eva_evka
30.05.23, 19:19
Nowy nick, bo po zmianie telefonu zapomniałam hasła. Ale też nie jestem nikim szczególnym na forum

chciałam się Was poradzić, bo Wy wiecie wszystko.
Pisałam jakiś czas temu, że dopadl mnie refluks. Po półtora miesiąca wiem już, że szkodzi mi cukier, twaróg, czekolada i truskawki. Odstawiłam to wszystko, jest w porządku, ale po np. po naleśniku z dżemem cierpię do południa. W związku z powyższym przez 1,5 miesiąca schudłam 5 kilogramów (z 69 na 64). Chciałabym te wagę utrzymać. Czuje się dobrze, nawet lepiej (nie podjadam wieczorem czekoladek). Ale gdzieś z tyłu głowy zastanawiam się, że to nie za szybkie tempo?
Drugi mój problem zdrowotny to ewidentną alergia na COŚ. Jeszcze nie badałam się, ale może podpowiedzcie, czy z krwi można zrobić wszystkie testy? Od czego zacząć? Chcialabym wiwdziec, na co mam uczulenie, a nje doraznie się karmic lekami. Od początku kwietnia kicham i prycham. Woda leci z nosa ciurkiem, jak tylko nie wezmę Tabletki. Z tym zawiązane sińce pod oczami. Zawsze je miałam, nawet jako młoda dziewczyna, moja skóra jest tam po prostu bardzo cienka, potrafię się skaleczyć paznokciem. Teraz jednak jest to jeszcze bardziej widoczne, oczy też swędzą, czasem lecą łzy. Jest na to jakiś sposób? Na sińce?
Mam jeszcze problem z córkami, 11 i 13 latka, ale to juz temat na oddzielny wątek