Dodaj do ulubionych

Rozczarowujące

07.05.23, 09:58
Mam za sobą kilka trudnych lat, przypłaciłam je zdrowiem, było kiepsko bo przez złą kondycję psychiczną wysiadło mi zdrowie ale wszystko kiedyś mija i dziś mogę powiedzieć że jest ok tyle tylko że ciągle mam w głowie że najbliższe osoby nie sprawdziły się w kryzysie. Im bardziej słabłam tym bardziej mi dokładały, tylko gdy byłam silna ( nawet nieautentycznie) mogłam liczyć na wsparcie i normalne traktowanie. Nie wiem czy jest coś co mnie w życiu bardziej rozczarowało, usłyszałam że wymagam zbyt wiele bo ludzi zawsze odrzuca słabość, serio?
Obserwuj wątek
    • bergamotka77 Re: Rozczarowujące 07.05.23, 10:13
      Nie, słabych ludzi odrzuca słabość. Widzą w niej siebie.
    • asfiksja Re: Rozczarowujące 07.05.23, 10:45
      Nikt zupełnie się nie sprawdził w biedzie? To rzeczywiście wyjątkowo przykre. Bo że trudna sytuacja weryfikuje "przyjaciół" i "rodzinę" to normalka (choć jak człowiek to przeżyje osobiście to jest to porażające).
      • ajaksiowa Re: Rozczarowujące 07.05.23, 12:24
        Ludzi odrzuca równieź toksyczność(nie chcą się zarazić)
    • danaide2.0 Re: Rozczarowujące 07.05.23, 12:22
      Serio.

Cóż, to dość osłabiające, kiedy uświadamiasz sobie, że prędzej czy później ktoś ci pomoże, ale może niekoniecznie te osoby, na które liczyłaś najbardziej.
      Chciałabym napisać, że to w sumie budujące, że dzięki temu otwierasz się na nowych ludzi i inne takie kołczowskie prawdy, ale czasem jest tak, że to cię łamie i wcale nie jest tak łatwo uwierzyć, że ktoś ci pomoże poza tobą samą.
    • dwa_kubki_herbaty Re: Rozczarowujące 07.05.23, 19:36
      Ja tak mam, przyznaje.
      Jestem na dzień dobry zwarta i gotowa, służę dobrą radą i pomocą ale jesli "niedola" trwa dlugo a osoba w niedoli jest biadolaca i użalajaca się nad sobą to mam odruch ucieczki.
      Kilka osób które wymagaly odemnie ciaglej uwagi pożegnałam, bo nie znioslam ciaglego sluchania i pocieszania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka