Dodaj do ulubionych

50 urodziny kolezanki

18.09.23, 13:12
jak w temacie. impreza babska, mam zapewniony nocleg, kolezanka kiedyś bardzo bliska. jakiej wartości dać prezent? i czy wolicie dostać:a) prezent, b) kase, c) voucher. dawajcie jak macie pomysły na prezenty/vouchery.
kolezanka myśli o podróżach, chodzi z kijami, robi troche prac plastycznych, lubi rośliny (ma ogródek)
Obserwuj wątek
    • clio_yaga Re: 50 urodziny kolezanki 18.09.23, 13:32
      Może dogadać się z innymi osobami i kupić wspólny prezent? Ja dostałam np. Naszyjnik ręcznie robiony z ulubionym motywem, voucher do Decathlona, kartę do Romy, indywidualną jazdę doszkalającą w trudnych warunkach (głównie płyta poślizgowa ) i parę drobiazgów. Ogólnie wszystkie trafione prezenty. Znajomym głównie właśnie jakieś vouchery do biur podróży kupowaliśmy i były to wspólne prezenty od kilku gości.
      • kubek0802 Re: 50 urodziny kolezanki 18.09.23, 13:39
        Właśnie szukam sobie fajnego wyjazdu na 50-tkę, więc jakiś voucher do biura podróży ewentualnie bym przygarnęła. Karty prezentowe, a tym, bardziej gotówka zdecydowanie NIE. I oczywiście dużo kwiatów. Ale ja lubię ładne bukiety.
      • samanta1010 Re: 50 urodziny kolezanki 18.09.23, 14:30
        dzieki, ale ja nie znam gości zaproszonych, sama chce coś ogarnac, a jaka wartosc prezentu?
        • niemcyy Re: 50 urodziny kolezanki 18.09.23, 14:34
          Na ile cie stac?
    • muszebosieudusze Re: 50 urodziny kolezanki 18.09.23, 15:17
      Coś fajnego, dekoracyjnego a nie praktycznego do ogródka. Niepraktycznego nie w sensie „przecież to się zaraz połamie” tylko w sensie „fajne, ale dzisiaj to muszę kupić nawóz, a to to może kiedyś”. Jakaś duża, ładna, ceramiczna donica, jakieś lampki solarne z wyższej półki etc.
    • kamin Re: 50 urodziny kolezanki 18.09.23, 15:26
      W życiu nie chciałabym dostać kasy od koleżanki na urodziny
      • login.na.raz Re: 50 urodziny kolezanki 19.09.23, 06:28
        Ja też nie
    • kocynder Re: 50 urodziny kolezanki 18.09.23, 15:27
      Pierw ustalić jaką kwotą dysponujesz. Potem zapytać koleżankę. Bo co, jeśli kupisz jej przepiękne donice, z których będzie, owszem, zadowolona, ale wolałaby inne w tej samej cenie? Albo kupisz jej voucher do biura podróży, a tymczasem ona chce powiedzieć w domu wyszywając ale brakuje jej drobnej kanwy, tamborka i kilkunastu mulin? I tak dalej. Jeśli to faktycznie dobra koleżanka to spokojnie możesz zapytać co by chciała w takiej mniej więcej kwocie. smile
      • muszebosieudusze Re: 50 urodziny kolezanki 18.09.23, 15:29
        Taka jest natura prezentów od bliskich, że połowa przyjemności to jest trafienie w gust i niespodzianka w tym zakresie, a nie kupowanie konkretnych rzeczy z listy.
        • kk345 Re: 50 urodziny kolezanki 18.09.23, 22:12
          >kolezanka kiedyś bardzo bliska
          Jaka jest szansa na trafiony prezent bez konsultacji?
          • asia.sthm Re: 50 urodziny kolezanki 18.09.23, 22:19
            kk345 napisała:

> >kolezanka kiedyś bardzo bliska
            > Jaka jest szansa na trafiony prezent bez konsultacji?

Nikła, mikroskopijna.
          • kocynder Re: 50 urodziny kolezanki 18.09.23, 22:30
            Znikoma. I wbrew Muszebosieudusze- wcale nie chodzi o "kupowanie konkretnych rzeczy z listy". Koleżanka podpytana może odpowiedzieć "Wiesz, szukam od jakiegoś czasu białej donicy do juki, takiej minimum x średnicy, dość wysokiej", ale może i wymienić donicę, piękną srebrną bransoletkę firmy Y, obraz do wyszywania z "Haftów Polskich", dobre, hiszpańskie wino, ceramiczny kubek koniecznie z kotem, przewodnik po Londynie autora Z i jeszcze pięć innych rzeczy. Wówczas autorka może jej kupić kubek z kotem i wino - będzie "z listy" ale będzie i element niespodzianki. smile
            • muszebosieudusze Re: 50 urodziny kolezanki 19.09.23, 06:39
              Wiesz co, jeśli koleżanka szuka od jakiegoś czasu dość konkretnej donicy to szansa na to, że ty znajdziesz coś czego ona jeszcze nie widziała i nie stwierdziła, że jednak nie, jest bliska zeru. Chyba, że donica jest fajna ale kosztuje oczy z głowy o dlatego koleżanka ją odpuściła.
              • kk345 Re: 50 urodziny kolezanki 20.09.23, 00:59
                No to się zdecyduj, czy szansa bliska zeru, czy "taka jest natura prezentów od bliskich, że połowa przyjemności to jest trafienie w gust i niespodzianka w tym zakresie, a nie kupowanie konkretnych rzeczy z listy|.
                • muszebosieudusze Re: 50 urodziny kolezanki 20.09.23, 01:14
                  Szansa na to, że koleżanka szuka konkretnej donicy (czyli wie, jaka jest oferta na rynku i jej nie przypasowała), a na to wejdzie kocynder cala na biało do sklepu ceramicznego czy centrum ogrodniczego i bach, właśnie taką znajdzie jak jest potrzebna, jest bliska zeru, bo to co kocynder znajdzie to szukająca koleżanka już prawdopodobnie widziała i nie kupiła. Wyjątkiem jest sytuacja, w której koleżanka nie kupiła bo co prawda donica fajna, ale poza jej budżetem lub kocynder akurat ma jakieś źródła donic niedostępne dla szukającej koleżanki.
      • samanta1010 Re: 50 urodziny kolezanki 19.09.23, 06:23
        tak, myśle, że delikatnie zapytam
    • mama-ola Re: 50 urodziny kolezanki 18.09.23, 17:29
      Byłam na kilku 50-tkach i tam były droższe prezenty składkowe. Zwykle z lekką sondą, co by dana osoba chciała. Kilkanaście osób się składało. Karta podarunkowa była za resztę kasy, która została po zakupie głównego prezentu.
    • hermenegilda_zenia_is_back Re: 50 urodziny kolezanki 18.09.23, 18:22
      W ramach prezentu na 50-tke zaprosiłam i zasponsorowałam nam weekend babski w spa. Termin wybierała koleżanka
    • summerland Re: 50 urodziny kolezanki 18.09.23, 22:28
      Kasy bym nie dawała. Ja dostalam perfumy od koleżanki a sama jej kupilam kolczyki
    • bi_scotti Re: 50 urodziny kolezanki 18.09.23, 22:38
      samanta1010 napisała:

> czy wolicie dostać:a) prezent, b) kase, c) voucher.

No idea, co woli kolezanka ale skoro pytasz "nas", to ja poprosze gift card np. do milej ksiegarni + jakis sensible sparkling wine (no chyba, ze Cie stac na wdowke, to why not tongue_out) + jakis kwiatek ciety w wesolym kolorze.
      Kase??? Defnitely not, nie wiedzialabym jak sie zachowac gdyby mi kolezanka przyniosla na urodziny cash surprised
      Prezent - no problem - ucieszylabym sie ze wszystkiego cokolwiek bys wybrala ale nie wszyscy tak maja wink
      Watpie czy pomoglam ale odpowiedzi udzielilam jak umialam smile Happy birthday dla kolezanki, good luck przy wyborze gifts! Cheers.
    • kaki11 Re: 50 urodziny kolezanki 19.09.23, 00:16
      Na pewno nie kasę. Prezent rzeczowy albo voucher na fajne przeżycie.
    • panna.nasturcja Re: 50 urodziny kolezanki 19.09.23, 00:22
      A skąd my mamy znać Twój budżet, Wasze zwyczaje w tym zakresie, wcześniejsze prezenty.
      Dla mnie danie kasy koleżance jest całkowicie nie na miejscu.
      Skoro to większa impreza to może warto się złożyć na jakiś wymarzony droższy prezent, którego koleżanka sama sobie nie kupi?
    • panna.nasturcja Re: 50 urodziny kolezanki 19.09.23, 00:23
      Zapomnialam napisać, że jak lubi materiały plastyczne to można wydać każde pieniądze i zainteresowanego zawsze cieszą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka