Dodaj do ulubionych

Nowy sąsiad

11.09.23, 21:37
Nie wiem, czy mi wypada. Parkujemy swoje auta w garażu podziemnym na wprost i po przekątnej. Kiedyś mówił mi dzień dobry, od jakiegoś czasu rzadko go widzę, w sumie to mu się nie przyjrzałam. Na pewno jest młodszy, może trochę po 30, ja przed 40. Nie jest wysoki, jeździ pickupem, kompleksy?
Powinnam zagadać? Jestem singielką, z małym przebiegiem. On też raczej singiel. Nie chcę wyjść ma desperatkę i średnio flirtuję, tak dla wyjaśnienia.
Obserwuj wątek
    • taki-sobie-nick Re: Nowy sąsiad 11.09.23, 21:38
      Jestem singielką, z małym przebiegiem.

Mówisz o sobie jak o samochodzie.
      • abecadlowa1 Re: Nowy sąsiad 11.09.23, 21:40
        Bo chce rywalizować z pickupem sąsiada
        • ichi51e Re: Nowy sąsiad 12.09.23, 07:28
          No właśnie warto się zastanowic czy jest w klasie pick upa
    • keep.sweet Re: Nowy sąsiad 11.09.23, 21:40
      Ale parkuje prawidłowo czy nie?
      • kot_filemon88 Re: Nowy sąsiad 11.09.23, 21:42
        Tak, potrafi zaparkować tyłem, czego ja nie jestem w stanie zrobić o wiele mniejszym autem.
        • alicia033 Re: Nowy sąsiad 11.09.23, 21:45
          kot_filemon88 napisał(a):

> Tak, potrafi zaparkować tyłem, czego ja nie jestem w stanie zrobić o wiele mniejszym autem.

🤣🤣🤣🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
          • engine8t Re: Nowy sąsiad 12.09.23, 00:55
            Bo ma za duza czesc ladunkowa?
            • alicia033 Re: Nowy sąsiad 12.09.23, 16:03
              engine8t napisał:

> Bo ma za duza czesc ladunkowa?

a teraz spróbuj przeczytać post autorki tego żałosnego wątka jeszcze raz. Tylko tym razem ze zrozumieniem.
              • kot_filemon88 Re: Nowy sąsiad 12.09.23, 16:22
                Wiem, że to niekulturalnie zwracać komuś uwagę, ale musisz poćwiczyć odmianę przez przypadki.
        • sol_13 Re: Nowy sąsiad 12.09.23, 19:02

> Tak, potrafi zaparkować tyłem, czego ja nie jestem w stanie zrobić o wiele mnie
          > jszym autem.

Tzn jak to jest możliwe, że nie jesteś w stanie. To jak jeździsz do tyłu?
    • szara.myszka.555 Re: Nowy sąsiad 11.09.23, 21:47
      W końcu to Twój sąsiad, możesz zagadać - po prostu po sąsiedzku, bez mentalnego planowania sukni z welonem czy kolacji ze śniadaniem.

Jak się okaże, że to sympatyczny typ, można się bawić we flirty.
    • falofilia.falofilia1 Re: Nowy sąsiad 11.09.23, 22:34
      Temat samochodu może być dobry i neutralny .
      Zapytaj jak samochodziara , np "Jak u pana zawory ? Kopcą może przy gazowaniu ?"
      albo tak "A przy przyspieszaniu słyszy pan też taki metaliczny stukot na garach ?"
      lub "A jak u pana z panewkami ?"
      • hosta_73 Re: Nowy sąsiad 11.09.23, 23:37
        "Zapytaj jak samochodziara , np "Jak u pana zawory ? Kopcą może przy gazowaniu ?""
        😅
        Może też powiedzieć że ostatnio zauważyła luz w hamulcu. Jakby puszczał 😋
        • livia.kalina Re: Nowy sąsiad 12.09.23, 00:00
          Warto, żeby dla uwiarygodnienia, wcześniej mu trochę linki hamulcowe poluzowała wink
      • engine8t Re: Nowy sąsiad 12.09.23, 00:59
        Noz on nie ma 70 lat aby mu zawory poszczaly i rurry kocil a 30-40 wiec takie pytania sa bardzo nie na miejscu.
        Raczej by pasowalo
        - widze ze ma pan fajny sprzet i duze mozliwosci a ja mam czasami potrzeby wiec moze udalo by sie kiedys zrobic jakis biznes razem?
        • towarzyszka_leila Re: Nowy sąsiad 12.09.23, 11:25
          Przepraszam pana bardzo, czy może mi Pan przepchać wannę?
          • mrs.solis Re: Nowy sąsiad 12.09.23, 14:44
            Chyba raczej rure 😜
    • mara_marzanna Re: Nowy sąsiad 11.09.23, 22:35
      Zapytaj go o przebieg jego pickupa i pochwal się własnym. Może się skusi na jazdę próbną.
      • engine8t Re: Nowy sąsiad 12.09.23, 01:01
        To ci powie ze pickup nie na sprzedaz a twoje go nie interesuje wiec o jakiej jezdzie probnej tu mowimy, i co wtedy?
        • memphis90 Re: Nowy sąsiad 12.09.23, 06:23
          Z żalem stwierdzamy, ze facet jednak idiota, a idiotów nie ma sensu zapraszać ani do życia, ani do pożycia.
          • bistian Re: Nowy sąsiad 12.09.23, 07:16
            memphis90 napisała:

> Z żalem stwierdzamy, ze facet jednak idiota, a idiotów nie ma sensu zapraszać a
            > ni do życia, ani do pożycia.

Dlaczego idiota? Bo nie zagaduje do każdej przypadkowej osoby?
    • taki-sobie-nick Re: Nowy sąsiad 12.09.23, 01:03

Nie jest wysoki, jeździ pickupem, kompleksy?

Jeszcze się do niego nie odezwałaś, a już przeprowadzasz analizę psychologiczną chłopa.
    • engine8t Re: Nowy sąsiad 12.09.23, 01:08
      Ubierz bluzke z duzym dekoltem i powiedz:
      "Ma pan fajny sprzet, i chyba nie tylko przydatny ale pewnie wygdny i atrakcyjny?
      Tak sie kiedys zagapilam ze chyba Pana lekko nawet skrobnelam a Pan pewnie nawet tego nie zauwazyl albo mnie sie wydawalo?.
      Moge nawet pokazac gdzie. "
    • bene_gesserit Re: Nowy sąsiad 12.09.23, 01:22
      Możesz zaczepić, tak po ludzku, o jakiś duperel, w rodzaju 'może pan polecić jakiś uczciwy warsztat, muszę zrobić przegląd'. Albo coś w tym styló.

Z tym, ze z sąsiadem to ryzykowne, jeśli wam nie wyjdzie i tak się będziecie widywać. To może być krępujące.
      • bene_gesserit Re: Nowy sąsiad 12.09.23, 01:23
        PS Też nienawidzę flirtować.
      • borsuczyca.klusek Re: Nowy sąsiad 12.09.23, 01:32
        bene_gesserit napisała:

> Z tym, ze z sąsiadem to ryzykowne, jeśli wam nie wyjdzie i tak się będziecie wi
        > dywać. To może być krępujące.
        >

Good point. Gdzie się mieszka i pracuje tam się ... jem nie wojuje 🙄
        • engine8t Re: Nowy sąsiad 12.09.23, 01:48
          No a kto mowi ze nalezy iid razu wpadac z jednej skajnosci w druga?
          Moze sie okazac ze sasiad to gej? A pickup sie moze od czasu do czasu przydac smile
        • hanusinamama Re: Nowy sąsiad 12.09.23, 08:07
          Amen
    • panna.nasturcja Re: Nowy sąsiad 12.09.23, 01:27
      Kompleksy raczej są u Ciebie, skoro zakładasz, że osoba z dużym samochodem właśnie nimi sie kierowała przy kupnie.
      • bene_gesserit Re: Nowy sąsiad 12.09.23, 01:36
        Ależ kobiet to nie dotyczy. Kobietom samochód służy jako przedłużenie torebki, nie penisa.
    • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Nowy sąsiad 12.09.23, 06:16
      Wjedź w niego smile Tzn drobna obcierka parkingowa i masz już pretekst do kontaktu wink
    • is-laura Re: Nowy sąsiad 12.09.23, 06:37
      Absolutnie nie. Powinnaś czekać aż on zagada do ciebie pierwszy. Co się z tobą dzieje, zapomniałaś o dobrym wychowaniu?
      • is-laura Re: Nowy sąsiad 12.09.23, 07:06
        forum.gazeta.pl/forum/w,567,173902372,173902372,Rodzice_nie_zapraszaja_mnie_na_weekend.html#p173903039
        • kot_filemon88 Re: Nowy sąsiad 12.09.23, 07:23
          Nie chcę wracać do tego wątku, niestety ten problem nadal istnieje. Fajnie że mi przypomniałaś.
    • gryzelda71 Re: Nowy sąsiad 12.09.23, 07:48
      Koniecznie zaczep.Ty, z małym fiutkiem jak leci? To byłoby w twoim stylu.
      • kot_filemon88 Re: Nowy sąsiad 12.09.23, 07:50
        Słucham? Dlaczego w moim stylu? Akurat jestem bardzo powściągliwa w zagadywaniu obcych ludzi.
        Ale pomysł nie jest zły 😂
        • gryzelda71 Re: Nowy sąsiad 12.09.23, 07:55
          W sumie pewnie tak jest, upust dajesz na forum. To czekaj, może czyta.
          • kot_filemon88 Re: Nowy sąsiad 12.09.23, 08:18
            Nie wiedziałam że jestem aż tak popularna na tym forum, ale dzięki.
            • gryzelda71 Re: Nowy sąsiad 12.09.23, 08:23
              To nie ta popularność która dodaje do zajebistosci.
              • kot_filemon88 Re: Nowy sąsiad 12.09.23, 09:01
                Każda popularność mnie cieszy.
                • gryzelda71 Re: Nowy sąsiad 12.09.23, 09:09
                  Domyślam się.
    • ichi51e Re: Nowy sąsiad 12.09.23, 08:02
      Kurczę ja to muszę zagadać bo się uduszę! Nawet ostatnio w żabie pokazywałam babce zdjęcie kota… ale to chyba pobyt na obczyźnie tak mnie wytresował… dziecko sąsiadów o wiek wypytałam.. sąsiad jak życie z miodem… sąsiadkę czemu koty nie wychodza ostatnio… z ochrona ponarzekaliśmy na administratora… z drugim sąsiadem o tym czy ma klucz od bramy bo ja nie i jak będzie pożar to lepiej oknem niż korytarzem bo na pewno nikt nie ma…
      • ichi51e Re: Nowy sąsiad 12.09.23, 08:03
        *z mopsem nie miodem
      • bistian Re: Nowy sąsiad 12.09.23, 08:09
        ichi51e napisała:

> Kurczę ja to muszę zagadać bo się uduszę! Nawet ostatnio w żabie pokazywałam ba
        > bce zdjęcie kota…

Ja mam tak samo, ale my bezinteresownie, nie jak założycielka wątku big_grin
      • kot_filemon88 Re: Nowy sąsiad 12.09.23, 09:00
        Rozmawiam z innymi sąsiadami, ale z tym mi jakoś głupio. Muszę przemyśleć temat. Jakiś wspólny punkt zaczepienia znaleźć.
      • imponderabilia22 Re: Nowy sąsiad 12.09.23, 11:15
        ichi51e napisała:

> Kurczę ja to muszę zagadać bo się uduszę! Nawet ostatnio w żabie pokazywałam ba
        > bce zdjęcie kota… ale to chyba pobyt na obczyźnie tak mnie wytresował… dziecko
        > sąsiadów o wiek wypytałam.. sąsiad jak życie z miodem… sąsiadkę czemu koty nie
        > wychodza ostatnio… z ochrona ponarzekaliśmy na administratora… z drugim sąsiade
        > m o tym czy ma klucz od bramy bo ja nie i jak będzie pożar to lepiej oknem niż
        > korytarzem bo na pewno nikt nie ma…
        >

Dzyzys, uciekałabym przed taką sasiadką...
    • ixiq111 Re: Nowy sąsiad 12.09.23, 08:03
      Daj mu szansę.
      Rozładuj akumulator i próbuj odpalić jak on będzie w garażu.
      Poproś go o pomoc. Jego reakcja sprawi, że będziesz wiedziała, czy jest zainteresowany.
      Albo będziesz musiała sobie sama poradzić, albo w ramach rewanżu zaprosisz go na kawę.

Pomogłam?
    • m_incubo Re: Nowy sąsiad 12.09.23, 08:10

> Powinnam zagadać? Jestem singielką, z małym przebiegiem.

A jesteś klasy A czy raczej D? Jakie nadwozie i masa całkowita?

>On też raczej singiel.
      Skąd w ogóle takie założenie?
      • kot_filemon88 Re: Nowy sąsiad 12.09.23, 08:19
        Z nikim go nie widziałam i pytałam sąsiadkę z jego klatki. Mieszka sam.
        • gryzelda71 Re: Nowy sąsiad 12.09.23, 08:24
          Czekaj na zaproszenie.
        • lilia.z.doliny Re: Nowy sąsiad 12.09.23, 08:26
          pytałam sąsiadkę z jego klatki.
          Ekhem
    • afro.ninja Re: Nowy sąsiad 12.09.23, 09:10
      Czuć desperację.
      • szczera.wiera Re: Nowy sąsiad 12.09.23, 09:18
        Bez przesady. Mamy XXI wiek i kobieta spokojnie może zręcznie wyhaczyć Pana. Zresztą dawniej też to robiły(śmy)
      • kot_filemon88 Re: Nowy sąsiad 12.09.23, 09:36
        Dlatego nie zagaduję, poczekam aż on się odważy.
        • imponderabilia22 Re: Nowy sąsiad 12.09.23, 11:10

> Dlatego nie zagaduję, poczekam aż on się odważy.

A skąd pomysł, że się odważy? I że w ogóle myśli o tym? Jest przesadnie miły, serdeczny? Rzuca przeciągłe spojrzenia? Specjalnie długo zamyka auto? Jeśli nie no to sorry...
          • simply_z Re: Nowy sąsiad 12.09.23, 14:48
            Ta polskie ksiazatko pierwsze zagada, juz to widze.
        • szara.myszka.555 Re: Nowy sąsiad 12.09.23, 15:21
          "Dlatego nie zagaduję, poczekam aż on się odważy."

Rany, ale się czaisz. Mimo introwertycznej natury, zagaduję czasem do randomowych ludzi - a sąsiadów już szczególnie, bez jakichś ukrytych zamiarów. Naprawdę nie możesz pogadać z nim o pogodzie, żeby wogóle sprawdzić, czy to miły człowiek?
          • kot_filemon88 Re: Nowy sąsiad 12.09.23, 16:25
            Kiedy widzimy się dosłownie przelotem w garażu, to on idzie do swojego auta, ja do swojego. I on przecina moją drogę. Musiałabym powiedzieć co w stylu, przepraszam… i dalej. Z innymi sąsiadami, z którymi rozmawiam regularnie mam coś wspólnego, typu kot, jeden jest w zarządzie i zawsze coś od niego chcę, z jego żoną poznałam się przy okazji więc też teraz gadamy. Z inną gadam o pilatesie. A co bym jemu powiedziała? Chyba rzeczywiście coś o przepychaniu rury, bo nic innego nie mam w głowie.
    • szczera.wiera Re: Nowy sąsiad 12.09.23, 09:16
      Zagadaj, co ci szkodzi? Ale nie podryw, tak po sąsiedzku, żeby w razie olania/odrzucenia nie było później niezręcznie
      • kot_filemon88 Re: Nowy sąsiad 12.09.23, 09:37
        Będzie niezręcznie, parkujemy zbyt blisko siebie. Na razie zostawiam temat.
        • szara.myszka.555 Re: Nowy sąsiad 12.09.23, 15:22
          "Będzie niezręcznie"

Niezręcznie jak zapytasz: Co słychać sąsiedzie? Ale dzisiaj leje/gorąco/cokolwiek, prawda?
          🤦‍♀️No weź.
          • kot_filemon88 Re: Nowy sąsiad 12.09.23, 16:26
            O to będę pytać jak skończę 55 lat.
            • szara.myszka.555 Re: Nowy sąsiad 12.09.23, 21:39
              "O to będę pytać jak skończę 55 lat."

Ale tak właśnie rozpoczynają znajomość zwykli śmiertelnicy. Raczej nie od "hej, fajnie wyglądasz, idziemy na randkę"? Codzienne życie to nie Tinder, bar czy dyskoteka.
    • simply_z Re: Nowy sąsiad 12.09.23, 14:47
      Singielka z malym przebiegiem hahha fajnie sie okreslasz.
    • aankaa Re: Nowy sąsiad 12.09.23, 15:29
      może sąsiad nie jest zainteresowany starszą singielką z małym przebiegiem? big_grin nie wpadłaś na to?
      • szafireczek Re: Nowy sąsiad 12.09.23, 16:09
        ech, singielką - może nie jest zainteresowany nawet żadną female?
    • me-lissa Re: Nowy sąsiad 12.09.23, 15:59
      Ja chciałam tylko dopytać jak się oblicza przebieg. Bo ciekawa jestem czy mam mały, średni czy duży a nie znam kryteriów 🤷🏻‍♀️
      • szafireczek Re: Nowy sąsiad 12.09.23, 16:11
        W stosunku do długości życia? wtedy trudno jest określić, gdy w równaniu jest jedna nieodgadniona zmiennasmile
      • kot_filemon88 Re: Nowy sąsiad 12.09.23, 16:28
        Powyżej 5 to chyba średni. Od 10 duży, ale to moje osobiste spostrzeżenia.
        • m_incubo Re: Nowy sąsiad 13.09.23, 10:52

> Powyżej 5 to chyba średni. Od 10 duży, ale to moje osobiste spostrzeżenia.

😂
          Chyba na pierwszym roku studiów... I nie mam na myśli podyplomówki.
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: Nowy sąsiad 12.09.23, 22:29
      Nie zagaduj, niech chłop sobie znajdzie jakąś normalną kobietę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka