10.04.23, 22:59
Córka ma blond włosy, lekko kręcone. Niestety są bardzo cienkie i rzadkie. Dodatkowo bardzo suche i łamliwe. Pomimo wielu jej starań i dbałości stan włosów się nie poprawia. Może ktoś z was miał podobny problem i jakieś specyfik okazał się naprawdę skuteczny? Chciałabym podsunąć jej jakiś pomysł bo wiadomo że jak każda nastolatka chciałaby mieć ładne włosy
Obserwuj wątek
    • taki-sobie-nick Re: Włosy 10.04.23, 23:46
      Zaczęły mi się ostatnio osłabiać włosy i pomógł szampon z dziegciem i cynkiem. Uprzedzam, ze on pachnie nieładnie, tymze dziegciem.

Niemniej same włosy miałam zupełnie inne. Piszę na zasadzie "a nuz pomoze".
      • geez_louise Re: Włosy 10.04.23, 23:57
        Nie, na takie włosy jak ma córka autorki wątku to ten szampon zdecydowanie ZASZKODZI.

I co macie z tym dziegciem, jak rany, to nie XIX wiek. Jest mnóstwo produktów które działają a nie śmierdzą, nie podrażniają skory głowy i nie wysuszają łodygi włosa. Przecież to smoła!
        • ichi51e Re: Włosy 17.04.23, 08:33
          A co pomoże?
    • geez_louise Re: Włosy 11.04.23, 00:06
      Weź córkę do trychologa, być może coś można poprawić suplementacją lub zabiegami.

Jeśli chodzi o pielęgnację - blog Anwen i na początku produkty Anwen, z czasem córka dobierze sobie jeszcze lepsze.
    • madzioreck Re: Włosy 11.04.23, 00:09
      Dobrze byłoby ustalić przyczynę łamliwości, natomiast jeśli chodzi o pielęgnację, to nic lepszego od olejowania jak dotąd nie wymyślono.
    • mamtrzykotyidwato5 Re: Włosy 11.04.23, 00:22
      A badania jej zrobiłaś? Tarczyca zdrowa, cukrzycy nie ma, zaburzeń hormonalnych, ani anemii też nie ma? Odwodnienie, za mało białka w diecie, za mało żelaza i witamin?
      • eriu Re: Włosy 11.04.23, 01:10
        Suche i łamliwe brzmi jakby było coś nie tak. Koniecznie badania. U zdrowej osoby włosy nie są łamliwe.
    • szarmszejk123 Re: Włosy 17.04.23, 09:50
      Jak już wyżej dziewczyny pisały, warto zrobić badania, a doraźnie to może cassia?
    • mondaymorning1987 Re: Włosy 17.04.23, 10:33
      Ja polecam serię jantar, szampon, odżywka oraz wcierka, jest też olejowa kuracja na ciepło. Też mam jasne włosy i niestety wcierki ziołowe je przyciemniały, jantar jest neutralny dla koloru. Firma farmona. Tani ale skuteczny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka