eufonia 13.05.23, 15:16 Konkretnie chodzi o te ze szwedzkiego sklepu na I. Polecacie? Dobra jakość? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chococaffe Re: Garnki i patelnie 13.05.23, 17:10 Zależy które, przecież są różne. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: Garnki i patelnie 13.05.23, 17:33 Uwaga na te najtańsze, sprzedawane w zestawie garnek plus dwa rondle, bo mnie się trafiły takie, które koszmarnie cuchnely. Jakby siarkowodór wymieszany z czymś równie strasznym. Odpowiedz Link Zgłoś
mava1 Re: Garnki i patelnie 13.05.23, 17:46 Nie. Nawet te niby lepsze 365+ (= dozsze i chyba 10 lat gwarancji), nity (łączące ucha z garem) maja jakies byle jakie, ktore ulegaja erozji po czasie uzytkowania (mycia w zmywarce). Zastanawiam sie kiedy odpadną...W środku też już dostrzegam ciemne plamki, mogące świadczyć o śladach rdzy. Najlepsze gary jakie kupiłam, to były lidlowe marki Ernesto (chyba...). Mają już dobrych naście lat i zero śladów zużycia. Myte od zawsze w zmywarce, traktowane po macoszemu np. także druciakiem. No ale nie wiem jakie sa teraz bo, generalnie, lidlowa jakość spadła, niestety. Co zauważam chocby po ciuchach sportowych, które kiedyś lubiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Garnki i patelnie 13.05.23, 21:15 Mam też gary ernesto sprzed X lat, a w tym roku kupiłam sobie na sztuki 2.nowe i niestety jakość zauważalnie nizsza, lżejsze, gorzej jakby wykonane. Jest.jak.mowisz, jakość lidla spadła Odpowiedz Link Zgłoś
zwyczajnamatka Re: Garnki i patelnie 13.05.23, 21:38 mava1 napisał(a): > W środku też już dostr > zegam ciemne plamki, mogące świadczyć o śladach rdzy. > U mnie to samo. Garnki mam dwa lata i są rzadko używane, bo gotuje głównie w TM. Widzę, że jakość spada u wszystkich firm. Odpowiedz Link Zgłoś
misiamama Re: Garnki i patelnie 13.05.23, 20:14 Mam 365+ garnki, rondelki i patelnię głęboką, od 20 lat (ponad) - zupełnie nic się dzieje, myję w zmywarce, kuchnia gazowa. Mam też te tańsze 365, używam do lżejszych rzeczy (ugotować warzywa, ziemniaki, makaron, doprawić zupę) - na razie OK, ale mam je dopiero od kilku lat. Nic nie odpada ani nie rdzewieje. Mam też patelenki małe do jajek, w sumie też OK, z tym że myję je ręcznie. Odpowiedz Link Zgłoś