Dodaj do ulubionych

Moja torebka to..

30.03.23, 22:08
Po raz kolejny robię w niej ogarnięcie i szczerze mówiąc..dalej jest sajgon. Niby same potrzebne rzeczy, niby w kieszonkach posprzątane..a dalej syf.
A u Was? Pierdolnik czy wręcz tip topwink
Obserwuj wątek
    • mamtrzykotyidwato5 Re: Moja torebka to.. 30.03.23, 22:13
      W torebce mam portfel, paczkę chusteczek, grzebień i klucze. Jakoś nie da się z tego zrobić bałaganu.
      • lu_na_be Re: Moja torebka to.. 30.03.23, 22:19
        U mnie to samo plus telefon, czasami bez portfela, sporadycznie w torebce ląduje długopis. Nie ma bałaganu.
    • princesswhitewolf Re: Moja torebka to.. 30.03.23, 22:17
      Sa takie wklady przezroczyste do torebek by byl porzadek. Polecam.
      • nika_1985 Re: Moja torebka to.. 30.03.23, 22:35
        Super, skorzystam
    • princesswhitewolf Re: Moja torebka to.. 30.03.23, 22:18
      O takie
      • eliszka25 Re: Moja torebka to.. 30.03.23, 22:22
        Jest jeszcze prostsze rozwiązanie - torebka z dużą ilością przegródek i kieszonek. Nie lubię torebek worków. Moja torebka musi mieć w środku co najmniej 3 przegrody plus kilka różnej wielkości kieszonek. Zawsze wiem, gdzie co mam.
        • princesswhitewolf Re: Moja torebka to.. 30.03.23, 23:10
          Tez.
        • reinadelafiesta Re: Moja torebka to.. 30.03.23, 23:14
          Moje torebki mają mnóstwo kieszonek, przegródek. Milion razy obiecywałam sobie, że będę rzeczy wkładać na miejsce. I co? Śmigło. Wszędzie mam porządek, wiem co gdzie leży. A torebka jak biuro rzeczy znalezionych.
      • georgia.guidestones Re: Moja torebka to.. 31.03.23, 22:22
        princesswhitewolf napisała:

> O takie
        Mam podobny do tego co na screenie jest samym dole po lewej. I po prostu przerzucam go z jednej torebki do drugiej (mam dwie większe i używam naprzemiennie)
    • mikams75 Re: Moja torebka to.. 30.03.23, 22:18
      Pierdolnik.
    • ga-ti Re: Moja torebka to.. 30.03.23, 22:19
      Wpadłam na pomysł, by zminimalizować codzienną torebkę, łudząc się, że to ograniczy pierdolnik, ha, ha, dalej jest, tyle tylko, że ciaśniejszy wink
      No co ja poradzę, że wszystko mi się przyda?
    • eliszka25 Re: Moja torebka to.. 30.03.23, 22:20
      Mój mąż twierdzi, że nie jestem prawdziwą kobietą, bo nigdy niczego nie muszę szukać w mojej torebce. Jak chcę wyjąc telefon, to wkładam rękę i wyjmuję telefon, jak portfel, to cyk i jest portfel, jak klucze, to tak samo itd. Wszystko zawsze jest w tej samej kieszonce. Mam w sumie całkiem sporo rzeczy w torebce, włącznie z zapasem tabletek przeciwbólowych i maseczek dla całej rodziny, ale nie mam bałaganu, ani tym bardziej syfu.
      • nika_1985 Re: Moja torebka to.. 30.03.23, 22:37
        Podziwiam i chciałabym tak!
      • lodomeria Re: Moja torebka to.. 30.03.23, 23:30
        O, jaki zabawny mąż.
      • mikams75 Re: Moja torebka to.. 31.03.23, 16:51
        jedno nie wyklucza drugiego. Ja mam balagan ale takie rzeczy jak portfel, telefon czy klucze odnajduje natychmiast.
        • eliszka25 Re: Moja torebka to.. 31.03.23, 17:06
          Pewnie nie wyklucza, ale ja nie mam bałaganu w torebce. Wszystko jest w przypisanych sobie przegródkach, zawsze tych samych. Nie noszę też pierdyliona dziwnych rzeczy, choć zawsze mam notes, długopis, przynajmniej jedną podpaskę, krem do rąk, pomadkę ochronną i pilniczek do paznokci. To jest moja podstawa, bez której nie wychodzę.
          • mikams75 Re: Moja torebka to.. 31.03.23, 18:26
            ale nadal - mozna miec pierdylion dziwnych rzeczy, bajzel a w konkretnych kieszonkach konktretne potrzebne przedmioty. Jak ktos ma balagan, to nie oznacza z automatu, ze ma same niepotrzebne rzeczy badz nie potrafi niczego znalezc.
            • eliszka25 Re: Moja torebka to.. 31.03.23, 22:31
              A ja nadal nie mam ani bałaganu ani niepotrzebnych rzeczy w torebce. Od czasu do czasu zbierze mi się kilka paragonów. Poza tym jest stały zestaw.

Poza tym chyba jednak inaczej rozumiemy pierdolnik w torebce. Dla mnie rzeczy poukładane w przegródkach i odkładane zawsze do tych samych kieszonek, to jednak nie jest pierdolnik, tylko co najmniej jako taki porządek, bo przynajmniej najważniejsze rzeczy są uporządkowane. Nie lubię toreb worków, gdzie wszystko jest w jednej ogólnej komorze, bo wtedy pierdolnik, to właściwie jedyna opcja.
    • andallthat_jazz Re: Moja torebka to.. 30.03.23, 22:22
      Kupilam wreszcie mniejsza, bo w ostatniej niemal tydzien nosilam nieswiadomie mlotek. Tak, ze ten. 🤦‍♀️ Teraz mam tel., kalendarz, chusteczki, sluchawki, blyszczyk + perfumy, gumy do zucia, tampona i wkladke, portfel, pioro i pamietnik, leki. Chyba tyle. Klucze i papierosy zazwyczaj w kieszeni. W torbie dodatkowej musowo picie i ksiazki (obojetnie, gdzie ide).
      • andallthat_jazz Re: Moja torebka to.. 30.03.23, 22:26
        Uzupelnie. Oczywiscie jak rzeczywiscie wychodze, to targam ksiazki i picie, tj. lekarz, szkola, teatr, spacer, pralnia. Jak ide po 2 bulki, to rzecz jasna nie.
        • pasquda77 Re: Moja torebka to.. 30.03.23, 22:28
          Moja torebka to bęben maszyny losującej 😂
          • andallthat_jazz Re: Moja torebka to.. 30.03.23, 22:34
            Znam ten stan. 🤪 Raz wyjelam przy pani w banku portfel z przyczepiona do niego wkladka. Na szczescie zapakowana. Teraz mam odrebne kieszenie na takie rzeczy i za malo miejsca, by robic za wielblada. 😂
            • pasquda77 Re: Moja torebka to.. 31.03.23, 11:23
              Ja w sklepie przy kasie wyjęłam z torebki torbę na zakupy z przyklejoną podpaską 😂🙈Na szczęście czystą i nieużywaną...
          • nika_1985 Re: Moja torebka to.. 30.03.23, 22:37
            smile)))
        • nika_1985 Re: Moja torebka to.. 30.03.23, 22:34
          No właśnie mimo,że mam kieszonki to sie wysypuje i jeszcze ciężar jest spory. Taka już chyba moja natura..
          Dwie pary kluczy, długopisy, dokumenty, kalendarz, portfel, chusteczki, krem do rak, błyszczyki dwa, powerbank, jakaś książka, telefon, tampony luzem się walają, gumka do włosów i spinka, atomizer z ulubionym zapachem. Były jeszcze rajstopy i lakier do paznokci + chusteczki do higieny intymnej. Coś tam wyciągam czasami, ale zwykle nie mam czasu. Dziś musiałam usiąść na ławce i wytrzepać torebkę szukając kluczy bo już nie dałam radywink)) za głupotę się placi
          • andallthat_jazz Re: Moja torebka to.. 30.03.23, 22:40
            Trzepanko torebek tez znam, zazwyczaj mialo miejsce w stresowych sytuacjach i dziwnych miejscach. I tak, nie raz bylam zdziwiona ich zawartoscia. 😂
        • mojave Re: Moja torebka to.. 31.03.23, 07:35
          A po co Ci w teatrze książka ?
          • andallthat_jazz Re: Moja torebka to.. 31.03.23, 15:37
            Bo jak przedstawienie do bani, to pozniej ide sie pocieszyc w kawiarni ksiazka. Lub czytam czekajac na spektakl. Wiec nie to, ze siedzac wsrod publicznosci swiece telefonem i bezczelnie czytam. 😂
    • ta Re: Moja torebka to.. 30.03.23, 22:28
      W torebce organizer z trzema komorami i czterema mniejszymi kieszeniami.
      Wszystko, co trzeba na miejscu, nic się nie plącze.
      Przy zmianie torebki jednym ruchem przekładam organizer z zawartością.
      • nika_1985 Re: Moja torebka to.. 30.03.23, 22:35
        Chyba muszę to kupić
    • pepsi.only Re: Moja torebka to.. 30.03.23, 22:31
      tip top.
      podstawa to wielkość, moja jest mała, i do tego ma 3 takie same przegródki.
      nie ma miejsca na bałagan, czy choćby na jedną zbędną rzecz.
    • kaki11 Re: Moja torebka to.. 30.03.23, 22:35
      Pierdolnik big_grin i to nie wynika z tego, że jest tam dużo rzeczy bo jakby to policzyć to wcale nie, a z tego że większość z tego co jest lata luźno w głównej komorze, czy to klucze i chusteczki czy paragony zabrane ze sklepu
      • nika_1985 Re: Moja torebka to.. 30.03.23, 22:41
        W sumie chyba masz rację, u mnie tez tak lata,że krew mnie zalewa jak muszę szukać czegoś. I jeszcze kable mam tam no i flakonik z odkazaczem. Czasem był puder i pędzel, ale jak w pośpiechu go zamek przyciął upss.to już nie cuduje
    • daniela34 Re: Moja torebka to.. 30.03.23, 22:45
      "Slùzbowa" torebka to wór obfitości i jest tam wszystko. Prywatne torebki za to mieszczą minimum rzeczy.
    • koko8 Re: Moja torebka to.. 30.03.23, 23:02
      Pierdolnik. I tak, mam organizer torebkowy, w którym też mam pierdolnik.
    • spirit_of_africa Re: Moja torebka to.. 30.03.23, 23:11
      Pierdolnik totalny, ale to wynika z tego, że torebek mam dużo i zmieniam często. Mam różne rozmiary, więc organizer odpada.
      • dominika9933 Re: Moja torebka to.. 31.03.23, 04:57
        Mam duże torebki w większości, bo lubię takie, ale w nich portfel, notes i mini kosmetyczkę. Telefon i klucze wtedy, gdy nie mam kieszeni lub małe (teraz w kurtce nosiłam). Nie mam bałaganu.
    • mia_mia Re: Moja torebka to.. 31.03.23, 05:38
      Ostatnio coraz częściej nie noszę torebki, zadowalając się kieszeniami w kurtce czy spodniach, teraz jestem na etapie poszukiwania jakiejś malutkiej, bo w wiosenno letnich ubraniach nie zawsze są kieszenie. W większych mam bałagan i w dodatku potrafię wyciągnąć z nich w najdziwniejszych momentach najdziwniejsze rzeczy.
      • ritual2019 Re: Moja torebka to.. 31.03.23, 17:00
        mia_mia napisał(a):

> Ostatnio coraz częściej nie noszę torebki, zadowalając się kieszeniami w kurtce
        > czy spodniach,

To tak, zwlaszcza na zakupy, zabieram tylko telefon. Na spacery, krotkie wyjscia tez. Mam zawsze w kieszeni szczotke do wlosow, maja skladana, mam ich kilka jesli nie kilkanascie, w kazdej kurtce, marynarce w razie gdybym zapomniala.
    • marta.graca Re: Moja torebka to.. 31.03.23, 08:21
      Pierdolnik, tak samo jak w innych miejscach. Ostatnio z mężem się śmialiśmy, że mam torebkę Hermiony, bo były tam rzeczy na każdą okazję, od czytnika, poprzez parę skarpetek, po piasek z plaży smile
    • olpa7 Re: Moja torebka to.. 31.03.23, 08:30
      Zawsze kupuję małe skórzane torebki Wittchen. Mieści się portfel, telefon, klucze, szminka, chusteczki, scyzoryk i gaz pieprzowy. Na śmieci nie ma miejsca
      • olpa7 Re: Moja torebka to.. 31.03.23, 08:31
        Aaaaaa portfel oczywiście też mam mały. Duży zająłby całą torebkę
    • hosta_73 Re: Moja torebka to.. 31.03.23, 08:34
      Bardzo mi pomaga organizer ale nie i tak latają mi lużno, mała szczotka do włosów, antyperspirant, bo kiedyś wzięłam i już nie wyjęłam, dużo paragonów i zmiętych chusteczek higienicznych. Jak to wyrzucę to jest znowu porządek.
    • szarmszejk123 Re: Moja torebka to.. 31.03.23, 08:36
      Nie mam pierdolnika, nie noszę "przydasiów" typu łomy, młotki czy inne :p
      W torebce mam portfel, notes z długopisem ( praktycznie nie tknięty, bo wszystko zapisuje w telefonie, ale bardzo ładny, w prezencie dostałam :p), małą paczkę mokrych chusteczek, pomadkę nawilżającą i czasem telefon ( częściej w kieszeni) .
    • samochod-policyjny Re: Moja torebka to.. 31.03.23, 11:20
      ...plecak. Czasem ciężki, zwłaszcza kiedy niosę grube słowniki, podręczniki, zeszyty i laptopa. Pergolnik głównie z tego powodu, że gromadzę paragony, woreczki po kanapkach etc. Raz na czas robię porządek, najczęściej w zbiorkomie, wszystkie śmieci wrzucam do papierowej torebki po bułce i wyrzucam na przystanku.
    • jolie Re: Moja torebka to.. 31.03.23, 12:01
      Na głowie zawsze mam bajzel, a w torebce pierdolnik.
    • znowuniedziela Re: Moja torebka to.. 31.03.23, 14:07
      Ja mam tyle torebek i plecaków, które bezustannie zamiennie używane są, że muszę mieć organizację na wysokim poziomie opanowaną. Mam portfel,kalendarz, telefon i kosmetyczkę(w niej potrzebne leki,scyzoryk,tampony, szczoteczkę itp), sporadycznie czytnik lub książkę czy tablet.
      Po przyjściu do domu układam wsad na półeczce i pakuję wieczorem do wybranej torby.
      Te wsady dotorebkowe mnie zastanawiają, ale mam różne torebki, i podkowy i prostokątne pakowane z wąskiego boku i koło mam i worki,więc taki organizer nie wszedłby mi do każdej,musiałabym mieć ich kilka,a to już by było bezsensowne. Więc jest jak jest.

Straszne jest z drugiej strony, że moja liczna kolekcja torebuniek znudziła mi się i nie wiem co z nimi począć a nie potrafię się za sprzedaż zabrać...
    • ritual2019 Re: Moja torebka to.. 31.03.23, 16:56
      Mam jedna torebke ktora zabieram do pracy. Pasuje zawsze. Mam w niej szczotke do wlosow, lusterko, maly notatnik-kalendarz z dlugopisem, ladowarke do telefonu, telefon, okulary (potrzebuje do czytania), pilnik i nozyczki do paznokcji, chusteczki i blyszczyk do ust. Nie mam w niej balaganu. Na wyjscia biore torebke ktora pasuje do stroju, telefon, okulary, blyszczyk/szminka, chusteczki, szczotka do wlosow. Nic wiecej.
    • nenia1 Re: Moja torebka to.. 31.03.23, 17:00
      ja po prostu dość rzadko noszę torebki, a jak już to preferuje mniejsze, czy wręcz małe.
      Dlatego najczęściej mam w nich porządek. Najczęściej mam klucze, telefon, kartę,
      trochę gotówki w bocznej w kieszonce, chusteczki higieniczne i bywa, że trochę
      śmieci w rodzaju paragonów z zakupów, ale zazwyczaj też je szybko wywalam po powrocie do domu.
    • zaczarowanyogrod Re: Moja torebka to.. 31.03.23, 22:15
      U mnie porządek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka