Dodaj do ulubionych

Paulutek raz jeszcze

23.03.23, 20:20
Czy ta kobieta naprawdę nie ma nikogo przyjaznego obok, żeby jej powiedział aby odpoczęła od SM?

Tym razem enigmatycznie mówi, że ex ją przeprasza. A Kurzaj daje do zrozumienia, że niekoniecznie.

www.pudelek.pl/maciej-kurzajewski-publikuje-w-sieci-wymownie-przeprosiny-aluzja-do-pauliny-smaszcz-foto-6879594402519840a
I jeszcze jedno - co ona ma z oczami? Zawsze taki wytrzeszcz? To nie boli?
Obserwuj wątek
    • szmaragdowa.309 Re: Paulutek raz jeszcze 23.03.23, 20:25
      Nawet jak ma kogoś sensownego w swoim otoczeniu to i tak go nie posłucha.
    • alpepe Re: Paulutek raz jeszcze 23.03.23, 20:34
      Nie ma. Nikt dobrowolnie nie wystawi się na cel.
    • kaki11 Re: Paulutek raz jeszcze 23.03.23, 20:48
      Obawiam się, że nie ma. Im dłużej obserwuje tym bardziej mam wrażenie, że jeśli nawet byli ludzie którzy chcieli jej pomóc to już ich trzyma na dystans albo sami zrezygnowali. Trudno pomóc komuś kto sam sobie nie pozwala. I trochę mi jej nawet pod tym względem szkoda - w sensie wygląda na kogoś kto zmaga się z jakimś zaburzeniem a do tego samotnością.
      A oczy to ona raczej ma normalne. Każdemu łatwo zrobić niekorzystne zdjęcie kiedy stosuje mimikę, ona ma akurat taką a pismaki plotkarskie lubią takimi z tyłka wziętymi fotami podgrzewać swoje artykuły.
      • rosapulchra-0 Re: Paulutek raz jeszcze 24.03.23, 12:44
        Zauważyłam, że te plotkarskie portale rzadko wrzucają korzystne zdjęcia ludzi, których obgadują.
    • mid.week Re: Paulutek raz jeszcze 23.03.23, 21:34
      Jedyne osoby które pojawiaja sie w jej sm to ludzie z ktorymi łącza ja relacje zawodowe.
      • ciemnokres Re: Paulutek raz jeszcze 23.03.23, 22:52
        Zajrzałam na jej najnowszy projekt biznesowy. Na platformie edukacyjnej można kupić takie oto kursy Paulutka.
        Komunikacja, negocjacje...
        • ciemnokres Re: Paulutek raz jeszcze 23.03.23, 22:53
          "Jak zaprojektować dobre, spełnione życie?" 💩
        • princy-mincy Re: Paulutek raz jeszcze 24.03.23, 08:58
          Komunikaty ze względu na płeć?
          • ciemnokres Re: Paulutek raz jeszcze 24.03.23, 09:18
            Też mnie to frapuje.
            • sueellen Re: Paulutek raz jeszcze 24.03.23, 10:07
              Budowanie komunikatów ze względu na płeć jest ważne, ponieważ różni ludzie reagują na różne sposoby na różne rodzaje komunikacji. Oto kilka ogólnych zasad dotyczących budowania komunikatów ze względu na płeć:

Unikaj uogólnień i stereotypów. Nie zakładaj, że ludzie o określonej płci mają określone cechy lub preferencje.

Dopasuj swój styl komunikacji do preferencji odbiorcy. Niektórzy ludzie woleliby mniej formalne podejście, podczas gdy inni wolą bardziej fachowy ton.

Używaj języka neutralnego płciowo, aby uniknąć ekskluzywności. Na przykład, zamiast używać "pan" lub "pani", użyj neutralnych słów takich jak "osoba" lub "klient".

Unikaj mówienia o rzeczach związanych z płcią, które nie są konieczne w komunikacji.

Jeśli prowadzisz spotkanie lub prezentację, upewnij się, że uwzględniasz punkty widzenia obu płci.

Bądź ostrożny z użyciem żartów lub innych form komunikacji, które mogą być uważane za obraźliwe lub nietaktowne przez jedną z płci.

Pamiętaj, że istnieją ludzie, którzy identyfikują się poza binarną płcią męską i żeńską, więc należy unikać używania wykluczających określeń, takich jak "mężczyzna" lub "kobieta".

Podsumowując, budowanie komunikatów ze względu na płeć wymaga uwzględnienia indywidualnych preferencji i uniknięcia stereotypów płciowych. Ważne jest również, aby używać neutralnego języka płciowego i być ostrożnym w stosowaniu humoru lub innych form komunikacji, które mogą być uważane za nietaktowne lub obraźliwe przez jedną z płci.

Należy się 450zl. Mogę podać numer konta 🙂
              • ciemnokres Re: Paulutek raz jeszcze 24.03.23, 12:32
                > Jeśli prowadzisz spotkanie lub prezentację, upewnij się, że uwzględniasz punkty
                > widzenia obu płci.

Przecież kawałek wyżej piszesz, że

> Unikaj uogólnień i stereotypów. Nie zakładaj, że ludzie o określonej płci mają
                > określone cechy lub preferencje.

Poza tym to:
                > Używaj języka neutralnego płciowo, aby uniknąć ekskluzywności. Na przykład, zam
                > iast używać "pan" lub "pani", użyj neutralnych słów takich jak "osoba" lub "kli
                > ent".
                >
                ma sens po angielsku, ale po polsku brzmi sztucznie i bełkotliwie.
                Zamiast: "Czy zgadza się pani na nasze warunki?" miałabym powiedzieć: "czy zgadza się osoba na nasze warunki?". Proponuję jeszcze: "Co klient na to, żebyśmy...?", "proszę klienta" i "niech osoba..."
                Zresztą "klient" wg tego, co piszesz, też wskazuje na płeć - kobieta byłaby "klientką".
                Zostaje tylko osoba.

• heca7 Re: Paulutek raz jeszcze 24.03.23, 12:43
                  Poczułabym się dotknięta tą formą. Przychodzę coś załatwić, wydać kasę mówiąc wprost. I nie, nie chodzi mi o jakiekolwiek skakanie koło mnie. Tylko zwykłe, grzeczne zwracanie się do mnie. Jakby mi ktoś wyjechał z tekstem- czy osoba mogłaby zerknąć do tego folderu? uznałabym tego człowieka za durnia tongue_out
                  • sueellen Re: Paulutek raz jeszcze 24.03.23, 13:16
                    PRL był w tym mistrzowski: niech siada, niech się wypnie. Co tu robi?
                    Należy wrócić do starych sprawdzonych metod.
                    • heca7 Re: Paulutek raz jeszcze 24.03.23, 13:30
                      big_grin na szczęście w PRLu byłam trochę mała więc nie miałam okazji poczuć tego na własnej skórze. Ale pamiętam też formę- siadajcie, no siadajcie, napijcie się, powiedzcie co tam u was? A to wszystko kierowane do jednej osoby, nie grupy wink
                      • szmytka1 Re: Paulutek raz jeszcze 24.03.23, 13:42
                        Moja bratowa tak mówi do mojej matki, czyli swojej tesciowej
                        • heca7 Re: Paulutek raz jeszcze 24.03.23, 14:12
                          Ja do teściowej też zwracam się trochę inaczej niż do własnej matki.
                          Do własnej mówię- mamo, idziemy.
                          Do teściowej- czy podać mamie masło? czy widziała mama kota?
                          • szmytka1 Re: Paulutek raz jeszcze 24.03.23, 15:24
                            Miałam na myśli formę siadajcie, idźcie, spijcie, bez mamo.
                          • szmytka1 Re: Paulutek raz jeszcze 24.03.23, 15:26
                            Ja teściowej że 2 lata nie widziałam. Mamo do niej nie przeszłoby mi przez usta, nie że taka wredna. Po prostu obca.
                    • silenta Re: Paulutek raz jeszcze 26.03.23, 11:57
                      To nie jest język PRL tylko państwa do służby.
        • geez_louise Re: Paulutek raz jeszcze 24.03.23, 13:38
          Za 100 złotych to może sprzedałaby 2 kursy - w jeden zainwestowałyby dziennikarka Pudelka, drugi kupiłaby jej mama. Na 450 nie szarpną się nawet one.
    • bazia_morska Re: Paulutek raz jeszcze 24.03.23, 12:06
      Taaa
      • alpepe Re: Paulutek raz jeszcze 24.03.23, 12:46
        Może ma kontrakt reklamowy z dentystą, który jej to zrobił. Wtedy trzeba się uśmiechać odpowiednio.
      • jowita771 Re: Paulutek raz jeszcze 24.03.23, 16:17
        Powinnaś ostrzegać.
      • memphis90 Re: Paulutek raz jeszcze 24.03.23, 20:18
        https://jastrzabpost-pl.cdn.ampproject.org/i/s/jastrzabpost.pl/wp-content/uploads/2022/12/z-18.jpg
      • turbinkamalinka Re: Paulutek raz jeszcze 24.03.23, 20:31
        bazia_morska napisała:

> Taaa

Ja to bym jej się bała jakby się do mnie uśmiechnęła. Ma wywalone żeby jak mój psiak do ataku.
        • bazia_morska Re: Paulutek raz jeszcze 24.03.23, 21:45
          Będzie mi się teraz śnić 😀
          • dominika9933 Re: Paulutek raz jeszcze 26.03.23, 06:41
            www.pudelek.pl/paulina-smaszcz-w-przezroczystej-sukni-wije-sie-na-tiktoku-internauci-oceniaja-troche-dziwny-ten-spektakl-wideo-6880300419529536a
            • dominika9933 Re: Paulutek raz jeszcze 26.03.23, 06:42
              Ta kobieta jest chora. Biedne mopsikisad
            • panterarei Re: Paulutek raz jeszcze 26.03.23, 11:28
              Ładna, zgrabna, wysoka, ale tak nienaturalna, że w ogóle niekobieca

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka