Dodaj do ulubionych

Ploty na dobry początek dnia

13.09.23, 09:12
www.pudelek.pl/jolanta-kwasniewska-wspomina-czasy-po-prezydenturze-i-mowi-o-agacie-dudzie-nigdy-nie-sluchala-moich-rad-6940862964169344a
Chodzi mi o zdjęcia aktualnej pani prezydentowej.
1. Wrodzony brak gustu?
2. Jest mega nieszczęśliwa i chce tym wyglądem coś przekazać?
3. Ktoś podkłada jej świnie i zatrudnił fatalną makijażystkę i stylistkę (przypominam, to ta pani od zdechłej kursy na sukience jakiejś kandydatki na miss)?
4. Specjalny, przemyślany zabieg dla swojego starszego elektoratu?
Ja nie wiem, po prostu nie wiem. I nie chodzi mi o to, że się przedwcześnie postarzała. (sorry, ale nie znam absolutnie żadnej kobiety, która by w wieku 50 lat wyglądała tak staro). Widocznie takie geny. To, że nie chodzi na zabiegi ... ok. Rozumiem, też nie chodzę. Ale litości, te krucze brwi do garnka z jajecznicy, te garsonki szefowej GS-u. Jak myślicie: świadoma decyzja? Depresja? Mitowisizm - raczej nie, bo jednak coś robi.
Obserwuj wątek
    • 35wcieniu Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 09:21
      Nie jest zainteresowana stylem, więc pozwala się ubierać w to, co ludzie, którzy tam od tego są uznają za stosowne do okazji i tyle. Dlatego wygląda lepiej lub gorzej, ma wtopy stylowe ale nie dotyczące protokołu, że tak to ujmę big_grin
    • hanusinamama Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 09:24
      Też tego nie rozumiem. Dodajmy, że ona ma świetne warunki jeżeli chodzi o figurę.
      Zdecydowanie zgrabniejsza niż Kwaśniewska.
      Pisowcy swojego czasu naśmiewali się z Brigitte Macron, a ona 10 lat temu (majać 60 lat) wyglądała lepiej i młodziej niż Dudowa.
      • jolie Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 09:28
        hanusinamama napisała:

> Pisowcy swojego czasu naśmiewali się z Brigitte Macron, a ona 10 lat temu (maja
        > ć 60 lat) wyglądała lepiej i młodziej niż Dudowa.
        >

Yyyy, odleciałaś i to bardzo.
        • hanusinamama Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 09:45
          Popatrz na jej zdjęcia 10 lat temu!! Teraz ma babka 70.
          Ja na poczatku myślałam, ze Duda ma dobre 15 lat starszą żonę. On wygląda na młodszego, ona na grubo starszą
          • jolie Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 09:57
            B.Macron wygląda moim zdaniem bardzo poważnie od momentu, gdy stała się osobą publiczną. Dudowa też, ale znaj proporcje.
      • gaskama Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 09:29
        Ja abstrahuję od poglądów politycznych. Chodzi mi o nią jako o kobietę. Figurę ma naprawdę dobrą. I włosy chyba też ma gęste. Ale IMO trudno o gorsze stylizacje.
        • princy-mincy Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 11:07
          O gestych wlosach to Duda czy Macron?
      • triss_merigold6 Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 09:33
        Ale odlot...
      • azalee Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 12:07
        hanusinamama napisała:

> Też tego nie rozumiem. Dodajmy, że ona ma świetne warunki jeżeli chodzi o figur
        > ę.

Jest szczupla i wysoka, ale potwornie zgarbiona.
        Jej sylwetka jest przez to koszmarna i nie prezentuje sie dobrze, abstrahujac od stylu.
        • gaskama Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 12:11
          Jest szczupla i wysoka, ale potwornie zgarbiona.
          Może się garbi, bo jest wyższa od męża.
          • azalee Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 14:21
            Pewnie tak, ale jednak nie mozna powiedziec ze ma super figure i swietne warunki, bo malo co bedzie dobrze wygladac na przygarbionej sylwetce.
      • bombelek1 Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 12:48
        Brigitte ubiera się super czasem, podobno niezbyt zgodnie z protokołem, patrz długość spódnic, sukienek.

Ma super figurę ale twarz.. Bardzo staro wygląda, pewnie ma to związek ze szczupłą figurą. Odmładza ją styl ubrań. Ale nie wygląda młodziej niż Agata.
        Agata dla mnie ubierana jest w stylu księżnej Kate. Nijak, poważnie i zgodnie z protokołem.
        Ale widocznie czuje się dobrze w tym co nosi.
        I ma w nosie opinię innych, podobnie jak ematka 😄
        • aandzia43 Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 14:15
          Jak księżna Kate? Żartujesz, prawda?
        • hanusinamama Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 14:16
          Trudno zeby wyglądała ma 70 lat!!!
          Mowie ze 10 lat temu moim zdaniem wyglądała lepiej niz Dudowa dzisiaj (róznica 10 lat).
          Dudowo to w nosie ma więcej niz opinie innych biorąc pod uwagę, że jest uważana za manekina
      • panna.nasturcja Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 15:16
        Ale czego nie rozumiesz?
        Ona ma taki gust i tak chce się ubierać. Czego tu można nie rozumieć?
    • conena Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 09:29
      a widziałaś kiedyś dobrze ubraną nauczycielkę niemieckiego?

przypomnij sobie starter pack swojej baby od niemca w liceum, dodaj do tego walizkę gotówki na droższą półkę i masz odpowiedź.
      • gaskama Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 09:31
        Widziałam wiele świetnie ubranych nauczycielek niemieckiego. Moja nauczycielka w LO wyglądała genialnie. To był głęboki PRL a jej mąż pracował w RFN. Miała super ubrania, była bardzo nowoczesną kobietą. A jej syn robił furorę w latach 80-tych. Farbował włosy na blond, nosił zachodnie ciuchy. Więc pudło.
      • thank_you Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 09:35
        Nasza Helga była najbardziej stylowo ubraną nauczycielką, jaką widziałam. Oczywiście to tylko dowód anegdotyczny, ale
        Musiałam się wpisać - do tego to była jej jedyna zaleta. big_grin
        • bombelek1 Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 12:55
          Moja też, super się ubierała. Z gustem i odważnie. Zwracała uwagę na ulicy.
          Charakter pokrywał się z ubiorem.
          Moja najlepsza wychowawczyni. Dobrze wspominam lekcje wych, lekcje niemieckiego nie najlepiej 😄
      • pepsi.only Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 09:38
        conena napisała:

> a widziałaś kiedyś dobrze ubraną nauczycielkę niemieckiego?
        >
        > przypomnij sobie starter pack swojej baby od niemca w liceum, dodaj do tego wal
        > izkę gotówki na droższą półkę i masz odpowiedź.
        >

A weź przestań.
        U nas była młoda laska. Ba, spotkałam ją po 25latach , i z podziwu wyjść nie mogłam, wciąż świeża, szczuplutka, odpowiednio do figurki ubrana. Ciuchy fajne i aż miło popatrzeć!
        • conena Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 09:45
          ejno, reklamacja. moja była mała, chuda jak patyczek, nosiła wielkie okulary, pyszczek miała szczurzy, była piekielnie inteligentna i złośliwa jak małpa. nosiła przedziwaczne ubrania, kompletnie od czapy. przy niej Dudowa to miss elegancji.

u nas chemica była laska.
      • kropkaa Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 10:10
        Moja Helga była wysoka, szczupła, ubierała się nienagannie - trochę klasycznie ale jednocześnie z mlodym powiewem - nie wiem, jak to określić.
        Poza tym była typową Helgą, ale akurat co do wyglądu i stroju nic jej zarzucić nie można.
      • mayaalex Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 10:58
        oooo, moja wygladala super. Szczupla, zadbana, miala ciuchy ktore we wczesnych latach dziewiecdziesiatych wyroznialy sie jakoscia i stylem (taka klasyka beze/brazy/kaszmirowe sweterki). Byla straszliwa kosa i balismy sie jej okropnie ale wygladala naprawde dobrze.
        • waleria_bb Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 12:06
          Moja też super i właśnie w stronę eleganckiego i kobiecego ubioru. Dobrze skrojone sukienki z porządnych materiałów lub kaszmirowe sweterki i spódnice w spokojnych kolorach. Prawie zawsze była właśnie w sukience/spódnicy, a przy długich nogach i szczupłej sylwetce efekt był świetny. Trudno było uwierzyć, że to sylwetka po 3 ciążach, Helga figurą biła na głowę w sumie sporo moich koleżanek z klasy.
        • bombelek1 Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 13:02
          Zupełnie jak moja.
          W czasie sprawdzianów biegała po klasie dosłownie a nosiła szpilki..Ten stukot do dziś pamiętam. Była bardzo energiczną osobą, osobowością przez wielkie O
      • gulcia77 Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 11:06
        Ola miała świetny gust. Ubierała się znakomicie, do tego pokazała nam muzycznie Neue Deutsche Welle i w ogóle super babka była! Więc ten tego...
      • asia_i_p Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 16:00
        Wszystkie moje koleżanki nauczycielki niemieckiego ubierają się lepiej ode mnie - a Dudowa jest raczej z mojego pokolenia niż moich nauczycielek z liceum.
    • lauren6 Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 09:31
      Myślę, że AKD znalazła wymarzoną stylistkę, która nie jest lewaczką, neomarksistką, lgbtplusinneliterki. Pozostaje jej wierna, więc wygląda jak wygląda.

To zdjęcie w artykule w pudelku jest po prostu straszne. HBO kręci serial o Harrym Potterze i myślę, że AKD powinna się zgłosić do roli Dolores Umbridge.
    • thank_you Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 09:37
      A ja myśle, że to jest szczyt zadbania na jej miarę i że to jej odpowiada. Mało kto wyjdzie ubrany w rzeczy, które nam sie nie podobają. Tonować włosy u fryzjera można wielokrotnie - gdyby jajeczny hełm jej nie leżał, to by go zmieniła.
      Ale najwidoczniej lezy. Ot co.
      • gaskama Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 09:41
        Ja jednak zakładam, że to ma drugie dno. Ona jest z Krakowa, z rodziny inteligenckiej, jeździ po świecie, ogląda świetnie wyglądające kobiety, świetnie ubrane, umalowane. Nie przyjmuję do wiadomości, że można bez intencji zrobić sobie krucze brwi i jajecznice uformowaną w hełm na głowie. Bo to, że lubi styl garsonkowy, to rozumiem. Wiadomo, że musi przestrzegać protokołu. Ale protokół nie każe jej nosić głowy klauna.
        • thank_you Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 09:53
          No wlasnie, nie każe a mimo to ona nosi. Mimo budżetu, który posiada. smile Mało kobiet z jajecznicą na głowie? smile Nie ona jedna.
        • 35wcieniu Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 09:54
          Nie każe jej też nosić tego co podoba się losowym ludziom, bo i tak wszystkim nie dogodzi.
          • thank_you Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 10:04
            Wystarczy, zeby nie robiła sobie krzywdy stylizując sie na Donatellę w krótszych włosach.
            • 35wcieniu Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 10:14
              Wtedy też by nie dogodziła.
              Kimkolwiek jest Donatella.
              • thank_you Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 13:33
                Ale ona nie musi wpasowywać sie w moj gust - po prostu oceniam, ze hełmem w kolorze jajecznicy robi sobie krzywde. Ale ma prawo, dorosła jest, nikt jej do tej „twarzowej” fryzury nie zmusza smile
        • panna.nasturcja Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 15:19
          Nie, to nie ma drugiego dna.
          To gust inny niż Twój.
    • kadfael Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 09:39
      Ona wygląda i prawdopodobnie czuje się, jak przebrana, nie ubrana. To nie jest kompletnie jej styl. A nie znalazł się stylista, który by ją potrafił ubrać.
      Ja ją do pewnego stopnia rozumiem, bo to nie byłby też mój styl. Przy czym przez te 8 czy więcej lat ona jednak powinna była wypracować jakiś kompromis między własnym stylem a byciem prezydentową.
      • bombelek1 Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 13:10
        Być może.. Ja bym się ubierała jak Brigitte, nikt by mnie nie zmusił do założenia spódnicy za kolano, czy sukienki.
        Ani w ogóle niczego w czym by
        m się źle czuła.
        Bez względu na protokół).
        Kwaśniewska też miała tragiczne stylizacje na początku..

• panna.nasturcja Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 15:20
          A ona, w przeciwieństwie do Ciebie, umie się ubrać zgodnie z protokołem.
    • kropkacom Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 09:42
      Taki ma gust po prostu. Każdy ma prawo do swojego. Mi się tylko przypomina jakie oczekiwania niektórych forumek: w końcu aktywna zawodowo kobieta z ładna figurą. Spełniła wasze oczekiwania?
      • gaskama Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 09:45
        Nie rozumiem twojej wypowiedzi. "Mi się tylko przypomina jakie oczekiwania niektórych forumek:" co to znaczy? w zdaniu podrzędny brakuje czasownika (wcześniej przecinka). Kto spełnił nasze oczekiwania?
        • kropkacom Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 09:51
          Tak, słowo mi wypadło - miały.
          • kropkacom Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 09:52
            A raczej były. No w każdym razie, można się domyśleć.
          • gaskama Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 10:12
            Czyli chodzi o oczekiwania względem Dudowej? Absolutnie nie spełniła. Nie wiedziałam, że jest niemową. Zakładałam, że jako prezydentowa będzie starał się ocieplać wizerunek męża.
            • bombelek1 Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 13:13
              Ja tam ją rozumiem
              Jej nikt nie wybierał i ma prawo nie zabierać głosu. Nie każdy czuje się dobrze na świeczniku i nie każdy chce.
              Ona nie chce, pozostaje uszanować.
              • panna.nasturcja Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 15:21
                To się nie wspiera męża w drodze do prezydentury. Bo pierwsza dama ma swoją rolę i wiadomo,to od początku.
      • hanusinamama Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 09:53
        Serio piszesz aktywna w jej kontekście i "Spełniła wasze oczekiwania? "
        Chyba ze to ironia?
        • kropkacom Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 10:31
          Piszę o tych oczekiwaniach:

""Agata Duda, oczywiście. Szczupła, dobrze ubrana. Nie trzeba się do prezydentowej przytulać, a nawet nie jest to wskazane;-P Tak swoją drogą, zmienić Agacie Dudzie kolor włosów i wyjdzie Kwaśniewska;-D Widzicie to? "

"Agata, bo pracuje.
          Aspekt wizualny jest imho niespecjalnie ważny, a o intelekcie nie mogę się wypowiedzieć, bo nic nie wiem ani o Komorowskiej ani o Dudzie."

"Ja głosuję na Komorowskiego, ale gdybym miała wybierać pierwszą damę, to z tych dwóch kandydatur wybrałabym panią Dudę."
          • bombelek1 Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 13:14
            Nie no, Komorowska to tragikomedia była. Rozwaliła system 😄
    • simply_z Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 09:51
      To jest tzw. styl malomiasteczkowo-powiatowy. Mozna sobie poogladac w gazetkach z lokalnych wydarzen.
      • gaskama Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 09:52
        To wiem. Ale czemu? Ona nie jest kobietą małomiasteczkową.
        • thank_you Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 10:04
          A skąd wiesz? To, ze ktoś urodził sie w inteligenckiej rodzinie w Krakowie nie czyni go z automatu krakowskim inteligentem. tongue_out To para zwykłych ludzi, przy czym z ciemniaka zrobili prezydenta w kilka miesięcy.
          • gaskama Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 10:13
            Z dr Ciemniaka. Dodam.
            • thank_you Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 10:29
              Jakim jest dr - każdy widzi.
            • borsuczyca.klusek Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 10:32
              Takich dr i prof. jest u nas niestety więcej 🙄
        • panna.nasturcja Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 15:22
          Jest. Przecież chodzi o mentalnośc, nie o miejsce urodzenia.
      • waleria_bb Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 12:10
        Tak, to jest taka stylistyka. Mieszkałam w małym miasteczku całe dzieciństwo i młodość i ona ma stylówki wystrojonej nauczycielki na rozpoczęcie/zakończenie roku lub lokalnej miss w średnim wieku, która chce zadać szyku na niedzielnej mszy. Podejrzewam, że to pewnie częściowo celowe działania, żeby A. Duda wydawała się taka bardziej swojska i przystępna.
        • vessss Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 13:42
          O tak, ostatnio przejeżdżałam obok kościoła w podwarszawskim małym miasteczku, wierni akurat wychodzili po mszy. I w punkt, nawet powiedziałam do męża, że dawno nie widziałam takich kreacji, myślałam, że części stołówek już nie produkują..
          • vessss Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 13:42
            *stylówek
    • beataj1 Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 09:55
      Pierdziele wygląd. To tylko dekoracja.
      Ale brak zaangażowania w sprawy kobiece, w sumie w jakiekolwiek sprawy. To że jest całkowicie niewidoczna, niema, przeźroczysta to dla mnie dramat.

Myślę że po prezydenturze po prostu zniknie i za chwile nikt nie będzie o niej pamiętał.
      Szkoda zmarnowanych szans i możliwości.
    • bastetbb Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 09:59
      Dajcie spokój prezydentowej. To nie jest piosenkarka, celebrytka. Ją obowiązuje protokół dyplomatyczny.
      • gaskama Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 10:14
        Weź nie żartuj. Krucze brwi i jajeczniczy hełm na głowie. Tego nie ma w protokole.
      • borsuczyca.klusek Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 10:31
        Gdyby prezydentowa była przyzwoitym człowiekiem nikt nie czepiałby się jej wyglądu.
        • kozaki_za_kolano Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 13:45
          borsuczyca.klusek napisała:

> Gdyby prezydentowa była przyzwoitym człowiekiem nikt nie czepiałby się jej wyglądu.

Borsuczyco, jak Ty to świetnie ujęłaś! 10/10
        • panna.nasturcja Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 15:24
          Ależ oczywiście, że by się czepiał, bez względu na jej charakter i zachowania.
      • alicia033 Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 14:05
        bastetbb napisała:

> Ją obowiązuje protokół dyplomatyczny.

To który w nim punkt nakazuje wyglądać jak ostatnie bezguście?
    • loganberry Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 10:06
      Bramka nr 4. Ona tak ma wyglądać, jakby właśnie szła z kościoła na uświetnienie występu koła gospodyń wiejskich na dożynkach.
      • gaskama Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 10:15
        Ja też chyba stawiam na bramkę nr 4.
        • is-laura Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 10:56
          Ja też.
      • waleria_bb Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 12:11
        To samo pisałam, celowy zabieg.
    • kropkaa Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 10:14
      Te brwi to chyba zrobione pod lamówki, łomatkoboska.
      • 35wcieniu Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 10:25
        Brwi jak brwi. Może i za ciemne ale serio, wygląd nie jest jej największym problemem.

https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/c9/da/64fc6ec4f2871_o_large.jpg
      • alpepe Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 10:25
        Bardzo ładna ta sukienka, tylko ona tu wygląda jak rówieśnica Madame Macron.
    • triss_merigold6 Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 10:16
      4. Wersja elegancja, ale swojska.
    • borsuczyca.klusek Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 10:18
      Pudelek jest mistrzem w wybieraniu wyjątkowo niekorzystnych zdjęć 🙄
      • gaskama Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 10:21
        To prawda. Ale jak to się mówi ... z gówna bata nie ukręcisz. Tu zdjęcie z 2015 roku. Nie plotek ani pudelek.
        www.polityka.pl/tygodnikpolityka/kraj/1621325,1,rod-dudow.read
        • borsuczyca.klusek Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 10:25
          Jeżeli masz na myśli to zdjęcie to moim zdaniem akurat tu wygląda całkiem fajnie. Tzn tak normalnie jak żywy człowiek i sympatyczna babeczka.
          Niestety to co prezentuje na oficjalnych wyjściach jest tego przeciwieństwem.
          • hanusinamama Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 14:19
            Moze dlatego ze nigdy się nie wypowiada...
    • naturella Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 10:24
      Pracowałam jakiś czas z Pisiorami, dopóki się nie zwolniłam. U nich nieważne, że mierny, ma być wierny. Moim dyrektorem w ministerstwie, w merytorycznym wydziale został facet, który robił zdjęcia w jakiejś instytucji, po szkole Rydzyka. Nie wiedział w ogóle, że faktura ma datę płatności. Przypuszczam, że z tego samego klucza jest stylista, ma być zachowawczo plus wpasowywać się w upodobania małomiasteczkowych wyborców - takich, jak moi teściowie (on - spodnie pod pachy, kamizelka wędkarska, koszula z krótkim rekawem z poliestru, buty garniturowe brązowe, ona - spódnica za kolano czarna, mokasyny na słupku, ażurowy sweter z poliestru, apaszka).
      • borsuczyca.klusek Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 10:27
        Stylistka pani Piorun jest najbardziej znana z sukni z orłem 🙄
        • gaskama Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 10:32
          No mówię, ktoś podrzucił prezydentowej świadomie to zgniłe jajo, tę Piorun.
    • kaskaz1 Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 10:57
      Ona ma fatalny gust. Pamiętacie jak w pierwszej kampanii prezydenckiej prezentowała się w rozowej garsonce i córka w prawie identycznej?
      • 35wcieniu Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 10:58
        Nie.
        • 35wcieniu Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 11:01
          Za to pamiętam jak miała krótkie i czesała z przedziałkiem, jak na forum było dyskutowane że lepiej byłoby zaczesać do tyłu. Jak zaczesała do tyłu było dyskutowane że powinna z przedziałkiem i iść w stronę boba. Poszła w stronę boba...
          Nie lubimy jej, wiadomo, stąd też nie ma rzeczy, którą mogłaby zrobić dla swojego wyglądu żeby się nagle choćby wizualnie spodobać tym, którzy jej nie darzą sympatią.
          • gaskama Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 11:27
            Eeeee nie zgadzam się z Tobą.
          • alpepe Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 11:29
            Teraz powinna iść w stronę baranka na głowie big_grin
            • borsuczyca.klusek Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 12:00
              Alpepe ty wredna maupo 😀
              • kira_03 Re: Ploty na dobry początek dnia 14.09.23, 22:21
                😁
      • odnawialna Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 12:15
        No właśnie chyba tu jest problem, że ktoś na siłę próbuje dodać jej kobiecości, wdzięku, lekkości, stąd dużo różu w jej kreacjach.
        Tymczasem ona ma świetną figurę, ale jest jakaś toporna, sztywna, poważna i to się zwyczajnie kłóci. Gdyby się przyjrzeć jej garsonkom, czy sukienkom, to same w sobie nie są złe, tylko do niej nie pasują.

I jeszcze jedno, jej wizerunek jest nierozerwalnie związany z mężem, który z wyglądu i zachowania przypomina rozbrykanego, podstarzałego chłoptasia. Siłą rzeczy ona wypada przy nim poważniej i starzej.

Pomijam katastrofalną fryzurę, kolor włosów i makijaż, bo tego nie da się obronić.
    • rzepicha-piastowa Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 12:39
      Mysle, ze tu wchodza w gre trzy rzeczy. Po pierwsze, Dudowej na wygladzie nie zalezy, wiec oddaje sie w rece stylisty i oczekuje tylko, zeby zgadzalo sie z protokolem. Po drugie, stylistka pewnie dostala wytyczne, ze ma byc swojsko i patriotycznie. Zauwazcie, ze te stylizacje sa adresowane do pan z elektoratu PiS, nie musza sie podobac w Warszawie. Szkoda tylko, ze Dudowa reprezentuje nasz kraj wlasnie w ten sposob. No i po trzecie i najwazniejsze wedlug mnie
    • kozaki_za_kolano Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 13:49
      Szczerze, to nie chce mi się w ogóle rozważać wyglądu tej pani. Niech sobie wygląda jakokolwiek, bylebym nie musiała jej widywać. A ci, co ją lubią, to niech sobie widują.
      Zastanawiam się, co mnie do niej bardziej zniechęca: milczenie ws kobiet i aborcji, czy milczenie ws nauczycieli?
    • panna.nasturcja Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 15:13
      Gust nie jest wrodzony. Jest nabyty. Jej tak pasuje, tak lubi i tyle.
      Zdecydowana większość ludzi ubiera się źle, bez gustu, bez dopasowania stroju do figury, okoliczności, warunków.
      Kompletnie nie rozumiem co Was tak permanentnie dziwi, ona tak chce wyglądać.
      • evro44 Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 15:56
        a ja myślę, że to jakaś stylistka. Zresztą kto to jest stylistka? Osoba której się wydaje, że ma gust, wizję itp. które to wpasują się w osobę i sytuację a tymczasem większość przebieranek wygląda żałośnie albo śmiesznie. I osoba która nie jest pewna swoich wyborów opiera się na takim "autorytecie" i wychodzi właśnie to co na załączonym obrazku. Dudowej może się nie podobać to w co ją opakowują i siedzi cicho bo przecież się "nie zna".
    • ggrr.ruu Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 15:21
      Trudno powiedzieć, ale właśnie uświadomiłam sobie, że mam zaledwie 4 lata mniej niż ona kiedy zostawała pierwszą damą 😱

A jak już przy plotkach jesteśmy to bardziej rozbawiło mnie to ” raptem zostałam bez ochrony, bez moich chłopaków... - wspominała Kwaśniewska". Fakt, w obliczu krążących niegdyś plotek to musiał być bolesny apsekt opuszczenia pałacu 😀
    • zerlinda Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 15:26
      Pomijając różne rzeczy. Akurat tu wybrali najbardziej niekorzystne zdjęcie AKD.
    • asia_i_p Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 16:10
      Brak gustu na pewno nie. Starczy popatrzeć na zdjęcia z kampanii z 2015, zarówno fryzura jak i ubrania były dużo lepsze. Owszem, widać, że lubi raczej styl biurowy niż sportowy, ale kolory dobierała dla siebie po pierwsze bardziej twarzowe, po drugie nie takie, jakby je wycisnął bezpośrednio z tubki bez mieszania z zestawu akryli dla początkujących.
      Kiedy wybierała sama, celowała w taką lekko pomidorową czerwień i kremowy, ale taki bardziej lniany. Teraz ją pasują w fuksję i śmietankę, alternatywnie z tym upiornym niebieskim, który kocha także brytyjska rodzina królewska. Trzeba być Salmą Hayek, żeby w takich kolorach dobrze wyglądać. No i nosiła rzeczy miękko się układające, nawet garsonki, teraz ją pakują w garnitury sztywne jak blacha.
      Dopadł ją jakiś genialny stylista z wizją i przekonał, że ona się nie zna, a on się zna. Ona chyba nie jest przesadnie pewna siebie.
    • szczera.wiera Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 16:23
      Abstrahując od Dudowej to Jolka chyba ma zbyt dobre mniemanie o swoim stylu. Nie bez kozery była nazywana Shazza. Miewała koszmarne fryzury, błyszczące rajstopki itp
      • simply_z Re: Ploty na dobry początek dnia 14.09.23, 14:45
        Lata 90te byly kiczowate, wiec mogla miec faktycznie taki styl.
    • ga-ti Re: Ploty na dobry początek dnia 13.09.23, 17:02
      A mnie zastanawia jeszcze coś, czy ona nie ma rodziny, nie wiem, siostry, kuzynki, bratowej, czy jakiejś koleżanki, kogoś kto by powiedział, doradził. Ma córkę i ta córka też nic? Czemu, ach czemu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka