Dodaj do ulubionych

odzież na rower

06.03.24, 19:55
Hejka
Chcę sobie kupić coś porządnego na takie temeratury jak teraz. Zazwyczaj korzystałam z kurtki narciarskiej ale trochę przytyłam i nie jest wygodna, miałam okazję przetestować cienką kurtkę puchową z regulowanym kapturem i zapięciem pod brodę i uważam, że jest rewelacyjna - nie trzeba żadnej czapki czy komina.
W czym jeździcie? Chodzi mi o taką sportową jazdę i pytam głównie o materiały kurtek, ewentualnie czapka/opaska - takie by jeździło się komfortowo. Czy puchówka syntetyczna też się nada?
Obserwuj wątek
    • heca7 Re: odzież na rower 06.03.24, 21:02
      Jeżdżę w tej. Bardzo wygodna, ciepła ale nie za ciepła. Wystarczająco wysoka stójka. I to co mi naprawdę bardzo się podoba to długie rękawy. Kiedy jedzie się na rowerze nie odkrywają nadgarstków.
      adventuresports.pl/collections/damskie-kurtki-sportowe/products/kurtka-peak-performance-w-argon-hybrid-hood-granatowy-g78857020-2n3
      • kurt.wallander Re: odzież na rower 06.03.24, 21:07
        Na podwiewanie polecam też bluzki lub bluzy z dłuższymi rękawami i otworem na kciuk.
      • joana.mz Re: odzież na rower 07.03.24, 10:41
        właśnie o czymś takim myslałam, jest świetna. Tylko cena...mogłaby być o połowę niższa wink
        • heca7 Re: odzież na rower 07.03.24, 18:48
          Cena wysoka ale jakość naprawdę super smile
    • cisco1800 Re: odzież na rower 06.03.24, 21:18
      Ja mam Softshell z kapturem. Jeździłam w nim nawet w styczniu dając bieliznę termiczną i bluzę pod spód. Jest lekki, nie krępuje ruchów, trudno się w nim spocić. Przed wiatrem też chroni
      • cisco1800 Re: odzież na rower 06.03.24, 21:21
        Tej firmy outhorn.com/softshell-damski---rozowy,42,26563.html?gad_source=1&gclid=CjwKCAiAxaCvBhBaEiwAvsLmWJN5YBpeSQnaIYidTL9u3I2cDwxOSGGPtT7QQKSVvwkbgErYgGoRMhoCG5MQAvD_BwE
        • joana.mz Re: odzież na rower 07.03.24, 22:06
          no właśnie obawiam się, że w sotshellu będzie mi za zimno...
    • kanna Re: odzież na rower 07.03.24, 17:32
      Jeżdżę w zimie, ale rekreacyjnie (dojazdowo).
      Głównie softshell, czasem polar / lub bezrękawnik puchowy. Czasem dwa softshelle , jeden (bluza) pod spód (zapinany wysoko, nie trzeba komina) , drugi typu kurtka na wierzch.
      + odblaskowe rękawiczki rowerowe dziecia.

Buff, lub cienka kominiarka pod kask.

Generalnie na cebulkę, żeby mieć komfort termiczny.
    • jusytka Re: odzież na rower 07.03.24, 19:45
      Pearl Izumi - odkąd odkryłam tę markę nie kupuję rzeczy na rower żadnej innej firmy. Są doskonale przystosowane do tego sportu. Ma od nich kurtkę zimową oraz spodnie oczywiście z wkładką, na buty spd zakładam specjalne pokrowce, kominiarka pod kask, rękawice Pod kurtką bluza rowerowa i koszulka termiczna. Całość cienka, ale się w tym ani nie marznie, ani nie poci.Jak jest większy wiatr to zakładam jeszcze wiatrówkę.
      • joana.mz Re: odzież na rower 07.03.24, 22:05
        idę oglądać

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka