Dodaj do ulubionych

A w Sejmie

19.12.23, 14:20
przywracanie praworządności, właśnie uzupełnia się porządek obrad o uchwały ws KRS etc.
Z innych wieści - Bodnar odwołał przedwczesne nominacje prezesów sądów, zanim kadencja się rozpoczęła.
To będą miłe Święta smile))
Obserwuj wątek
    • pepsi.only Re: A w Sejmie 19.12.23, 14:28
      Słucham. Jest dobrze!
      smile
    • pepsi.only Re: A w Sejmie 19.12.23, 16:59
      Cholercia....
      przegapiłam jak Kaczyński wychodził drzwiami jak wszyscy posłowie, a nie wyjściem dla prezydium...
      big_grin
      Ma ktoś linka?
      • wunder-gaffe Re: A w Sejmie 19.12.23, 17:38
        pepsi.only napisała:
        > przegapiłam jak Kaczyński wychodził drzwiami jak wszyscy posłowie, a nie wyjśc
        > iem dla prezydium...

E tam, ja się boję że przegapię jak bo będą wywozić na taczkach.
        • pepsi.only Re: A w Sejmie 19.12.23, 18:02
          wunder-gaffe napisał:

> pepsi.only napisała:
          > > przegapiłam jak Kaczyński wychodził drzwiami jak wszyscy posłowie, a nie
          > wyjśc
          > > iem dla prezydium...

> E tam, ja się boję że przegapię jak bo będą wywozić na taczkach.

Spoko, spoko, skończyły się przywileje! Zwykły poseł najpierw ląduje na koniec kolejki, żeby zagłosować w wyborach, dziś wychodzi drzwiami ogólnodostępnymi dla wszystkich zwykłych posłów... potem zaczniemy rozliczać- a to będzie wezwany na swiadka np przed komisję badającą wybory kopertowe, a to zorganizujemy mu wycieczki do prokuratury i na sale sądowe
          Nudy nie będzie
          Nie przeoczysz tego.
          A w przyszłości? i tu pojawia się bardzo minimalistyczna a jakże wymowna grafika:
          • misiamama Re: A w Sejmie 19.12.23, 22:12
            o jaka ładna, dziękuję smile
      • pepsi.only Re: A w Sejmie 19.12.23, 17:43
        Dobra, dokopałam się smile
        Proszę bardzo: Błaszczak, i KAczyński wreszcie trafili na właściwe drzwi.

Niby niewiele , ale symboliczne i cieszy. Bo dla nas to normalność, a dla Kaczora upokorzenie.
    • nangaparbat3 Re: A w Sejmie 19.12.23, 17:48
      A ja się zachwyciłam wystąpieniem Zdrojewskiego. Zero demagogii, żadnych łgarstw (że też to trzeba pisać - ale w przeciwieństwie), rozwaga, piękny język, mądrość i godność. Poczułam, że jako Polka i ja ją odzyskuję.
      • hanusinamama Re: A w Sejmie 19.12.23, 22:22
        Tak. Takich wystąpień w sejmie bym chciała. Rzetelnie, spokojnie, bez chamskich wtrętów.
    • chococaffe Re: A w Sejmie 19.12.23, 17:49
      oj będzie wojna o tvp
      • pepsi.only Re: A w Sejmie 19.12.23, 18:03
        chococaffe napisała:

> oj będzie wojna o tvp

Za Elizą Michalik (X/twitter):

Na okupowanie publicznych budynków i funkcji, których się już nie pełni i przekraczanie uprawnień są paragrafy i kary, wcale niemałe, z więzieniem włącznie. Polecam uwadze art. 231. KK (nadużycie władzy, przekroczenie uprawnień), art. 227. KK (przywłaszczenie funkcji publicznej).
        • chococaffe Re: A w Sejmie 19.12.23, 18:13
          Wiem, ale te 8 lat sprawiło, że spodziewam się po nich tego co najgorsze, zwłaszcza z poparciem PAD.
    • pursuedbyabear Re: A w Sejmie 19.12.23, 18:04
      Ogromną przyjemność mi sprawiają dzisiejsze obrady.
    • pepsi.only Re: A w Sejmie 19.12.23, 20:52
      Ponoć minister podpisał już odpowiednie dokumenty, mają zostać ujawnione po przegłosowaniu uchwały przez Sejm po godz. 22:00:
      czekamy więc cierpliwie na godzinę 22.00, i na usunięcie z Woronicza prezesa Matyszkowicza, i wszystkich pracowników TVP. Dziś odzyskamy telewizję i radio, skończy się tempa propaganda i szczucie na ludzi.

Nie pośpię w nocy- ale będzie wycie pisowców.... wink
      • lauren6 Re: A w Sejmie 19.12.23, 21:45
        Ciekawe czy potwierdzi się plotka, że nowym prezesem będzie Kurski. Jarosław.
        • pepsi.only Re: A w Sejmie 19.12.23, 22:22
          O. A to by było dopiero.
          (Czytałam, że Sygut, ale to było kilka dni temu.)
    • hanusinamama Re: A w Sejmie 19.12.23, 22:20
      Ja usiadłam jak uslyszałam ile kosztowała nas komisja smoleńska Macierwicza. 33 miliony.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka