Dodaj do ulubionych

Brak ochoty na słodkie

26.04.23, 18:06
Jakiś czas temu wyniki może nie zaczeły być złe, ale stały się alarmowe.
Trzeba było zainterweniować by odwrócić trend. W sumie droga była i jest jasna i prosta.
Eliminacja węgli prostych i fast foodu.
Myślałam, że będzie problem i taka gwałtowna zmiana przyniesie jakieś jazdy i ogromną chęć na "zakazane" produkty.
Ale choć sama w to nie wierze to od początku marca nie zjadłam nic co kwalifikuje się jako "słodkie" i nie mam najmniejszej chęci na cokolwiek. Tak jakby to przestało istnieć.
Podobnie jest z fastami. Przez ten kilka tygodni najbardziej fastfudowym jedzeniem był ramen i kilkanaście kawałków sushi.
Jak myślicie co powoduje ten brak chęci na słodycze?
Obserwuj wątek
    • fogito Re: Brak ochoty na słodkie 26.04.23, 18:10
      Przeszlas na druga stronę mocy. Ja się odżywiam zdrowo od wielu lat i nigdy nie mam ochoty na słodkie. O fastfoodach nawet nie wspominając, bo mnie już sam zapach odrzuca.
    • hukers Re: Brak ochoty na słodkie 26.04.23, 18:29
      Myślę, że w pierwszym zdaniu zawiera się odpowiedź na pytanie sformułowane w zdaniu ostatnim.
      • lajtova Re: Brak ochoty na słodkie 26.04.23, 18:32
        No nie mogę się z tym zgodzić. Wyniki wynikami, ale to nie mogło spowodować aż takiej totalnej blokady.
    • pepsi.only Re: Brak ochoty na słodkie 26.04.23, 18:38
      Najadasz się, po prostu. Najadasz się białkiem, węglami złożonymi, tłuszczem. Jak się dobrze zbilansuje posiłek, to organizm wcale nie woła słodkiego.
      • lajtova Re: Brak ochoty na słodkie 26.04.23, 18:49
        To co piszesz przemawia do mnie.
        Tłuszcze też uległy zmianie. Główne źródła obecnie to ryby, orzechy, oliwa i awokado ale w niezbyt dużych ilościach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka