Dodaj do ulubionych

Tłuste włosy

18.02.24, 13:05
Co może być przyczyną nagłego przetłuszczania się włosów? Problem występuje od ok. miesiąca, wcześniej myłam włosy 2 razy w tygodniu i nawet w dniu mycia nie wyglądały jeszcze nieświeżo, a teraz już dzien po umyciu jest dramat. Nie jest to kwestia czapki ani smogu, w ciąży nie jestem, nic nie zmieniłam w diecie, nie mam nowych kosmetyków, nie utyłam, twarz ok (zero pryszczy czy tłustości).
Co jest grane, robić jakieś badania czy coś? 😳Problem jest upierdliwy, bo mam długie włosy i żeby je umyć i ułożyć tak by nie wyglądać jak pawian potrzebuję prawie godziny.
Obserwuj wątek
    • homohominilupus Re: Tłuste włosy 18.02.24, 16:33
      Mnie forum w tej kwestii pomogło, dziewczyny pisały że trycholog zalecił mycie nierozcieńczonym szamponem skóry głowy a resztę włosów pianą.
      Wcześniej zawsze szampon rozcienczalam.
      I odżywkę kładę od połowy długości

Moze u Ciebie to jakiś poważniejszy problem...
    • subskrybcja Re: Tłuste włosy 18.02.24, 19:10
      laura.palmer napisała:

> Co może być przyczyną nagłego przetłuszczania się włosów? Problem występuje od
      > ok. miesiąca, wcześniej myłam włosy 2 razy w tygodniu i nawet w dniu mycia nie
      > wyglądały jeszcze nieświeżo, a teraz już dzien po umyciu jest dramat. Nie jest
      > to kwestia czapki ani smogu, w ciąży nie jestem, nic nie zmieniłam w diecie, ni
      > e mam nowych kosmetyków, nie utyłam, twarz ok (zero pryszczy czy tłustości).
      > Co jest grane, robić jakieś badania czy coś? 😳Problem jest upierdliwy, bo mam
      > długie włosy i żeby je umyć i ułożyć tak by nie wyglądać jak pawian potrzebuję
      > prawie godziny.

Moze jednak szampon nie jest dobry? Do pewnego czasu działał a teraz już nie. Albo nieznacznie zmienił się jego skład.
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: Tłuste włosy 18.02.24, 22:18
      Hormony. Coś ci się poprzestawiało.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka