figa_z_makiem99 Re: Balsam do ust 03.11.23, 12:31 Retimax 1500, w życiu nie zjadałabym codziennie pomadki czy błyszczyka z barwnikami i aromatami. I makijaż permanentny. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Balsam do ust 03.11.23, 12:56 figa_z_makiem99 napisała: > Retimax 1500, w życiu nie zjadałabym codziennie pomadki czy błyszczyka z barwni > kami i aromatami. A zjadanie parafiny, to niby w czym jest lepsze? Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: Balsam do ust 03.11.23, 14:27 Parafiny są bezpieczne dla skóry i całego organizmu. Nie wywołują stanów zapalnych, nie kumulują się też w organizmie.Retimax to wyrób medyczny, nie uczula, specyfiki ze śmieciowych drogerii owszem i śmiem twierdzić, że daje lepsze efekty, niż tona rossmanowego szitu po którym miałam stany zapalne w jamie ustnej. Kosztuje grosze. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Balsam do ust 03.11.23, 16:23 figa_z_makiem99 napisała: > Parafiny są bezpieczne dla skóry i całego organizmu. Zapewne. Dlatego dodajesz je do majonezu i ciasta. A koloryzowane kosmetyki do ust mogą być ze składników praktycznie spożywczych. Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: Balsam do ust 03.11.23, 16:57 Mogą, ale zapewne nie są Na razie codzienne jedzenie parafiny mi nie szkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
armamagedon Re: Balsam do ust 03.11.23, 17:38 Parafina nie wchłania się z przewodu pokarmowego, preparaty doustne służyły/służą do wspomagania leczenia zaparć Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: Balsam do ust 03.11.23, 18:15 Ostatnio swietnie mazia mi sie tym: Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: Balsam do ust 03.11.23, 19:22 Czerwony z rituals to prezent od kolezanki😀 Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: Balsam do ust 03.11.23, 19:26 Tym pierwszym bo bardzo wygladza, natomiast drugi bylby lepszy w wersji nude (bo ten czerwony jest dosyc intensywny) I troche drogi jak na balsam (ja dostalam w prezencie) ; wlasnie sprawdzilam, ze te z rituals tez sa w wersjach nude. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Balsam do ust 03.11.23, 21:03 Z barwiących mam Korres z morwą, czerwony. Nie wnikam, co w nim jest , firma chce uchodzić za "tylko natura", ale zdaje się taka nie jest. Ale balsam działa fajnie, wg mnie dobrze nawilża, tylko brudzi zaraz po aplikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Balsam do ust 04.11.23, 07:38 Nie jest, ale ma fajne sole do kąpieli:p relaxujaca z rozmarynem i miętą jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Balsam do ust 04.11.23, 10:36 W ogóle różne rzeczy do mycia ma fajne i ślicznie pachnące. Odpowiedz Link Zgłoś