Dodaj do ulubionych

urlop długość trwania

• vivi86 Re: urlop długość trwania 23.06.23, 05:57
      Bo koszty są duże, bo camping to nie dla każdego atrakcją. Ja np. wolę zobaczyć najsłynniejsze zabytki. A nie chaszcze, względnie piach i wodę. A to są, nie czarujmy się, inne koszty.
    • bazia_morska Re: urlop długość trwania 23.06.23, 06:39
      Biedulka. Masz jeszcze jakieś ciekawe nurtujące problemy do omówienia?
    • shmu Re: urlop długość trwania 23.06.23, 06:52
      Bo jak pojadę na 3-4 tygodnie latem to przez resztę roku mam tylko 1-2 tygodnie wolnego. Ja biorę dwa pełne tygodnie latem i zostają mi 3-4 tygodnie na resztę roku, które rozdzielam na 2 tygodnie zima, i po tygodniu wiosna i jesienią.
    • kura17 Re: urlop długość trwania 23.06.23, 07:43
      my nie mozemy wyjechac na wiecej niz 2 tygodnie, bo zakwasy by z glodu umarly, a nie mamy wystarczajaco zaufanych sasiadow, zeby pozwolic im je nakarmic.
    • imponderabilia22 Re: urlop długość trwania 23.06.23, 07:53
      Bo to nudne?
    • aagnes Re: urlop długość trwania 23.06.23, 08:01
      Ja biore 3 tygodnie ale niestety w dwóch turach: 2 + 1, ale, zeby tak "zaszalec" musze niezle sie starac zeby ten urlop sobie zgromadzić a i tak oszczedzam 1 dzien biorąc tydzień wtedy kiedy wypada 15 sierpnia.
      dla mnie wakacje to to czego nie znosicie i gardzicie tym najbardziej tzn: lezak i gnicie na plazy, teraz jak corka jest starsza i nie potrzebuje mnie do niczego pierwszego dnia ide z lezakiem, siadam na brzegu morza maksymalnie najdalej od ludzi szczegolnie z dziecmi i tak leze 2 tygodnie. ale faktycznie zauwazylam, ze coraz czesciej znajomi biora 3 tygodnie ciurkiem.
    • 21mada Re: urlop długość trwania 23.06.23, 08:28
      Też się dziwię. Zawsze jeździmy na conajmniej dwa tygodnie. Niestety większość ośrodków wypoczynkowych nie dysponuje pralką bo większość ludzi przyjeżdża na góra tydzień. W turystycznych miejscowościach w Polsce nie ma pralni samoobsługowej dla turystów. To o czymś świadczy. Przyczyna jest prozaiczna - kasa. Ludzie wolą namiastkę urlopu (żeby odhaczyć że się zaliczyło i pochwalić zdjęciami) zamiast prawdziwego urlopu na którym można się pobyczyć, robić wszystko powoli lub nic nie robić, czytać książkę cały dzień na leżaku w cieniu drzewa. Nagle same amatorki trzydniowych city brejków! 😆 Tylko nauczycielki siedzą cicho i jakoś nie narzekają na dwa i pół miesiąca wakacji. 😆 Ciekawe dlaczego?
      • melikles Re: urlop długość trwania 23.06.23, 08:40
        A co ma pralka do urlopu?
        • aagnes Re: urlop długość trwania 23.06.23, 08:51
          Jak to co? ilosc ubran, ja tez korzystam z pralki, pakuje sie jak na 3-4 dni i piore na miejscu.
          • melikles Re: urlop długość trwania 23.06.23, 08:55
            A jak nie ma pralki?
            • aagnes Re: urlop długość trwania 23.06.23, 09:03
              nie mam zielonego pojecia co wtedy robia ludzie i mało mnie to interesuje.
              • melikles Re: urlop długość trwania 23.06.23, 09:33
                Tzn. drastycznie ograniczasz sobie ilość miejsc, do których można pojechać?

Ale to ciebie przecież nie interesuje big_grin
                • aagnes Re: urlop długość trwania 23.06.23, 09:43
                  Nie, ja juz jestem w takim wieku, ze lubie waracac tam gdzie byłam .
                • chococaffe Re: urlop długość trwania 23.06.23, 10:07
                  strasznie przeżywasz cudze urlopywink
                  • bywalec2023 Re: urlop długość trwania 23.06.23, 10:10
                    w tym wątku jahelena zapomniał się przelogować i nadaje jako melikles big_grin
                    • simply_z Re: urlop długość trwania 23.06.23, 13:21
                      A to nie jest ten caly Stavros?
                      • bywalec2023 Re: urlop długość trwania 23.06.23, 15:26
                        to właśnie ten gad
                    • arthwen Re: urlop długość trwania 24.06.23, 15:51
                      Bywalec twoje wnioski są zwyczajnie z dupy. To, że ktoś się wtrącił w rozmowę (na forum, na litość!) to znaczy, że to drugi nick tej samej osoby.
      • figa_z_makiem99 Re: urlop długość trwania 23.06.23, 12:56
        Pobyczyć mogę się poza urlopem, nie żyję w kieracie i nie mam stada dzieci. Mój mąż pływa, mam wolnego czasu po kokardę i mieszkam w atrakcyjnym miejscu. Na urlopie potrzebuję stymulacji i odmiany. Pojedź do Paryża na 4 dni, zabukuj dobry hotel i jedz w restauracjach, zwiedzaj i zobaczysz ile zapłacisz. All inclusive w Turcji czy innym Egipcie jest w zasięgu ręki każdego kowalskiego, to żaden cymes dzisiaj. Mam koleżankę urobioną po pachy, która obrabia pracę, dziecko, duży dom i męża, dla niej wyjazd na 2 tygodnie I siedzenie na tyłku 2 tygodnie to ulga, bo nie musi stać przy garach.
      • figa_z_makiem99 Re: urlop długość trwania 23.06.23, 13:10
        Pracuję też zdalnie z domu, więc odchodzą mi dojazdy. Jeździmy czasem na Mazury popływać łodzią z rodziną tej koleżanki. Ja się dobudzam 2 godziny leniwie z kawą, stary śniadanie robi sobie zawsze sam, a koleżanka zapitala od rana ze śniadaniem dla swojego męża i tak z każdym posiłkiem. Każdy ma inne potrzeby.
      • gazetowa.gazela Re: urlop długość trwania 23.06.23, 22:43
        Moze dlatego, że nie mają 2,5 miesiąca wolnego? Szczególnie w szkołach ponadpodstawowych.
      • 7katipo Re: urlop długość trwania 24.06.23, 15:39
        Brawo gwiazdo.
        Ludzie jadą np. na 10 dni żeby się zdjęciami pochwalić i mieć "namiastkę". Tylko Ty mogłaś coś takiego wydumać 🙄😓
    • ichi51e Re: urlop długość trwania 23.06.23, 08:55
      3-4 tygodnie ciągiem na campingu? za jakie grzechy?
      • melikles Re: urlop długość trwania 23.06.23, 08:58
        Dlaczego grzechy? W Chorwacji Niemcy/Austriacy siedzą na kempingach po miesiąc. Mają luksusowe kampery i przyczepy, telewizję satelitarną, co wieczór wspólne biesiadowanie, w dzień wypasione łódki. Nie wyglądają na znudzonych. Czy twój sposób spędzania urlopu jest jedynym słusznym?
        • arthwen Re: urlop długość trwania 24.06.23, 15:49
          A czy ona napisała, że to jej sposób jest jedyny słuszny?
          To raczej autorka wątku to sugeruje.

Dla mnie trzy tygodnie na campingu to też byłaby kara, a nie przyjemność i odpoczynek.
    • joyce_byers Re: urlop długość trwania 23.06.23, 09:00
      Żaden pracodawca nie daje urlopów 3-4 tygodniowych ciągiem. W jakim ty świecie żyjesz?
      • melikles Re: urlop długość trwania 23.06.23, 09:43
        Dlaczego nie daje? Wielu daje.
      • jkl13 Re: urlop długość trwania 23.06.23, 13:08
        Dlaczego żaden? Mój daje, od zawsze. Poprzedni też dawał, też od zawsze. Ba, zdziwię cię jeszcze bardziej, ale w zeszłym roku brałam w ciągu 6 tygodni urlopu (bieżący plus uzbierany z poprzedniego roku) i też nie było problemu. Mąż też brał, w innej pracy i też się dało.
    • kurt.wallander Re: urlop długość trwania 23.06.23, 10:42
      Na 3 tygodnie, to my jeździmy, gdy wybieramy się samochodem gdzieś dalej w Europie, czyli robimy po drodze przystanki z noclegami, zwiedzaniem. W sumie wychodzi wtedy 2 tygodnie stacjonarnego odpoczynku w jednym miejscu lub podzielone na dwa po tygodniu, a tydzień jest na podróż tam i z powrotem. 3 tygodnie dosłownie w jednym miejscu byłoby chyba juz jednak trochę nudne.
    • palacinka2020 Re: urlop długość trwania 24.06.23, 08:43
      Jezdzilam tak czasami. W tym roku nie bo w pracy brakuje rak, wezme krotsze urlopy.
      Te 26 dni wystarcza nam spookojnie na ogarniecie wakacji, dlugich weekendow itd. Nie zuzywam urlopu na wizyty lekarskie.
    • 7katipo Re: urlop długość trwania 24.06.23, 15:34
      A pomyślałaś o tym, że niektórzy poważnie traktują swoją pracę? I współpracowników?
      Wakacji jest dwa miesiące, każdy by chciał latem odpocząć choć trochę, a terminy lecą, nie mają wakacji. Robota się sama nie zrobi 🙄
    • arthwen Re: urlop długość trwania 24.06.23, 15:47
      Niektórzy dlatego, że nie moga sobie pozwolić na dłuższy urlop z różnych względów (niekoniecznie finansowych, nie tylko do kasy to się sprawadza) a inni dlatego, że tak wolą.
      Ja wolę jeździć częściej na krócej, niż raz dłużej. Owszem, fajniej byłoby częsciej i dłużej (ale trzy tygodnie to dla mnie za długo w jednym miejscu), ale na to sobie pozwolić na razie nie możemy (ale może za parę lat, jak dziecko szkołę skończy...)
    • tokyocat Re: urlop długość trwania 24.06.23, 23:20
      Bo nie lubie kampingow.
    • nostalgia81 Re: urlop długość trwania 25.06.23, 00:01
      "3-4 tygodnie jednym ciagiem + tanio camping" opisałaś mój KOSZMAR 🤣
      Nienawidzę długich wyjazdów, jeżdżę kilka razy w roku na kilka krótszych (np. tylko w tym roku na 3 wypady zagraniczne, polskich nie liczę), max 7 dni każdy
      Jeden długi w jednym miejscu - nudzi mnie okrutnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka