18.04.23, 10:59
Idę jutro do ginekologa, bo pierwszy raz w życiu boli mnie jajnik.
I totalnie się nie znam, czy w USG wyjdzie każda ewentualna przyczyna bólu?
Pomijam torbiele, guzy, bo to wiadomo, ale czy stan zapalny będzie widoczny? Nie chce wyjść na histeryczke, lekarka nie wydaje się zbyt miła po tym co wnioskuje z komentarzy na znanym lekarzu.
Ale tylko do niej były miejsca uncertain
Obserwuj wątek
    • mama-ola Re: Badanie 18.04.23, 11:04
      To zależy od sprzętu. Mnie lekarz uczciwie przyznał, że nie widzi dobrze. Poszłam potem prywatnie na dużo lepszy sprzęt.
      Stan zapalny wykaże badanie CRP - zapewne dostaniesz skierowanie.
    • mamtrzykotyidwato5 Re: Badanie 18.04.23, 11:16
      Z guzami i torbielami, to też wcale nie wiadomo.
      Ja ostatnio byłam na 3 usg.
      Pierwsze u gina, nic nie znalazł, powiedział, że wszystko w porządku i że pewnie ból od jelita.
      Drugie u radiologa, znalazł w miejscu bólu twór na 3 cm długi i 7 mm szeroki miedzy macicą i jajnikiem, odesłał mnie z o gina.
      Trzecie u gina (innego), tworu 3 cm nie znalazł ale znalazł polip w macicy wchodzący do szyjki i powiedział, że mam poszerzone pętle jelit, tam gdzie mnie bolało.
      No i kasy nawydawałam, a dalej nic nie wiem, choć to co mnie bolało w zasadzie przestało.
      Chyba pójdę rezonans zrobić, może to coś wyjaśni.
      • mama-ola Re: Badanie 18.04.23, 11:26
        > choć to co mnie bolało w zasadzie przestało.

Ja mam taki twór, który daje dolegliwości bólowe tylko w czasie miesiączki i w czasie owulacji. Tłumaczę to sobie w ten sposób, że wówczas jajniki pracują, są bardziej wrażliwe i naciskające na nie twór im bardziej przeszkadza.
      • jozefrobotnik Re: Badanie 18.04.23, 11:27
        Dzięki.
        Mi nigdy nic nie było, a od dwóch dni mam takie kłucie, coś jakby skurcz w prawym jajniku 😔
        I w sumie sram się trochę.
        • mama-ola Re: Badanie 18.04.23, 11:29
          Czy jesteś w trakcie owulacji? Który to dzień cyklu?
          • jozefrobotnik Re: Badanie 18.04.23, 14:52
            12
            Nigdy nie bolały mnie jajnika, nawet przy owulacji, stąd moje zaniepokojenie
            • mama-ola Re: Badanie 18.04.23, 15:28
              To może być owulacja. Ale do lekarza idź oczywiście, żeby czegoś nie przegapić.
              • jozefrobotnik Re: Badanie 18.04.23, 17:32
                Zapisałam się bo zawsze miałam bezbolesne owulacje, nawet będąc nastolatka
                Wiadomo że już mam najgorsze scenariuszeuncertain
                • towarzyszka_leila Re: Badanie 18.04.23, 17:38
                  Bolesne owulacje mogą nasilać się z wiekiem. Punktowe kłucie to raczej owulacja. Ja z guzem jajnika miałam bóle promieniujące z dołu brzucha do krzyża, plus biegunki. Ale sprawdzić trzeba.
    • hosta_73 Re: Badanie 18.04.23, 11:31
      " lekarka nie wydaje się zbyt miła po tym co wnioskuje z komentarzy na znanym lekarzu."

Też byłam u doktorki, która miała wręcz fatalne opinie w necie. Jeszcze z córką na pierwszą wizytę...
      Pani miała być niesympatyczna, nieempatyczna, naburmuszona, zbywająca itp, itd. Okazało się to zupełną nieprawdą. Byłyśmy jeszcze na drugiej wizycie, i też było wszystko ok. Gdyby nie odległość sama chętnie bym się do niej przepisała.
      Nie nastawiaj się źle smile
      • angazetka Re: Badanie 18.04.23, 11:40
        > Też byłam u doktorki, która miała wręcz fatalne opinie w necie. Jeszcze z córką na pierwszą wizytę...

Dlaczego zaryzykowałaś?
        • mama-ola Re: Badanie 18.04.23, 11:44
          Komu się chce pisać opinie w necie? Komuś silnie zmotywowanemu, komuś, kto jest wściekły i musi gdzieś dać upust. Zadowolony nie ma potrzeby. Dlatego opinie negatywne są częstsze, tu nie ma sprawiedliwego obrazu lekarza. Nie trzeba wierzyć. Ani nazywać ryzykiem tego, że się pójdzie do kogoś o złej opinii.
          • hosta_73 Re: Badanie 18.04.23, 11:57
            "Komu się chce pisać opinie w necie? Komuś silnie zmotywowanemu, komuś, kto jest wściekły i musi gdzieś dać upust"

Dokładnie tak.
          • kk345 Re: Badanie 18.04.23, 13:53
            Jeśli złe opinie się powtarzają,to biorę je pod uwagę. I nie zaryzykowałabym ewentualnej traumy dziecka, umawiając ją na pierwszą wizytę u gina mającego opinię gbura.
            • hosta_73 Re: Badanie 18.04.23, 14:19
              My też wzięłyśmy je pod uwagę. Córka ma 16 lat nie 11, opinie o doktorce czytała i stwierdziła, że najwyżej to będzie jej pierwsza i ostatnia wizyta u tej pani.
              Obiecałam sobie, że wystawię jej pozytywną opinię i oczywiście zapomniałam. Ale zaraz to zrobię smile
              • kk345 Re: Badanie 18.04.23, 15:10
                A nie,jak 16 to można zaryzykować 🤦
          • xxkoralinaxxx Re: Badanie 18.04.23, 18:19
            Absolutnie się z tym nie zgadzam. Z racji swoich chorób odwiedziłam prywatnie 32049304 lekarzy i zawsze wystawiam opinię. Jestem kulturalnym, miałym i mało roszczeniowym pacjentem, natomiast gdy lekarz jest chamski, to oczywiście, że napiszę o tym w internecie. Wystawiam również pozytywne opinie i ich na szczęście jest większość. Nigdy bym nie zaryzykowała pójścia do osoby, która ma dużo negatywów, z reguły to się potwierdza, jak nie na pierwszej, drugiej czy trzeciej wizycie to na piątej.
        • hosta_73 Re: Badanie 18.04.23, 11:56
          Bo znajoma jest jej pacjentką a pilnie potrzebowałam kobiety gina. Powiedziała, że jest specyficzna i nie każdemu odpowiada ale ona nic do niej nie ma. To była jedna z niewielu pozytywnych opinii.
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: Badanie 18.04.23, 13:45
      Nawet torbiel ci może nie wyjść. Wszystko zależy od sprzętu, umiejętności lekarza.
      • jozefrobotnik Re: Badanie 18.04.23, 14:53
        Nigdy w życiu nie miałam problemów żadnych ginekologicznych, i jestem zesrana równo sad
        • zerlinda Re: Badanie 18.04.23, 15:04
          No cóż, zawsze jest pierwszy raz. Też nigdy nie miałam problemów a jestem po zabiegu. Na szczęście wynik dobry. Więc to nie musi być nic złego, spokojnie.
        • mebloscianka_dziadka_franka Re: Badanie 18.04.23, 18:49
          Wierzę, ale takie objawy jak ty masz, ma miliony kobiet na całym świecie i są one dla nich zupełnie normalne. Przy staraniach o dziecko to wręcz jest pożądane kłucie w jajnikach i inne dolegliwości, bo to znaczy, że coś się dzieje i może to zwiastun poczęcia smile To, że nnigdy tak nei miałaś, nie oznacza jeszcze nic złego, bo może od teraz tak będziesz mieć. Przebieg cyklu u kobiety może się zmieniać i, jasne, takie zmiany trzeba skonsultować z lekarzem, ale bez paniki, będzie dobrze smile
          • jozefrobotnik Re: Badanie 18.04.23, 19:35
            ❤️

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka