asia_i_p1 06.03.24, 20:27 Czyli kandydowanie Trumpa z ramienia Republikanów przesądzone. Trochę jestem podłamana. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
primula.alpicola Re: Nikki Haley się wycofała 06.03.24, 20:30 Nie mamy na to żadnego wpływu🤷♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p1 Re: Nikki Haley się wycofała 06.03.24, 20:31 To jestem w stanie przeżyć. Gorzej, że to ma wpływ na nas. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Nikki Haley się wycofała 06.03.24, 21:05 Nie martw się, Asia. Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Nikki Haley się wycofała 06.03.24, 20:35 Myślę, że to było przesądzone, zanim Nikki Haley się wycofała 😕 Odpowiedz Link Zgłoś
amsterdama Re: Nikki Haley się wycofała 06.03.24, 20:35 Ech, było do przewidzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p1 Re: Nikki Haley się wycofała 06.03.24, 20:45 To z tych scenariuszy ecfr.eu/article/ukraines-survival-three-scenarios-for-the-war-in-2024/?fbclid=IwAR1kYlfJMjwaxRQeQZFqPPfJ38ztgzQuefE_nJpMPZxqQgZQqaLGhlWOYS0 pozytywny już poszedł na grzybki. A facet niestety dość dobrze na początku 2023 prognozował, co się będzie działo na wojnie w Ukrainie. Jedyne co mnie pociesza, to mój mąż mówiący, że jak facet rozsądnie mówi, tak trochę za bardzo jednostronnie skupia się na USA jako w zasadzie jedynym czynniku decydującym o sytuacji na wojnie. Tak czy siak, ciemno się jakoś zrobiło. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Nikki Haley się wycofała 06.03.24, 22:05 jeszcze jest odnoga tego negatywnego scenariusza. Francja i pare innych krajow angazuja sie w wojne na Ukrainie po jakiejs fikcyjnej prowokacji. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Nikki Haley się wycofała 06.03.24, 21:01 www.rp.pl/publicystyka/art39949361-jedrzej-bielecki-po-superwtorku-donald-trump-ma-powody-do-niepokoju Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: Nikki Haley się wycofała 06.03.24, 21:02 Sympatyczna młodzież kobieta o amerykańskim uśmiechu Czemu nie mogła wygrać z dwójką staruszków??? Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Nikki Haley się wycofała 06.03.24, 21:08 Bo dziś wybierają wsioki... Odpowiedz Link Zgłoś
kamire12 Re: Nikki Haley się wycofała 07.03.24, 08:06 też nie pojmuję jak można było wystawić takich starych kandydatów. Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Nikki Haley się wycofała 07.03.24, 10:15 Zwłaszcza po Bidenie widać wiek i zmęczenie. Chocby dlatego nie ma szans z jednak nieco młodszym i sprawniejszym Trumpem Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Nikki Haley się wycofała 07.03.24, 10:45 Gdzie sprawniejszym? Przecie Trump ma bardziej posunięta demencje. Nie odroznia Nikki Haley od Nancy Pelosi. Wg Ciebie ile lat jest mlodszy Trump? Odpowiedz Link Zgłoś
ophelia78 Re: Nikki Haley się wycofała 06.03.24, 21:53 Tez mnie to przeraża. Juz widzę Trumpa jak dogaduje się z Putinem. Nie zdziwie się jak Biden przegra. Widać po nim wiek, bardzo widać. Dziwię się że Demokrwci jednak nie wystawiają kogoś innego Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Nikki Haley się wycofała 06.03.24, 21:57 Trump naprawde nie jest wiele mlodszy... Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Nikki Haley się wycofała 06.03.24, 21:56 > Trochę jestem podłamana. Ja tez. Tylko sad najwyzszy US moze cokolwiek zmienic. Trump zapowiedzial ze sprawe Ukrainy rozwiaze w 24 godziny... wiadomo jak Odpowiedz Link Zgłoś
hell-raiser1 Re: Nikki Haley się wycofała 07.03.24, 04:19 princesswhitewolf napisała: > > Trochę jestem podłamana. > > Ja tez. Tylko sad najwyzszy US moze cokolwiek zmienic. > > Trump zapowiedzial ze sprawe Ukrainy rozwiaze w 24 godziny... wiadomo jak Ale piszesz niestworzone rzeczy. Był prezydentem i.jakoś Ukraina nie padła. Nie będzie końca świata. Tym bardziej dla Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Nikki Haley się wycofała 07.03.24, 09:38 Przeciez jak Trump byl prezydentem nie bylo wojny na Ukrainie. O czym ty mowisz? A Trump zapowiada ze problem wojny na Ukrainie zalatwi w 24 godziny i wiadomo co to oznacza. Odpowiedz Link Zgłoś
hell-raiser1 Re: Nikki Haley się wycofała 07.03.24, 09:49 princesswhitewolf napisała: > Przeciez jak Trump byl prezydentem nie bylo wojny na Ukrainie. O czym ty mowisz > ? > > A Trump zapowiada ze problem wojny na Ukrainie zalatwi w 24 godziny i wiadomo c > o to oznacza. Ale macie problemy. Ty i Aśka. I to takie na które nie ma się wpływu. "Trump wygrywa przed Sądem Najwyższym. Może pojawić się na kartach wyborczych w Kolorado Sąd Najwyższy Stanów Zjednoczonych zdecydował w poniedziałek, że były prezydent USA Donald Trump może pojawić się na kartach do głosowania w Kolorado. Decyzję o uniemożliwieniu Trumpowi startu w tym stanie wydał Sąd Najwyższy Kolorado, który powołał się na 14. poprawkę do konstytucji. Poniedziałkowy wyrok oznacza również unieważnienie podobnych decyzji władz w Illinois i New Hampshire. Bardziej zależy mu na emigrantach na swoich granicach. Ale polityka wobec Europy i Ukrainy się też nie zmieni. Bo nikt nie pozwoli dominować Rosji. Spoko Princess. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Nikki Haley się wycofała 07.03.24, 09:59 >Ale polityka wobec Europy i Ukrainy się też nie zmieni. Bo nikt nie pozwoli dominować Rosji. Dominowac Rosji? Przeciez Trump pojdzie na reke Rosji i juz to zapowiadal. Zrobi rozbior Ukrainy na korzysc Rosji www.theatlantic.com/ideas/archive/2024/02/one-global-issue-trump-cares-about/677592/ Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Nikki Haley się wycofała 07.03.24, 01:46 asia_i_p1 napisał(a): > Czyli kandydowanie Trumpa z ramienia Republikanów przesądzone. Trochę jestem po > dłamana. Amerykanie wola Trumpa. Europa niech sie sama broni. Macie przeciez Niemcow i UE. Amerykanski podatnik ma dosc tych europejskich darmozjadow. Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Nikki Haley się wycofała 07.03.24, 04:58 doktryna izolacjonizmu Monroe wraca? Nie wystarczyło ze doprowadziła już do dwu wojen światowych? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Nikki Haley się wycofała 07.03.24, 09:39 USA bedzie produkowac bron a potem przez dekady Europa bedzie im splacac ten dlug i tak sie wzbogaci. Ta Da! Chyba ze wojna nie bedzie konwencjonalna to wtedy pierwszy nuk poleci na US Odpowiedz Link Zgłoś