Dodaj do ulubionych

Jest ciemno

06.03.24, 16:02
No kurde ciemno jak w grudniu. I zimno. I mokro.
Pamiętam, że jak byłam mała, to na taką pogodę pisało się reklamację.
No zagrzebać się tylko w łóżku i drzemać. Najlepiej z czymś słodkim do przegryzania. A trzeba będzie wyjść na ten ziąb, żeby nie mieć poczucia znarniwabego dnia...
Obserwuj wątek
    • marusia_ogoniok_102 Re: Jest ciemno 06.03.24, 16:03
      *zmarnowanego, no widzicie.
    • domina.szpicruta Re: Jest ciemno 06.03.24, 16:09
      Pogoda jest typowa jak na początek marca.
      Anomalią było ciepło które spłynęło w zeszły weekend.
      Nie ma obowiązku wychodzenia z domu.
      • berdebul Re: Jest ciemno 06.03.24, 21:17
        Nigdy nie miałam w marcu tyle mchu i błota wciągającego po kolana. To nie jest typowy marzec.
    • simply_z Re: Jest ciemno 06.03.24, 16:11
      taa ten klimat w Malopolsce jest dobijajacy.
      • abasia0 Re: Jest ciemno 06.03.24, 16:28
        Fakt, zrobiło się zimno i mży. Do kompletu mam w domu mały remont i w związku z tym bajzel na maksa. Byle do wiosny🙂
    • domina.szpicruta Re: Jest ciemno 06.03.24, 16:23
      Ale jest dobra wiadomość. Już dziś od północy idzie strefa bezchmurnego nieba, która będzie stopniowo obejmować całą Polskę.
      Niestety wiążę się to przymrozkami.
      • igge Re: Jest ciemno 07.03.24, 15:26
        U mnie dzisiaj słońce jak marzenie. A wczoraj koszmarnie buro ciemno i ponuro. Ale bez deszczu chociaż.
        Mam wyrzuty sumienia bo dzisiaj odsypiałam zaległości sumiennie zamiast w taką piękną pogodę dać wyszaleć się psiakom w lesie czy na innej przestrzeni wiosennej albo choć odwiedzić przyjaciół i u nich wybiegać na placu czworonoga korzystając z chwiliwego braku deszczu i błota.
        Mam też zmartwienie bo nasz alergik czarny się jednak, mimo cytopointu co 4 tygodnie i mimo karmy purizon ryba, DRAPIE!
        Ma takie bidne spuchnięte czerwone powieku i sydupek na ryjku. A łysy placek na boku to chyba nigdy mu nie zarośniesad.
        Kupiłam olej winogronowy bo w czasach przed nowoczesnym cytopointem pomógł naszej najstarszej suczcw na alergię. Tylko, że czarnego szympansika alergia jest jednak chyba większa i nie chwilowa.
        sad(((
        • igge Re: Jest ciemno 07.03.24, 15:27
          Czerwone powieki i strupek na ryjku
      • igge Re: Jest ciemno 07.03.24, 15:35
        A na zdjęciach wczorajsze popołudnie czyli CIEMNO, buro. I ponuro.
        Zamiast szalika miałam apaszkę i i tak zmarzłam. Czapka, trzymana w kieszeni płaszcza na wszelki wypadek, na szczęście trochę ogrzała.
        O ciemnościach i paskudnej aurze zapomniałam dopiero w księgarni po drodze. Od wczoraj jestem szczęśliwą posiadaczką albumu Mehoffera. Kolory trochę nie zgadzają się na reprodukcjach ale nic to, album jest jasny, ciepły, wiosenny, letni i słonecznywink.
    • alina460 Re: Jest ciemno 06.03.24, 16:27
      Też już miałam nadzieję na wczesną wiosnę. Musiałam przeprosić się z czapką i szalikiem.
      • chlodne_dlonie Re: Jest ciemno 06.03.24, 20:27
        Ja dziś o szaliku zapomniałam i żałowałam, jutro tego błędu nie powtórzę wink
    • aqua48 Re: Jest ciemno 06.03.24, 16:31
      Prawie noc.
      Przepraszam musiałam smile
      Siedzę w ciepłym szlafroczku i piję gorącą herbatę bo mnie wszystkie kości bolą. Wyszłam na chwilę koło południa coś załatwić i to był ostatni raz dzisiaj. Mąż też wrócił dzisiaj z pracy obolały i połamany. Dzisiaj mamy dzień dobroci i wyrozumiałości dla siebie smile
    • alexandra1984 Re: Jest ciemno 06.03.24, 16:58
      jakbym nie byla przewlekle chora to bym wziela pod uwage emigracje klimatyczna ... juz tez mam dosc =/ od 15:30 nie moge sie zebrac by wyjsc do sklepu po wode.
      • simply_z Re: Jest ciemno 06.03.24, 17:06
        Wlasnie wrocilam z Wloch..moze i chlodno, bo to polnoc ale ile swiatla..nawet mimo szarosci. Buee
    • primula.alpicola Re: Jest ciemno 06.03.24, 17:02
      U mnie piękny słoneczny dzień, właśmie wróciłam z małego pływanka, bbrryyy.
      Nie musisz wychodzić z domu, po co na siłę?
    • heca7 Re: Jest ciemno 06.03.24, 17:03
      Ja też mam dosyć tej ciemności. Tej zimy od grudnia ciągle pada. Potrafi tak siąpić cały dzień, ze nie wiadomo czy otwierać parasol czy nie... I przez to jest jeszcze bardziej ciemno. W tej chwili mam wrażenie, że to listopad a nie marzec uncertain
    • alicia033 Re: Jest ciemno 06.03.24, 17:17
      marusia_ogoniok_102 napisała:

> A trzeba będzie wyjść na ten ziąb, żeby nie mieć poczucia znarniwabego dnia...

znaczy jakiś mały kotek umrze jak nie wyjdziesz?
      Bo jeśli nie, to właściwie po co tak się nad sobą znęcać?
    • daniela34 Re: Jest ciemno 06.03.24, 20:29
      To że ciemno to nic, gorzej że leje i 6 godzin za kółkiem przy tej pogodzie zdecydowanie zrobiło mi źle na oczy. Natomiast dnia nie zmarnowalam: poprocesowałam się, poszkoliłam i jeszcze schowałam kwiaty przed przymrozkiem.
    • arthwen Re: Jest ciemno 06.03.24, 20:37
      Ale za to smog zmyło, a ostatnie dni był znowu paskudny. Do tego wcale nie jest tak źle na razie, bo temperatury na plusie wink Pewnie, wolę +15 niż +5, ale nadal - dopóki nie musze skrobać szyb czy odśnieżać auta, a do tego daje się normalnie oddychać, to jest ok wink
    • szarmszejk123 Re: Jest ciemno 07.03.24, 15:40
      U mnie jasno i słonecznie, ale za to jaki mega zimny wiatr, tak mnie przewiało , że mi łeb rozsadza .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka