Dodaj do ulubionych

Kanapowczynie

12.09.23, 23:46
Oglądacie żeńską wersję Kanapowców?
Obserwuj wątek
    • bene_gesserit Re: Kanapowczynie 12.09.23, 23:51
      W celó?
      • 21mada Re: Kanapowczynie 12.09.23, 23:56
        Motywacji. 😎
    • 21mada Re: Kanapowczynie 12.09.23, 23:58
      Relacjonuję na żywo:
      Zadanie 1: wejście na czwarte piętro. „Kryzys pojawił się między drugim a trzecim piętrem”.
      Potem sesja rozbierana.
      Matka jednej uczestniczki wygląda jak jej córka! 😂
      • bene_gesserit Re: Kanapowczynie 13.09.23, 00:22

No właśnie. Nie chodzi o motywację ani o hahaha jakie zabawne grube uczestniczki, tylko telewizję obciachu.
        • 21mada Re: Kanapowczynie 13.09.23, 16:14
          Przecież nie dla mnie ta motywacja! 😂
          • marta.graca Re: Kanapowczynie 13.09.23, 16:21
            No to dla kogo?
            • suki-z-godzin Re: Kanapowczynie 13.09.23, 16:30
              Mnie tam motywuja. Chociaz bardziej te instagramowe. Dzis odkrylam jedna zastanawiajaca sie, co by sie zmienilo w jej zyciu, gdyby schudla - otoz mialaby mniejszy problem z zakupem ubran oraz podrozowanie byloby latwieksze. Zero refleksji, ze moze by sie serce i stawy odciazyly. Pewnie to frakcja #mamdoskonalewyniki
              • suki-z-godzin Re: Kanapowczynie 13.09.23, 16:33
                Ach, oczywiscie caly ten instapost mial na celu udowodnienie, ze proby schudniecia sa bez sensu, poza tym w innym poscie pani twierdzi, ze nie da sie na trwale zmienic nawykow zywieniowych i i tak w 99% zalicza sie efekt jojo, wiec po co 🤷‍♀️
                • skumbrie Re: Kanapowczynie 13.09.23, 17:49
                  >caly ten instapost mial na celu udowodnienie, ze proby schudniecia sa bez sensu, poza tym w innym poscie pani twierdzi, ze nie da sie na trwale zmienic nawykow zywieniowych

To gorzej. Podzielisz się linkiem do tej pani?
                  • suki-z-godzin Re: Kanapowczynie 13.09.23, 20:02
                    Alez sluze.
                    www.instagram.com/p/CxD9bKYRkMK/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

Btw, ostatnio grubancypacja odkrywa jedzenie intuicyjne, fascynujaca sprawa, nie uwierzysz: jesz kiedy jestes glodna.
                    • skumbrie Re: Kanapowczynie 13.09.23, 20:22
                      >Btw, ostatnio grubancypacja odkrywa jedzenie intuicyjne, fascynujaca sprawa, nie uwierzysz: jesz kiedy jestes glodna.

To akurat nic dziwnego. Otyli mają zaburzenia łaknienia i syci mogą nie czuć się nigdy. Tu jeszcze cień nadziei jest 😉
                      Dzięki za link.
                      • suki-z-godzin Re: Kanapowczynie 13.09.23, 20:30
                        No wiem, natomiast wzrusza mnie to w zestawieniu z przekonaniem niektorych z nich, ze szczupli ludzie sa szczupli, bo sa na wiecznej diecie opetani przez fit kulture.
                        Rownie wzruszajace jest odkrywanie, ze mozna lubic ruch, chyba ze jestes chuda to - jak wyzej - niewolnica fit biznesu.
                        • mid.week Re: Kanapowczynie 14.09.23, 07:43
                          suki-z-godzin napisała:

> szczupli ludzie sa szczupli, bo sa na wiecznej diecie opetani przez fit
                          > kulture.

A grubi sa po prostu typem kapha z ajuwerdy, no i co zrobisz jak nic nie zrobisz 😂

www.instagram.com/p/Cw2-vT8NiK7/?igshid=NzZhOTFlYzFmZQ==
                          • suki-z-godzin Re: Kanapowczynie 14.09.23, 08:07
                            Oooo pyszne, nomen omen.
              • skumbrie Re: Kanapowczynie 13.09.23, 17:48
                >Zero refleksji, ze moze by sie serce i stawy odciazyly.

Jeśli tylko ciuchy i podróże ją przekonają, to mniejsza o refleksje. Stawy i serce i tak będą odciążone.
                • mid.week Re: Kanapowczynie 14.09.23, 07:29
                  skumbrie napisała:

> >Zero refleksji, ze moze by sie serce i stawy odciazyly.
                  >
                  > Jeśli tylko ciuchy i podróże ją przekonają, to mniejsza o refleksje. Stawy i se
                  > rce i tak będą odciążone.

Nie będą bo caly wpis pani udowadnia że odchudzanie nie ma sensu.
                  • annaboleyn Re: Kanapowczynie 21.09.23, 09:05
                    O Jezu, jak mnie spienilo czytanie tego od rana...
                    • suki-z-godzin Re: Kanapowczynie 21.09.23, 10:29
                      Spienilo Cie jak pianke na 300kilokalorycznej kawie cialopozytywnego Jedruli big_grin
                      • annaboleyn Re: Kanapowczynie 21.09.23, 11:40
                        Z syropkiem. Nie utyję przecież od kapki syropku.
                        • mid.week Re: Kanapowczynie 21.09.23, 17:16
                          annaboleyn napisała:

> Z syropkiem. Nie utyję przecież od kapki syropku.

To fatfobiczne! Masz niezdrowa relacje z jedzeniem skoro od razu myslisz o tyciu, ale nie martw się, bo w najnowszym storiesku Jedrula stwierdza stanowczo, ze nie kazdy musi byc zdrowy, wiec chyba relacja z jedzeniem tez ma prawo chorować 🙊
          • iwles Re: Kanapowczynie 14.09.23, 07:25
            21mada napisała:

> Przecież nie dla mnie ta motywacja! 😂

Ale przeciez to ty oglądasz 🤣
    • frntta666 Re: Kanapowczynie 13.09.23, 16:58
      Kurde, myslalam, ze to kontrwatek fitnessowy i sie ucieszylam big_grin Nie, nie ogladam, ale sie utozsamiam tongue_out
      • bene_gesserit Re: Kanapowczynie 13.09.23, 18:27
        Kontrfitnesowo to ja akurat na urlopie i owszem, kanapczing był.
        • frntta666 Re: Kanapowczynie 13.09.23, 18:35
          Nienienie, tak to sie nie liczy. Powinny byc fotki rozlazlosci i rozlania kanapowego tongue_out
    • olpa7 Re: Kanapowczynie 13.09.23, 17:39
      Oglądam, bardzo lubię wszystkie części. Teraz postanowiłam że razem z damska wersja też będę się mobilizować. Zobaczymy co się uda do wiosny
    • chococaffe Re: Kanapowczynie 13.09.23, 18:28
      Nie po to siedzę na kanapie, żeby oglądać kanapowczynie. Na kanapie oglądam biegaczki.
      • chococaffe Re: Kanapowczynie 13.09.23, 18:28
        Żart. Nie oglądamwink
      • princesswhitewolf Re: Kanapowczynie 14.09.23, 13:53
        Lol
    • frntta666 Re: Kanapowczynie 13.09.23, 18:38
      Ja bym ogladala, ale nie mam jak. Edycje z facetami ogladalam- kilka odcinkow- i byl tam taki Mariusz, ktory mnie zachwycil. Wszyscy sie napinali i starali "wylaszczyc" a ten twardo torpedowal wszystkie proby odchudzenia.
      • mid.week Re: Kanapowczynie 13.09.23, 20:36
        Faktycznie zachwycające 🙄
    • mid.week Re: Kanapowczynie 13.09.23, 20:37
      Irytujący dobór aktywności w pierwszym zadaniu: odkurzanie, mycie, wieszanie zaslon...
      • suki-z-godzin Re: Kanapowczynie 13.09.23, 22:44
        to mogło być umotywowane psychologicznie, niech dziewczyny zobaczą, jak ujową mają kondycję nawet w prostych codziennych czynnościach.

mnie się podobało, oglądałam i szłam pod górkę na bieżni. tych programów z facetami to widziałam tyle, co w jedynym szicie jaki oglądam nałogowo, gogleboksie pokazywali, jacyś tacy niezbyt sympatyczni się wydawali. baby mnie zainteresowały, wciągam je na listę programów oglądanych podczas chodzenia.
        • mid.week Re: Kanapowczynie 14.09.23, 07:19
          A dlaczego dziewczyny maja to widziec w prostych czynnosciach zwiazanych ze sprzataniem a nie w prostych czynnosciach zwiazanych z czymkolwiek innym. Panom sie dalo pokazac jak ciulową maja kondycję zabierajac ich na rower albo kaząc wejsc na gorkę...
          • frntta666 Re: Kanapowczynie 14.09.23, 07:22
            To zeby znienawidzily ruch juz na starcie big_grin
          • waleria_bb Re: Kanapowczynie 14.09.23, 10:46
            A ja myślę, że to działa bardziej trzeźwiąco. Osoby naprawdę zapuszczone i przyrośnięte do kanapy nie mają myśli, żeby pójść na rower, pobiegać. Zła kondycja ujawniona podczas takich aktywności mogłaby wywołać tylko machnięcie ręką, bo przecież bez biegania itp. można żyć. Zobaczenie, że wysiada się w trakcie koniecznych czynności jak sprzątanie może trochę bardziej dać do myślenia, może ruszy myślenie- co zatem będzie ze mną na starość?
            • mid.week Re: Kanapowczynie 14.09.23, 10:52
              to bardzo dziwne, bo w 3 poprzednich edycjach byli przyrośnięci do kanapy panowie i w ich przypadku jakoś aktywności typu przejażdżka na rowerze nie wywołała "machnięcia ręką"
      • kocynder Re: Kanapowczynie 14.09.23, 07:31
        No bo tak są, urwa, nadal dziewczynki wychowywane. Ostatnio byłam u koleżanki mającej dwójkę dzieci. Zabiła mnie uwagą "Gosia, posprzątaj zabawki! Tomek, pomóż jej! Ale już!". Fakt, oboje wzięli się za sprzątanie. Ale jakoś jej nie przyszło do głowy, że skoro zabawki są wspólne i pokój jest wspólny to mają wspólnie posprzątać. Nie! Posprzątać ma Gosia. Tomek ma jej tylko POMÓC. A na moją uwagę w temacie "No ale o co chodzi, przecież razem robią!"...
        • mankora Re: Kanapowczynie 14.09.23, 07:41
          Tomek był młodszy?
          Tak tylko pytam. Nie żebym usprawiedliwiała teksty Twojej koleżanki, rozumiem Twój oburz całym sercem. Strażniczkami patriarchatu są kobiety, i to jest smutne.
          • kocynder Re: Kanapowczynie 14.09.23, 08:44
            Nie, Tomek jest trochę ponad rok starszy. Oczywiście to nie są prawdziwe imiona dzieci koleżanki, bo nie o to chodzi. Clou w tym że blisko siedmioletni synek ma POMÓC pięcioletniej siostrze w sprzątaniu zabawek. Pomóc. Nie posprzątać RAZEM. Nie posprzątać po SWOJEJ (no, ok, wspólnej) zabawie.
            • mid.week Re: Kanapowczynie 14.09.23, 10:54
              okropnie sie to czyta
              • kocynder Re: Kanapowczynie 21.09.23, 16:25
                No ale tak jest. I ich matka uważa się za "sfeminizowaną", bo przecież pilnuje, żeby dzieci równo robiły. I fakt, syn się nie ociągał, sprzątali razem. Ale...
    • frntta666 Re: Kanapowczynie 14.09.23, 14:48
      Obczailam konto insta programu. Wydaje mi sie, ze tylko ta blondi stara, wizualnie najszczuplejsza ma spore szanse trwale schudnac.
    • olpa7 Re: Kanapowczynie 21.09.23, 08:52
      Obejrzałam drugi odcinek i mam wrażenie że on im dał takie zajęcia domowe bo na siłowni miałyby wymówki odnośnie ciężkich ćwiczeń. A tu zadania domowe, które każdy robi w ciągu tygodnia i dupa. Dziewczyna nie mogła się wygramolić z wanny.
    • sattwaguna Re: Kanapowczynie 21.09.23, 12:31
      Zaraz, ale po co to oglądacie. By poczuć się lepiej? By popatrzeć na dziwadła jak w cyrku?
      Bo przecież nie o zdrowie wam chodzi? CO was ono obchodzi.
      Jedna z drugą taka fit i zadowolona z siebie to chyba nie powinniście musieć budować swojego dobrego samopoczucia na tym że ktoś jest od was "gorszy".

Jak mnie nie interesują fit laski to nie oglądam babeczek robiących wiatraczki z machania nóżkami ani pocących się estetycznie w leginsach wciśniętych w rowek w tyłku?

A może powinnam bo to też rodzaj freak show?
      • olpa7 Re: Kanapowczynie 21.09.23, 12:35
        Ja oglądam żeby się zmobilizować, bo niestety nie jestem fit.
        • sattwaguna Re: Kanapowczynie 21.09.23, 12:38
          A to nie lepsze są te wszystkie dziunie, które pokazują swoje poranne fit rutyny i marudzą, że jak z rana nie przebiegną półmaratonu to cały dzień zepsuty a bez legginsów w tyłku czują się nagie?

No i oczywiście wybiegają ze strefy komfortu by wbiec w najlepszą wersję siebie.
          • olpa7 Re: Kanapowczynie 21.09.23, 12:50
            Dla mnie nie. Na Instagramie obserwuje tylko konta gdzie wrzucają jakieś foodbooki. Nie lubię tych fit dziun z codzienną współpraca reklamową
      • suki-z-godzin Re: Kanapowczynie 21.09.23, 12:48
        Pojade klasyczna na ematce odpowiedzia na pytanie dlaczego jakas kobieta robi to, co robi: bo chcę i bo mogę 😛
        • sattwaguna Re: Kanapowczynie 21.09.23, 12:51
          No ale dlaczego chce?
          Dlaczego zadowolona z siebie babeczka chce poprawiać swoje poczucie własnej wartości dzięki tym których odbiera jako gorszych.
          Coś słabe to poczucie wartości musi być skoro wymaga takich zabiegów?
          • cisco1800 Re: Kanapowczynie 21.09.23, 15:57
            bo może smile
          • suki-z-godzin Re: Kanapowczynie 21.09.23, 16:43
            Bo tak. A Twoje dywagacje na temat poczucia wlasnej wartosci #nikogo.
    • mid.week Re: Kanapowczynie 21.09.23, 17:36

Pan Kanapowiec-po-przemianie podrywa Kanapowczynie-w-trakcie-recyclingu. Czy sie z nia umówi? Tak, za rok. Jak schudnie. Wychodzi na to, ze czlowiek automatycznie fatfobieje wraz z utrata kilogramów 😂

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka