alex_vause35 19.04.23, 21:52 Kwiatowy, cytrusowy, lekki, świeży, żadnych nut orientalnych, mile widziana bergamotka, grejpfrut... Jakieś pomysły? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mayaalex Re: Zapach na lato 19.04.23, 21:57 Aqua allegoria ma bardzo przyjemne zapachy w tym stylu - ostatni wachalam mandarynke z bazylia, wersja harvest lub intense Bardzo lubie tez lekkie wody biotherm, pasuja do opisu, wlasciwie wszystkie. Aqua di parma z bergamotka? Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Zapach na lato 19.04.23, 22:38 Dokładnie to chciałam napisać. Od lat lubię te zapachy. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Zapach na lato 19.04.23, 22:39 Aqua alegoria huerba fresca tez jest fajna Odpowiedz Link Zgłoś
aadrianka Re: Zapach na lato 20.04.23, 06:37 Aqua Allegoria Herba Fresca. Hermes Un Jardin sur le Nil. Generalnie wody alegoryczne i ogródki to moje ulubione świeżaki. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_vause35 Re: Zapach na lato 20.04.23, 09:19 O dzięki, Biotherm! Zamówiłam i już do mnie jedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Zapach na lato 19.04.23, 21:58 a jeszcze mi sie przypomnialo, ze dla siebie, bardziej moze na wiosne, kupilam clinique happy, jest swiezy i delikatny. Odpowiedz Link Zgłoś
bazia_morska Re: Zapach na lato 19.04.23, 22:02 Właśnie doszła do mnie próbka Juliette has a gun "not a perfume". I to będzie ulubieniec na lato Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Zapach na lato 19.04.23, 22:43 Spróbuj mieszać NaP z innymi zapachami - super kompozycje powstają. Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Zapach na lato 19.04.23, 22:29 Aqua Allegoria Bergamote Calabria Tocca Florence Tocca Belle Chociaż ja z tych co do letnich sukienek noszą soir d'orient albo shaghaf oud Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Zapach na lato 20.04.23, 09:32 Chciałam polecić Elizabeth Arden Green Tea Fig (koniecznie ten figowy), ale widzę, że praktycznie zniknął ze sklepów, więc przy okazji - jeśli są miłośniczki, to może być ostatnia okazja (ja mam jeszcze w zapasie jeden ). Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Zapach na lato 20.04.23, 09:34 Lanvin Eclat d'Arpege od lat dla mnie. Niby nic ale ma coś co powoduje że wracam do niego. Versace Bright Crystal, nie cytrusowy ale owocowy. Wersja Absolu - bardziej trwała. Guess różowy w srebrnej butelce - taki sam praktycznie (zamiast zapachu maliny ma coś tam innego ale wychodzi praktycznie na to samo). Eau de Rochas Fraiche - dużo jakiegoś chłodnego cytrusa, dobrze się sprawdza w takie prawdziwe, hiszpańskie upały, do białego bawełnianego giezła. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Zapach na lato 20.04.23, 09:47 Też bardzo lubię. Ale używam całorocznie, także jako taki "bezpieczny" zapach, gdy trzeba być blisko między ludźmi. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Zapach na lato 20.04.23, 09:39 Hermes Eau de rhubarbe Taki jakiś inny niż wszystkie " lekkie świeże na lato", ale dokładnie taki, jak powinien Odpowiedz Link Zgłoś
purchawka2020 Re: Zapach na lato 20.04.23, 09:51 Hermes Le jardin sur le Nil, Un Jardin Sur Le Toit W tym roku mam UN JARDIN EN MEDITERRANEE Nuty głowy: bergamotka, kwiat pomarańczy Nuty serca: oleander Nuty podstawy: cedr, figa Grupy zapachów: kwiatowe, wodne Odpowiedz Link Zgłoś