daisy 13.05.23, 22:39 Na okładce "Wysokich Obcasów". W środku też. Tj. półgoła. I wywiad z nią przeprowadzany przez Nogasia. Czytałyście? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
black_magic_women Re: Goła Masłowska 13.05.23, 23:02 Czytałam. Niestety nie mogę się od 20 lat z Masłowska zgrać. Choćbym nie wiem jak się starała, w ilu sprawach z nią zgadzała. No nie. Do tego okładka a la Maja Staśko. Ale doceniam, że jest ktoś taki w polskiej kulturze. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Goła Masłowska 13.05.23, 23:10 Mnie jej literatura zupełnie nie klika za to o dziwo muzyka jak najbardziej tak. Odpowiedz Link Zgłoś
daisy Re: Goła Masłowska 13.05.23, 23:45 Bo mówi bardzo dużo o ciele, o relacji kobiet z ciałem na przestrzeni życia, o ciągłym ocenianiu wyglądu. I że już to przewalczyła w sobie, i pokrótce ma wywalone. Więc rozumiem tę sesję jako: tak, mam ciało, ono jest ważne, mogę je pokazywać i nie przejmować się, co o nim myślicie. Odpowiedz Link Zgłoś
glanaber Re: Goła Masłowska 14.05.23, 17:46 Wyjaśniłam wcześniej, ale moderacja nie wiedzieć czemu poczuła się dotknięta i usunęła post. Goła, bo taka jest moda i różne znane panie nie czują się kompletne i spełnione dopóki swiat nie zobaczy ich w całej okazałości. Śmieszne, że niektóre z nich wycierają sobie usta walką z patriarchatem, a potem dają przekaz, że aby kobieta była zauważona, to musi gołą d… światu pokazać. Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: Goła Masłowska 14.05.23, 17:56 glanaber napisała: > Goła, bo taka jest moda i różne znane panie nie czują się kompletne i spełnione > dopóki swiat nie zobaczy ich w całej okazałości. Śmieszne, że niektóre z nich > wycierają sobie usta walką z patriarchatem, a potem dają przekaz, że aby kobiet > a była zauważona, to musi gołą d… światu pokazać. Pokazuje, bo chce, bo teraz lubi, bo czuje się obecnie dobrze w swoim ciele. Twój wpis pokazuje ten problem, że trzeba się dopasować, bo inaczej ktoś obcy, zupełnie nie związany ani okolicą, ani rodziną, pracą, klubem czy czym tam jeszcze, będzie komentował i wyzywał od świecenia dupą. Jedna się rozbierze, bo lubi, wiele lubi. Druga się obawia, czy szminka nie za ostra, nogi niepodgolone, a sukienka pasuje do nowych butów i czy nie za mało "nastarana", bo zaraz ją inna zje na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Goła Masłowska 13.05.23, 23:48 Zaczęłam, ale Eurowizja mi przeszkodziła. Boska laska. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Goła Masłowska 13.05.23, 23:56 Wygląda świetnie, ale wywiad nudny. Doczytałam do połowy, bardzo słuszne i okrągłę pytania i takież odpowiedzi. Nie żeby ona albo Nogaś nie mieli racji, ale albo jestem prosta i nie wyłapałam, albo klepali jakieś straszne komunały. Odpowiedz Link Zgłoś
daisy Re: Goła Masłowska 14.05.23, 00:02 Nieważne jak wygląda. Fajnie, że dogadała się sama ze sobą. Widziałam ją ostatnio jakiś rok temu, wydała mi się strasznie wychudzona, ukryta w jakichś dziwacznych ubrankach. Moim zdaniem to nie były komunały, powiedziała kilka fajnych rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Goła Masłowska 14.05.23, 05:06 Czytałam. I zgadzam się, mądrze mówi. A z jej książek czytałam tylko Inni ludzie i to jest naprawdę świetnie napisane. Odpowiedz Link Zgłoś
bajeczka38 Re: Goła Masłowska 14.05.23, 12:35 No waśnie też spodziewałam się więcej po tym wywiadzie, zapowiadanym jako "petarda". Rozumiem ją, rozumiem to, że dopiero niedawno poczuła się dobrze w swoim ciele i ta okładka ma to pokazać. Natomiast sam wywiad - Nogaś mógł z niego wyciągnąć więcej, ale może on wcale nie jest takim dobrym wywiadowcą. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Goła Masłowska 14.05.23, 12:43 Prawda? Ja ją bardzo lubię, też w kontakcie poza-literackim. Ma ciekawą, świeżą perspektywę, zawsze te jej wywiady i felietony były inspirujące. A tu - że trzeba akceptować swoje ciało, że ono jest częścią ciebie, a nie posiadanym przedmiotem i dobrze jest patrzeć na nie po kobiecemu, a nie z patriarchalnej perspektywy. Fajnei zrobić takie odkrycia, niby nigdy nie jest na nie za późno, ale, ekhem, one mają brodę, nawet jeśli nie patriarchalną, ale kobiecą No nudne to jest, nudne i już, prawdy klepane od kilkudziesięciu lat. Dalej nie byłam w stanie czytać, może dalej są te fajerwerki? Odpowiedz Link Zgłoś
bajeczka38 Re: Goła Masłowska 14.05.23, 13:40 To jest ciągle Masłowska, więc nawet na tematy banalne potrafi spojrzeć świeżo i inspirująco. Dla mnie np. ciekawa była myśl, że ludzie z nadmiarem życia umysłowego trochę później doceniają ciało. Nie nowa to refleksja, ale bardzo prawdziwa. Płyta będąca pretekstem wywiadu jest ok, ale przy tej okazji odświeżyłam sobie "Chleb" i to jest mistrzostwo. Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: Goła Masłowska 14.05.23, 10:53 Uwazam, że jest utalentowaną pisarką, muzyki nie znam. Co do zdjęć to golizna jest tak wszechobecna, że nie robi już na mnie żadnego wrażenia. Banalny pomysł na marketing. Odpowiedz Link Zgłoś
glanaber Re: Goła Masłowska 14.05.23, 11:15 runny.babbit napisał(a): > Co do zdjęć to golizna j > est tak wszechobecna, że nie robi już na mnie żadnego wrażenia. Banalny pomysł > na marketing. Ja uważam, że to bardzo smutne, że nawet panie, które mają coś pod czaszką i wybiły się mózgiem, a nie ciałem, to jednak muszą, bo się uduszą, zrobić sobie gołą sesję i ją opublikować - w sumie po co? Mam wczesną nastolatkę. Nie chcę, żeby zewsząd dostawała przekaz, że publiczne obnażanie się jest dobre, pożądane i nobilitujące. Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: Goła Masłowska 14.05.23, 11:20 Imo to bardziej kryzys wieku średniego. Widzę po koleżankach, 40 -50 lat i się zaczyna, sesje ubrane, rozebrane, byle zdążyć z upamiętnieniem swojego jeszcze w miarę dobrze wyglądającego ciała na zdjęciu. Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: Goła Masłowska 14.05.23, 11:26 runny.babbit napisał(a): > Imo to bardziej kryzys wieku średniego. Widzę po koleżankach, 40 -50 lat i się > zaczyna, sesje ubrane, rozebrane, byle zdążyć z upamiętnieniem swojego jeszcze > w miarę dobrze wyglądającego ciała na zdjęciu. Też o tym pomyślałem. Ja jej nie znam z widzenia, ale znam z głosu i z tego, co napisała. Kiedyś widziałem jakieś zdjęcie, ale to lata temu. Patrzę na wiek, 39 lat i się uśmiechnąłem. Kiedy ma się rozbierać jak nie teraz? Takie tam zdjęcia, nic kontrowersyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
is-laura Re: Goła Masłowska 14.05.23, 12:09 W lipcu skończy 40 lat. Ewidentnie kryzys wieku średniego Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: Goła Masłowska 14.05.23, 11:30 Generalnie zewsząd płynie przekaz, że najważniejsze w życiu to dobrze wyglądać, a w zasadzie to mieć ładne zdjęcia w social media 😏 Odpowiedz Link Zgłoś
vanillapumpkin Re: Goła Masłowska 14.05.23, 12:18 Dorotę bardzo lubię i pochłaniam wszystko, co pisze. Co do sesji, to ona sama w jakimś wywiadzie twierdziła, ze bardzo długo była z wyglądu dziwaczna. Czyli, ze się ubierała specyficznie, miała dziwnie podgolone włosy. I mam takie wrażenie, ze ona teraz odrabia czas, bo bredząc dziewczyną i młoda kobieta trochę się oszpeciła. Żeby stylowo było, ale kosztem urody, bo ona zawsze moim zdaniem była bardzo ładna z natury. I od paru lat widać, ze to jest piękna kobieta, fajnie się ubiera do tego. No i teraz rozbiera też. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Goła Masłowska 14.05.23, 12:42 Właśnie też mnie to uderzyło - zawsze była ładna z natury, naturalna i dziewczęca, przy takich warunkach za komentarze, że jestem brzydka, zabiłabym śmiechem. Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Goła Masłowska 15.05.23, 12:39 Widziałam ja wczoraj w tv, udzielaławywiadu. No z wygladu nic sie nie zmieniła, ma nadal taki dziecinny głos, jedynie ma ładne wlosy. Dlugie i bardzo zadbane. A tak to wyglada całkiem przeciętnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ggrr.ruu Re: Goła Masłowska 14.05.23, 18:01 Pokazanie ramion o kawałka brzucha to jest obnażanie się? Piękny przypis do tego, o czym ona mówi. Właśnie rozpoczął się sezon na panów paradujących bez koszulek i w krótkich spodniach i to jest spoko, nie gorszy, nie jest złym wzorcem dla dorastających chłopców. Ale jak kobieta pokaże nagie ręce i kawałek brzucha to ojojoj jaka obnażona Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Goła Masłowska 15.05.23, 12:41 Z ciekawości popatrzylam na okładkę. Kiedy w końcu ludzie przestaną bawic się Photoshopem?! Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Goła Masłowska 14.05.23, 10:58 Nie, ale widzę, ze mają z Bergamotą wspólną stylistkę paznokci 😂😂😂 Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Goła Masłowska 14.05.23, 11:20 Fajny wywiad. Od zawsze lubię Masłowską, była dla mnie młodą, zdolną pisarką - debiutantką, a tu z pewnym zdziwieniem czytam, że od debiutu minęło 20 lat. Ciekawe przedstawienie jak bardzo patriarchat jest wryty w DNA każdego, nawet tych, którzy wydawali, że są poza tymi ramami. Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Goła Masłowska 14.05.23, 12:41 Nie, nie czytałam. Masłowskiej nie trawię, gdzie ona jest piękna, to też nie wiem. Przeciętna Polka z wiecznie nabzdyczoną twarzą, odpycha mnie na dzień dobry. Jej twórczość dla mnie też nie do przejścia. Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Goła Masłowska 14.05.23, 13:54 Tak, sympatyczny. A na zdjęciu nie obnażyła się na tyle, żeby to było kontrowersyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Goła Masłowska 14.05.23, 16:49 Nieno, z której strony jest to kontrowersyjne? Jest obnażona jak syrenka w disnejowskim filmie, czyli nader nobliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Goła Masłowska 15.05.23, 12:36 Masłowska zupełnie do mnie nie trafia i mam pewien zgrzyt. Na pewno jest utalentowana, ale jak udziela wywiadu, to mam wrażenie jakby mowila o niczym. Wczoraj lecial z nią wywiad w tvn, myślę, no to posłuchajmy. Niestety nie było czego. Odpowiedz Link Zgłoś