Dodaj do ulubionych

taka plotka poszła

25.08.23, 00:16
że Kaczyński może nie startować z Warszawy ale gdzieś w Świetokrzyskiem.
U Kolendy Zalewskiej w tvn24 to usłyszałam.
Jeśli to prawda, to chyba w tej miejscowości z mężem i letnią już córką dopiszemy się do spisu wyborców żeby głosować przeciw.
W Warszawie takie dopiski niewiele by zmieniły, ale w takich np Końskich, gdzie głos jednak waży więcej, jak by się ludzie zorganizowali i podopisywali, to mogliby go "przegrać".
Ostatnio chyba tu na forum ktoś linkował, że głosy oczywiście równe, ale waga tych głosów w przeliczeniu na wynik to jest bardzo rozbieżna w zależności czy to Warszawa czy podkarpacka wioska. I ten warszawski ginie w tłumie, a ten z małych obwodów może bardziej zaważyć.
Obserwuj wątek
    • bywalec.hoteli Re: taka plotka poszła 25.08.23, 00:33
      Tez uważam ze nazwisko „Zaleska” jest dziwne i powinno być zmienione na prawilne „Zalewska” wink
      • bye-bye Re: taka plotka poszła 25.08.23, 06:53
        A Kolenda to powinno być jej imię 🙃
        • jowita771 Re: taka plotka poszła 25.08.23, 06:57
          Ale powinno się pisać Kolęda, jak Pambuk przykazał.
    • jasnoklarowna Re: taka plotka poszła 25.08.23, 15:59
      Biję się w pierś i przepraszam panią Katarzynę za błąd. Jedynym usprawiedliwieniem jest moja nieuwaga i pośpiech.
      Ale coś ad meritum? Ktoś słyszał czy to prawda jest?
      • runny.babbit Re: taka plotka poszła 25.08.23, 17:22
        Też tak słyszałam.
    • wbka2 Re: taka plotka poszła 25.08.23, 16:02
      I to może być doskonały sposób na wyeliminowanie dziada -wiem, że ludzie z dużych miast organizują się na wybory. Świętokrzyskie drugim Podkarpciem, pewnie nie uda się ta gra, ale jak się spoci z nerwów to mu dobrze zrobi na głowę. Dobroczyńca, co załatwia sobie głosy cudzą kasą, no przecież nie swoją.
    • hanusinamama Re: taka plotka poszła 25.08.23, 16:03
      On się nie nadaje już do niczego. Ostatnio zasnął na jakiejś konferencji. Dziadzio wiesił łeb i przyciął komara.
      Przypominam, że on piastuje poważne stanowisko. A od dłuższego czasu jest już niedomagającym fizycznie i psychicznie staruszkiem.
      • alpepe Re: taka plotka poszła 25.08.23, 17:26
        nadal żyje
        • alpepe Re: taka plotka poszła 25.08.23, 17:26
          niestety

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka