lucerka 06.01.24, 12:04 Jakie stawiacie sobie cele albo postanowienia? Ja osiągnęłam pewien cel i teraz pustka… szukam inspiracji Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alina460 Re: Cele 06.01.24, 12:08 Ale zawodowy? Ja osiągnęłam cel i teraz mam święty spokój. Już mi się nie chce mieć ambicje i cele. Taka stabilizacja po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Cele 06.01.24, 12:11 Nie stawiam sobie żadnych i nie robię postanowień. I bardzo mi się z tym dobrze żyje. Na wewnętrznym luzie. Życie stawia przede mną wystarczająco dużo obowiązków i codziennych problemów do rozwiązania żebym sobie jeszcze dokładała zobowiązań. Odpowiedz Link Zgłoś
slatynka85 Re: Cele 06.01.24, 12:19 aqua48 napisała: > Nie stawiam sobie żadnych i nie robię postanowień. I bardzo mi się z tym dobrze > żyje. Na wewnętrznym luzie. Życie stawia przede mną wystarczająco dużo obowiąz > ków i codziennych problemów do rozwiązania żebym sobie jeszcze dokładała zobowi > ązań. Świetnie napisane. Podpisuje się pod tym obiema łapkami 🙀 Odpowiedz Link Zgłoś
mamtrzykotyidwato5 Re: Cele 06.01.24, 12:16 Żadne cele, żadne postanowienia. Żyję, bo lubię życie. Robię, to co chcę i co lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
ewka.n Re: Cele 06.01.24, 12:20 lucerka napisała: > Ja osiągnęłam pewien cel i teraz pustka… szukam inspiracji To może postaw sobie za cel, czy tam wyznacz, znalezienie następnych celów i inspiracji. Cel więc już masz, teraz sporządź plan realizacji, wyznacz ramy czasowe i przekształć go w harmo, dodaj milestony itd. Zresztą sama pewnie wiesz najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
cegehana Re: Cele 06.01.24, 12:20 Sięgnij do dzieciństwa i wczesnej młodości i przypomnij sobie marzenia, które teraz możesz przekuć na cele. Odpowiedz Link Zgłoś
wunder-gaffe Re: Cele 06.01.24, 12:25 trzydziestolatka80 napisała: > Planuję morderstwo. Kogoś z forum? Odpowiedz Link Zgłoś
ewka.n Re: Cele 06.01.24, 12:29 trzydziestolatka80 napisała: > Planuję morderstwo. A może zacznij od gwałtu? A konkretnie od samogwałtu. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Cele 06.01.24, 14:44 ewka.n napisał(a): > > A może zacznij od gwałtu? A konkretnie od samogwałtu. Dobry pomysł, powinno rozładować napięcie. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Cele 06.01.24, 12:28 Nie napiszę jakie ja mam cele, bo to jednak dość prywatne . Ale tak, jestem zadaniowa i mam cele przed sobą, nie widzę nic w tym złego. Postanowienia (w tym noworoczne) również Odpowiedz Link Zgłoś
lucerka Re: Cele 06.01.24, 16:02 Dziekuje za odpowiedzi. Mam depresje, wiec stawianie sobie pewnych rzeczy za cel pcha mnie do przodu i odwraca uwagę od czarnych myśli. Dużo z was napisało, że nie potrzebuje celu, inna osoba tak troche ironicznie? żeby zrobić sobie sztywne ram itd. Niestety w moim przypadku to nie działa jak u niektórych z was, ze względu na depresję. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Cele 06.01.24, 16:18 Zapewne w depresji potrzebujesz jakiejś konkretnej motywacji do działania ale myślę, że możesz również postawić sobie za tegoroczny cel bycie dla siebie dobrą, zrobienie sobie codziennie jakiejś drobnej przyjemności a w każdy weekend większej, dodanie do codziennego harmonogramu zajęć choćby odrobiny ruchu (marsz, spacer) na świeżym powietrzu i trzymanie się go. Sądzę że to Ci nie zaszkodzi i nie kłóci się też z moim podejściem do życia. Trzymaj się! Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Cele 06.01.24, 17:03 lucerka napisała: > Mam depresje, wiec stawianie sobie pewnych rzeczy za ce > l pcha mnie do przodu i odwraca uwagę od czarnych myśli. Dlaczego chcesz odwracac uwage od czarnych mysli, zamiast sie ich pozbyć? Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Cele 06.01.24, 17:12 Może dlatego, że jeszcze nie może się ich całkowicie pozbyć? Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Cele 06.01.24, 17:18 To niech sie na tym skupi, zamiast odwracac uwagę... Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Cele 06.01.24, 17:15 Słyszałam niedawno od znajomego specjalisty, że niektórym w depresji pomaga taniec. Może spróbuj jakieś ladies latino czy czegoś podobnego? Ja ze swojej strony polecam pole dance, nie mam depresji, ale to daje niesamowitego kopa energii i radości. Ale z drugiej strony bardzo sprzyja zachodzeniu w ciążę 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
muszebosieudusze Re: Cele 06.01.24, 22:47 Akurat sztywne ramy tak sobie działają bo jak masz jeden dzień obsuwy to od razu czujesz że zdupiłaś. Lepiej na zasadzie „3-6 razy w miesiącu pójdę na basen”. Odpowiedz Link Zgłoś
malaperspektywa Re: Cele 06.01.24, 16:25 To pożyj sobie bez celu. Też jest fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Cele 06.01.24, 17:01 Co to za poziom depresji, ze jestes w stanie realizowac rozne cele? Odpowiedz Link Zgłoś
muszebosieudusze Re: Cele 06.01.24, 23:51 A czemu nie? W psychoterapii też się stawia cele. novumpsychiatry.com/blog/goal-setting-when-depressed/ Odpowiedz Link Zgłoś
turbinkamalinka Re: Cele 07.01.24, 00:04 taki-sobie-nick napisała: > ... każdy ma celę, lecz w Mokotowie... Chyba na Mokotowie. Druga sprawa tam od dawna nie ma więzienia Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Cele 07.01.24, 00:08 Na, ale pamiętałam wersję piosenki z błędem. Odpowiedz Link Zgłoś
abidja Re: Cele 06.01.24, 23:21 Szalik dla syna. Jestem w polowie dziergania. Potem: - getry corce - czapka drugiemu synowi - mezowi narzuty na sofe bo kocica drapie - getry dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
wunder-gaffe Re: Cele 06.01.24, 23:45 abidja napisała: > Szalik dla syna. Jestem w polowie dziergania. > Potem: > - getry corce > - czapka drugiemu synowi > - mezowi narzuty na sofe bo kocica drapie A oni o tym wiedzą? Odpowiedz Link Zgłoś