tanebo001 22.03.23, 06:00 Jak to zrobić dobrze? Najpierw do lekarza pierwszego kontaktu, poprosić o skierowanie do psychologa? Potem znaleźć takowego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ichi51e Re: psycholog 22.03.23, 07:03 Najpierw odpalić google i poszukać specjalizującego się w naszym problemie z wysokimi ocenami potem do niego pójść. Tak. Za pieniądze przeważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bazia_morska Re: psycholog 22.03.23, 07:09 Na nfz to 2 lata czekania, no może rok, jak dobrze pójdzie. Btw nie otwierają ci sie inne strony poza forum ematki? Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: psycholog 22.03.23, 09:52 na czym polega twoj problem? załóż wątek może zbiorczo forum cos wymyśli? Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: psycholog 22.03.23, 09:58 jak piszesz do tanebo, to ostatnio umarła jego mama. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: psycholog 22.03.23, 09:32 ... i poczekać dwa lata. Idź prywatnie albo do jakiegoś ośrodka interwencji kryzysowej. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mama_jasia Re: psycholog 22.03.23, 10:04 Znależć poradnię zdrowia psychicznego. I iść bez skierowania. Od czasów pandemii nie są wymagane. Albo Środowiskowe Centrum Zdrowia Psychicznego, tam powinieneś dostać pomoc szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
daszka_staszka Re: psycholog 21.04.23, 12:23 Nigdy nie były wymagane skierowania do ośrodka zdrowia psychicznego Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: psycholog 21.04.23, 11:52 Wiecie co? To wszystko jest g... warte. Po miesiącu szukania - wszyscy psycholodzy w Tychach i Katowicach mają terminy pozajmowane na pół roku z góry. Jedna poleciała mi kogoś w... Warszawie. Specjalistę od uzależnień. Niech sobie wsadzą to wiadomo gdzie. W Polsce taka pomoc należy się tylko alkoholikom. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: psycholog 21.04.23, 11:56 Prywatnie? Nie wierzę. (Zresztą sprawdziłam w pierwszym z brzegu linku - są terminy na kolejny tydzień). Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: psycholog 21.04.23, 12:04 No to mówię - w pierwszym z brzegu linku mam terminy na przyszły tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
raphidophora_tetrasperma Re: psycholog 21.04.23, 12:15 Na znanylekarz jest termin na jutro, w Tychach. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: psycholog 21.04.23, 12:21 W Katowicach też są na jutro. Ba, nawet na dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: psycholog 21.04.23, 12:27 Prywatnie? Nie wierzę. Jeśli nawet nie ma na dziś stacjonarnie, to są poradnie jak np. "Dialog", które świadczą usługi psychologów i psychiatrów online i da się zapisać na następny dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: psycholog 21.04.23, 12:29 Są i stacjonarnie i online i w Katowicach i w Tychach i wszystkie to widzimy na znanylekarz tylko tanebo nie dostrzega. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: psycholog 21.04.23, 12:34 Nie ma przeszkód by osoba z Tychów umowila się na konsultację online w poradni z siedzibą w dowolnym mieście. Tanebo kłamie, nie pierwszy raz usiłuje wyłudzić współczucie i zainteresowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: psycholog 21.04.23, 12:45 Aleś jej pojechał. Nie podniesie się. Z czym masz problem z tymi zapisami? Terminów jest jak psów, wszyscy je widzimy, Ty twierdzisz że ich nie ma - nie umiesz się zapisać czy co znowu? Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: psycholog 21.04.23, 12:46 Człowieku, do psychiatry z wyraźną potrzebą przyjmują z dnia na dzień. Ja do psychologa bez problemu umawiam się na za kilka dni. Ty po prostu nie chcesz iść, forum stara się ci pomóc, a jedyne, co otrzymuje w odpowiedzi, to chamowate odzywki. Współczucie dla ciebie się kończy. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: psycholog 21.04.23, 12:47 To jest troll, przede wszystkim. Że przy tym zaburzony i nieradzący sobie z niczym to inna kwestia, ale faktem jest że takiego absurdu jak twierdzenie "no nie ma", kiedy każdy widzi że jest i to od groma, to jeszcze nie odwalał. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: psycholog 21.04.23, 13:09 A merytorycznie coś o tych wizytach, co my je widzimy, a ty nie? Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: psycholog 21.04.23, 13:15 Pytałem na paru grupach na F. Piszą że lepiej iść do kogoś kto ma doświadczenie w takich sytuacjach. Gadanie z kimś kto ma specjalizację uzależnienie czy inną to wyrzucanie kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: psycholog 21.04.23, 13:21 Spoiler: żałoba jest na tyle powszechna, że każdy psycholog ma tu doświadczenie. Poza tym na wstępie napisałeś o wszystkich psychologach. Więc wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: psycholog 21.04.23, 13:29 Opieram się na doświadczeniu tych którzy byli w takiej sytuacji i mają doświadczenie z lekarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: psycholog 21.04.23, 13:39 Ale ty nie chcesz iść do lekarza tylko do psychologa. Kogo właściwie szukasz i z czym konkretnie masz problem? Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: psycholog 21.04.23, 14:31 Pytam z czym masz problem w zapisaniu się do psychologa, których jest od groma. I po co bredzisz że ich nie ma skoro są. Trzeba było napisać że żaden nie jest godzien żebyś do niego poszedł to by była jasna sprawa a tak znowu wyszedłeś na nieogara, którym zresztą jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
inny.kwiatek Re: psycholog 21.04.23, 15:13 tanebo001 napisał: > Mam problem z żałobą po mamie. Więc zapisz się do psychologa. Terminów na przyszły tydzień masz bez liku. A problem masz znacznie głębszy, żałoba to czubek góry lodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
inny.kwiatek Re: psycholog 21.04.23, 15:12 Jakim lekarzem? Przecież o psychologach piszemy, psycholog nie jest lekarzem. Przestań się opierać (o cokolwiek) i zadzwoń umówić się na wizytę. Odpowiedz Link Zgłoś
inny.kwiatek Re: psycholog 21.04.23, 15:11 Więc przestań pytać na grupach tylko zadzwoń do gabinetu i się umów. Żałoba nie jest niczym unikatowym, każdy jej w życiu doświadcza i każdy psycholog zetknął się z tym dziesiątki razy. Żaden psycholog, do którego nie pójdziesz, Ci nie pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: psycholog 21.04.23, 13:22 Te wizyty na jutro czy pojutrze często zmieniają się na późniejsze, jeżeli zaznaczymy, że jest to pierwsza stacjonarna i diagnostyczna wizyta. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: psycholog 21.04.23, 13:34 Przede wszystkim trzeba chcieć pójść. Wątkodajek nie chce,. Nawet gdyby mu tu ludzie podali dokładny termin i miejsce, to dalej by się pławił w jojczeniu. Gdy mu dziewczyny polecały wizytę u psychiatry, to zlał ciepłym moczem. Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: psycholog 21.04.23, 13:57 pursuedbyabear napisała: > Przede wszystkim trzeba chcieć pójść. Wątkodajek nie chce,. Nawet gdyby mu tu l > udzie podali dokładny termin i miejsce, to dalej by się pławił w jojczeniu. Gdy > mu dziewczyny polecały wizytę u psychiatry, to zlał ciepłym moczem. Być może jest tak, jak piszesz, natomiast ja odnosiłem się do tego, że szybkie wizyty do psychologa czy psychiatry dotyczą najczęściej kontynuacji terapii, a nie pierwszej wizyty diagnostycznej, na którą umówić się dużo trudniej. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: psycholog 21.04.23, 14:00 Mam zgoła odmienne doświadczenia, szczególnie jeśli chodzi o psychiatrów, ale cokolwiek tu napiszę, to i tak krew w piach. Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: psycholog 21.04.23, 14:08 pursuedbyabear napisała: > Mam zgoła odmienne doświadczenia, szczególnie jeśli chodzi o psychiatrów, ale > cokolwiek tu napiszę, to i tak krew w piach. Pewnie są jacyś psychiatrzy, do których można się umówić na pierwszą wizytę z dnia na dzień, ale do tych sensownych to z 2-3 tygodnie minimum trzeba odczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
katarrynka Re: psycholog 21.04.23, 14:54 Jakby się zapisał 2 tygodnie temu, to akurat jak znalazł termin u lekarza psychiatry godnego Tanebo miałby dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: psycholog 21.04.23, 14:56 Taaa. Jedyny większy ośrodek w Tychach Centrum Zdrowia Psychicznego - powiedzieli mi żebym pytał za pół roku. Oczywiście można znaleźć kogoś po kursach lub studentów w Sosnowcu. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: psycholog 21.04.23, 15:01 Można znaleźć po prostu psychologów. W Tychach też. Ale jak żaden niegodny takiego panicza widzieć no to nie, przecież twój wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
enty.enty Re: psycholog 21.04.23, 15:12 Dlaczego nie skorzystasz z płatnej wizyty? Nie szukaj pod "psycholog", szukaj pod "psychoterapeuta" ( oni najczęściej mają wykształcenie wyższe). Odpowiedz Link Zgłoś
inny.kwiatek Re: psycholog 21.04.23, 15:16 A psycholog nie ma wykształcenia wyższego? Co właściwie chcialaś powiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
inny.kwiatek Re: psycholog 21.04.23, 15:14 Nie, nie ma czegoś takiego jak „psycholog po kursach”. Nie KŁAM! Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: psycholog 21.04.23, 15:56 > Oczywiście można znaleźć kogoś po kursach lub studentów w Sosnowcu. Co ty bredzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
inny.kwiatek Re: psycholog 21.04.23, 15:15 Jego matka zmarła półtora miesiąca temu, o psychiatrze lub psychologu była mowa od pierwszej chwili, dawno byłby po wizycie. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: psycholog 21.04.23, 15:57 Jak masz kontynuację wizyt u psychoterapeuty, to masz swój termin i nie musisz się zapisywać. I serio, zapisywałam się i tu, i tu - nie, nie jest trudno. Tylko trzeba chcieć. Odpowiedz Link Zgłoś
inny.kwiatek Re: psycholog 21.04.23, 15:09 A ja się po takich wpisach nie dziwię, że jesteś sam. Triss żoną nie jest na własne życzenie, żyje w satysfakcjonującej ją stałej relacji, Ty nie. I nie będziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
inny.kwiatek Re: psycholog 21.04.23, 15:14 Aha. To ty szukasz atencji i rzekomo pomocy, Triss nie. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: psycholog 21.04.23, 12:41 triss_merigold6 napisała: > Nie ma przeszkód by osoba z Tychów umowila się na konsultację online w poradni > z siedzibą w dowolnym mieście. > Tanebo kłamie, nie pierwszy raz usiłuje wyłudzić współczucie i zainteresowanie. Czy ja wiem . Odpowiedz Link Zgłoś
inny.kwiatek Re: psycholog 21.04.23, 15:08 Nieprawda. Pierwsze z brzegu linki pokazują wizyty na przyszły tydzień. Po prostu nie chcesz iść tylko chcesz o tym gadać. Odpowiedz Link Zgłoś