Dodaj do ulubionych

Doczepiane włosy

08.04.24, 21:18
Mialyscie kiedyś doczepione włosy? Zawsze byłam na nie ale znajoma właśnie doczepila i wygladaja rewelacyjnie, bardzo naturalnie. Ja nigdy nie mogę zapuścić i zaczęłam się zastanawiać nad doczepianymi. Macie jakieś doświadczenia?
Obserwuj wątek
    • wirlan Re: Doczepiane włosy 08.04.24, 21:30
      Nie mam.
      Jesteś poniżej 30 r.ż? Czy może starsza? Bo ja mam 40++ i zdecydowanie za stara na takie eksperymenty.
      • kk345 Re: Doczepiane włosy 08.04.24, 21:39
        Na co jeszcze jesteś za stara? Poza tańcem w balecie oczywiście, czy gimnastyką artystyczną nie ma raczej granic wiekowych...
      • shellyanna Re: Doczepiane włosy 09.04.24, 09:11
        wirlan napisała:

> Nie mam.
        > Jesteś poniżej 30 r.ż? Czy może starsza? Bo ja mam 40++ i zdecydowanie za stara
        > na takie eksperymenty.

Ojeezzzuuuu
      • aandzia43 Re: Doczepiane włosy 09.04.24, 16:37
        Buhaha big_grin Doczepy to chyba nie tylko dłuuugie po tyłek gładkie tafle.
      • konsternacjax Re: Doczepiane włosy 09.04.24, 20:39
        Ty żartujesz, prawda? Co ma wiek do tego??? Przedłużanie włosów to też ich zagęszczanie ,często potrzebne kobietom dojrzałym, poza tym co, w wieku 40 lat nie można mieć długich włosów? Co za zaścianek, dramat.
    • riki_i Re: Doczepiane włosy 08.04.24, 23:46
      To bardzo uzależnia, bo daje efekt 'wow'. A po paru latach masz trzy włosy na krzyż (doczepy mocno obciążają własne włosy, które wypadają oraz stają się rzadkie i cienkie).
      • mamkotanagoracymdachu Re: Doczepiane włosy 10.04.24, 11:48
        Piszesz to z własnego doświadczenia oczywiście?
        • riki_i Re: Doczepiane włosy 10.04.24, 12:23
          Z doświadczenia panny którą bzykałem i która miała takie cuś na głowie oraz z doświadczenia dwóch kobitek, które zwierzały się ze swoich doświadczeń mojej żonie. Zadowolona? big_grin
          • mamkotanagoracymdachu Re: Doczepiane włosy 10.04.24, 13:22
            riki_i napisał:

> Z doświadczenia panny którą bzykałem i która miała takie cuś na głowie oraz z d
            > oświadczenia dwóch kobitek, które zwierzały się ze swoich doświadczeń mojej żon
            > ie. Zadowolona? big_grin

Twoja żona rozmawia z Tobą o doświadczeniach swoich koleżanek w kwestii doczepów? Ciekawe, nie powiem.
    • angazetka Re: Doczepiane włosy 08.04.24, 23:52
      Nigdy w życiu. Doczepiane włosy, doklejane rzęsy - nie umiem się do nich przekonać.
      • mamkotanagoracymdachu Re: Doczepiane włosy 10.04.24, 11:48
        angazetka napisała:

> Nigdy w życiu. Doczepiane włosy, doklejane rzęsy - nie umiem się do nich przeko
        > nać.
        >

Mam to samo. Jak dla mnie to równie "piękne" jak sztuczne oko.
    • pytajacakinga Re: Doczepiane włosy 09.04.24, 07:02
      Ja doczepiam od wielu lat można się od tego uzależnić, kiedyś doczepialam na długość czasem nawet do pasa teraz bardziej zagęszczam i mam za ramiona.
      Swoje mam z natury cienkie blond taki mysi puch.
      Jest to dość droga zabawa i co 3 mce max 4 trzeba zmieniać na szczęście te na zgrzewy nie niszczą wlosow przynajmniej ja mam swoje zawsze w takim samym stanie.Sa tez,inne tańsze metody ale nie robiłam to nie wiem.
      • valhallala Re: Doczepiane włosy 09.04.24, 09:01
        Koleżanka zrobiła na mikrokapsułki. Druga znajoma tez robiła, miała swoje bardzo zniszczone, po roku zdjęła doczepione i jej włosy ładnie odrosły. Kusi mnie bardzo ale ostatnio mi wypadały i mam obawę czy to ich jednak nie osłabi.
    • shellyanna Re: Doczepiane włosy 09.04.24, 09:10
      Kiedyś chciałam, ale bałam się zniszczenia swoich. Wiec jakiś czas na wyjścia dopinalam clip-ony. Tak długo, aż moje stały się w końcu długie tak, jak doczepiane.

Dobre przedłużanie kosztuje majątek i jest na tyle nietrwałe i niszczące włosy, ze tylko nieudane obcięcie na bardzo krótka długość by mnie przekonało.
      • valhallala Re: Doczepiane włosy 09.04.24, 11:06
        Czyli ile? Znajoma płaciła 2300, wyglada super ale zobaczymy za pare miesięcy…
      • majenkirr Re: Doczepiane włosy 09.04.24, 13:18
        shellyanna napisała:
        Wiec jakiś czas na wyjścia dopinalam clip-ony
        . .

Ja cały czas tak robię, na wyjścia. Jak wracam do domu, to nawet stanik zdejmuję, więc nie wyobrażam sobie chodzić nonstop z extensions.
    • awf-33 Re: Doczepiane włosy 09.04.24, 15:42
      valhallala napisał(a):

> Mialyscie kiedyś doczepione włosy?

Nieee, jako nastalotka wycinałam sobie włosy, żeby mieć ich mniej 🤦‍♀️ Teraz je akceptuję 😊 Gdybym chciała doczepić to pewnie wyglądałabym jak Gesslerowa 😉
      • majenkirr Re: Doczepiane włosy 09.04.24, 15:49
        Gesslerowa super wygląda!
        • damartyn Re: Doczepiane włosy 09.04.24, 16:11
          Żartujesz, prawda?
          • majenkirr Re: Doczepiane włosy 09.04.24, 16:32
            Nie, naprawdę mi się jej styl podoba 💅🏻
            • shellyanna Re: Doczepiane włosy 09.04.24, 17:26
              Mi tez smile
        • m_incubo Re: Doczepiane włosy 09.04.24, 16:14
          Serio..?
          • semihora Re: Doczepiane włosy 10.04.24, 09:15
            m_incubo napisała:

> Serio..?
            >

Najwyraźniej serio. A czy wszystkim musi się nie podobać to, co nie podoba się tobie?
            • m_incubo Re: Doczepiane włosy 10.04.24, 16:49
              Nie mam nic przeciwko temu, żeby cokolwiek podobało się komukolwiek.
              Ale akurat ten przykład mnie potężnie zdziwił.
              Może mnie dziwić coś, co nie dziwi ciebie? wink
    • 3-mamuska Re: Doczepiane włosy 09.04.24, 16:04
      Nie wiem czy kto w ogóle wyglda w tym rewelacyjnie. Zaraz beda odrosty bleee.
    • m_incubo Re: Doczepiane włosy 09.04.24, 16:15
      Nie.
      Doczepiane włosy, doczepiane rzęsy, doczepiane paznokcie są dla mnie wyjątkowo odpychające
      • aandzia43 Re: Doczepiane włosy 09.04.24, 16:35
        A doczepiane zęby? Nie każda robota protetyczna ma uzasadnienie zdrowotne.
        Mnie nie rusza to że jakieś paznokcie czy włosy są sztuczne, obrzydza mnie przerost formy. Czyli za długie przerośnięte pazury, śnieżnobiałe prawie niebieskie zęby szczególnie u starszych ludzi, dziwnie wyglądające bardzo długie włosy.
        • m_incubo Re: Doczepiane włosy 09.04.24, 18:19
          No ale pytanie było czy miałyśmy, więc piszę, że nie, bo mnie to obrzydza. U kogoś to mi to z grubsza wszystko jedno, jakie ma włosy, zęby itp. Przerysowane mi się nie podobają, dobrze zrobionych z daleka pewnie nie rozpoznam, a z bliska nie przyglądam się ludziom bardzo wnikliwie.
          Bez wyjątku obrzydzają mnie tylko długie pazury, pomalowane i niepomalowane, nie ma opcji, żebym np. kupiła kurczaka podanego taką łapą czy poszła do fryzjerki z długimi pazurami.
          • aandzia43 Re: Doczepiane włosy 09.04.24, 18:53
            Tak tylko pytałam o zęby, bo ciekawi mnie jak to jest u różnych ludzi z akceptowaniem "sztuczności"*. Mnie po przemyśleniach wyszło że sztuczne mi nie przeszkadza z założenia, ale przeszkadza przesada czy przerysowanie uzyskane przy pomocy nawet naturalnych środków. Więc dobrze zrobione doczepy tak, bardzo długie paznokcie lub zęby w kolorze śniegu nie. Widziałam niedawno dziewczynę z warkoczem do połowy łydek i wiesz co - to nie było ładne. Nie wiem dlaczego ale nie było ładne.

* Kiedyś w jakimś wątku panie pisały że brzydzi je widok makijażu na cudzej twarzy, chyba Bi scotti. Różne rzeczy mogą razić, nawet tak wydawałoby się neutralne jak odrobina podkładu i tuszu do rzęs.
            • m_incubo Re: Doczepiane włosy 09.04.24, 18:55
              aandzia43 napisała:

. Widziałam niedawno dziewczynę z warkocz
              > em do połowy łydek i wiesz co - to nie było ładne. Nie wiem dlaczego ale nie by
              > ło ładne.

O tak, zbyt długie włosy również są jakieś takie obleśne.
              • jolie Re: Doczepiane włosy 09.04.24, 20:15
                Zgadzam się z tymi włosami. I nie ma różnicy - czy za długie doczepy, czy naturalne. Po przekroczeniu pewnej granicy, jest w ich dla mnie coś wstrętnego.
                • aandzia43 Re: Doczepiane włosy 09.04.24, 20:30
                  Wydaje mi się że ten wewnętrzny estetyczny sprzeciw wynika z poczucia zaburzonych proporcji. I tu każdy może mieć jakieś swoje preferencje. Dla mnie warkocz dłuższy niż do pupy lub cienkie a długie włosy są niefajne.
                  • jolie Re: Doczepiane włosy 09.04.24, 20:39
                    Może chodzi o proporcje, nie wiem. Ta słynna rudowłosa kobieta od hennowania którą zachwycano się na ematce dla mnie ma za długie włosy, co z tego, że są zadbane, ta długość zabija imo ich urodę.
          • mamkotanagoracymdachu Re: Doczepiane włosy 10.04.24, 11:51
            m_incubo napisała:

> Bez wyjątku obrzydzają mnie tylko długie pazury, pomalowane i niepomalowane, ni
            > e ma opcji, żebym np. kupiła kurczaka podanego taką łapą czy poszła do fryzjerk
            > i z długimi pazurami.
            >
            >

Ja raz byłam u manicurzystki z takimi pazurami, i ona mi tymi pazurami odsuwała lakier wyjechany na skórki, o jezuuuuu <rzyg>
    • brenya78 Re: Doczepiane włosy 09.04.24, 16:38
      Słyszałam że bardzo osłabiają własne.
    • princy-mincy Re: Doczepiane włosy 09.04.24, 19:01
      moja znajoma doczepia i przyzna, że gdybym nie wiedziała, to raczej bym się nie zorientowała.
      ma bardzo dobrze je zrobione. ale mówiła, że dość mocno te sztuczne mocno obciążają prawdziwe.
    • hanusinamama Re: Doczepiane włosy 10.04.24, 08:20
      U mnie by to nie przeszło bo często jestem na basenie. O ile włosów nie muszę bo mam gęste i szybko rosną tak myślałam o rzęsach...ale tu bym musiała wybierać rzęsy albo basen. Wygrał basen
      • pytajacakinga Re: Doczepiane włosy 10.04.24, 11:56
        hanusinamama napisała:

> U mnie by to nie przeszło bo często jestem na basenie. O ile włosów nie muszę b
        > o mam gęste i szybko rosną tak myślałam o rzęsach...ale tu bym musiała wybierać
        > rzęsy albo basen. Wygrał basen
        >

Można z przedłużanymi włosami czy rzęsami na basen ja chodze i nic się nie dzieje .
        • eagle.eagle Re: Doczepiane włosy 10.04.24, 16:54
          Z przedłużanymi rzęsami można chodzić na basen, do saun (oprócz dnia w którym są robione), wszędzie można , nic się z nimi nie robi.
          • shellyanna Re: Doczepiane włosy 10.04.24, 19:03
            Tia… nigdy nie zapomnę jak poszłam w zrobionych rzęsach na saunę…
            • eagle.eagle Re: Doczepiane włosy 10.04.24, 19:06
              shellyanna napisała:

> Tia… nigdy nie zapomnę jak poszłam w zrobionych rzęsach na saunę…

Ale tego samego dnia ?

Ja w doczepianych rzęsach byłam pół dnia na saunach, w basenie, i tak na zmianę i nic mi nie odpadło. Sauny od suchych do mokrych , kilka seansów saunowych.
              • shellyanna Re: Doczepiane włosy 10.04.24, 22:02
                Nie, kilka dni po. W saunie było ok. Po saunie postanowiłam jeszcze raz popływać w basenie… i rzęsa po rzęsie mi odpadały. Męża to wtedy niezwykle fascynowało i bawiło 😁
                Oczywiście kilka pozostało niewzruszonych i później próbowałam różnych cudów, żeby te smętne pypcie pousuwać. Być może są kosmetyczki, które potrafią przyczepić każda rzęske tak, jak te trzymające sie do końca, ale więcej po tej akcji nie ryzykowałam i na długie miesiące z rzęsami z sauny zrezygnowałam.

Zreszta rzęs więcej nie założyłam od kiedy zaczęłam używać olejków. Za dużo zachodu z omijaniem. Czasem mi sie zatęskni za rzęsami, ale nie miałabym już cierpliwości. Zakładanie i uzupełnianie to były dla mnie 2 godziny męki (w tej pozycji i bez ruchu). Nosiłam kilka dobrych lat non stop.
                • eagle.eagle Re: Doczepiane włosy 10.04.24, 22:16
                  Ja teraz chodzę do koleżanki córki, robi piękne, nazywa się to mokry efekt. I co najważniejsze robi je w godzinę !!! Cenowo też bardzo przystępnie.
                  Olejki też używam, m.in. na codzień z pestek malin, smaruje całą twarz nie omijam oczu.

Po prostu miałaś pecha, miałaś klej który nie dał rady.
                  • shellyanna Re: Doczepiane włosy 10.04.24, 22:29
                    Nie kuś 😁
    • thea19 Re: Doczepiane włosy 10.04.24, 11:40
      Nie. Mam swoje bardzo długie i całkiem sporo. Kompletnie nie dla mnie usługa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka