Dodaj do ulubionych

Dzieci z problemami psychicznymi

22.01.24, 20:40
A propos informacji w mediach o problemach psychicznych wśród dzieci i młodzieży, czy z chorych dzieci wyrastają chorzy dorośli? Czy dziecko z problemami psychicznymi dobrze prowadzone ma szansę być zdrowym dorosłym? Nie mówię o chorobach oczywistych np. o schizofreni, ale np. o anoreksji? Czy dziecko z depresją, będzie dorosłym z depresją?
Obserwuj wątek
    • taki-sobie-nick Re: Dzieci z problemami psychicznymi 22.01.24, 20:57
      Mogę odpowiedzieć tylko w kwestii depresji - zależy od depresji.
    • asiairma Re: Dzieci z problemami psychicznymi 22.01.24, 21:30
      Zależy. Tak jak i z chorobami fizycznymi. Od przedwczesnej śmierci po całkowite wyleczenie.
    • angazetka Re: Dzieci z problemami psychicznymi 22.01.24, 23:25
      Nie sądzę, by tu była jakaś reguła.
      • antykaa Re: Dzieci z problemami psychicznymi 23.01.24, 00:12
        Kuzynka męża miała anoreksję w wieku kilkunastu lat - gdy przyjechała na studia do innego miasta (mieszkała w naszym mieszkaniu), odseparowała się od matki i wydawałoby się, ze wygrała z choroba. Mocno schudła tu przed obrona pracy magisterskiej, mieliśmy obawy, ze choroba wróci. Ostatnio ja widziałam - jest szczęśliwa, wyglada jak normalna szczupła, zdrowa kobieta i nic nie wskazuje na to, zeby miała jadłowstręt psychiczny. Mysle, ze jej choroba jest zaleczona, a nie wyleczona. Jakieś niepowodzenie, silny i długotrwały stres i obstawiam, ze choroba wróci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka