Dodaj do ulubionych

Serial Belfer

08.09.23, 22:26
Kurcze, kto to kręci? Kto to ogląda? Jaka nędza. Jestem w połowie pierwszego odcinka i nie wierzę, że tak długo wytrzymałam.
Obserwuj wątek
    • bluea.nne Re: Serial Belfer 08.09.23, 22:29
      Oj...jeszcze nie zaczęłam trójki oglądać, ale liczyłam na dobry serial...
    • sol_13 Re: Serial Belfer 08.09.23, 23:44
      Rozkręci się, jeden z lepszych polskich seriali ostatnich lat.
    • laluna82 Re: Serial Belfer 09.09.23, 00:03
      Tylko pierwszy sezon był ok. Już drugi to była żenada. Jakoś nie mam ochoty na ten trzeci, choć pewnie się skuszę.
      • princy-mincy Re: Serial Belfer 11.09.23, 08:56
        Pierwszy sezon byl super, drugi musial byc kiepski bo nawet nie pamietam o czym byl.
    • bene_gesserit Re: Serial Belfer 09.09.23, 00:48
      Słyszałam w podkastach zachwyty 3 sezonem, ze najlepszy i ma niesamowite zwroty akcji.
      Tymczasem: grupa młodzieży jest odrażająca, kompletnie nie chce mi się patrzeć na tych ludzi. Nudni tez są.
      Belfer wygłasza tak potwornie dziaderskie teksty, jakby miał o 60 lat więcej i jakby nie był sobą. Rozumiem, ze postac może ewoluować, ale tu zmieniono mu charakter na mezozoiczny bez podania powodu. Zatrzymali go na trzy miechy i tak mu to psychę przeorało, ze stał się skończonym drętwolem bez większej inteligencji i intuicji, czyli kimś zgoła innym, niż w poprzednich dwóch sezonach? Aż szkoda Stuhra.
      Koman jest ok, do niego nic nie mam, chociaż dziką fanką nie jestem. Doceniam żarcik z jego nazwiskiem wink. Gąsiorowska w końcu (!) kompletnie odseksowniona, w tej koszmarnej fryzurze nie ma w sobie nic z wampa, uff.

Podobno potem ma być lepiej. Obejrzę drugi odcinek i zdecyduję, czy będzie ostatni.
      • gaskama Re: Serial Belfer 09.09.23, 11:07
        Zgadzam się z każdym słowem. Ta młodzież... skąd ktoś ma takie wyobrażenia o młodych ludziach?
        • hanusinamama Re: Serial Belfer 11.09.23, 10:19
          Wczoraj mój mąz powiedział, że jak ktoś nie ma większego kontaktu z młodzieżą to po tym serialu może mieć bardzo wypaczony obraz młodych ludzi. Mi tam nic nie grało: ani teksty, ani zachowanie tych młodych ludzi.
          W sezonie 1 też lepiej aktorzy byli dobrani.
    • krwawy.lolo Re: Serial Belfer 09.09.23, 11:24
      Kto ogląda seriale?
      • lauren6 Re: Serial Belfer 09.09.23, 11:25
        Ludzie
        • krwawy.lolo Re: Serial Belfer 09.09.23, 11:29
          Niemożliwe. Seriale są kręcone dla botów, które na ich podstawie rozsyłają spam po internecie.
    • hanusinamama Re: Serial Belfer 10.09.23, 22:37
      Nie wiem kto im pisał dialogi. Rodem z Trudnych spraw. Ci poprxebierani licealiści. I ja rozumiem, ze Polska szkoła cierpi na brak nauczycieli i wszędzie wakaty....ale gdzie by to przyjęli pi doradce?
      • hanusinamama Re: Serial Belfer 10.09.23, 22:41
        polska szlola
      • koko8 Re: Serial Belfer 10.09.23, 23:13
        hanusinamama napisała:

> Nie wiem kto im pisał dialogi. Rodem z Trudnych spraw.

Właśnie- kto? Ciekawa jestem.
        Do 1. sezonu scenariusz napisał m.in. Żulczyk i była to bardzo spójna i ciekawa historia, z żulczykowym vibem.
        Trojki na razie nie ruszam, poczekam na wszystkie odcinki.
        • szara.myszka.555 Re: Serial Belfer 11.09.23, 22:34
          "nad scenariuszem pracowała współautorka poprzednich sezonów, Monika Powalisz, a także Przemysław Nowakowski ("Bez tajemnic", "Pakt") oraz Liliana Pomykalska i Kacper Wysocki ("Klangor")."
    • hanusinamama Re: Serial Belfer 10.09.23, 23:13
      Czy ktoś może wyjaśnić jak mukowisvydoza Kacpra....mialaby tlumaczyc problemy psychiczne? Tzn. Ojciec Kacpra się wstydził wiec wymyślił mu mukowiscydozę? Kurna to jest poważna choroba genetyczna
    • marianna1960 Re: Serial Belfer 11.09.23, 02:39
      Lepiej niż obejrzeć "Infamia" jest cały sezon na Netflxie jeden z lepszych polskich seriali ostatnich lat
      www.filmweb.pl/serial/Infamia-2023-10011884
    • hippolina Re: Serial Belfer 11.09.23, 03:25
      Ja to w ogóle nie rozumiem, jak można oglądać seriale...
      • rosapulchra-0 Re: Serial Belfer 11.09.23, 03:56
        Mój mąż mówi tak samo.
        A całkiem niedawno pokazałam mu ostatni odcinek ostatniej serii Czarnego Lustra, to obejrzał wszystkie sezony. Od końca.
      • kropkacom Re: Serial Belfer 11.09.23, 15:46
        A co tu do rozumienia? big_grin
      • bene_gesserit Re: Serial Belfer 11.09.23, 17:27
        hippolina napisała:

> Ja to w ogóle nie rozumiem, jak można oglądać seriale...

A czego konkretnie nie rozumiesz? Co cię dziwi?
      • szara.myszka.555 Re: Serial Belfer 12.09.23, 08:14
        "Ja to w ogóle nie rozumiem, jak można oglądać seriale..."

Niektóre seriale są dużo lepsze niż nie jeden nagradzany film... Jeśli takich nie widziałaś, chętnie polecimy.
        • szara.myszka.555 Re: Serial Belfer 12.09.23, 08:14
          *niejeden
    • bombelek1 Re: Serial Belfer 11.09.23, 08:29
      Nuuda. Wczoraj wieczorem o 20.00 na ale kino był niezły serial, polski, dwa odcinki. Tytuł Kruk.Czorny woron nie śpi.
      Mroczny jak skandynawski 😄
      Polecam
      • volta2 Re: Serial Belfer 11.09.23, 10:45
        To ja Kruka nie zdzerzylam, może też dlatego, że skandynawski serial nie jest w moim guście. Jeśli wzorowany, to może to jest odpowiedź
      • hanusinamama Re: Serial Belfer 11.09.23, 15:36
        Ale taki po polsku smile skandynawski. Moim zdaniem im wyszedł bo właśnie zrobili go po polsku.
    • szczera.wiera Re: Serial Belfer 11.09.23, 09:02
      Próbowałam obejrzec, bo był w wakacje za darmo, bodajże na HBO. Wytrzymałam 20 minut, skręcało mnie z zażenowania, fatalne drewniane aktorstwo, kiepski scenariusz. Szkoda cennych minut życia na taki badziew
      • koko8 Re: Serial Belfer 11.09.23, 09:41
        Ewidentnie pomyliłaś seriale.
    • volta2 Re: Serial Belfer 11.09.23, 10:43
      Piszesz o trójce, czy oglądasz jedynkę? Ta była bardzo dobra wg mnie, biorąc pod uwagę że to polska produkcja jednak. Po nim nastąpiła moda na seriale tego typu (młodzież, śmierć, tajemnice) i wszystkie mniej udane. Ale belfra bym się nie czepiała. Moje dzieci jedynkę obejrzały z dużym zainteresowaniem, pewnie upośledzone na guście, moje wychowanie w końcu
      • hanusinamama Re: Serial Belfer 11.09.23, 15:41
        NO tu raczej mowa o 3. Ale bez przesady, ze 1 była taka super. Moim zdaniem Wataha i Kruk lepsze.
        • bombelek1 Re: Serial Belfer 11.09.23, 18:23
          Ja też team Wataha.., może dlatego i Kruk wchodzi. W ogóle lubię polskie seriale kryminalne. Są tak samo dobre jak skandynawskie.
          Belfer zbyt rozciągnięty dla mnie. No jakoś nie.
          Kwestia gustu.
          • hanusinamama Re: Serial Belfer 11.09.23, 22:37
            Belfer 1 był jeszcze ok...jakby tak nie naprodukowali odcinków. Jestem wielką fanką angielskich seriali, gdzie miniserial...to 2 odcinki smile
    • asia_i_p Re: Serial Belfer 11.09.23, 17:23
      Pierwszy sezon podobał mi się bardzo. W drugim na wstępie mnie zirytowali, bo im się nie chciało zrobić 5 minut researchu jak wygląda olimpiada z języka polskiego.
      • dominika9933 Re: Serial Belfer 11.09.23, 19:17
        Ja dzisiaj ogladalam dwa odcinki i nawet ok. Za to Lipowo jest szmirą koszmarną. I nie będę oglądać.
      • hanusinamama Re: Serial Belfer 11.09.23, 22:38
        No tu ktoś popłynął mocniej...tatuś zaginionego aby nie przyznać się,z e syn miał incydent psychotyczny....wymyślił, ze synek ma mukowiscydozę.. Nie wiem...nazwa się komuś spodobała czy jak?
    • ekstereso Re: Serial Belfer 17.09.23, 17:59
      A zwrocilyscie uwagę na muzykę? Wczoraj oglądałam, jak mi wpadła w ucho to już ledwo śledziłam akcję,a muzykę bardzo.
      • bene_gesserit Re: Serial Belfer 17.09.23, 18:17
        Muzyka to jasny punkt w tym serialu. Emade po raz któryś pokazał lwi pazur - świetnie się tego słucha i jest bardzo na temat - morska, mrocznawa i gdzieśtam pełna nadziei.

Co mnie najbardziej rozczarowuje, to dialogi. Kto to pisał? Dramatyczne są drętwe, pełne oklepanych, trywialnych kwestii (aż szkoda aktorów, którzy muszą w to tchnąć życie, zupełnie jakby musieli recytować książkę telefoniczną). Nie mówiąc już o jakiś idiotycznych wtopach - kompletnie mnie zatkało, kiedy nastoletni, zbuntowany, ultranowoczesny nastolatek zaczyna swoje nagranie pożegnalne (przed samobójstwem) od 'serwus'. O co chodzi?
        • ekstereso Re: Serial Belfer 17.09.23, 18:30
          Może jesteśmy out z młodzieżową mowa i to słowo ma status vintage 😁
          • bene_gesserit Re: Serial Belfer 18.09.23, 18:37
            Całkiem możliwe, ale to kompletnie nie wynikało z kontekstu.

Osobna sprawa, to kwestie wypowiadane przez biednego belfra. To zupełnie inny człowiek, niż w poprzednich sezonach - drętwy dziaders jakiś. A reklamują trzeci sezon jako ten, w którym czegoś się o nim dowiemy. Yhyyy. Czuję się oszukana.

Ale morze jest fajne smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka