Dodaj do ulubionych

Zapach na lato

19.04.23, 21:52
Kwiatowy, cytrusowy, lekki, świeży, żadnych nut orientalnych, mile widziana bergamotka, grejpfrut... Jakieś pomysły?
Obserwuj wątek
    • mayaalex Re: Zapach na lato 19.04.23, 21:57
      Aqua allegoria ma bardzo przyjemne zapachy w tym stylu - ostatni wachalam mandarynke z bazylia, wersja harvest lub intense
      Bardzo lubie tez lekkie wody biotherm, pasuja do opisu, wlasciwie wszystkie.
      Aqua di parma z bergamotka?
      • igge Re: Zapach na lato 19.04.23, 22:38
        Dokładnie to chciałam napisać.
        Od lat lubię te zapachy.
        • simply_z Re: Zapach na lato 19.04.23, 22:39
          Aqua alegoria huerba fresca tez jest fajna
      • aadrianka Re: Zapach na lato 20.04.23, 06:37
        Aqua Allegoria Herba Fresca. Hermes Un Jardin sur le Nil. Generalnie wody alegoryczne i ogródki to moje ulubione świeżaki.
      • alex_vause35 Re: Zapach na lato 20.04.23, 09:19
        O dzięki, Biotherm! Zamówiłam i już do mnie jedzie.
    • mayaalex Re: Zapach na lato 19.04.23, 21:58
      a jeszcze mi sie przypomnialo, ze dla siebie, bardziej moze na wiosne, kupilam clinique happy, jest swiezy i delikatny.
    • bazia_morska Re: Zapach na lato 19.04.23, 22:02
      Właśnie doszła do mnie próbka Juliette has a gun "not a perfume". I to będzie ulubieniec na lato smile
      • magdallenac Re: Zapach na lato 19.04.23, 22:43
        Spróbuj mieszać NaP z innymi zapachami - super kompozycje powstają.
        • bazia_morska Re: Zapach na lato 20.04.23, 06:42
          Tak! smile
    • koko8 Re: Zapach na lato 19.04.23, 22:29
      Aqua Allegoria Bergamote Calabria
      Tocca Florence
      Tocca Belle
      Chociaż ja z tych co do letnich sukienek noszą soir d'orient albo shaghaf oud wink
    • mdro Re: Zapach na lato 20.04.23, 09:32
      Chciałam polecić Elizabeth Arden Green Tea Fig (koniecznie ten figowy), ale widzę, że praktycznie zniknął ze sklepów, więc przy okazji - jeśli są miłośniczki, to może być ostatnia okazja (ja mam jeszcze w zapasie jeden wink).
    • chicarica Re: Zapach na lato 20.04.23, 09:34
      Lanvin Eclat d'Arpege od lat dla mnie. Niby nic ale ma coś co powoduje że wracam do niego.
      Versace Bright Crystal, nie cytrusowy ale owocowy. Wersja Absolu - bardziej trwała. Guess różowy w srebrnej butelce - taki sam praktycznie (zamiast zapachu maliny ma coś tam innego ale wychodzi praktycznie na to samo).
      Eau de Rochas Fraiche - dużo jakiegoś chłodnego cytrusa, dobrze się sprawdza w takie prawdziwe, hiszpańskie upały, do białego bawełnianego giezła.
      • mdro Re: Zapach na lato 20.04.23, 09:47
        Też bardzo lubię. Ale używam całorocznie, także jako taki "bezpieczny" zapach, gdy trzeba być blisko między ludźmi.
    • lilia.z.doliny Re: Zapach na lato 20.04.23, 09:39
      Hermes Eau de rhubarbe
      Taki jakiś inny niż wszystkie " lekkie świeże na lato", ale dokładnie taki, jak powinien
    • purchawka2020 Re: Zapach na lato 20.04.23, 09:51
      Hermes
      Le jardin sur le Nil,
      Un Jardin Sur Le Toit

W tym roku mam UN JARDIN EN MEDITERRANEE
      Nuty głowy: bergamotka, kwiat pomarańczy
      Nuty serca: oleander
      Nuty podstawy: cedr, figa
      Grupy zapachów: kwiatowe, wodne

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka