bywalec_hoteli 27.04.23, 15:29 dziś rusza - pierwszy lot z Paryża. Będziecie korzystać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zanetka.x Re: Lotnisko w Radomiu 27.04.23, 15:32 to jest dokładnie lotnisko w Warszawie Radomiu nie w Radomiu. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec_hoteli Re: Lotnisko w Radomiu 27.04.23, 15:36 XD Radom jednak leży dość daleko od Warszawy XD Odpowiedz Link Zgłoś
mamtrzykotyidwato5 Re: Lotnisko w Radomiu 28.04.23, 00:04 Taaa, tak samo, jak lotnisko Warszawa Modlin. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Lotnisko w Radomiu 28.04.23, 01:33 mamtrzykotyidwato5 napisała: > Taaa, tak samo, jak lotnisko Warszawa Modlin. Albo Warszawa Kraków. S. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Lotnisko w Radomiu 28.04.23, 08:47 Modlin znajduje się ze 30 km od granic Warszawy, lotnisko Radom ponad 100, to jednak różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
efka_454 Re: Lotnisko w Radomiu 28.04.23, 12:11 Różnica mniej więcej 70km i możliwości bezpośrednich połączeń komunikacyjnych Odpowiedz Link Zgłoś
enty.enty Re: Lotnisko w Radomiu 28.04.23, 08:20 zanetka.x napisała: > to jest dokładnie lotnisko w Warszawie Radomiu nie w Radomiu. Lotnisko Warszawa-Radom znajduje się pod Radomiem przecież. Tak mi pokazuje mapa google. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Lotnisko w Radomiu 27.04.23, 15:42 Dlaczego nie podajesz pełnej nazwy, to jest lotnisko Warszawa Radom😂 Powinni nagrywać miny tych, którzy tam wylądują i zorientują się, że do Warszawy to ponad 100 km i 2 godziny autobusem. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Lotnisko w Radomiu 27.04.23, 19:18 Kto by się spodziewał, że Radom nie jest w Warszawie 🤦 Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Lotnisko w Radomiu 27.04.23, 19:20 To śmiejesz się z czegoś, o czym nawet nic nie wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec_hoteli Re: Lotnisko w Radomiu 28.04.23, 00:13 Śmieję się z tego, że Radom nazwano Warszawa Radom. Przejeżdżałem przez Radom wiele razy, ale nie wiedziałem, że to południowy Ursynów XD Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Lotnisko w Radomiu 28.04.23, 10:04 Przywoływane w tym wątku Paryż Beavais jest 84 km od Paryża. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Lotnisko w Radomiu 28.04.23, 10:56 Podejrzewam, że jest tam szybka kolej z tego lotniska do centrum Paryża? Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Lotnisko w Radomiu 28.04.23, 10:59 bywalec.hoteli napisał: > Podejrzewam, że jest tam szybka kolej z tego lotniska do centrum Paryża? pudło Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Lotnisko w Radomiu 28.04.23, 14:42 alicia033 napisała: > bywalec.hoteli napisał: > > > Podejrzewam, że jest tam szybka kolej z tego lotniska do centrum Paryża? > > pudło "Najpopularniejszym i zarazem bezpośrednim środkiem transportu łączącym lotnisko w Beauvais ze stolicą Francji jest autobus lotniskowy. (...) Czas trwania podróży wynosi około 75 min." www.podrozepoeuropie.pl/lotnisko-paryz-beauvais/ S. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Lotnisko w Radomiu 28.04.23, 11:19 Dziwiłeś się nazywaniu lotniska w Radomiu "Warszawa", a nie skomunikowaniu Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Lotnisko w Radomiu 28.04.23, 17:42 bywalec_hoteli napisał: > Nie wiedziałem XD Bywalec niezmiennie dostarcza Serio, nie wiedziales? Myslales, ze Warszawa Radom oznacza, ze lotnisko jest na Ochocie? Ze wszystkich grażynek ty jesteś największą, to jest cudowne Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Lotnisko w Radomiu 27.04.23, 21:18 mia_mia napisał(a): > Powinni nagrywać miny tych, którzy tam wylądują i zorientują się, że do Warszaw > y to ponad 100 km i 2 godziny autobusem. podejrzewam, że ci, którzy skorzystają z tego lotniska to ci sami, co korzystają z Paryż-Beauvais, więc jednak 0 zaskoczenia sytuacją. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Lotnisko w Radomiu 27.04.23, 22:26 Podmiejskie lotniska są zwykle dobrze skomunikowane z miastem, to z tego co sprawdziłam nie jest, a sam dojazd jest dość drogi, więc nawet na tanie podróżowanie się to nie łapie. Odpowiedz Link Zgłoś
inny.kwiatek Re: Lotnisko w Radomiu 27.04.23, 22:39 Dojazd z Warszawy do Radomia jest drogi? Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Lotnisko w Radomiu 28.04.23, 02:59 Mignęła mi gdzieś cena ok. 100 zł za autobus z lotniska do Warszawy, przy cenie biletów 200-300 zł to sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Lotnisko w Radomiu 28.04.23, 06:46 mia_mia napisał(a): > Mignęła mi gdzieś cena ok. 100 zł za autobus z lotniska do Warszawy, przy cenie > biletów 200-300 zł to sporo. Ale pitolenie wejdź w ustawienia połączenia lotnisko Radom - Warszawa Okęcie i sprawdź .Jazda 1h 20 minut i ceny inne niż te twoje 100 zł .Wszystko jest jeszcze świeże i na dotarciu .Jak można tak narzekać i obrzydzać .Polka potrafi . Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Lotnisko w Radomiu 28.04.23, 07:08 Obrzydzać? Jeśli komuś pasuje niech lata z/do Radomia, w końcu 800 mln już wydano, natomiast nie jest to blisko Warszawy. Życie zweryfikuje ilu będzie amatorów takiego podróżowania. Odpowiedz Link Zgłoś
efka_454 Re: Lotnisko w Radomiu 28.04.23, 12:17 mia_mia napisał(a): > Obrzydzać? Jeśli komuś pasuje niech lata z/do Radomia, w końcu 800 mln już wyda > no, natomiast nie jest to blisko Warszawy. Życie zweryfikuje ilu będzie amatoró > w takiego podróżowania. Zdaje się, że życie już raz zweryfikowało atrakcyjność tego lotniska Teraz to reanimacja pacjenta za państwowe pieniądze, żeby przed wyborami pokazać, że "słuszną linię ma nasza władza" ;P Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Lotnisko w Radomiu 28.04.23, 05:26 inny.kwiatek napisała: > Dojazd z Warszawy do Radomia jest drogi? Będą autobusy wachadlowe oraz zwykłe .Ludzie tylko potrafią narzekać i nic więcej . Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu1 Re: Lotnisko w Radomiu 28.04.23, 05:42 Autobusy może i będą waHadłowe. Ale chyba nie sądzisz ze będą jeździły na powietrze. Śmieszna promocja do 15 maja za darmo autobusy, za darmo parking nic nie wnosi. Choć nie przeczę, że dla niektórych osób z okolic może to lotnisko jakimś rozwiazaniem. Pytanie tylko jaka bedzie skala zainteresowania a tym samym sensu ekonomicznego całego przedsięwzięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Lotnisko w Radomiu 28.04.23, 06:31 Dwie godziny plus ponad 100km i dojazd do Warszawy z lotniska Warszawa-Radom robi się długi, niewygodny i nieekonomiczny, ale co kto lubi. Tylko mam wrażenie, że amatorów takich wypraw nie będzie wielu, biorąc pod uwagę, że już na Modlin było sporo narzekań. Ja przynajmniej z Radomia latać nie zamierzam, no chyba, że zrobią czartery o 1000 zł tańsze niż z Warszawy, a nie zrobią. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Lotnisko w Radomiu 28.04.23, 14:45 taniarada napisał: > Będą autobusy wachadlowe oraz zwykłe .Ludzic tylko potrafią narzekać i nic więc > ej . Ale będą chyba dopiero po elektrycznych samochodach i tanich mieszkaniach? Obiecanki trzeba realizować po kolei. S. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Lotnisko w Radomiu 28.04.23, 01:35 mia_mia napisał(a): > Podmiejskie lotniska są zwykle dobrze skomunikowane z miastem, to z tego co spr > awdziłam nie jest, a sam dojazd jest dość drogi, więc nawet na tanie podróżowan > ie się to nie łapie. Ale będzie już niedługo skomunikowane, gdy tylko powstanie CPK. S. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Lotnisko w Radomiu 28.04.23, 06:45 mia_mia napisał(a): > to z tego co sprawdziłam nie jest, a sam dojazd jest dość drogi, więc nawet na tanie podróżowan > ie się to nie łapie. czyli tak samo, jak Beauvais. Do Paryża z Beauvais dojeżdża się autobusem. Cena też w okolicach 100 zł. Naprawdę, to żadne dziwo, ta Warszawa-Radom. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Lotnisko w Radomiu 28.04.23, 07:50 To ile takich lotnisk ma Paryż? Warszawa już ma jedno - Modlin. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Lotnisko w Radomiu 28.04.23, 09:08 iwles napisała: > To ile takich lotnisk ma Paryż? bez znaczenia. Nic nie zakazuje mieć więcej, niż Paryż. Chociaż akurat nie ma. > Warszawa już ma jedno - Modlin. z punktu widzenia odległości Modlin to warszawski odpowiednik Paris - Roissy - Charles de Gaulle a nie Radomia. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Lotnisko w Radomiu 28.04.23, 17:30 Do Radomia trzeba jakoś dojechać. Dla kogoś z NIE Warszawy to problem, bo Radom jest słabo skomunikowany. Jeżeli chodzi o Modlin, to tutaj też nie jest kolorowo z dojazdem/odjazdem. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Lotnisko w Radomiu 28.04.23, 17:48 thank you, captain obvious! Bez ciebie nigdy byśmy nie wpadli, że na lotnisko trzeba dojechać... Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Lotnisko w Radomiu 28.04.23, 14:46 iwles napisała: > To ile takich lotnisk ma Paryż? > Warszawa już ma jedno - Modlin. Chyba więcej. A Warszawa-Kraków i Warszawa-Rzeszów? S. Odpowiedz Link Zgłoś
inny.kwiatek Re: Lotnisko w Radomiu 27.04.23, 22:38 Sądzisz, że ktoś w Polsce nie wie gdzie leży Radom? Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Lotnisko w Radomiu 28.04.23, 05:32 inny.kwiatek napisała: > Sądzisz, że ktoś w Polsce nie wie gdzie leży Radom? No i co dalej ? Wszyscy wiedzą ,a jakie to ma odniesienie do wątku .Będziesz korzystała ? Czy tylko potrafisz z kolega wyżej ponarzekać i krytykować tak jak on potrafi . Odpowiedz Link Zgłoś
mava1 Re: Lotnisko w Radomiu 28.04.23, 09:01 ja nawet rozumiem, że ty, jako pisiowa wielbicielka, stajesz murem za "linia partii" ale chyba na głowę musiałabym upasć, żeby z Warszawy targać sie do Radomia. Do Okecia mam 10 minut jazdy taxi (albo własnym samochodem, jesli ktos z rodziny mnie podwiezie), i tyle. Do Radmomia musze wyjechac odpowiednio wcześniej (3 godz?), kombinowac z dojazdem, tłuc sie z bagażami. Jesli podróżuje się z dziećmi to jest to jeszcze bardziej uciążliwe. Tak samo jest z powrotem. Siedzac na tyłku w Warszawie sprawdzam sobie w internecie, na stronie lotniska Okecie, czy sa jakies opóźnienia w lotach tp i ew. wyjeżdżam z domu odpowiednio później, zamiast kwitnąć na lotnisku "w oczekiwaniu". Radom jest tak samo durnowatym pomysłem, jak CPK, z którego i tak mało kto bedzie podróżował. O ile w ogóle powstanie, a mam nadzieję, że jednak nie i horchała z własnej kieszeni zapłaci za straty, jakie ponosimy wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Lotnisko w Radomiu 28.04.23, 09:07 Ale wiesz, że nie wszyscy pasażerowie lotnisk mieszkają w Warszawie? 10 minut jazdy taxi Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Lotnisko w Radomiu 28.04.23, 09:23 Podejrzewam, że pociągiem czy autobusem z wielu miejscowości umiarkowanie blisko Radomia jest łatwiej dojechać do Warszawy, Krakowa czy Lublina niż do Radomia. Odpowiedz Link Zgłoś
mava1 Re: Lotnisko w Radomiu 29.04.23, 16:11 >Ale wiesz, że nie wszyscy pasażerowie lotnisk mieszkają w Warszawie? 10 minut jazdy taxi wiem, owszem, ale nasi możnowładcy przedstawiają to lotnisko jako alternatywne dla Warszawy właśnie. A komuś, kto mieszka w promieniu 100-200 km raczej wszystko jedno, czy dojedzie do działającego Modlina, czy Warszawy, czy raczkującego Radomia. Rozumiem, że teraz wszyscy pisi posłowie beda odbywac podróże z/do Radomia a potem do Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Lotnisko w Radomiu 28.04.23, 14:49 mava1 napisał(a): > Radom jest tak samo durnowatym pomysłem, jak CPK, z którego i tak mało kto bedz > ie podróżował. Oba są wspaniałymi pomysłami (choć CPK jest pomysłem dużo lepszym) na wyprowadzanie pieniędzy z budżetu do prywatnych kieszeni. S. Odpowiedz Link Zgłoś
noname2021 Re: Lotnisko w Radomiu 27.04.23, 21:34 W koncu Radom bedzie slynal z czegos innego niz Chytra Baba Odpowiedz Link Zgłoś
brenda_bee Re: Lotnisko w Radomiu 27.04.23, 22:17 Chytra baba to jest tak kretyński zbieg okoliczności, że aż żal Odpowiedz Link Zgłoś
brenda_bee Re: Lotnisko w Radomiu 27.04.23, 22:37 Kiedyś podczas wigilii dla najuboższych na miejskim deptaku ktoś zrobił zdjęcie jak kobieta wstaje i sięga nad stołem po butelkę napoju. Ktoś dorobił do tego głupawą historię, że chciała sobie ten napój zabrać do domu no i się zaczęło- że pazerna, chytra, zachłanna, chce ukraść itepe. Odpowiedz Link Zgłoś
inny.kwiatek Re: Lotnisko w Radomiu 27.04.23, 22:39 Chyba nie widziałaś tego filmu. Odpowiedz Link Zgłoś
brenda_bee Re: Lotnisko w Radomiu 27.04.23, 22:45 Obejrzałam. Nie miałam racji. Ale takie sceny to chyba co roku w różnych miastach mają miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: Lotnisko w Radomiu 27.04.23, 22:45 Yyyy może ja ten filmik słabo pamiętam, ale chytra baba nie sięgnęła po napój tylko zbierała butelki ze stołu i pakowała do torby. Uważam, że na swą sławę w pełni zasłużyła 🤦♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
brenda_bee Re: Lotnisko w Radomiu 27.04.23, 22:50 Toż napisałam, że nie miałam racji. Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: Lotnisko w Radomiu 27.04.23, 23:25 O w rzeczy samej, nie doczytałam, wybacz! Odpowiedz Link Zgłoś
brenda_bee Re: Lotnisko w Radomiu 28.04.23, 08:02 madame_edith napisała: > O w rzeczy samej, nie doczytałam, wybacz! 😘 Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Lotnisko w Radomiu 28.04.23, 01:36 brenda_bee napisała: > Kiedyś podczas wigilii dla najuboższych na miejskim deptaku ktoś zrobił zdjęcie > jak kobieta wstaje i sięga nad stołem po butelkę napoju. To była Szydło? S. Odpowiedz Link Zgłoś
efka_454 Re: Lotnisko w Radomiu 28.04.23, 12:26 noname2021 napisała: > W koncu Radom bedzie slynal z czegos innego niz Chytra Baba Ależ Radom z tego lotniska słynie od 2014 roku Było to najmniej wykorzystane lotnisko w Polsce i Europie - i to w dobie bardzo intensywnej komunikacji lotniczej po wejściu Polski do Unii. A ponieważ nie działało prawie wcale jako port lotniczy, to były tam organizowane wycieczki szkolne, aby pokazać jak wygląda (bo już niekoniecznie jak działa ;p ) lotnisko Odpowiedz Link Zgłoś
koronka2012 Re: Lotnisko w Radomiu 27.04.23, 22:46 Już dawno kupiłam bilet, były za grosze. Podejrzewam też że szybko się skończą 😜 Więc trzeba korzystać Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Lotnisko w Radomiu 28.04.23, 05:42 Jedyna pozytywna odpowiedź w tym wątku . Odpowiedz Link Zgłoś
koronka2012 Re: Lotnisko w Radomiu 27.04.23, 22:48 Fuck ja mam bilet na pare dni później 😡 Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Lotnisko w Radomiu 28.04.23, 01:40 taniarada napisał: > Lotnisko wybudowała firma Max Boegle. Może z góry założono, że przyda się lotnisko w środku Polski dla Luftwaffe 😊 Z myślą o podróżnych dojeżdżających do Radomia z Warszawy, PPL uruchamia od czwartku shuttle busy, które będą kursować pomiędzy warszawskim Okęciem a lotniskiem Warszawa-Radom. Do 15 maja, w ramach promocji, przejazdy w obu kierunkach będą bezpłatne. Rozkład kursów dostosowany jest do aktualnej siatki połączeń lotniska Warszawa-Radom. A więc gitara . www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://echodnia.eu/radomskie/budowa-lotniska-w-radomiu-firma-max-bogl-zapewnia-ze-prace-przy-pasie-startowym-przebiegaja-zgodnie-z-planem/ar/c1-14557557&ved=2ahUKEwjAzNzp7sr-AhVNgosKHfYmAmQQFnoECA4QAQ&usg=AOvVaw26hrHhcu9PsZljA8XhIzf- A ten [....] znów o znakach cydzysłowu zapomniał i udaje, że sam coś sensownego napisał. S. Odpowiedz Link Zgłoś
inny.kwiatek Re: Lotnisko w Radomiu 28.04.23, 03:46 Po interpunkcji doskonale widać kiedy kradnie cudze teksty. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Lotnisko w Radomiu 28.04.23, 05:29 inny.kwiatek napisała: > Po interpunkcji doskonale widać kiedy kradnie cudze teksty. Wbiłem ci linka ,ale dalej jest ślepa i umiesz się do każdego przywalać jedynie .Te twoje mądrości . Odpowiedz Link Zgłoś
katie3001 Re: Lotnisko w Radomiu 28.04.23, 07:22 Połaczenia pkp miedzy wawą a radomiem są całkiem niezłe tylko odleglosc między dworcem w Radomiu a lotniskiem może byc problemem Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Lotnisko w Radomiu 28.04.23, 08:37 A nie ma połączenia kolejowego między lotniskiem a dworcem głównym w Radomiu tak jak jest w Lublinie. W przypadku lotniska Radom nie wiem po co inwestować w lotnisko 127 km od lotniska Lublin i 100 km od Warszawy. Czyli Lublin i Radom nie będą się kanibalizowac? Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu1 Re: Lotnisko w Radomiu 28.04.23, 09:08 bywalec.hoteli napisał: > W przypadku lotniska Radom nie wiem po co inwestować w lotnisko 127 km od lotniska Lublin i 100 km od Warszawy Lotnisko w Radomiu im. Carycy Katarzyny jest po to by poseł Suski po zakończeniu kariery politycznej miał gdzie wylądować; tak donosi internet😊 Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Lotnisko w Radomiu 28.04.23, 08:57 Ze strony pkp krótki czas przejazdu - z nami pokonasz nawet długie trasy w krótkim czasie. Dzięki połączeniu Warszawa – Radom możesz być na miejscu już po godzinie i czterdziestu jeden minutach. 4 km z lotniska na dworzec, minimum 1:40 w pociągu i jeszcze przesiadka w Warszawie, bo wygląda na to, że pociągi jeżdżą tylko do Zachodniego, a stamtąd wszędzie trzeba dojechać, nawet do centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
novembre Re: Lotnisko w Radomiu 28.04.23, 18:34 Być może to lotnisko miałoby jakiś promil szansy na sukces, gdyby miało kolejowe szybkie połączenie Radom Lotnisko - Warszawa Lotnisko - Warszawa Centralna. Kolejowe, nie stojące w korkach po wypadku na siódemce, i to dojeżdżające lotnisko - lotnisko w 40 minut. Wtedy moooże ludzie by jeszcze łyknęli. Odpowiedz Link Zgłoś
lajtova Re: Lotnisko w Radomiu 28.04.23, 12:48 Nic nie zachęci i nie zmusi mnie do skorzystania z tego lotniska. Moim wyborem numer 1 jest Okęcie, numer 2 to Pyrzowice a trójka to Modlin. Odpowiedz Link Zgłoś
skat_0 Re: Lotnisko w Radomiu 28.04.23, 17:01 Szczerze mówiąc to nawet się cieszyłam, bo mial latać Lot do Kopenhagi, no ale coś jednak nie pykło i nici z tańszych wycieczek do mamusi. A do Radomia jest z rodzinnej wsi bliżej niż do Warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Lotnisko w Radomiu 29.04.23, 16:43 Nie mieszkam w okolicach Warszawy, mam do tego lotniska ciut ponad 200km, ale o około 100 bliżej niż do Okęcia i Modlina. To jest na tyle daleko, że w większości wypadków będę pewnie podróżować z Balic, ale na tyle blisko, że jestem sobie wstanie wyobrazić, że jeśli -zwłaszcza na jakiś droższy kierunek lotów- upoluję tam bilet tańszy o kilka stówek to będę oczywiście korzystać. Opłacalność oferty interesuje mnie znacznie bardziej, niż jego nazwa, zaszłości około polityczne i sposób przedstawiania razem wzięte. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Lotnisko w Radomiu 29.04.23, 17:33 Jak będę chciała polecieć do Paryża to polecę z Poznania, w którym mieszkam. Taksówką jadę 15, 20 min na lotnisko. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec_hoteli Re: Lotnisko w Radomiu 18.05.23, 09:18 Jest bezpośredni lot Poznan-Paryż? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Lotnisko w Radomiu 18.05.23, 09:24 bywalec_hoteli napisał: > Jest bezpośredni lot Poznan-Paryż? Próbowałeś chociaż sprawdzić? Odpowiedz Link Zgłoś