alex_vause35 Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 06:25 Tak, sprawcą był Polak i dlatego jej niewinny znajomy z pracy kupił sobie po wszystkim bilet lotniczy, żeby prysnąć z Grecji. Odpowiedz Link Zgłoś
komunia23 Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 07:37 Nowe informacje. Ojciec mówi, że poznała tych mężczyzn w sklepie. wroclaw.se.pl/wstrzasajace-informacje-na-temat-anastazji-aa-LXxS-k1F5-qs4S.html?utm_source=facebook&utm_medium=organic&utm_campaign=wwwsepl&utm_content=post-link Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 11:39 Ojciec mówi. Ojciec był w Polsce w tym czasie, a nie w Grecji. I to co mówi na temat ich poznania ma niewiele wspólnego z faktami, to są tylko jego domysły. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec2023 Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 10:18 Jeśli policja ujęła tych gosci to kwestia ich porządnego docisniecia w areszcie, żeby zaczęli sypać Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec2023 Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 13:06 bywalec2023 napisał: > Jeśli policja ujęła tych gosci to kwestia ich porządnego docisniecia w areszcie > , żeby zaczęli sypać I na tym należy sie skupiać a nie na dziewczynie. Nic nie usprawiedliwia gwałtu i gorszych rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec2023 Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 16:45 Dlaczego policja porządnie nie przyciśnie tego gościa i pozostałych 4??? Odpowiedz Link Zgłoś
karen_ann Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 10:23 Tak był. Ona jest tez ofiarą lewicowych mediow multi kulti. Wszyscy są tacy sami i mili uchodzcy, szanujmy ich i wspierajmy. Tak nie jest i nikt jej nie powiedzial o tym. Nikt nie mówil w Polsce ze uchodzca moze cie zgwalcic w uberze czy pozbawic zycia. Moze trzeba o tym mowic. Ona zaufała komuś z pracy. Myslala ze moze isc sama na piwo. To temat tabu nie mozna powiedziec ze ci ludzie w Polsce tez gwalc a za granica jest ich wiecej i nie są to miłe przytulanki. Multi kulti to zło. Swoją drogą sterotypy jak widac czemus sluza, czasem bezpieczenstwu. Tutaj stereotyp agresywnego uchodzcy i blondynki z Polski jest aktualny. Co ją podkusilo zeby samej bez kolezanki isc w wolny dzien na piwo. Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 10:25 Niejedna poszła z koleżanką i zabito obie. Była taka sprawa w Polsce kiedyś, gdzieś w górach zdaje się, że wynajmujący kwatery zamordował dwie turystki i spalił je w kominku. Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 10:36 Pare dni temu w Niemczech turysta z usa nie dal rady zgwalcic swojej rodaczku, wiec ja zabil, a jej kolezanke probowal tez zabic: news.stv.tv/world/tourist-sexually-assaulted-and-thrown-off-bridge-at-fairytale-german-castle (Nie znalazlam na szybko po polsku.) Uwazajcie "madre", jak bedziecie w sezonie urlopowym w bialy dzien zwiedzac popularne miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 12:24 Po polsku też było. Zbajerował je, żeby poszly z nim jakimś odludnym, niewidocznym szlakiem i tam napadł. Jedna zmarła w wyniku obrazen Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Porwanie młodej dziewczyny 19.06.23, 09:54 Szmytak tam się zazwyczaj wybiera odludne szlaki. Ja co prawda byłam z mężem...ale jakby napastników było 2-3 to by mi nie pomógł. Rozumiem, ze bezpieczniej urlop spedzać na krupówkach? Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 13:14 nie bzdurz, do dziś sprawa zaginięcia tych biednych maturzystek nie jest rozwikłana i nikomu nie postawiono zarzutów. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 17:02 Milva pisze o Hani i Iwonie: kobieta.onet.pl/wiadomosci/rozsiana-plotka-pomogla-w-wykryciu-makabrycznej-zbrodni/c6csf82 Sprawa Ernestyny i Anny, którą ty najpewniej masz na myśli pozostaje niewyjaśniona. Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 18:22 borsuczyca.klusek napisała: > Milva pisze o Hani i Iwonie: > > kobieta.onet.pl/wiadomosci/rozsiana-plotka-pomogla-w-wykryciu-makabrycznej-zbrodni/c6csf82 > Tak, dokładnie tę sprawę miałam na myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 19:25 ok, to ja nie znam innej podobnej niż sprawa ernestyny. chętnie się zapoznam, bo nigdy nie słyszałam. poza tym puszcza notecka to nie góry, stąd moje skojarzenie o maturzystkach. to byly moje rówieśnice prawie, dziwne, że nigdy o tym nie słyszałam. bo raczej bym nie zapomniała. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 10:26 Może po prostu miała na nie ochotę?... Odpowiedz Link Zgłoś
ggrr.ruu Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 13:09 Nie no, nikt nigdy nie mówił o gwałtach w uberze, oto jesteś jedyną osobą w Polsce która o tym wie 🤦 Odpowiedz Link Zgłoś
trzebasiebawic Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 20:12 Co to za bełkot? Temat tabu to może dla was, dla ludzi z wypranymi mózgami klepiący i co im każą. Zgwałcić i zabić może każdy. I zabijają i gwałcą. Niestety. Czego nie rozumiesz? Tym razem prawdopodobnie był uchodźca lub uchodźcy, a w tym samym czasie gdzieś tam był to biały mężczyzna i to mimo iż kultura zachodu w której się wychował pół życia tłukła mu do głowy szacunek do kobiety i fakt, że gwałt to zło. Cieszymy się jednak ze robią to rzadziej. I może tylko do czasu jakiegoś konfliktu. Patrz: Rosjanie. Biali mężczyźni. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 22:12 Ona jest tez ofiarą lewicowych mediow multi kulti. Dlaczego lewicowych? W PL migrantów z Azji przyjmuje tylko PiS i to na potęgę. W samym 2022 przyjęli 130 000 muzułmanów i takich Pakistańczyków i Bangladeszów było w tej liczbie tysiące. Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 23:05 woman_in_love napisała: > Ona jest tez ofiarą lewicowych mediow multi kulti. > > Dlaczego lewicowych? W PL migrantów z Azji przyjmuje tylko PiS i to na potęgę. > W samym 2022 przyjęli 130 000 muzułmanów i takich Pakistańczyków i Bangladeszów > było w tej liczbie tysiące. Muslimów w 2022 r. PiS ponoć przyjął najwięcej w UE. Niestety, do ludu pisowskiego karmionego TVP Info ta wiedza nie dotrze. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 23:46 Dotrze, dotrze. Już dociera, bo kontenerowe orlenowskie miasteczko w Koszelówce będzie ciut zbyt duże. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Porwanie młodej dziewczyny 19.06.23, 09:52 Z domu wychodzisz? Bo wiesz...Polak-Katolik też zgwałcić się może. Ostatnio jakąs babcię zgwałcił chłopak w kosciele... Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 10:37 triss_merigold6 napisała: > TAK. Nie byłoby dziwne gdyby był Francuzem czy Hiszpanem, ale to był facet z Pa > kistanu czy tam Bangladeszu. 😃 no fakt, bo Franzuzi, Hiszpanie, Grecy, Polacy itd to nie gwalca...😃😃 Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 10:46 Zdecydowanie rzadkiej dokonują gwałtów zbiorowych na każdej, która ma pecha zostać sama w autobusie czy na ulicy (to specjalność hinduska i pakistańska). Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 12:11 triss_merigold6 napisała: > Zdecydowanie rzadkiej dokonują gwałtów zbiorowych na każdej, która ma pecha zos > tać sama w autobusie czy na ulicy (to specjalność hinduska i pakistańska). Tiaaa, 'zdecydowanie rzadziej ' - a nie powinni wcale.😃 Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 [...] 18.06.23, 10:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 10:51 triss_merigold6 napisała: > Nie widzę problemu w piciu alkoholu z ludźmi ze studiów, szkoły, pracy czy obcy > mi, ale jest różnica między Paki, a Duńczykiem czy Szwedem. Nastepna g()a. A z tym bys sie napila? Jest jego zdjecie i filmik, jak policja go odprowadza. Z samych USA i bialy! www.google.com/amp/s/fox56news.com/news/nation-world/1-dead-after-2-us-tourists-pushed-into-ravine-at-german-castle-american-under-arrest/amp/?bshm=nce/2 Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 10:58 Czytałam. To była sytuacja z gatunku nie do przewidzenia, coś tak wyjątkowego i szalonego, że biegli będą długo badać sprawcę. Przestępstwa zepchniecia obcych kobiet ze skał, tak bez cienia sensu zdarzają się niezmiernie rzadko. Za to ataki na kobiety ze strony mężczyzn z konkretnych kultur i krajów - często (patrz Uber w Polsce). Odpowiedz Link Zgłoś
tromedlov Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 11:04 Bo to tylko przypadek, że te stare kwoki, które okres zabawowy mają już dawno za sobą, nie zostały skrzywdzone. PRZYPADEK. Kwestia szczęscia. Więc teraz opierają swoje łokcie na podusi leżącej na parapecie i wyglądając przez okno z potępieniem mogą mówić "JA to szalałam, ale zawsze byłam mądra. To kwestia dobrego wychowania. To szacunek do samej siebie. Mnie to nie spotkało, bo zawsze miałam oczy z tyłu głowy". A w tym samym czasie drugim oknem wejdzie gwałciciel i taką mądrą jedną i drugą również zgwałci. I najpierw - policja uzna, że to wymysł, bo przecież kto takie gwałci, niemożliwe, gwałt to tylko na durnych panienkach, co nie uważały. A jak już jednak uzna, że to gwałt i opiszą to lokalne i nielokalne media, to pozostałe panie z rękami na podusi na parapecie powiedzą "no sama się prosiła, ja ZAWSZE zamykam okno w drugim pokoju, jak siedzę w tym oknie, mimo że mieszkam na 5 piętrze, mnie by to nie spotkało". Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 11:18 tromedlov napisał(a): > Bo to tylko przypadek, że te stare kwoki, które okres zabawowy mają już dawno z > a sobą, nie zostały skrzywdzone. PRZYPADEK. Kwestia szczęscia. Po pierwsze, to nie "okres zabawowy", a twoje życie i jak chcesz dożyć kwoczej starości bez uszczerbku na ciele i bez psychicznej traumy, to mamusia powinna cię nauczyć, że istnieją ryzykowne zachowania dla kobiety, których twoim naiwnym życzeniowym myśleniem nie zmienisz. I akurat stare kwoki mają doświadczenie, bo były bardzo często w swoim życiu molestowane przez panów z kultur "południowych" (raz nie mogłam się odpędzić od natrętnego przez Włocha), czy "orientalnych". To są faceci, którzy nie akceptują grzecznej odmowy, a czasem nawet stanowcze "nie" do nich nie dociera. Dlatego nie nawiązuje się z takimi panami intymnych kontaktów. To nie sprawa szczęścia, a inteligencji, młoda kwoko. Odpowiedz Link Zgłoś
tromedlov Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 11:24 www.polsatnews.pl/wiadomosc/2022-11-25/francja-nieprzytomna-kobieta-zgwalcona-w-szpitalu-przez-imigranta/ www.tvp.info/69511952/mediolan-gwalt-w-windzie-na-dworcu-kolejowym-policja-zatrzymala-obywatela-maroka Tak, tak - to teraz proszę powiedz mi, jak można było uniknąć tych gwałtów. Jak na 100% ty oczywiście ich unikniesz. Takie to twoje gówno doświadczenie. Tym ofiarom tez powiesz, że mogły nie trafiać nieprzytomne do szpitala lub nie jeździć pociągiem? Bo przecież TY nie zostałaś zgwałcona w takich okolicznościach (jeszcze), więc wiadomo - to są ryzykowne zachowania dla kobiety i tylko naiwne sądzą, że można sobie ot tak trafiać do szpitala i nic im nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
tromedlov Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 11:27 www.polsatnews.pl/wiadomosc/2019-10-04/niemieccy-policjanci-podejrzani-o-zgwalcenie-polki-zostali-aresztowani/ www.onet.pl/informacje/sprawykryminalne/gwalty-na-nocnym-dyzurze-niemcy-w-szoku-lekarz-wszystko-nagrywal/g08gnhf,30bc1058 Snake nigdy nie będzie miała kontaktów z policją ani służbą zdrowia. Nie jest taka głupia, żeby naraż się na gwałt, oj nie. Ona ma za sobą doświadczenie i mądrość życiową. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 11:31 Wiesz, co to jest statystyka? Przypadek gwalcacego na dyzurze lekarza, to jak smierc od cegly w drewnianym domu. Zadawanie sie z obywatelami Pakistanu, Bangladeszu i okolic, to jak bieganie po ruchliwej autostradzie🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
tromedlov Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 11:49 Przytocz proszę te statystyki, bardzo jestem ich ciekawa Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 12:11 Snake, ale te kwoki nie zostały zgwałcone nie dlatego, że miały to doświadczenie i mądrość, tylko dlatego, że miały więcej szczęścia od innych. Ja też nie zostałam zgwałcona, choć bez dłuższego zastanawiania potrafię sobie przypomnieć kilka sytuacji, które mogły się gwałtem skończyć. I zdaję sobie sprawę, że sama się do tych sytuacji przyczyniłam, ale to nie daje prawa gwałcicielowi, żeby gwałcić ani mądraskom, żeby potępiać. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 13:05 nie zostałyśmy zgwałcone, bo nie miałyśmy na tych dyskotekach kontaktów ze śniadymi, bo ich u nas nie bylo. dzięki temu szanse na dziewictwo do ślubu wzrastały gwałtownie teraz nie trzeba pić na dyskotekach, wystarczy zamówić ubera i ryzyko mocno wzrasta. Odpowiedz Link Zgłoś
ggrr.ruu Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 14:14 Bardzo polecam wątek o molestowaniu. Koszmarne historie, w tym opowieści o molestowaniu w rodzinie przy milczącym przywołaniu rodziców. Nie przypominam sobie, żeby którykolwiek opisany sprawca był obcokrajowcem Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 17:56 Volta, masz takie pojęcie o współczesnym świecie, że się zastanawiam, czy aby mąż nie zamyka cię na klucz, gdy wychodzi z domu. Albowiem po pierwsze pyerdolisz oderwane od reala głupoty typu "za moich czasów" oraz "śniadzi", a po drugie przebijasz chamstwem sufit co najmniej Burj Khalifa w tym wątku. Idź lepiej se łyknij koniaczku. Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 18:08 Nie, maz ja czasem zabiera na budowe i wtedy wszyscy sie dziwia, po co przywlokl babe. Odpowiedz Link Zgłoś
georgia.guidestones Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 18:11 niemcyy napisał(a): > Nie, maz ja czasem zabiera na budowe i wtedy wszyscy sie dziwia, po co przywlok > l babe. Naprawdę to nie ironia? Jest jakby różnica między przyjazdem do męża na kontrakcie, a przychodzeniem do jego miejsca pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 19:33 a dlaczego by nie? na każdej budowie jestem, to są światowe projekty, szkoda by mi było nie zobaczyć tego na etapie powstawania. oglądam też biuro męża, poznaję jego zespół, jego przełożonych, normalne zachowanie od lat w jego firmie. dodam, że dzieci też bywają na takim obchodzie, poznają szefa lub współpracowników i podziwiają robotę. umówmy się, te jego projekty potem ogląda cały świat, nie tylko żona. Odpowiedz Link Zgłoś
tromedlov Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 10:57 Problem jest taki, że jak wyjdziesz w Polsce, napijesz się piwa ze swoim znanym od 30 lat bliskim kolegą i on cię zgwałci, to o tobie, podobne tobie tak samo powiedzą - z facetami się nie pije. W ogóle się nie pije. Nie wychodzi się do knajpy. Nie zaprasza się do domu. Z nikim, nigdy i nigdzie, bo mnie to nigdy tak nie zgwałcili, bo ja jestem mądra i tego uniknęłam. Nie to, co ta Triss, sama sobie winna. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 11:03 Nie zgadzam się z tym, zylion razy piłam alkohol w klubach, pubach, barach, plenerze, na imprezach etc. z chłopakami/panami z liceum, studiów, pracy, dopiero co poznanymi i nie miałam nieprzyjemności innych niż kac. Nie demonizujmy dość zwyczajnego przejawu życia towarzyskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 11:18 Kwestia szczęścia, triss. Kwestia szczęścia. I dlatego victim shaming zawsze jest jednakowo tępym zachowaniem, niezależnie od pochodzenia sprawcy. A musiał się tu wczoraj wieczorem odbywać gruby, skoro tyle wpisów poleciało. Smutek. Odpowiedz Link Zgłoś
karen_ann Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 11:26 To nie victim shaming. Wszystkich to poruszylo. Zastanawiamy się jak zminimalizowac tego typu wypadki. Troche zssad bhp i juz mniejsze szanse bycia zgwalconym. Ta dziewczyna jest bardzo atrakcyjna, zatem ostroznosci nigdy dosc. Pozornie wydaje sie ze Grecja to Europa alw teraz nigdzie nie jest bezpiecznie Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 11:34 Nie? A co to jest? Już odpuśccie tę fałszywą troskę i napawanie się własną życiową mądrością. Odpowiedz Link Zgłoś
tromedlov Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 11:41 A kiedyś było bezpiecznie? Mogę tu ci przytaczać setki linków. Taki wypadek po prostu jest medialny, bo cóż... Większość ludzi nigdy już by nie pojechała pracować jako młoda dziewczyna do Grecji i nie poszła do baru. Bo większośc nie jest młodą, atrakcyjną dziewczyną. I większości się wydaje - nie jestem młodą dziewczyną, nie jeżdżę tak pracować, nie chodzę do baru, nie rozmawiam z imigrantami - mnie nie zgwałcą. Gdybym była/był na jej miejscu, to mnie by nie zgwałcili, bo ja nie mam ryzykownych zachowań. www.wprost.pl/zycie/10085539/70-latek-z-kostrzyna-poszedl-jedynie-wyrzucic-smieci-ktos-zgwalcil-go-w-zadaszonym-smietniku.html A jak się przyjrzeć, to wszystko jest ryzykownym zachowaniem, nie ma bezpiecznych miejsc i to nie jest tak, że przed gwałtem następuje budząca grozę muzyczka i można sobie wybrać - prawo i lewo, w prawo bezpiecznie, w lewo - sama chciała. W wątku o zabitej na pasach dwunastolatce tak gardłowała babciacośtam, można sobie szybko znaleźć. Bo ona uczy, ona wychowuje, ona uniknęła, bo nie wbiegała, jej dzieci nie wbiegają i wnuki nie wbiegają, ergo to wina rodziców, bo nie wychowali. A jak się okazało, że kierowca autobusu skosił rondo i wjechał na dziewczynki na pasach, to nagle umilkła. I tyle ci będzie z tego minimalizowania wypadków. Oczywiście - tak, należy myśleć. Warto unikać. Nie zmienia to jednak faktu, że możesz sobie i 1000 razy unikać ciemnego parku w nocy, jeśli nie siedzi tam gwałciciel. Bo jak nie siedzi, to 1000 razy możesz tam środkiem nocy iść i nic ci się nie stanie. A za 1001 razem będziesz szła przez ten park w środku dnia do kościoła na sumę, to akurat tam będzie i cóż... Zostaniesz zgwałcona. Możesz 1000 razy wychodzić z nieznajomymi na drinka - jeśli nie ma wśród nich gwałciciela, to nawet najbardziej ryzykowne zachowania skończą się dla ciebie ok. A na 1000 ryzykownych wyjść pójdziesz jeden raz do baru mlecznego na obiad, tam będzie gwałciciel i cię zgwałci. A wtedy też od wielu możesz usłyszeć - ja nigdy sama w ciągu dnia po parku nie chodzę. Ja nigdy sama do baru mlecznego na obiad nie idę. Odpowiedz Link Zgłoś
ggrr.ruu Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 16:06 Bardzo prosto. Nie być kobietą. Atrakcyjność nie ma nic do rzeczy, to złudzenie, ofiary gwałtów wyglądają bardzo różnie. Odpowiedz Link Zgłoś
georgia.guidestones Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 22:05 ggrr.ruu napisała: > Bardzo prosto. Nie być kobietą. Atrakcyjność nie ma nic do rzeczy, to złudzenie > , ofiary gwałtów wyglądają bardzo różnie. O tym emerycie z Kostrzyna, mężczyźnie, w linku wyzej jest napisane, że napadł i zgwałcił go mężczyzna, wiec założenie brzmi nie tylko nie być kobietą, a po prostu "nie być" 🙃 Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 11:28 Nie tyle szczęścia co rachunku prawdopodobienstwa i czynników ryzyka. W czasach kiedy dużo chodziłam po klubach, innokulturowi byli rzadkością, a w moich kręgach towarzyskich nie było ich wcale. W miejscach pracy (moich) też ich nie było, a pigułki gwałtu nie były jeszcze w modzie. Nie wiem co było pisane wczoraj, byłam na imprezie. W wypadku tej dziewczyny jestem far far away od victim shaming, przypuszczam że upatrzyli ją sobie na ofiarę, osaczyli i dorzucili coś do napoju albo inaczej zmusili do wyjścia z nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 11:44 triss_merigold6 napisała: >. W czasach > kiedy dużo chodziłam po klubach, innokulturowi byli rzadkością, a w moich kręg > ach towarzyskich nie było ich wcale. W miejscach pracy (moich) też ich nie było > , a pigułki gwałtu nie były jeszcze w modzie. No to istotnie czyni z ciebie eksperta 😄 Swoją drogą, okres imprezowy rozpoczęłam na przełomie tysiącleci i już wtedy GHB czy inne świństwa były w użyciu. Tym samym opinię o tym, że to kwestia szczęścia, podtrzymuję. > W wypadku tej dziewczyny jestem far far away od victim shaming Tak sobie tłumacz. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 12:11 Czynniki ryzyka, teraz jest ich więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
ggrr.ruu Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 16:08 No popatrz, a w dyskusji o koleżance która sie seksem wykpiła od poniesienia konsekwencji jazdy po pijaku jednoznacznie wrzeszczałaś jaka to policja zła i gwałci, a nie że jak można być tak głupim żeby po pijaku jechać, jakie to ryzykowne. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 13:09 na przełomie tysiącleci to u moich równolatek ciąże były na horyzoncie a nie pigułki gwałtu w klubie. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 13:17 W moim kręgu ciąże były później, tak w okolicach 30-tki, a nie zaraz po studiach. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 13:44 Twoje środowisko nie jest reprezentatywne dla obecnych 40+, a właściwie to w ogóle dla kogokolwiek. Co prawda pigułek gwałtu nie było, ale się świadków spowodowania wypadku usiłowało przekabacić. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 13:52 nie może być, bo moje środowisko to 50+ a co do kabacenia świadków wypadków to jest to ponadczasowe i uniwersalne, patrz 1 odcinek filmu emigracja xd (całkiem współczesna prodkukcja canal+) pierwszy odcinek za darmo widzę, że stara forumka wkroczyła do akcji, przedstawisz się starym nickiem czy wystarczająco się skompromitowałaś i nick do wiadomości redakcji? Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 17:59 Na razie to ty się kompromitujesz i nawet nie pamiętasz, że już ci się przedstawiłam 😄 Emigrację wszyscy już dawno obejrzeli, tak że dzięki za polecajkę. Zwłaszcza że grają w tym moi serdeczni znajomi, lewaki. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 19:35 jeśli już raz się przedstawiałaś to i drugi nie zaszkodzi, nieprawdaż? czy jednak za duży obciach? Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 20:30 Domyśl się. Przypomnę ci - bestia o dwóch grzbietach. Obciach to generalnie twoja obecność na tym forum, już dawno powinnaś dostać dluuuuuuugiego bana, ale ładnie w tym wątku na to pracujesz, więc miejmy nadzieję 🤞 Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 20:43 nie zamierzam się domyślać, bo to by wymagało ode mnie straty czasu. mówisz, że wystarczy zmienić nikc i można hulać od nowa co czynisz niniejszym? Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 11:34 Ale możesz się nie zgadzać tris. Miałaś więcej szczęścia niż rozumu. Tylko tyle i aż tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
koronka2012 Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 19:40 Triss, bez urazy, ale w czasach kiedy myśmy balowały to nikt o pigułkach gwałtu jeszcze nie słyszał… Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 19:56 o pigułkach nie, ale fakt, że na początku 2000 roku gazeta wyborcza, dział stołeczny już szeroko rozpisywała się nad drinkami w klubach. dosypywano czegokolwiek, co pozwalało dobrać się do panny. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 10:53 Odrobina zdrowego rozsądku i szacowania ryzyka. Ale nie mam nic przeciwko temu, żeby panie otwarte multikulturowo mieszkały sobie w Neukolln, Rinkeby czy Norrebro i tam integrowaly swoje biedne dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
irma223 Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 10:56 W 1998 roku w Marsylii 10 imigrantów porwało z ulicy, gwałciło i zamordowało córkę prefekta miejscowej żandarmerii. Nie wiedzieli, kim ona jest, wracała z dyskoteki do domu. Zatrzymali samochód i wciągnęli ją do samochodu i wywieźli do nieużywanej hali przemysłowej, w której mieszkali. Wszyscy byli Polakami. geekweek.interia.pl/styl-zycia/ciekawostki/news-wykorzystana-i-zamurowana-w-szafie,nId,448499 wiadomosci.wp.pl/porwali-gwalcili-zabili-i-zabetonowali-w-szafie-6109090304173185a Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 11:20 W artykule jest napisabe, ze nie wciągneli... 🤷♀️ "Tamtego ranka mężczyźni wracali do Marsylii. Już z daleka widzieli Marikę, próbującą zatrzymać jakiś samochód. Nie wiadomo, czy od razu wpadli na koszmarny pomysł, aby uprowadzić dziewczynę, czy wymyślili to dopiero w trakcie jazdy. W każdym razie polonez zatrzymał się przy studentce, która zapytała, czy mogą ją podrzucić do Septem-les-Vallons. Usłyszała, że nie ma problemu. To zdumiewające, że córka policjanta wsiadła do zdezelowanego auta pełnego podpitych obcokrajowców." Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 11:26 A w tym drugim artykule to zmienila imie z Marika na Stefanie... Ale tez zostala okreslona, jako autostopowiczka. "wracając z podmarsylskiej miejscowości zabrali autostopowiczkę, 25-letnią Stephane J." Odpowiedz Link Zgłoś
irma223 Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 11:31 Oni tak twierdzą. Ona nigdy już niczego nie mogła zeznać. Odpowiedz Link Zgłoś
marcelinasok1 [...] 18.06.23, 11:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 11:55 OJP. Pogrzało cię ze szczętem?? Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 11:58 A skąd masz jakiekolwiek wyobrażenie o osobie, o której wiesz tylko ile miala lat i jak się nazywała? Odnosisz wrażenie, że była ziolkiem na podstawie jej zdjecia? Pokaz swoje, powiem ci, na kogo mi wyglądasz Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 12:01 Ten nick bardzo źle mi się kojarzy, coś jak malenka, kliknęłam kosz. Odpowiedz Link Zgłoś
marcelinasok1 Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 12:03 Jak cię widzą tak cię piszą ,trochę w tym prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 12:08 No ją ją widzę jako młodą, atrakcyjną, ciekawą świata i pracowitą może jeszcze. Widzę blondynkę w uniformie pracowym. Na tyle zaradna, że pojechała do pracy, na tyle ciekawa świata, że za granicę, zamiast w kraju. I tyle mogę powiedzieć. Może byla nieostrożna, może zbyt ufna, ale to już wszystko kwestią domysłów, bo po 2 zdaniach o niej i jednej fotce nijak nie jestem w stanie tego wywnioskować, a wyjaśnienie okoliczności zaginięcia pozostawiam.policji Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 11:59 Tak, koniecznie czerp informacje z wpisów anonów na fejsbuku, daleko zajedziesz w życiu. I cyk, kosz. Odpowiedz Link Zgłoś
brenya78 Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 12:11 "Na fbuku ktoś pisał że było z niej ziółko które lubiło adrenalinkę i ja też takie wrażenie odnoszę" Ojprl! Odpowiedz Link Zgłoś
szaractwo Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 12:20 Widzę, że komuś Wykop wszedł za mocno. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 12:26 marcelinasok1 napisała: > Na fbuku ktoś pisał że było z niej ziółko które lubiło adrenalinkę i ja też ta > kie wrażenie odnoszę . Na fb jak i w ogole ludzie rozne rzeczy pisza i mowia a glupi wierza. Ja jej nie znam a ty? Odpowiedz Link Zgłoś
marcelinasok1 Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 12:28 Tak samo jak na ematusi. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 12:33 Dlatego napisalam w ogole. Znasz ja? Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 12:52 Najma nie powtarza szkodliwych bzdur na temat tej dziewczyny, a ty to robisz. Znasz, że sobie pozwalasz na takie komentarze? Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 14:59 marcelinasok1 napisała: > A ty ją znasz? Nie, dlatego nie napisalam nic jej charakterze ani wrazeniu jakie robi jej twarz ma zdjeciu. Ty natomiast owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_vause35 Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 12:53 Na fejsbuczku to akurat jeżdżą po niej sfrustrowane incele z nadmiernym i długo nie uwalnianym ciśnieniem w kroku. Odpowiedz Link Zgłoś
karen_ann Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 14:07 Szybko ocena swietoszkowata volto. Bys sie wstydzila i zastanowiła ze polecę tobą. Nic nie wiesz to pomówienia, jesteś obrzydliwa. Nawet jak lubiła to nie uprawnia do gwaltu i morderstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
andallthat_jazz [...] 18.06.23, 15:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 17:02 W to że "z nimi piła alkohol" to akuuurat wieeerzę Coś jej dosypali, a potem udawali że holują podpitą koleżankę, dziewczyna miała pecha, że ją upolowały totalne gnoje, a ludzie wypisujący co to ona powinna i jak mogła to czy sro to powinni se łbem w ścianę strzelić dla otrzeźwienia. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 17:13 anorektycznazdzira napisała: > Coś jej dosypali, Gdzie jej dosypali? Jak na razie to informacje są takie, że wino kupiła sobie w sklepie i przed sklepem je wypiła. W towarzystwie kolorowych panów, małych dealerów haszu. Odpowiedz Link Zgłoś
kiddy Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 17:19 Jakby to była Niemka, to inaczej być mówiła, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 17:24 Takie są informacje, bo kolorowi panowie takie informacje przekazali Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 17:46 no nie, że to dilerzy haszu przkazali panowie z marketu, sam sprawca raczej by się nie obciążał taką informacją. chyba że tam można legalnie handlować, ale nie wydaje mi się Odpowiedz Link Zgłoś
better.call.kim Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 19:52 To się w ogóle słabo klei. Co to w końcu było? Knajpa, sklep? Co ona piła? Drinka, piwo, wino? Kupiła wino i zaczęła je obalać pod sklepem? Z gwinta? No dobra, siedzi i pije, podchodzi porywacz/porywacze. Przy drinku i piwie musieliby być w zmowie z obsługą, żeby jej coś dosypać wcześniej, przy butelce wina ze sklepu to w ogóle niemożliwe. Wyszła i zostawiła im tego drinka/piwo/whatevera? Zachowanie boyfrienda megadziwne. Dwa razy wysyłała mu lokalizację, widać było z tego, że coś nie gra. Ja i mój mąż, gdyby coś takiego zdarzyło się któremuś z nas, już robilibyśmy raban na pół miasta. Chyba że u nich sytuacje "skoczę kupić trochę haszu u miłego człowieka z Pakistanu, którego właśnie poznałam pod sklepem, a lokalizację to ci wyślę tak na wszelki wypadek" były czymś normalnym... Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 19:58 Chyba że u nich sytuacje "skoczę kupić trochę haszu u miłego człowieka z Pakistanu, którego właśnie poznałam pod sklepem, a lokalizację to ci wyślę tak na wszelki wypadek" były czymś normalnym... no więc to chyba było właśnie to, poza tym parka zamieszkiwała holadnię, to mi się klei całkiem całkiem a boyfriend najzwyczajniej w świecie wystarczy że nie mógł opuścić swojego stanowiska pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
better.call.kim Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 22:58 >a boyfriend najzwyczajniej w świecie wystarczy że nie mógł opuścić swojego stanowiska pracy. Wychodzisz na minutę do kibla (to chyba wolno w każdej pracy) i dzwonisz na policję. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 23:00 wyobraź sobie, że nie w każdej. w mojej się nie da, wystarczy że chłopak miał podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
better.call.kim Re: Porwanie młodej dziewczyny 19.06.23, 16:21 Wyjść do kibla się nie da? Jeeeezu, jesteśmy na aż takim poziomie XIX-wiecznego kapitalizmu? Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Porwanie młodej dziewczyny 19.06.23, 19:36 W niektórych pracach nie wolno używać telefonu, to tak na marginesie, bo widzę, że ciebie to bardzo dzIwi, moz nie slyszalas Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Porwanie młodej dziewczyny 19.06.23, 19:53 da się, ale nie wtedy kiedy chcesz, a tylko wtedy kiedy możesz. więc teraz wyobraź sobie, że panna pisze help a ty nie możesz wyjść ani do kibla, ani użyć telefonu. Odpowiedz Link Zgłoś
brenya78 Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 23:05 "Wychodzisz na minutę do kibla (to chyba wolno w każdej pracy) i dzwonisz na policję." Masz problem z czytaniem? Przecież dokładnie to zrobił. Oraz sam pojechał na miejsce które mu wysłała. Odpowiedz Link Zgłoś
brenya78 Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 20:51 "Ja i mój mąż, gdyby coś takiego zdarzyło się któremuś z nas, już robilibyśmy raban na pół miasta." Przecież zrobił. Obrzydliwe to co piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
better.call.kim Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 22:58 Taaa, rano zgłosił zaginięcie. Odpowiedz Link Zgłoś
trzebasiebawic Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 21:34 Ciekawe skąd taka pewność osób tutaj piszących, że był to gwałt zbiorowy i że piła alkohol z 5 obcymi facetami. Przecież nie podali właściwej wersji a niektóre panie, dokładnie tak tak jak fb incele się nakręciły. Przed chwilą podali, że jacyś faceci chcieli ją odprowadzić do domu, ale się nie zgodziła. Przesłuchali ich 4 i wypuścili. Tylko jednego zatrzymali + jego wspolokatora. Zgwałcić i zabić mógł jeden a nie kilkoro. Znalazła się w nieodpowiednim czasie w nieodpowiednim miejscu z nieodpowiednim człowiekiem. Jak każda ofiara. Pewnie gdyby siedziała w domu, chodziła w burce - z obstawą mogłaby żyć. Cóż, conajwyzej źle oceniła sytuację i tyle. Po co to rozkręcanie tematu a mogła, a powinna a to a sramto. Jakby umarłemu powiedzieć, że umrze to by żył. Nie wsiadł do auta, nie wszedł do wody itp. Innymi słowy popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 23:10 trzebasiebawic napisała: > Ciekawe skąd taka pewność osób tutaj piszących, że był to gwałt zbiorowy i że p > iła alkohol z 5 obcymi facetami. > Przecież nie podali właściwej wersji a niektóre panie, dokładnie tak tak jak fb > incele się nakręciły. Przed chwilą podali, że jacyś faceci chcieli ją odprowad > zić do domu, ale się nie zgodziła. Przesłuchali ich 4 i wypuścili. Tylko jedneg > o zatrzymali + jego wspolokatora. Zgwałcić i zabić mógł jeden a nie kilkoro. Absolutnie się mylisz. Odpowiedz Link Zgłoś
georgia.guidestones Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 18:51 Na stronie głównej CNN Greece jest już właśnie b.swieza informacja o znalezieniu zwłok. Nie ma nic o żadnych studniach, jak tutaj parę super-wszechwiedzacych ematek wklejalo parę godz temu, tylko o odległości miejsca znalezienia od miejsca zamieszkania banglijczyka. Odpowiedz Link Zgłoś
sferoplast Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 18:51 Szury już się uruchomiły. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka11 Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 19:12 Podają juz info, że znaleziono ciało tej młodej dziewczyny Jak zużyta rzecz potraktowana: "Z medialnych doniesień wynika, że ciało kobiety było nagie i zawinięte w czarną torbę" wydarzenia.interia.pl/zagranica/news-w-grecji-znaleziono-cialo-kobiety-wiele-wskazuje-ze-to-zagin,nId,6848979 Odpowiedz Link Zgłoś
georgia.guidestones Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 19:14 marzeka11 napisała: > Podają juz info, że znaleziono ciało tej młodej dziewczyny > Jak zużyta rzecz potraktowana: "Z medialnych doniesień wynika, że ciało kobiety > było nagie i zawinięte w czarną torbę" > > > wydarzenia.interia.pl/zagranica/news-w-grecji-znaleziono-cialo-kobiety-wiele-wskazuje-ze-to-zagin,nId,6848979 Spradzaa greckie strony oraz grup fb założona przez przyjaciół, było o zwłokach w ubraniu. Mam nadzieję że nie powielasz bzdur. Ale zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
georgia.guidestones Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 19:15 georgia.guidestones napisała: > marzeka11 napisała: > > > Podają juz info, że znaleziono ciało tej młodej dziewczyny > > Jak zużyta rzecz potraktowana: "Z medialnych doniesień wynika, że ciało k > obiety > > było nagie i zawinięte w czarną torbę" > > > > > > wydarzenia.interia.pl/zagranica/news-w-grecji-znaleziono-cialo-kobiety-wiele-wskazuje-ze-to-zagin,nId,6848979 > Spradzaa greckie strony oraz grup fb założona przez przyjaciół, było o zwłokach > w ubraniu. Mam nadzieję że nie powielasz bzdur. Ale zobaczymy. Sprawdzałam greckie strony, np CNN Greece o grupę fb. Odpowiedz Link Zgłoś
irma223 Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 19:54 'nagie, poranione i zawinięte w czarną torbę". Odpowiedz Link Zgłoś
better.call.kim Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 19:19 Na Kos znaleziono ciało młodej kobiety, to najprawdopodobniej ona. wydarzenia.interia.pl/zagranica/news-w-grecji-znaleziono-cialo-kobiety-wiele-wskazuje-ze-to-zagin,nId,6848979 Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 21:40 Nicka zmieniłam tylko dlatego, że mój stary po 20 latach padł; jeśli uda mi się go odzyskać, to natychmiast to zrobię. Nie mam się czego wstydzić. A twój post, w którym uj wie który raz sugerujesz mi dziwkarstwo, zaraz stąd wyleci. I mam nadzieję, że ty również. Na długo. Będziesz miała więcej czasu, może zaczniesz książki czytać albo coś. Pozdrawiam oraz wal się, sumire. Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 21:48 pursuedbyabear napisała: > Nicka zmieniłam tylko dlatego, że mój stary po 20 latach padł; jeśli uda mi się > go odzyskać, to natychmiast to zrobię. ROTFL! Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 21:52 Oho, jest i pan od kurek i trzyminutowego dorabiania żonie rogów. Idę na wino, bo zaraz się tu zacznie grill dwojga patusów. Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 22:44 Słonko, ty znajdź lepiej ten swój zagubiony nick Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Porwanie młodej dziewczyny 19.06.23, 08:00 Słonko to ty zostaw dla swojej żony, niech chociaż tyle ma z życia. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 21:52 pursuedbyabear napisała: > Nicka zmieniłam tylko dlatego, że mój stary po 20 latach padł; jeśli uda mi się > go odzyskać, to natychmiast to zrobię. Tak, to tlumaczy nowy nick. Persuadebear brzmi prawie tak samo jak Sumire 1, 2 albo 3 😏 Odpowiedz Link Zgłoś
brenya78 Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 22:07 "no i sama widzisz jakie te muzułmańskie kraje i ich mieszkańcy są straszni. dziękuję że chociaż tego nie negujesz." Neguje Twoje definicję lekkomyslnego zachowania. Twoje kąpanie półnago było dokladnie równie "lekkomyslne" co picie wina pod sklepem w turystycznej miejscowości. Ty zostałaś "tylko" złapana za cycka i nogę, ta dziewczyna zamordowana - nie widzę żebyś to Ty wykazała się jakimś większym rozumem, co ponoć twierdzisz. "żeby wyjść calo, trzeba umieć w tamtejszą kulturę" Czyli jakby to był nie jeden a pięciu i nie cycek i noga tylko gwałt zbiorowy, to byś umiała czy nie? "ty nie umiesz, naćpana lasia też nie umiała, a mnie - matce dzieciom z nadwagą nic się nie stało i oby tak dalej." Miałaś szczęście, to wszystko. Równie dobrze mogło Cię tam zgwałcić w tej wodzie 20 gości i na tym by się Twoje szczęście skończyło. Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 22:13 woman_in_love napisała: > to PiS popiera wpuszczanie pakoli i banglijczyków: w samym 2022 wpucili jakies > 130 000 imigrantów z krajów muzułmańskich i "pakoli i banglijczyków" bylo w te > j liczbie tysiące ależ oczywiście masz rację, PiS to naczelni hipokryci, btw mam informację, że do tego łapówkarze (kanał wizowy via Indie ponoć szedł za gruby hajs) widzę koszmarny wzrost liczby egzotycznych cudzoziemców w mojej dzielnicy Warszawy - naprawdę są ich olbrzymie ilości grupa granica jest zjawiskiem izolowanym (poza poparciem GazWyb ), choć o tyle groźnym, że działa na korzyść licznych mafii przemytników ludzi (czy z głupoty, czy z idealizmu, czy z zadaniowania - nie mnie osądzać) PiS jest oczywiście dużo bardziej groźnym zjawiskiem, bo z gębą pełną narodowych frazesów sprawnie przekształcają Polskę w kraj wielokulturowy. "Po owocach ich poznacie". Owoce niestety już są, w Warszawie aż nadto widoczne. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 22:14 W Krakowie też, mam świeżutkie newsy o skali przestępczości pospolitej. Odpowiedz Link Zgłoś
ggrr.ruu Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 22:18 To Ty nie mieszkasz w jakiejś zamożnej enklawie? To u mnie na blokowisku są pojedyncze sztuki (w tym jedno u mnie na piętrze), mam na myśli mieszkańców, a nie tych co prowadzą bary, dużo to mamy Ukraińców. Trochę jest w dalszej okolicy zagranicznych studentów ale to porządna uczelnia publiczna a nie wydawalnia wiz więc też bez przesady Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 23:00 Grru, czy Ty się dobrze czujesz? Jakie "zamożne enklawy"? Gdzie? W Polsce? W Warszawie? Zamożne enklawy to masz na Dominikanie. Szlaban z para-wojskiem dziesięć kilometrów przed początkiem strefy hotelowej. W samej strefie ochroniarze z bejsbolami krążący non stop po plaży. A i tak strefę pełnej ochrony się opuszcza, jak jedziesz do pobliskiego miasteczka. Miasteczko dla turystów, ale tam już lokalsi przenikają. W Warszawie możesz mieć co najwyżej zagrodzone osiedle, gdzie jakieś podwórko wewnętrzne jest only dla mieszkańców. Na Ursynowie znam b. niewiele mocniej chronionych miejsc, m.in. okolice zamieszkania Leszka Millera, nie da się tam wjechać nawet rowerem , od Rosoła szczelne bramki, a od Nowoursynowskiej i Kolegium Natolin monitorowana furtka. Obszar tego osiedla dość duży. Nawet mieszkając w getcie , musisz z niego wyjść choćby po zakupy , czy po cokolwiek. > ale to porządna uczelnia publiczna a nie wydawalnia wiz więc też bez przesady liczba ciemnoskórej egzotyki na SGGW i pobliskiej prywatnej Vistuli jest b. podobna masz nieaktualne informacje Odpowiedz Link Zgłoś
ggrr.ruu Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 23:10 Nie no, zachowując proporcje Marina Mokotów to nie to samo co Wrzeciono. Raczej chodziło mi o ceny mieszkań niż uzbrojona ochronę. Założyłam że mieszkasz w droższej dzielnicy stąd moje zdziwienie - moje blokowisko należy do dość tanich, oczywiście jak na realia warszawskie i rozpatrując miasto, a nie obrzeża Legionowa... I takiego napływu nie mamy. Co do uczelni to nie piszę o informacjach tylko o obserwacjach. Możliwe, że ta nasza nie jest z jakiegoś powodu atrakcyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 23:20 Marina Mokotów nie jest zamożną enklawą. Koleżanka thank_you zna się doskonale na drogich osiedlach w Warszawie, sama zamieszkuje na takowym w najlepsiejszej części, więc z nią możesz porozmawiać na ten temat dużo bardziej fachowo niż ze mną. Warszawa jest po komunie WY-MIE-SZA-NA. Kokota Kulczyka mieszkała w apartamentowcu wciśniętym między peerelowskie bloki. Żebyś miała "drogą dzielnicę" to musisz mieć nie wymieszanie a bogatą STANDARYZACJĘ. Czyli np. berliński Grunewald, gdzie nie ma bloków, tylko wille oraz coś a la segmenty - wszystko jednakowo drogie i niedostępne dla ubogich. W Warszawie wszędzie jest pełne wymieszanie. Na Ursynowie stare bloki, nowe bloki, segmenty oraz domy. Pełen miks - od menela po milionera. Tak samo zresztą na Białołęce (poza czysto blokerskim centrum Tarchomina). Na Poetów mieszkała Irena Jarocka. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Porwanie młodej dziewczyny 19.06.23, 00:49 riki_i napisał: > PiS jest oczywiście dużo bardziej groźnym zjawiskiem, bo z gębą pełną narodowyc > h frazesów sprawnie przekształcają Polskę w kraj wielokulturowy. "Po owocach ic > h poznacie". Owoce niestety już są, w Warszawie aż nadto widoczne. Oczywiście. Do tego przyjmowali już migrantów w 2016, była taka stronka swego czasu, gdzie były oficjalnie podane konkretne liczby, potem stronkę zlikwidowali Odpowiedz Link Zgłoś
ggrr.ruu Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 22:15 Zaraz, panowie gwałciciele z Grecji zdaje się nie byli uchodźcami Odpowiedz Link Zgłoś
better.call.kim Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 23:01 Nożownik z Annecy formalnie tez już nie był zdaje się. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 23:21 to pięknie podsumowuje temat, wpuszczamy a na miejscu się zweryfikuje. cbdu Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 23:23 Nieważne kim byli, ludność z tamtych rejonów w Europie jest imo niepożądana. Winni być monitorowani i w przypadku sprawiania kłopotów natychmiast odsyłani do siebie. Przymusowo. Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 23:35 Pod poniższym linkiem (należy poczekać pół minuty aż otworzy się po polsku) jest m.in. film z monitoringu, gdzie dokładnie można sobie obejrzeć sprawcę bez zakrytej twarzy. Pan usiłował w sklepie spożywczym kupić bilet lotniczy. www-in-gr.translate.goog/2023/06/18/greece/kos-oi-ypoptes-kiniseis-tou-32xronou-dyo-imeres-meta-tin-eksafanisi-tis-anastazia/?_x_tr_sl=el&_x_tr_tl=pl&_x_tr_hl=pl&_x_tr_pto=wapp Odpowiedz Link Zgłoś
brenya78 Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 23:09 "to ty mi przypisujesz lekkomyślność, chociaż ja zachowałam się tak, jak należało" Jak należało? Świeciłas półgolym cyckiem i tyłkiem na muzułmańskiej plaży. I smiesz przypisywać sobie jakieś zasługi, że jaka to zajebista nie jesteś, z nikim nie gadasz i nie pijesz, chociaż mogło cie tam zgwałcić 20 facetówi i gucio bys zrobila. Naprawdę, nie trzeba z nikim palic haszu i pić wina. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 23:18 po prostu, jeszcze raz spokojnie ci napiszę, że nie poszłabym z panami pić wina i oglądać znaczków. to zamyka temat skończenia w czarnym worku. jeśli dalej będziesz snuć fantazje o zbiorowym gwałcie - to zgłoś się do seksuologa, oni to potrafią wyprostować. serio, serio. Odpowiedz Link Zgłoś
brenya78 Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 23:22 "po prostu, jeszcze raz spokojnie ci napiszę, że nie poszłabym z panami pić wina i oglądać znaczków." Ale jakie to ma znaczenie ze nie poszlabys na wino? Tylko po winie gwalca czy co? Zrobiłaś cos innego, ryzykownego, a może nawet bardziej bo pokazałaś cycka i tylek. W niczym Twoje zachowanie nie było mniej ryzykowne. Jakby cie obskoczylo 5 facetów nie miałabyś szans. Wiec zyj se w tej swojej bance, że wiesz jak się ochronić, a tak naprawdę główno wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 23:09 Stąd: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,29882337,zaginiecie-27-letniej-polki-na-wsypie-kos-greckie-media-znaleziono.html#s=BoxOpImg3 Jak poinformowały tamtejsze media, w miniony poniedziałek 27-latka, korzystając z wolnego dnia, wybrała się na drinka. Jej chłopak, 28-letni Polak, który również zatrudniony jest w tym samym hotelu, tego dnia musiał pracować. To on jako ostatni rozmawiał z kobietą zaginioną w nocy 12 czerwca, kiedy Rubińska spotkała grupę pięciu mężczyzn. 27-latka piła z nimi alkohol. Około godziny 22:30 zadzwoniła do swojego chłopaka i powiedziała, że jest pijana i ktoś odwiezie ją do pokoju hotelowego na motocyklu. Niedługo później przesłała jednak do swojego partnera wiadomość z informacją o swojej lokalizacji. Mężczyzna nie zastał jej jednak w umówionym miejscu, a telefon 27-latki był już wyłączony. Rano zgłosił jej zaginięcie na policję. Odpowiedz Link Zgłoś
brenya78 Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 23:10 Jeszcze raz. ZRODLA, a nie "Jak podały tamtejsze media". Odpowiedz Link Zgłoś
irma223 Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 23:51 Bo mogła czuć się pijana i ogłupiała. I czuła, że coś jest nie halo, skoro wysyłała chłopakowi lokalizację i prosiła, by po nią przyjechał. Niekoniecznie wcześniej musiała "pić do upadłego". Czasem wystarczy jeden łyk, jeśli ktoś coś dosypał. Znaleźli zwłoki, powinni zrobić sekcję, sprawdzić, co te typy jej podały. Odpowiedz Link Zgłoś
georgia.guidestones Re: Porwanie młodej dziewczyny 19.06.23, 00:20 irma223 napisała: > powinni zrobić sekcję, sprawdzić, co te typy jej podały. O ile substancja utrzymuje sie 6 dni. Sekcje zrobią tak czy inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
irma223 Re: Porwanie młodej dziewczyny 18.06.23, 23:45 Czy nasza prokuratura, nasze MSZ i nasz konsul nie powinni się przyłączyć do tego śledztwa? Inne kraje się troszczą o swoich obywateli za granicą, Polska nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
lisciasty_pl Re: Porwanie młodej dziewczyny 19.06.23, 07:01 Pisowiec już nie wytrzymał i znalazł powiązanie z Tuskiem. Zaraz szmatecki coś uroczego dorzuci Odpowiedz Link Zgłoś
tromedlov Re: Porwanie młodej dziewczyny 19.06.23, 10:18 PiSowcy niech przyjrzą się sobie www.rmf24.pl/fakty/polska/news-aktor-w-przeszlosci-zwiazany-z-pis-mial-gwalcic-nastolatki-j,nId,6285139#crp_state=1 Odpowiedz Link Zgłoś
malenka9 Re: Porwanie młodej dziewczyny 19.06.23, 19:56 kulturaliberalna.pl/2019/10/02/kuchcinski-grzyb-afera-podkarpacka/ Kariera polityczna Marka Kuchcińskiego nie ucierpiała w żadnym stopniu od podejrzeń, że uprawiał seks z 14-letnią Ukrainką w jednym z podkarpackich domów publicznych należących do dwóch gangsterów, braci R. i dał się jeszcze nagrać. Odpowiedz Link Zgłoś
malenka9 Re: Porwanie młodej dziewczyny 19.06.23, 21:05 Ma mocne alibi. Tylko dlatego. Odpowiedz Link Zgłoś
georgia.guidestones Re: Porwanie młodej dziewczyny 19.06.23, 21:12 malenka9 napisała: > Ma mocne alibi. Tylko dlatego. I chyba wiarygodne alibi, skoro nikt mu nie stawia zarzutów. Odpowiedz Link Zgłoś
georgia.guidestones Re: Porwanie młodej dziewczyny 19.06.23, 23:27 malenka9 napisała: > Ma mocne alibi. Tylko dlatego. w sumie domyślam sie gdzie dokladnie znalazlas/zrobilas screena, bo akurat mi to wyskoczylo na Twitterze po wpisaniu nazwiska dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
georgia.guidestones Re: Porwanie młodej dziewczyny 20.06.23, 17:42 Jakiś facet z Twittera, który robi sobie w bio heheszki że "jest onuca" skleja różne wersje wydarzeń. Pisząc że Banglijczyk tylko uprawiał stosunek, potem odwiozl z powrotem zanim ktokolwiek zaczął dręczyć dziewczyne i ja dusić. I dlatego ten aresztowany gość z Bangladeszu mówi w zeznaniach,że nie zabił Odpowiedz Link Zgłoś