fgh05 04.06.23, 18:33 Jak ubieracie się na szybki spacer/marsz? Na sportowo ( normalne spodenki + tiszert) czy w ciuchy dostosowane tylko do takich aktywności (np spodenki do biegania, legginsy i opinająca bluza) ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
majenkirr Re: Ubranie na spacery 04.06.23, 18:43 Leggings (dlugie albo krótkie), jakikolwiek t-shirt, najlepiej zasłaniający tyłek, ale niekoniecznie, bo na spacerach to mnie jedynie wiewiórki i chipmunki oglądają . Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok_102 Re: Ubranie na spacery 04.06.23, 19:13 Węższe dżinsy (długie), buty trekkingowe, grube skarpetki, koszulka, na to koszula, jak chłodniej to polar na to. I czapka z daszkiem. No chodzę po krzakach i lesie, a mój mózg uznał, że najnowszym trendem będzie lęk przed kleszczem. Odpowiedz Link Zgłoś
lucadimontezemolo Re: Ubranie na spacery 04.06.23, 19:17 Spodnie dresowe + bluza, t-shirt + spodnie dresowe, legginsy długie + t-shirt (ewent.bluza), legginsy krótsze( do kolana) + t-shirt (ewent.bluza),w zależności od pogody. Większość bawełna, a nie techniczne materiały. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Ubranie na spacery 04.06.23, 19:22 Zależnie od pogody i terenu, ale nie w ciuchy typowo sportowe tylko takie zestawy codzienne czyli jeansy lub szorty do tego tshert i ewentualnie bluza/kurtka/marynarka plus adidasy albo sandały. Odpowiedz Link Zgłoś
mak_z_figa Re: Ubranie na spacery 04.06.23, 22:52 Marynarka? Jakoś mi nie pasuje, ale co kto lubi. Chodzę z kijkami przez cały rok, więc mam sporo ubrań na każdą pogodę. Nie lubię opiętych ubrań. Spodnie trekingowe długie i krótkie, softshell na deszcz. Jak bardzo zimno, to leginsy zakładam pod spodnie. Bluzy sportowe różnej grubości. Kurtka na deszcz. Buty trekingowe albo biegowe, jak pada to takie z membraną. Latem z siateczki, bo w sandałach wpada mi żwir (ale to zależy od nawierzchni). W obcisłych to raczej widuję biegaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Ubranie na spacery 04.06.23, 23:47 A z tą marynarką to zależy jaki spacer. Jak z psem do lasu albo trasa wałem to nie bardzo ale jak z koleżankami na 2h po parku czy wiosce, albo taki spacer typu dzień zwiedzania na wakacjach mnie pasuje jak najbardziej. No jak piszesz, co kto lubi. Ale też tak teraz czytam jeszcze raz temat, i patrząc z perspektywy "szybki marsz" to faktycznie nie koniecznie, jakoś chyba inaczej początkowo to odebrałam. Chodzę sporo, ale na co dzień w jeansach i zwykłych koszulkach jest mi wystarczająco wygodnie. Spodnie trekingowe czy koszulki funkcyjne zostawiam sobie na wycieczki w góry. Jedynie buty trekingowe jesienią/wczesną wiosną do leśnych czy takich bardziej w terenie wycieczek używam. Odpowiedz Link Zgłoś