Dodaj do ulubionych

Krążek, czy plastry?

27.04.23, 14:17
Wiele lat temu stosowałam pigułki antykoncepcyjne, ale moje libido było na minusie. Potem kilkanaście lat prezerwatywy. Teraz znów chciałam wrócić do pigułek, bo pomyślałam, że przez kilkanaście lat może wymyślili coś nowego. Po rozmowie z ginekologiem zaczęłam myśleć o plastrach, a ostatecznie wyszłam z receptą na krążek antykoncepcyjny. Ale szczerze mówiąc to im więcej czytam, tym jestem mniej przekonana do niego.
Któraś z Was używa? Co lepsze krążek, czy plastry? Nie wiem czy realizować receptę, czy pisać do gina, że jednak chcę plastry. No i jak kształtują się ceny? Z tego co widzę, to krążek wychodzi chyba najdrożej z tego wszystkiego. Wie ktoś gdzie we Wrocławiu najtaniej?
Obserwuj wątek
    • hosta_73 Re: Krążek, czy plastry? 27.04.23, 14:29
      Stosowałam Nuva Ring przez 6 lat. Zdecydowałam się na niego bo pigułki, które brałam kilka lat wcześniej bardzo źle na mnie działały m. in. obniżając libido. Do zera albo gorzej wink
      Byłam zadowolona, mniej upierdliwy od łykania pigułek, nie trzeba o nim pamiętać (musiałam mieć ustawione przypomnienie w telefonie o wyciągnięciu i założeniu). Nie czułam się źle jak wcześniej przy tabletkach ale libido też zjechało choć nie aż tak bardzo.
      Ostatnio kupowałam w zeszłym roku i wychodziło ok. 40 zł/m-c ale jest też trochę tańszy Pola Ring czy Gyno Ring.
      Plastrów nie chciałam.
      • ritual2019 Re: Krążek, czy plastry? 27.04.23, 16:36
        A moze spirala np mirena?
    • alpepe Re: Krążek, czy plastry? 27.04.23, 14:29
      Libido miałaś na minusie, bo były hormony, czy w plastrach hormonów brak?
    • mirkad Re: Krążek, czy plastry? 27.04.23, 14:30
      Ja mam krążek od jakiś 3-4 lat. Cena ok. 30 zł. Kwestia przyzwyczajenia - na początku miałam schizy, że mi wypadnie itp. itd., ale teraz ani go nie czuję, ani nie pamiętam nawet że jest. Polecam.
      • milejdi_di Re: Krążek, czy plastry? 27.04.23, 15:01
        mirkad napisała:

> Ja mam krążek od jakiś 3-4 lat. Cena ok. 30 zł. Kwestia przyzwyczajenia - na
        > początku miałam schizy, że mi wypadnie itp. itd., ale teraz ani go nie czuję, a
        > ni nie pamiętam nawet że jest. Polecam.

Gdzie takie ceny? Widzialsm od 70 zł za 1.
        • mirkad Re: Krążek, czy plastry? 27.04.23, 18:40
          Tak, odpowiednik np. adaring.
      • milejdi_di Re: Krążek, czy plastry? 27.04.23, 16:10
        mirkad napisała:

> Ja mam krążek od jakiś 3-4 lat. Cena ok. 30 zł. Kwestia przyzwyczajenia - na
        > początku miałam schizy, że mi wypadnie itp. itd., ale teraz ani go nie czuję, a
        > ni nie pamiętam nawet że jest. Polecam.

Stosujesz jakiś zamiennik NuvaRing?
    • koko8 Re: Krążek, czy plastry? 27.04.23, 14:33
      Krażek lepszy ze względu na wygodę użycia.
      Adaring, który stosowałam, kosztował ok 90 pln za 3 szt. Nie wiem czy bardziej ekonomiczny niż plastry.
      • milejdi_di Re: Krążek, czy plastry? 27.04.23, 15:02
        koko8 napisała:

> Krażek lepszy ze względu na wygodę użycia.
        > Adaring, który stosowałam, kosztował ok 90 pln za 3 szt. Nie wiem czy bardziej
        > ekonomiczny niż plastry.

Ja mam receptę na nuva ring. Od 70 zł za 1 sztukę.
        • hosta_73 Re: Krążek, czy plastry? 27.04.23, 15:05
          Zawsze kupowałam pakowane po 3, może stąd różnica w cenie?
        • koko8 Re: Krążek, czy plastry? 27.04.23, 15:15
          To kup zamiennik, sprawdź w aptece cenę.
          Też kupowałam opakowanie po 3 systemy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka