borsuczyca.klusek 08.07.23, 18:33 Kto popiera? Jest już po 18stej a ja się dalej rozpływam i nie jestem w stanie ruszyć ręką i nogą. Chyba powinnam wstać o 5 rano by ogarnąć chałupę 😒 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chococaffe Re: Za gorąco żeby sprzątać 08.07.23, 18:37 Rozumiem w 100%. Na szczęście nie ma też siły od paru dni, żeby specjalnie bałaganić/brudzić Odpowiedz Link Zgłoś
rzepicha-piastowa Re: Za gorąco żeby sprzątać 08.07.23, 18:39 Pelna zgoda. Na szczescie maz posprzatal Odpowiedz Link Zgłoś
turbinkamalinka Re: Za gorąco żeby sprzątać 08.07.23, 18:42 Popieram . Ja dziś nic nie sprzątałam. Posprzątam po 22 jak mały pójdzie spać a odkurzy chłop jutro rano Odpowiedz Link Zgłoś
madame_rita Re: Za gorąco żeby sprzątać 08.07.23, 18:43 Jestem masochistką. Niedawno skończyłam prasować Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Za gorąco żeby sprzątać 08.07.23, 18:48 Właśnie wróciłam z wyjazdu. Sprzątali codziennie i śniadanko podtykali pod nos. Przyzwyczaiłam się. Odpowiedz Link Zgłoś
frntta666 Re: Za gorąco żeby sprzątać 08.07.23, 18:50 Ja dzis drzwi pomalowalam Nosi mnie cos, pomimo upalu i okresu. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Za gorąco żeby sprzątać 08.07.23, 18:53 A mnie się spóźnia i jestem spuchnięta jak balon 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
frntta666 Re: Za gorąco żeby sprzątać 08.07.23, 18:55 nie lubie przechodzonego, juz wole wczesniejszy z dwojga zlego Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Za gorąco żeby sprzątać 08.07.23, 18:59 To posprzątasz jutro, rano, to co konieczne. Ja dziś tylko odkurzyłam, i wsadziłam naczynia do zmywarki. I wystarczy. Za to uprasowałam 1/2 góry ciuchów, bo reszta na jutro, lub kiedyś, w przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: Za gorąco żeby sprzątać 08.07.23, 18:59 Mnie w upal nosi. Więc nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Za gorąco żeby sprzątać 08.07.23, 18:59 Zdecydowanie za gorąco na cokolwiek. A muszę się spakować bo jutro jedziemy w góry na tydzień. Jak pomyślę że ma być upał , to jestem jak ten mąż niechętny do wyjazdów Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Za gorąco żeby sprzątać 08.07.23, 18:59 ej, no, sprzatanie nie zajac, nie ucieknie odpowczywaj, co sie bedziesz meczyc 😘 u nas zimno, 6stp, wieje i leje, robie lody z adovacatem, chcesz?? Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Za gorąco żeby sprzątać 08.07.23, 19:05 O też mam lody 😀 Zrobię sobie do nich mus ze świeżych malin 😋 Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Za gorąco żeby sprzątać 08.07.23, 19:11 i do razu lepiej, co nie? Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Za gorąco żeby sprzątać 08.07.23, 21:36 borsuczyca.klusek napisała: > O też mam lody 😀 > > Zrobię sobie do nich mus ze świeżych malin 😋 To w Czechach nazywa się Horka Laska czy jakoś tak. O mniammmm 😋😋😋 Odpowiedz Link Zgłoś
silenta Re: Za gorąco żeby sprzątać 08.07.23, 19:01 Odpaliłam klimę i sprzątam. Ale jakbym nie musiała dzisiaj posprzątać to na pewno bym olała. Idzie mi jak krew z nosa. Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Za gorąco żeby sprzątać 08.07.23, 19:03 Popieram. Nic nie zrobiłam, bo jestem chora i mam wszystko gdzieś. Odpowiedz Link Zgłoś
ggrr.ruu Re: Za gorąco żeby sprzątać 08.07.23, 19:05 Ja popieram i z tej okazji jestem na gościnnych występach u Ciebie w miescie Odpowiedz Link Zgłoś
draconessa Re: Za gorąco żeby sprzątać 08.07.23, 19:05 Sprzatnelam kuchnie z cierpieniem wielkim. Goraco, nie sprzyja robocie. Ale mam troche do ogarniecia , bo ostatnio sporo mialam roboty i zaniedbalam chalupe. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Za gorąco żeby sprzątać 08.07.23, 19:07 Gdzie tak goraco? U mnie na Podkarpaciu przyjemne 28°, delektuje sie wiec, bo w moim francuskim miasteczku dzis 36° (w cieniu) Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Za gorąco żeby sprzątać 08.07.23, 19:13 Na szczęście mąż wczoraj miał zryw i posprzątał, ja dzisiaj tylko wrzucałam kolejno do pralki: psie legowisko, narzuty z kanap, poszewki z poduszek, nasze koce. Schło błyskawicznie wszystko. Niby żadna robota, a i tak się upociłam. Do tego jeszcze piekłam bułeczki z rabarbarem - no to nie był najlepszy pomysł, uruchamiać piekarnik....ale bułeczki klasa. Odpowiedz Link Zgłoś
malaperspektywa Re: Za gorąco żeby sprzątać 08.07.23, 19:29 Dlatego poczekam aż się ochłodzi. Może do września...... muszę to przemyśleć i dobrze zaplanować. Co nagle to po diable. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina_niczyja Re: Za gorąco żeby sprzątać 08.07.23, 19:30 Popieram, leż. Bałagan nie ucieknie. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Za gorąco żeby sprzątać 08.07.23, 21:27 Dobra jednak się sprężyłam i sprzątnęłam dwie półki w szafie. Może nie brzmi to zbyt imponująco, ale wszystko mam teraz pokładane tematycznie i oddelegowałam solidną siatę ciuchów, które mogą jeszcze komuś posłużyć. Nie zmienia to faktu, że jest już prawie 22 a powietrze dalej można kroić nożem 😒 Odpowiedz Link Zgłoś
astomi25 Re: Za gorąco żeby sprzątać 08.07.23, 21:35 Gdzie mieszkasz Borsuczyca? Ja siedze teraz z winem w ogrodku i kurde az bluze musialam zalozyc... Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Za gorąco żeby sprzątać 08.07.23, 21:41 W Lublinie. Mój Stary Borsuk dzwonił przed chwilą z działki, że w polarze sobie siedzi 😒 Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Za gorąco żeby sprzątać 08.07.23, 21:37 A w Asturias przyjemne 21 bylo i popadało trochę. Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: Za gorąco żeby sprzątać 08.07.23, 21:42 Przyjemny, letni dzień, dużo słońca więc chce się żyć. Przez pół dnia ogarniałam działkę, później relaksik, a teraz szaleję z praniem. Lato jest zbyt krótkie. Gdyby nie 8 miesięcy zimna i ciemosci w roku to miałabym więcej dzieci, ze dwa tytuły naukowe, imponującą karierę i dom na błysk. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Za gorąco żeby sprzątać 08.07.23, 21:44 Mnie dzis do sprzątania zmusili zapowiedziani/niezapowiedziani goście.Teraz z kolei szaleję w kuchni. Gotuje się solanka na małosolne, piecze ciasto i bułki na jutrzejszy piknik. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Za gorąco żeby sprzątać 08.07.23, 21:45 Pobije wszystkich - sprzątałam dzisiaj strych… Przestawianie gratów, wywalanie śmieci, układanie miliona rzeczy, wywalanie resztek budowlanych… Nawet nie wiem, ile było tam stopni…. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Za gorąco żeby sprzątać 08.07.23, 21:49 Oczywiście...jest 22.49, po pracy wypelzłam na balkon z winem a jutro nie mam zamiaru tknąć palcem...trudno...bałagan musi poczekać do jesieni albo nawet zimy Odpowiedz Link Zgłoś
astomi25 Re: Za gorąco żeby sprzątać 08.07.23, 22:14 Jestes w innej strefie czasowej? Odpowiedz Link Zgłoś
karotka_plus Re: Za gorąco żeby sprzątać 08.07.23, 22:36 Na to samo zwróciłam uwagę, pewnie z przyszłości przybyła Aż zwątpiłam jaki dziś dzień, która godzina i co przegapiłam Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Za gorąco żeby sprzątać 08.07.23, 23:00 Nie ..nasza polska, Śląska strefa czasowa 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Za gorąco żeby sprzątać 08.07.23, 23:02 I tak a propos...czy nie mogloby być tak cudownie przez przynajmniej pół roku...komu to przeszkadza? Odpowiedz Link Zgłoś