Dodaj do ulubionych

Plecak pilnie potrzebny

09.11.23, 17:07
Dziewczyny drogie, bardzo, bardzo proszę.

Potrzebuję dla dziewczynki, klasa 5. Dziewczynka 145 wzrostu, 40 kg. Chciałabym, żeby był porządny, usztywniany. Najchętniej TYLKO JEDNA DUŻA KOMORA i mała z przodu. Sądziłam, że córka wytrzyma jeszcze z plecakiem z poprzedniego roku, ale niestety. Drażnią ją 3 komory i to, że plecak sam w sobie jest ciężki.
Kolor - czerń (wyłącznie)

Oglądałam TOPGAL (mamy pozytywne doświadczenie), ale taki jak jej wymarzony rekomendowany jest dla uczniów 6-8, szk.średnia.

Ktoś/coś? Bardzo proszę. Cena nie gra roli.
Obserwuj wątek
    • miki.20105 Re: Plecak pilnie potrzebny 09.11.23, 17:11
      Moi synowie lubią plecaki Jack Wolfskin Berkeley. Bardzo lekkie
      • pani_pelagia78 Re: Plecak pilnie potrzebny 09.11.23, 17:12
        W jakim wieku synowie?
      • miki.20105 Re: Plecak pilnie potrzebny 09.11.23, 17:32
        10 i 13. Starszy syn używał od 1 klasy Berkeley S , młodszy 1-3 klasy tornister herlitz a teraz Berkeley s. Starszy obecnie nosi Berkeley deluxe ale ma 170 cm wzrostu a plecak jest obszerny. Wcześniej Berkeley bez deluxe był mniejszy
        • miki.20105 Re: Plecak pilnie potrzebny 09.11.23, 17:32
          Duży
        • pani_pelagia78 Re: Plecak pilnie potrzebny 09.11.23, 17:33
          Dzięki, będę pamiętała. Póki co plecak skreśliło wyraźne logo...
    • geez_louise Re: Plecak pilnie potrzebny 09.11.23, 17:24
      Bierz 6-8, co to za różnica. W kategorii „usztywniane” topgal prowadzą. Mieliśmy z dzieciowych jeszcze coolpack. U mojego syna dziewczynki od 5 klasy już „obowiązkowo” miały kanken, ale nie rozumiem fenomenu tych plecaków
      • pani_pelagia78 Re: Plecak pilnie potrzebny 09.11.23, 17:27
        Obawiam się, że będzie za duży
        • geez_louise Re: Plecak pilnie potrzebny 09.11.23, 17:30
          One już nie robią się jakieś wielkie, tylko idą w mniej dziecięca stylistykę, maja kieszonki na słuchawki itp.
          • pani_pelagia78 Re: Plecak pilnie potrzebny 09.11.23, 17:41
            Zamawiamsmile mody na kanken nie widzę, za to królują markowe plecaki "po starszym bracie" dyndające gdzieś w okolicy łydek
            • kurt.wallander Re: Plecak pilnie potrzebny 09.11.23, 22:02
              Jakby z tym Topgalem było cos nie tak, to ja jeszcze polecam plecaki Doughnut model Macaroon. Miałam okazje ponosić na wyjeździe i był baaaardzo wygodny. Łapałam sie na tym, że nie zdejmowałam go siadając w komunikacji czy lokalu, podczas gdy normalnie jest to pierwsze co robię z plecakiem. Przy czym zwykły Macaroon może byc do starszych klas SP i liceum za mały, więc popatrzyłabym na Macaroon Large (z tym, że te maja juz 45 cm wysokości).
    • mia_mia Re: Plecak pilnie potrzebny 09.11.23, 17:41
      Mój patyczak, też 5 klasa, ok. 145, waga ze 33 używa vans old school, usztywnienie symboliczne najdelikatniej mówiąc, ale jak widzę jego rówieśnicy często takie noszą. Zaleta taka, że pojemny i ma kieszenie na picie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka