lucerka 26.10.23, 07:20 Czy któraś ma te skimsy? Czy są rzeczywiście takie fantastyczne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
panirobak82 Re: Skims Kim Kardashian 26.10.23, 07:32 Oj one kojarzą mi się tylko z Pato youtuberka szusz1313 ona namiętnie je kupuje, zobacz na jej kanał ma tam film specjalny o Skims w tytule coś Skims mierzymy. Odpowiedz Link Zgłoś
shellyanna Re: Skims Kim Kardashian 26.10.23, 08:24 Ja co jakiś czas zaglądam, ale większość kiecek ma spore dekolty, a ja dekoltów nie lubię. Fajne ceny i na insta dużo ochów i achów. Odpowiedz Link Zgłoś
taniax Re: Skims Kim Kardashian 26.10.23, 08:28 Fajne mam kilka rzeczy chodzę w nich po domu. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Skims Kim Kardashian 26.10.23, 10:09 Nie, to nie są fajne ceny za sztuczny materiał. Odpowiedz Link Zgłoś
taniax Re: Skims Kim Kardashian 26.10.23, 10:38 Akurat te materiały świetnie się noszą tyle że to nie są rzeczy codzienne a przynajmniej ja bym ich nie nosiła na co dzień, dla mnie to rzeczy na po domu albo na luźny weekend więc jak na tę kategorię ceny nie są niskie. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Skims Kim Kardashian 26.10.23, 12:52 shellyanna napisała: > Ja co jakiś czas zaglądam, ale większość kiecek ma spore dekolty, a ja dekoltów > nie lubię. Fajne ceny i na insta dużo ochów i achów. Ochy i achy na insta to antyrekomendacja. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Skims Kim Kardashian 26.10.23, 13:36 Tym bardziej, że raczej nie są z powodu dobrej jakości ciucha, tylko z tytułu wylansowania ciucha przez Kardashiankę. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Skims Kim Kardashian 26.10.23, 13:39 Na dodatek jeśli wierzyć internetom to wszystko produkowane w Turcji. Czyli płaci się więcej dosłownie tylko za nazwisko celebrytki. Może dobra opcja dla wspierających ją fanów. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Skims Kim Kardashian 26.10.23, 10:47 Nie znam, wygooglałam. T-shirt poliamid/elastan 235 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Skims Kim Kardashian 26.10.23, 12:47 Kiecki od 250 do ponad 600. Odpowiedz Link Zgłoś
shellyanna Re: Skims Kim Kardashian 26.10.23, 12:52 Ty orientujesz się w cenach sieciowkowych? Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Skims Kim Kardashian 26.10.23, 12:56 Ja na tyle żeby woleć sieciówkową z bawełny niż plastikową z tego sklepu za 600 zł Za ułamek ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Skims Kim Kardashian 26.10.23, 13:56 Nie znoszę Kardaszianek, ale te ubrania są świetne i bardzo dobrej jakości. Topy prane na okrągło wciąż wyglądają jak nowe, nie kulkują się, nie rozciągają, nie płowieją. Sukienki są świetnie skrojone i też niezniszczalne, w dodatku modelują sylwetkę i są wygodne. To samo z bielizną. Chyba nic się Kardasziankom tak nie udało, jak to całe Skims. Odpowiedz Link Zgłoś
shellyanna Re: Skims Kim Kardashian 26.10.23, 14:21 Mnie ciekawi (i chyba dlatego jeszcze nie kupiłam) czy te kiecki tuby nie są prześwitujące. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Skims Kim Kardashian 26.10.23, 14:30 Może odrobinę, ale nie tak, że prześwituje ciało. Jeśli nosisz bezszwową bieliznę, to jest idealnie. Nie mam białej, wydaje mi się, że biała może prześwitywać. Ja te sukienki lubię za uniwersalność - można je stylizować na każdą okazję. Odpowiedz Link Zgłoś
danaide2.0 Re: Skims Kim Kardashian 27.10.23, 19:33 Bo rolą poliestru jest nie kulkować się jak wełna i nie płowieć jak bawełna, a rolą elastanu - rozciągać się. Żadna tajemnica. Ja tam sensownemu, ładnie dopasowującemu się stanikowi zawsze chętnie się przyjrzę, bo sukienka w stylu druga skóra nie jest mi potrzebna, jak nie jest mi potrzebne bycie kardiaszanką dla ubogich, ale póki co strona muli, nie pokazuje czego trzeba (produkt, skład itp.) i bardziej wygląda na fejk niż sensowny sklep internetowy, a przecież firma ma produkty i wartość idącą w miliony dolarów. Więc czegoś nie rozumiem. Wina mojej przeglądarki? Zalando i ematka jeszcze chodzą... Co, nie mam apki i nie wyraziłam zgód wszelakich na wszystko więc nic nie kupię? Cóż... Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Skims Kim Kardashian 27.10.23, 19:48 Nie wiem na jaką stronę Ty poszłaś, może nic tam nie klikaj lepiej. U mnie skims.com chodzi idealnie i wygląda profesjonalnie. Noszę te ich sukienki, bieliznę, bluzy i zapewniam Cię, że nie wyglądam ani jak Kardaszianka dla ubogich, ani dla zamożnych. Na zwykłych figurach, te sukienki nie są ani wyzywające, ani specjalnie widoczne. Są proste i bardzo wygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Skims Kim Kardashian 28.10.23, 16:54 Ale dokąd w nich chodzisz? To są suknie na czerwony dywan. Nie wyobrażam sobie tak się ubrać do cioci na imieniny albo kawę z koleżanką. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Skims Kim Kardashian 28.10.23, 17:36 Jaką stronę Ty sprawdzasz Mada? Może gdzieś Cię indziej zaniosło? To w większości bardzo proste sukienki tuby, które noszę z kurtkami skórzanymi, dżinsowymi, czasem bluzą i pasuje do nich każde obuwie. Ostatnio właśnie nosiłam taką sukienkę na kawie z koleżankami. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Skims Kim Kardashian 26.10.23, 13:00 No jasne- w sieciówkach takie same sztuczne szmatki są odrobinę tańsze, co nadal nie powoduje, że ta sama szmatka, którą pokazała jakaś pożal się boże influencerka, ma fajną cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
shellyanna Re: Skims Kim Kardashian 26.10.23, 13:13 Ta dyskusja jest bez sensu. Dla mnie to basicowe, bardzo proste (mega rzadkość) ciuchy, w których dziewczyny o różnych kształtach wyglądają dobrze. Sygnowane chodliwym nazwiskiem i przez to nazwisko noszone. Cena wiec dla mnie wydaje się ok. Bluzy (sprawdziłam) kosztują tyle co bluzy adidasa czy nike wiec żadne hopsiup. Prosta tube podobna do tej ze slums kupiłam jakiś czas temu w polskiej firmie muuv i tez kosztowała podobnie. www.answear.com/p/muuv-sukienka-back-en-route-kolor-czarny-midi-dopasowana-617733 Ja tez bym chciała, żeby ciuchy były tanie. Ale już się przyzwyczaiłam, ze nawet w pepco bluza kosztuje prawie stówę. Odpowiedz Link Zgłoś
shellyanna Re: Skims Kim Kardashian 26.10.23, 13:15 Cenowo wstrząsnęła mną cena kozaków w venezii, która szczególnie luksusowa nie jest. 1300 za proste oficerki ze średniej jakości skory. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Skims Kim Kardashian 26.10.23, 13:19 I przez to nazwisko 2 razy droższe. Więc po co? Znaczy jak komuś nie żal kasy na plastik w przesadzonej cenie bo jest sygnowany nazwiskiem celebrytki to jego sprawa, no ale zrozumienie po co i dlaczego jest poza moim zasięgiem. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Skims Kim Kardashian 26.10.23, 13:19 Ta z linku ma 92 proc. bawełny Odpowiedz Link Zgłoś
shellyanna Re: Skims Kim Kardashian 26.10.23, 13:21 marta.graca napisała: > Ta z linku ma 92 proc. bawełny > I dlatego się brzydko rozciąga i wyciąga, a najlepiej wyglada tuż po wyjęciu z suszarki. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Skims Kim Kardashian 26.10.23, 13:21 Z tym że basicowe i proste to mega rzadkość to już chyba nieco przesadzasz, większość sklepów ma w ofercie. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Skims Kim Kardashian 26.10.23, 13:16 Nie trzeba się orientować zeby pukać się w głowe na widok kiecki ze słabego materiału za 600 Odpowiedz Link Zgłoś
shellyanna Re: Skims Kim Kardashian 26.10.23, 13:20 Jest jedna za 600 😁 reszta od 270 do 300-400. Nie przesadzaj. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Skims Kim Kardashian 26.10.23, 13:30 300-400 zł nadal nie jest fajną ceną za kawałek sztucznego materiału. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Skims Kim Kardashian 26.10.23, 13:32 Nie wiem czy patrzę na dobrą stronę, ale mi się pokazuje kilkanaście za 615 - 425. Odpowiedz Link Zgłoś
natalyaxx Re: Skims Kim Kardashian 26.10.23, 14:57 Powiedz mi proszę jaki powinien być skład materiały bu pięknie wymodelować i obciskać sylwetkę klepsydrę? Bo serio żadne inne kiecki nie dają mi efektu Skims, to jest jak druga skóra i mimo, że mam w szafie jedwabie, wiskozy, tencele, wełny, to jednak Skims wygrywa. Mój partner też jest zachwycony ilekroć mam te sukienki na sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Skims Kim Kardashian 26.10.23, 13:16 Które skład mają tak samo kiepski Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Skims Kim Kardashian 26.10.23, 15:28 A goretex jest naturalny? A odzież techniczna? W jakoś można nosić, co? Odpowiedz Link Zgłoś
natalyaxx Re: Skims Kim Kardashian 26.10.23, 14:56 Mam kilka sukienek i są świetne. Mam figurę klepsydrę, pięknie zaznaczają talię i mają głęboki dekolt, co uwielbiam. Materiał jest naprawdę świetnie modelujący, ja w tych kieckach wyglądam bardzo seksownie. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Skims Kim Kardashian 27.10.23, 19:04 Bardzo mi się podoba to, jak piszesz o sobie Odpowiedz Link Zgłoś
natalyaxx Re: Skims Kim Kardashian 28.10.23, 19:15 Hehe dziękuję, ale to nie jest tak, że nie mam kompleksów mam wielki, szeroki, monstrualny tyłek, ale ratuje mnie wcięcie w talii i zgrabne nogi. Dla mnie te wszystkie obciskające rzeczy to zbawienie, bo w tak modnych teraz oversajzach odrazu mam wizualnie +15kg. Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Skims Kim Kardashian 27.10.23, 19:58 I gdzie chodzisz w tych kreacjach? Odpowiedz Link Zgłoś
natalyaxx Re: Skims Kim Kardashian 28.10.23, 19:16 W Skimsach? Wszędzie, na kawę, do restauracji, do kina, teatru, czyli na wszelkie wyjścia. Uważam, że te rzeczy idzie nawet ograć do pracy z marynarką o ile nie masz dużego biustu (ja mam małe C), domyślam się, że przy większych piersiach efekt faktycznie może być nieco bardziej wyzywający. Choć oczywiście jak ktoś tak lubi, to niech nosi. Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Skims Kim Kardashian 28.10.23, 12:34 Rozczarowana jestem. Na tej stronie nic nie widać. Wiem, że kardaszjany ostatnio są ekolożkami i minimalistkami, ale bez przesady. To wyglada jak sklep z częściami do figurek lego zrobiony przez 12-latka. I jaki jest sens być KK i prezentować ciuchy na Priszczilli rozmiar 4 wzrost 5ft11. Czuję się jak ten króliczek ze słynnego obrazka co wychodzi ze sklepu „odzież dla puszystych”. Odpowiedz Link Zgłoś
natalyaxx Re: Skims Kim Kardashian 28.10.23, 19:17 Proponuję TikToka, masa influencerek w różnych rozmiarach przymierza Skimsy i pokazuje jak leżą Odpowiedz Link Zgłoś