simply_z Re: Późne ojcostwo 13.03.23, 09:32
        Nie kolo, tylko po 70-tce.
    • czarna.mamba50x Re: Późne ojcostwo 13.03.23, 07:30
      Tak ojciec mojego dziecka zrobił kolejne w wieku 51 lat z panią 47 lat. Dziecko zdrowe i piękne.
      Niemniej jednak polecam ci najpierw jakąś formę wgladu w siebie. Wizyty u psychologa zeby się przyjrzeć sobie. Może jakaś grupa wsparcia.
      Mam kolegę, ktory od zawsze mieszka zmamą i ma podobnu atak paniki co ty ze ona odejdzie a jest w podobnym wieku co ty. Z tym ze on ma dorosle dziecko ale nie zbudował z nim relacji takiej zeby to dziecko teraz chciało spędzac z nim czas. Facet się bawił cale zycie a teraz ma depresję bo nie moze zbudować relacji. Jest wygodny. Takze dziecko to nie jest wyjście.
      • by Re: Późne ojcostwo 13.03.23, 08:14
        czarna.mamba50x napisała:

> Niemniej jednak polecam ci najpierw jakąś formę wgladu w siebie. Wizyty u psych
        > ologa zeby się przyjrzeć sobie. Może jakaś grupa wsparcia.

Bardzo dobra rada! Skorzystaj z niej, tanebo.
    • purchawka2020 Re: Późne ojcostwo 13.03.23, 08:10
      Znam.
      Muszą teraz ciężko dorabiać do emerytury, żeby utrzymać dorastające dzieci.
      Dochodzi prostata i łupanie w korzonkach.
      Mi by się już nie chciało.
      • gryzelda71 Re: Późne ojcostwo 13.03.23, 09:50
        Ciekawe, że nikt o tym nie wspomina.
        W rodzinie przed pięćdziesiątka pan spłodził syna. Fajnie, kilka sióstr do.zajmowania się dzieckiem. Bo rodzice zmeczeni......
    • po_godzinach_1 Re: Późne ojcostwo 13.03.23, 08:18
      tanebo001 napisał:

> Czy znacie ojców którzy poczęli dziecko w wieku 50 lat?
      >

A ileż to roboty począć dziecko?
      Potrzebujesz dziecka jako protezy swojego życia, bo boisz sie samotności? to nie jest dobry pomysł, szczególnie dla dziecka.
      • karen_ann Re: Późne ojcostwo 13.03.23, 09:58
        Ha ha jakie wsystkie mądre a ile kobiet ma dzieci, zeby ktos podał im szklankę wody na starość?
        Większośc jest z ojcem dzieci dla kasy i przyzwyczajenia a piszą jakby mialy super relacje i nie uwieszały się na dzieciach. Jakaś hipokryzja
        • gryzelda71 Re: Późne ojcostwo 13.03.23, 10:01
          W sumienyrzy ruchy i za kilka miechów dzieciak jest. Do dziela.
          • snajper55 Re: Późne ojcostwo 14.03.23, 15:15
            gryzelda71 napisała:

> W sumienyrzy ruchy i za kilka miechów dzieciak jest. Do dziela.

Zapomniałaś że do tego jest potrzebna jeszcze kobieta. Same ruchy nie wystarczą. 🤣

S.
            • gryzelda71 Re: Późne ojcostwo 14.03.23, 15:29
              Ale było czy można mieć dziecko w okolicach 50. No można.
        • gr.ruuu Re: Późne ojcostwo 13.03.23, 10:39
          A skąd te statystyki, że większość?
        • by Re: Późne ojcostwo 13.03.23, 12:46
          karen_ann napisała:

> Ha ha jakie wsystkie mądre a ile kobiet ma dzieci, zeby ktos podał im szklankę
          > wody na starość?

Ale przynajmniej się tymi dziećmi zajmują jak matki. A tutaj wyczuwam (sorry tanebo) oczekiwanie, że dorosłym facetem zajmie się żona, tak jak dzieckiem. I będzie kobieta miała dwoje dzieci do ogarnięcia.
          • karen_ann Re: Późne ojcostwo 13.03.23, 13:25
            tak masz rację, oczekiwanie ze zajmie się przy okazji tanebo jak 2 bąbelkiem
          • tanebo001 Re: Późne ojcostwo 13.03.23, 13:28
            Rozmawiałem z kumplem. Stracił matkę (rak) i szybko potem ojca (wypadek). Wiesz co go uratowało? Żona. Bo miał z kim o tym porozmawiać.
            • po_godzinach_11 Re: Późne ojcostwo 13.03.23, 13:31
              tanebo001 napisał:

> Rozmawiałem z kumplem. Stracił matkę (rak) i szybko potem ojca (wypadek). Wiesz
              > co go uratowało? Żona. Bo miał z kim o tym porozmawiać.
              >

Potrzebujesz żony, żeby cię ratowała?
            • karen_ann Re: Późne ojcostwo 13.03.23, 13:35
              Możesz porozmawiać z kumplami jak masz lub psychologiem, wazne żebys ty dawał wsparcie kobiecie a nie oczekiwał od niej wsparcia.
            • gryzelda71 Re: Późne ojcostwo 13.03.23, 13:35
              Żonę zastąp na znajomego, kolegę.
              Nie znajdziesz zona 3 dni po śmierci matki, dzieciaka tez miec nie będziesz na zawołanie. Miałeś tyle lat....
              NADAL MASZ OJCA.
            • mia_mia Re: Późne ojcostwo 13.03.23, 13:38
              Porozmawiaj z psychologiem, psychiatrą, kolegą, a nie nagle szukasz żony, żeby pogadać.
            • by Re: Późne ojcostwo 13.03.23, 14:33
              tanebo001 napisał:

> Rozmawiałem z kumplem. Stracił matkę (rak) i szybko potem ojca (wypadek). Wiesz
              > co go uratowało? Żona. Bo miał z kim o tym porozmawiać.

A co jakby tej żony nie miał? Co by się z nim stało?
              Nie każdy ma przecież żonę/męża/partnera/rodzeństwo, a jakoś musi sobie radzić w życiu dorosłym.

• ciemnokres Re: Późne ojcostwo 13.03.23, 12:55
          karen_ann napisała:

> Ha ha jakie wsystkie mądre a ile kobiet ma dzieci, zeby ktos podał im szklankę
          > wody na starość?

No ile? Bo osobiście takie dziaderskie teksty znam tylko z ust wymierającego pokolenia.

> Większośc jest z ojcem dzieci dla kasy i przyzwyczajenia a piszą jakby mialy s
          > uper relacje i nie uwieszały się na dzieciach. Jakaś hipokryzja

Życie musiało cię srogo rozczarować, skoro związek kojarzy ci się tylko z kasą i przyzwyczajeniem, a dobre relacje z hipokryzją.
          Ale nie wszystkie tak mamy, więc nie projektuj.
          • karen_ann Re: Późne ojcostwo 13.03.23, 13:28
            Nie wszystkie ale znam dużo kobiet sklejonych z synami w pokoleniu obecnym jak i starszym.
            • bazia_morska Re: Późne ojcostwo 13.03.23, 17:22
              No to żyjesz w bańce.
    • palacinka2020 Re: Późne ojcostwo 13.03.23, 13:30
      Tak, a co z tego? Brat babci ma 5 synów z 4 kobietami. Są w bardzo róznym wieku.
    • stasi1 Re: Późne ojcostwo 13.03.23, 14:41
      Kalisz miał dwoje dzieci mając tyle lat, z dwoma kobietami. Więc się da. Dobry kolega w wieku 54 lat będąc prawdziwym dziadkiem.
      Tylko jeśli nie ma się odpowiedniej kobiety to trudno
    • igge Re: Późne ojcostwo 13.03.23, 20:23
      Znam ojca znajomego studenta. Ma 70 lat. Mama 60.
    • felicjastrelicja Re: Późne ojcostwo 13.03.23, 23:34
      Poznałam pewnego pana, który ojcem został w wieku 70 lat.
    • jednoraz0w0 Re: Późne ojcostwo 14.03.23, 01:53
      Nie żebym osobiście znała, ale jest nadzieja dla ciebie, on chyba koło 70 był jak machnął te dzieciaczki?
      • riki_i Re: Późne ojcostwo 14.03.23, 10:47
        On ma w cholerę hajsu (który odziedziczył, a nie zarobił - działki na linii otwockiej) oraz osobowość samca alfa (zdrowo walniętego, ale zawsze).

Dawać taki przykład w wątku o Tanebo, to ja nie wiem co trzeba mieć w głowie.
    • beaucouptrop Re: Późne ojcostwo 14.03.23, 12:09
      Czytam sobie Tanebo i po raz kolejny się zastanawiam czy on tak na serio czy trollowanie to jego hobby i sposób na spędzanie wolnego czasu.
      Czy ktoś jeszcze na tym forum się nad tym zastanawia? Ciekawa jestem.
      • suki-z-godzin Re: Późne ojcostwo 14.03.23, 13:01
        On jest od lat tak spójny, że ja tam wierzę, że to prawda.
        • beaucouptrop Re: Późne ojcostwo 14.03.23, 13:12
          W takim razie to tylko terapię można polecić jeśli nie chce zmarnować reszty życia.
          • feel_good_inc Re: Późne ojcostwo 14.03.23, 13:21
            Wszystkie sugestie wypiera, przypadek beznadziejny.
          • snajper55 Re: Późne ojcostwo 14.03.23, 15:23
            beaucouptrop napisała:

> W takim razie to tylko terapię można polecić jeśli nie chce zmarnować reszty ży
            > cia.

Żeby to tylko jego życie mogło być zmarnowane... Jest jeszcze do zmarnowania życie kobiety, dziecka...

S.
      • by Re: Późne ojcostwo 14.03.23, 14:01
        beaucouptrop napisała:

> Czy ktoś jeszcze na tym forum się nad tym zastanawia? Ciekawa jestem.

Czy myślisz, że tacy ludzie nie istnieją? Oczywiście, że istnieją. W mniejszości ale istnieją.
      • alicia033 Re: Późne ojcostwo 14.03.23, 16:14
        beaucouptrop napisała:

> Czytam sobie Tanebo i po raz kolejny się zastanawiam czy on tak na serio czy tr
        > ollowanie to jego hobby i sposób na spędzanie wolnego czasu.
        > Czy ktoś jeszcze na tym forum się nad tym zastanawia? Ciekawa jestem.

W ogóle. Gdyż nie mam wątpliwości, że to bramka nr 2. Dziwi mnie tylko liczba ematek, które się nabrały/nabierają na jego żałosne, excuses le mot, wys.ywy. Nawet uśmiercenie tu matki nie pomogło im w przejrzeniu na oczy.
        • simply_z Re: Późne ojcostwo 14.03.23, 17:51
          Nie, aczkolwiek moze to jakas dziwna auotokreacja?
        • tanebo001 Re: Późne ojcostwo 14.03.23, 17:56
          dzięki za wbicie noża w plecy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka