misiamama 19.12.23, 14:20 przywracanie praworządności, właśnie uzupełnia się porządek obrad o uchwały ws KRS etc. Z innych wieści - Bodnar odwołał przedwczesne nominacje prezesów sądów, zanim kadencja się rozpoczęła. To będą miłe Święta )) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pepsi.only Re: A w Sejmie 19.12.23, 16:59 Cholercia.... przegapiłam jak Kaczyński wychodził drzwiami jak wszyscy posłowie, a nie wyjściem dla prezydium... Ma ktoś linka? Odpowiedz Link Zgłoś
wunder-gaffe Re: A w Sejmie 19.12.23, 17:38 pepsi.only napisała: > przegapiłam jak Kaczyński wychodził drzwiami jak wszyscy posłowie, a nie wyjśc > iem dla prezydium... E tam, ja się boję że przegapię jak bo będą wywozić na taczkach. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: A w Sejmie 19.12.23, 18:02 wunder-gaffe napisał: > pepsi.only napisała: > > przegapiłam jak Kaczyński wychodził drzwiami jak wszyscy posłowie, a nie > wyjśc > > iem dla prezydium... > E tam, ja się boję że przegapię jak bo będą wywozić na taczkach. Spoko, spoko, skończyły się przywileje! Zwykły poseł najpierw ląduje na koniec kolejki, żeby zagłosować w wyborach, dziś wychodzi drzwiami ogólnodostępnymi dla wszystkich zwykłych posłów... potem zaczniemy rozliczać- a to będzie wezwany na swiadka np przed komisję badającą wybory kopertowe, a to zorganizujemy mu wycieczki do prokuratury i na sale sądowe Nudy nie będzie Nie przeoczysz tego. A w przyszłości? i tu pojawia się bardzo minimalistyczna a jakże wymowna grafika: Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: A w Sejmie 19.12.23, 17:43 Dobra, dokopałam się Proszę bardzo: Błaszczak, i KAczyński wreszcie trafili na właściwe drzwi. Niby niewiele , ale symboliczne i cieszy. Bo dla nas to normalność, a dla Kaczora upokorzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: A w Sejmie 19.12.23, 17:48 A ja się zachwyciłam wystąpieniem Zdrojewskiego. Zero demagogii, żadnych łgarstw (że też to trzeba pisać - ale w przeciwieństwie), rozwaga, piękny język, mądrość i godność. Poczułam, że jako Polka i ja ją odzyskuję. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: A w Sejmie 19.12.23, 22:22 Tak. Takich wystąpień w sejmie bym chciała. Rzetelnie, spokojnie, bez chamskich wtrętów. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: A w Sejmie 19.12.23, 18:03 chococaffe napisała: > oj będzie wojna o tvp Za Elizą Michalik (X/twitter): Na okupowanie publicznych budynków i funkcji, których się już nie pełni i przekraczanie uprawnień są paragrafy i kary, wcale niemałe, z więzieniem włącznie. Polecam uwadze art. 231. KK (nadużycie władzy, przekroczenie uprawnień), art. 227. KK (przywłaszczenie funkcji publicznej). Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: A w Sejmie 19.12.23, 18:13 Wiem, ale te 8 lat sprawiło, że spodziewam się po nich tego co najgorsze, zwłaszcza z poparciem PAD. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: A w Sejmie 19.12.23, 18:04 Ogromną przyjemność mi sprawiają dzisiejsze obrady. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: A w Sejmie 19.12.23, 20:52 Ponoć minister podpisał już odpowiednie dokumenty, mają zostać ujawnione po przegłosowaniu uchwały przez Sejm po godz. 22:00: czekamy więc cierpliwie na godzinę 22.00, i na usunięcie z Woronicza prezesa Matyszkowicza, i wszystkich pracowników TVP. Dziś odzyskamy telewizję i radio, skończy się tempa propaganda i szczucie na ludzi. Nie pośpię w nocy- ale będzie wycie pisowców.... Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: A w Sejmie 19.12.23, 21:45 Ciekawe czy potwierdzi się plotka, że nowym prezesem będzie Kurski. Jarosław. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: A w Sejmie 19.12.23, 22:22 O. A to by było dopiero. (Czytałam, że Sygut, ale to było kilka dni temu.) Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: A w Sejmie 19.12.23, 22:20 Ja usiadłam jak uslyszałam ile kosztowała nas komisja smoleńska Macierwicza. 33 miliony. Odpowiedz Link Zgłoś