Dodaj do ulubionych

Donald Tusk i czara goryczy

21.04.24, 21:05
D.Tusk musi być strasznie rozgoryczony, że D.Trump spotkał się z prezydentem Dudą. Najpierw, w Białym Domu, na spotkaniu dwóch prezydentów był w nie wiadomo jakim charakterze. Potem prywatne spotkanie A.Dudy z kandydatem, który ma duże szanse na fotel.

Oczywiście wiadomo, że trzyma z Brukselą, nie z Waszyngtonem, i zasadniczo nie powinno go to tak bardzo obchodzić, ale widać, że czuje żal.

A tak w ogóle, to co D.Tusk, jako premier załatwił dla Polski w Brukseli, gdzie, jak wiemy, ma wszędzie dojścia? 4 miesiące jego rządów już minęły...
Obserwuj wątek
    • malgosiagosia Re: Donald Tusk i czara goryczy 21.04.24, 21:13
      D.Tusk zalatwil, ze nie bedzie w Polsce relokacji, ze nie bedzie podatku od CO2 no i to, ze Niemcy wezma Polske pod opieke militarna.
      • wbka2 Re: Donald Tusk i czara goryczy 22.04.24, 09:29
        No proszę, pisowskie trolle w akcji po sromotnej klęsce w II turze wyborów. Małgosia przejrzyj na oczy, zobacz kto tak naprawdę głosuje na PiS - chyba, że jesteś beneficjentką tej mafii - dla tej grupy wkrótce źródełko wyschnie, jestem pewna.
    • brenda_bee Re: Donald Tusk i czara goryczy 21.04.24, 21:21
      Naprawdę sądzisz, że spotkanie z niestabilnym psychicznie kryminalistą Trumpem to szczyt marzeń Donalda Tuska? 🤣🤣🤣
      Może dla Endrju, on się lubuje w takich klimatach.
      • hrasier_2 Re: Donald Tusk i czara goryczy 21.04.24, 21:29
        brenda_bee napisała:

> Naprawdę sądzisz, że spotkanie z niestabilnym psychicznie kryminalistą Trumpem
        > to szczyt marzeń Donalda Tuska? 🤣🤣🤣
        > Może dla Endrju, on się lubuje w takich klimatach.
        >
        Ten kryminalista wygra wybory prezydenckie. I to on zniósł wizy dla Polaków. Nie ma w tym nic śmiesznego.
        • brenda_bee Re: Donald Tusk i czara goryczy 21.04.24, 21:36
          Nie zmienia to faktu, że to psychol.
        • koronka2012 Re: Donald Tusk i czara goryczy 21.04.24, 23:21
          Niczego nie zniósł…spełniliśmy po prostu warunki, przy których zresztą też PIS kombinował, żeby odnotować sukces 😝 Jako pracownicy amerykańskiej korpo dostaliśmy wtedy ofertę zwrotu kosztów wizy w postaci rabatu na bilet LOT do Stanów 😀 tylko po to żeby podkręcić wskaźnik pozytywnie rozpatrzonych wniosków
      • demodee Re: Donald Tusk i czara goryczy 21.04.24, 21:30
        > Naprawdę sądzisz, że spotkanie z niestabilnym psychicznie kryminalistą Trumpem to szczyt marzeń Donalda Tuska?

Nie wiem, czy D.Trump jest "niestabilnym psychicznie kryminalistą", ale nasz premier strasznie przeżywa spotkanie A.Dudy z nim. Może nie uważa Trumpa za "niestabilnego psychicznie kryminalistę", tylko człowieka, z którym załatwia się pieniądze dla Ukrainy?
        • kk345 Re: Donald Tusk i czara goryczy 22.04.24, 09:08
          Trump załatwia jakieś pieniądze dla Ukrainy?
      • 4sycje Re: Donald Tusk i czara goryczy 21.04.24, 21:32
        Andrzej pozazdrościł, że Tusk co chwilę się z kimś spotyka i wybłagał audiencję u Trumpa. 😎
        • demodee Re: Donald Tusk i czara goryczy 21.04.24, 21:37
          No się spotyka, ale nic z tego nie wynika. Tymczasem A.Duda spotkał się z D.Trumpem i Senat USA uchwalił pakiet pomocowy dla Ukrainy. Przypadek?
          • malgosiagosia Re: Donald Tusk i czara goryczy 21.04.24, 21:41
            W polityce nie ma przypadkow.
          • 4sycje Re: Donald Tusk i czara goryczy 21.04.24, 21:43
            😂😂😂
          • smoczy_plomien Re: Donald Tusk i czara goryczy 21.04.24, 22:02
            Republikanie głosowali przeciw. Biorąc ten fakt pod uwagę, wyjaśnij w sposób logiczny w jaki sposób spotkanie z Trumpem miało wpływ na ogólny wynik głosowania?
            • demodee Re: Donald Tusk i czara goryczy 21.04.24, 22:06
              Niemniej pakiet został uchwalony, nieprawdaż?
            • malgosiagosia Re: Donald Tusk i czara goryczy 21.04.24, 22:09
              smoczy_plomien napisała:

> Republikanie głosowali przeciw.

No wlasnie nie. Polowa Republikanow glosowala za i dlatego pakiet teraz przeszedl, a nie przeszedl wtedy, kiedy prawie wszyscy Republikanie glosowali przeciwko.
              • doprawdy1 Re: Donald Tusk i czara goryczy 22.04.24, 02:35
                Połowa Republikanów, ta bardziej centrowa, głosowała za pomocą. Hardkorowa prawica prawie jednogłośnie przeciwko.
                Natomiast to, ze część z nich teraz głosowała za, to dlatego, ze przy okazji było głosowanie za pomocą Izraelowi, więc musiały być jakieś handle i obietnice, typu my poprzemy to jeśli wy poprzecie to.
                Niby z jakiej pyty ktoś z nich miałby w tym momencie grać kartami trumpa?
      • irma223 Re: Donald Tusk i czara goryczy 22.04.24, 08:04
        Ja myślę, że pomoc dla Ukrainy została przegłosowana właśnie dzięki temu spotkaniu.
        W końcu spiker Izby Reprezentantów jest z Partii Republikańskiej i to oni blokowali tę pomoc.
        Nie rozumiem, dlaczego uważasz, że Tusk miałby być tym rozgoryczony.
        Myślę, że cieszy się, że się udało. Że Duda też się może czasem przydać.
        Jak żył Lech Kaczyński, a z Jarosławem nie dało się w ważnych kwestiach dogadać, Tusk szedł do Lecha, by ten przekonał brata. I to skutkowało.
        • demodee Re: Donald Tusk i czara goryczy 22.04.24, 18:19
          > Nie rozumiem, dlaczego uważasz, że Tusk miałby być tym rozgoryczony.

D.Tusk miał pretensje, że A.Duda jedzie do D.Trumpa. Mówił, że chciałby wiedzieć, o czym będą rozmawiać, a jak się okazało, że to spotkanie prywatne i rozmówcy nie muszą o treści rozmów informować D.Tuska, to któryś z jego ministrów oświadczył, że prezydent za granica nie ma prywatnych spotkań, bo 24/7 jest w pracy.

No nie świadczy to o entuzjastycznym podejściu D.Tuska do tego spotkania, nieprawdaż?

> Myślę, że cieszy się, że się udało.

Ale dał jakiś publiczny wyraz swej radości?
          • iwles Re: Donald Tusk i czara goryczy 22.04.24, 18:43

Skoro wizyta prywatna, to rozumiem, że Duda współfinansował podróż z własnej kieszeni?
            • demodee Re: Donald Tusk i czara goryczy 22.04.24, 18:55
              > Skoro wizyta prywatna, to rozumiem, że Duda współfinansował podróż z własnej kieszeni?

Zapewne opłacił sobie sam przejazd z 760 United Nations Plaza do 725 5t Avenue.
              • iwles Re: Donald Tusk i czara goryczy 22.04.24, 19:00

Ja nie pytam o to co "zapewne", tylko co "na pewno".
                • demodee Re: Donald Tusk i czara goryczy 22.04.24, 19:12
                  > co "na pewno"

O wgląd do rachunku za taksówkę musisz poprosić A.Dudę, bo ja go nie mam.
                  • iwles Re: Donald Tusk i czara goryczy 22.04.24, 20:14

Czyli Duda pojechal do Trupma taksowka? Skąd to wiesz?

• demodee Re: Donald Tusk i czara goryczy 22.04.24, 20:25
                      Domyślam się tylko. Ja bym wzięła taksówkę.
                      • iwles Re: Donald Tusk i czara goryczy 22.04.24, 20:33
                        demodee napisała:

> Domyślam się tylko. Ja bym wzięła taksówkę.

Czyli nie wiesz, czy za prywatną wizytę Duda zapłacił sam?
                        Wobec tego mam prawo myśleć o nim "naciągacz".
                        I że prywatę finansuje sobie z moich między innymi pieniędzy.

• demodee Re: Donald Tusk i czara goryczy 22.04.24, 20:38
                          > Czyli nie wiesz, czy za prywatną wizytę Duda zapłacił sam?

Nie wiem, gdyż albowiem nie zajmuję się prywatnymi rachunkami A.Dudy. A skoro nie wiem, czy zapłacił za taksówkę, to zakładam, że tak zrobił, dopóki ktoś nie udowodni, że jest inaczej. I dopiero wtedy mogę pisać o nim "naciągacz".

Bo w polskim prawie to winę trzeba udowadniać, nie niewinność. (Piszesz z Polski?)
                          • iwles Re: Donald Tusk i czara goryczy 22.04.24, 21:18

Hue hue hue.
                            🤣🤣🤣

Fajna narracja: "Duda przygotowuje się doTrybunału Stanu".
    • xxxeeez Re: Donald Tusk i czara goryczy 21.04.24, 21:21
      Ile rubli za ten wpis?
      • demodee Re: Donald Tusk i czara goryczy 21.04.24, 21:32
        Xxxeeez, jeśli chcesz zarabiać (w rublach) na wpisach na ematce, to pytaj o cennik inne nicki. Ja tu piszę za darmo.
        • malgosiagosia Re: Donald Tusk i czara goryczy 21.04.24, 21:42
          demodee napisała:

. Ja tu piszę za darmo.

Za darmo piszesz? Mnie za kazdy wpis placa 100$
          • demodee Re: Donald Tusk i czara goryczy 21.04.24, 21:52
            Ale xxxeeez chce zarabiać w rublach.
          • attiya Re: Donald Tusk i czara goryczy 22.04.24, 06:26
            Eee tam, słabo 😁 ja tam biorę za każdy wpis 500 euro 🤣
      • bruy-ere Re: Donald Tusk i czara goryczy 21.04.24, 21:57
        xxxeeez napisał(a):

> Ile rubli za ten wpis?

10/10

Chyba za darmo nikt by nie wypisywał takich bzdur.
        • hrasier_2 Re: Donald Tusk i czara goryczy 21.04.24, 22:02
          bruy-ere napisała:

> xxxeeez napisał(a):
          >
          > > Ile rubli za ten wpis?
          >
          > 10/10
          >
          > Chyba za darmo nikt by nie wypisywał takich bzdur.
          To przyznaj się. Bo faktyczne masz nikłe pojęcie o tym i innym zarabiasz pisać.
          • hrasier_2 Re: Donald Tusk i czara goryczy 21.04.24, 22:15
            Zabraniasz.
    • black-pill_polska Re: Donald Tusk i czara goryczy 21.04.24, 21:26
      Andrzej to liczący się dziś gracz. Jest dobry dla Polski i to się liczy. Mąż stanu.
      • hrasier_2 Re: Donald Tusk i czara goryczy 21.04.24, 21:30
        black-pill_polska napisał:

> Andrzej to liczący się dziś gracz. Jest dobry dla Polski i to się liczy. Mąż st
        > anu.
        Czego nie można powiedzieć o Donaldzie. Zupełnie się nie liczy w USA.
      • bistian Re: Donald Tusk i czara goryczy 21.04.24, 21:33

> Andrzej to liczący się dziś gracz. Jest dobry dla Polski i to się liczy. Mąż st
        > anu.

Dodam tylko, że cały świat się liczy z opinią Andrzeja.
        Dopiero teraz ta wypowiedź jest kompletna.
      • iwles Re: Donald Tusk i czara goryczy 21.04.24, 22:00

> Mąż stanu.

Mąż Agaty.
        I to by było na tyle jego sukcesów.
      • lauren6 Re: Donald Tusk i czara goryczy 21.04.24, 22:18
        😂😂
        • black-pill_polska Re: Donald Tusk i czara goryczy 21.04.24, 23:27
          Można Dudy nie lubić, ale to polityk co cały czas mocno zabiegał o wsparcie dla Ukrainy.
          • spirit_of_africa Re: Donald Tusk i czara goryczy 22.04.24, 07:48
            Kreuje się na przyjaciela Żeleńskiego bo liczy na ciepła posadkę w światowych organizacjach po (p)rezydenturze. Jednocześnie liże cytopyge Trumpa, który nie ukrywa swojej miłości do Putina.
            • black-pill_polska Re: Donald Tusk i czara goryczy 22.04.24, 09:15
              A może zdaje sobie sprawę, że bez frakcji Trumpa nie będzie pomocy dla Ukrainy? Tutaj Dudy się nie lubi, bo jest z PiS, jest katolikiem i jest przeciwko aborcji. No cóż. Ja uważam, że geopolityka jest ważniejsza niż jakaś tam aborcja.
              • paskudek1 Re: Donald Tusk i czara goryczy 22.04.24, 09:37
                Dudy nie lubię za dużo więcej niż to co napisałeś. Nota bene przeciwko aborcji to on sobie może być do usranej śmierci. Ale przeciwko SWOJEJ aborcji. A on mojej czy jakiejkolwiek innej ma się odwalić.
                • black-pill_polska Re: Donald Tusk i czara goryczy 22.04.24, 10:20
                  Pewnie jest dla Ciebie długopisem prezesa. Tyle, że on uwalił np. lex TVN.
                  • lauren6 Re: Donald Tusk i czara goryczy 22.04.24, 10:40
                    Bo Amerykanów boi się bardziej od kaczafiego.
                    • black-pill_polska Re: Donald Tusk i czara goryczy 22.04.24, 10:45
                      Ale to chyba dla nas dobrze, że z USA nie zadziera?
            • demodee Re: Donald Tusk i czara goryczy 22.04.24, 20:04
              > Kreuje się na przyjaciela Żeleńskiego
              > Trumpa, który nie ukrywa swojej miłości do Putina.

Żełenski i Putin załatwiają posady w światowych organizacjach?
          • babcia47 Re: Donald Tusk i czara goryczy 22.04.24, 18:33
            Tak zabiegał ze kilka razy walbał poważnego bąka a raz praktycznie schłodził stosunki gdy wypowiedział się na temat Krymu. Cud ze w stanach nic nie palnął chociaż te teksty o rozmieszczeniu broni atomowej w Polsce srednio nam służą i nie wiadomo czy to wogole uzgadniał z rządem. Sluzby dramatyczne będą robić i tak dobra m8nr do jego gry. Wplyw Dudy na uchwalenie pomocy dla Ukrainy uważam za mocno przesadzony, myślenie życzeniowe coniektorych
            • black-pill_polska Re: Donald Tusk i czara goryczy 22.04.24, 19:02
              O Krymie wypowiadał się z perspektywy historycznej, nie o statusie de iure.
              • babcia47 Re: Donald Tusk i czara goryczy 22.04.24, 19:13
                I tez palnął, no ale on się ciągle uczy. Pod względem politycznym za to walnął kolosalną gafę bawiąc się we wróżkę
    • asia_i_p1 Re: Donald Tusk i czara goryczy 21.04.24, 21:31
      No właśnie mam wrażenie, że Duda się trochę nadgorliwie zachowuje. Jest prezydentem, może nie olbrzymiego, ale i nie małego kraju, no i przede wszystkim właśnie prezydentem, więc jeśli już, to mógłby u siebie przyjąć kandydata na prezydenta Trumpa, a nie latać na jego zawołanie przez ocean.
      • demodee Re: Donald Tusk i czara goryczy 21.04.24, 21:35
        Ale A.Duda wpadł do D.Trumpa chyba po drodze do Kanady?
        • malgosiagosia Re: Donald Tusk i czara goryczy 21.04.24, 21:43
          demodee napisała:

> Ale A.Duda wpadł do D.Trumpa chyba po drodze do Kanady?

Miedzy ONZ a Canada byla wizyta u Trumpa.
        • asia_i_p1 Re: Donald Tusk i czara goryczy 21.04.24, 21:46
          Wypadałoby, żeby wpadał raczej do prezydenta niż do kandydata - jest to trochę takie składnie gratulacji zanim była do nich okazja. No chyba, że Trump chciał się go poradzić jako eksperta w kwestiach ułaskawień, czy jakby coś to będzie mógł sam siebie ułaskawić.
          • malgosiagosia Re: Donald Tusk i czara goryczy 21.04.24, 21:54
            asia_i_p1 napisał(a):

> Wypadałoby, żeby wpadał raczej do prezydenta niż do kandydata - jest to trochę
            > takie składnie gratulacji zanim była do nich okazja. No chyba, że Trump chciał
            > się go poradzić jako eksperta w kwestiach ułaskawień, czy jakby coś to będzie m
            > ógł sam siebie ułaskawić.

U Bidena byl miesiac temu. Dobry, swiatowy polityk spotyka sie kandydatami na prezydenta USA z obu opcji, nie robi tak jak Tusk, ze obraza sie na jedna opcjie., To smarkateria, a nie polityka.
            • demodee Re: Donald Tusk i czara goryczy 21.04.24, 22:01
              D.Tusk jest w trudnej sytuacji, bo nie bardzo może się zadawać z Amerykanami, gdyż został premierem po to, by prowadzić politykę prounijną. Jak zbliży się za bardzo do USA, to straci względy unijnych urzędników. A w końcu "dojścia" do nich, to jego główny atut jako polityka.

Chociaż i tak z tych "dojść" nie korzysta, nie wiem, bo mu się nie chce, czy po prostu tych ich nie ma?

W każdym razie zawartość czary jest bardzo gorzka, a samo naczynie - ogromne...
              • irma223 Re: Donald Tusk i czara goryczy 22.04.24, 16:39
                A od kiedy to Unia Europejska jest w konflikcie ze Stanami Zjednoczonymi? Coś mi umknęło?
                • princesswhitewolf Re: Donald Tusk i czara goryczy 22.04.24, 17:42
                  gospodarczo? od zawsze

Gdyby nie byla to juz dawno bylby swobodny przeplyw towarow bez cla itd

UE jest konkurencja dla USA. W interesie USA jest by UE byla mocna ale nie za mocna. Nie mocniejsza czyli w pelni zjednoczona jak USA sa
      • malgosiagosia Re: Donald Tusk i czara goryczy 21.04.24, 21:40
        asia_i_p1 napisał(a):

> No właśnie mam wrażenie, że Duda się trochę nadgorliwie zachowuje.

No wlasnie to tylko wrazenie.
    • evening.vibes Re: Donald Tusk i czara goryczy 21.04.24, 21:33
      Jak Tusk wywołuje ból du.y u troliszcza to znaczy, że działa dobrze smile
      • 4sycje Re: Donald Tusk i czara goryczy 21.04.24, 21:44
        No nie? 🙂
      • malgosiagosia Re: Donald Tusk i czara goryczy 21.04.24, 21:45
        evening.vibes napisała:

> Jak Tusk wywołuje ból du.y u troliszcza to znaczy, że działa dobrze smile

Podobnie mozna powiedziec o Trumpie, skoro wywoluje bol u troliszczy.
        • bruy-ere Re: Donald Tusk i czara goryczy 21.04.24, 21:58
          Śmiech, nie ból.
        • bominka Re: Donald Tusk i czara goryczy 21.04.24, 22:02
          Żarty jakieś??? Żadna gratka dla Donka spotkanie z Trumpem a tym bardziej Duda. Donek jest spełnionym politycznie człowiekiem,nie musi niczego udowadniać
          A w obecnej sytuacji przynajmniej możemy spać spokojniej.
          Doceńmy aktualny rząd. Fajni ludzie tam zasiadaja😀
          • demodee Re: Donald Tusk i czara goryczy 21.04.24, 22:09
            > Doceńmy aktualny rząd. Fajni ludzie tam zasiadaja

Podaj parę przykładów tych "fajnych ludzi".
          • malgosiagosia Re: Donald Tusk i czara goryczy 21.04.24, 22:16
            bominka napisała:

> Żarty jakieś??? Żadna gratka dla Donka spotkanie z Trumpem a tym bardziej Duda.
            > Donek jest spełnionym politycznie człowiekiem,nie musi niczego udowadniać
            > A w obecnej sytuacji przynajmniej możemy spać spokojniej.
            > Doceńmy aktualny rząd. Fajni ludzie tam zasiadaja😀

To jest wlasnie polska glupota polityczna, takie myslenie jak twoje.
            • bruy-ere Re: Donald Tusk i czara goryczy 21.04.24, 22:39
              Głupota polityczna to odebrała ci rozum, co jeden komentarz to lepszy. Wracaj do oglądania Republiki, tu większość ludzi normalna.
              • demodee Re: Donald Tusk i czara goryczy 21.04.24, 22:45
                > Wracaj do oglądania Republiki, tu większość ludzi normalna.

Normalność polega na oglądaniu w mediach przekazu tylko jednej opcji politycznej?
                • natalia.nat Re: Donald Tusk i czara goryczy 22.04.24, 16:05
                  demodee napisała:

> Normalność polega na oglądaniu w mediach przekazu tylko jednej opcji politycznej?

Polega na tym, że skompromitowanych niszczycieli kraju, złodziei, kłamców, manipulatorów, autorów mega afer, korupcji, nepotyzmu niegospodarności, wielomiliardowych strat i przekrętów na skale wręcz niewyobrażalną, się po prostu nie popiera. Przecież cały czas wychodzą nowe rzeczy a o wielu się pewnie nigdy nie dowiemy. Jeżeli ktoś to popiera, to albo jest zwykłym bezmyślnym wyznawcą albo sam ma z tego jakieś korzyści. Nie ma innej opcji.
            • bominka Re: Donald Tusk i czara goryczy 21.04.24, 22:41
              Polska głupota to ty jesteś. Nie życzę sobie obrażania mnie. Bycie anonimowym w necie Cie nie upoważnia. Prostackuie jest obrażanie innych. Podstawowa zasada demokracji,daj prawo innym do własnego zdania..
          • demodee Re: Donald Tusk i czara goryczy 22.04.24, 19:27
            > Donek jest spełnionym politycznie człowiekiem,nie musi niczego udowadniać

Jakby D.Tusk był człowiekiem spełnionym, to by pisał książki o historii Gdańska, a nie szedł do roboty w gmachu na Wiejskiej, co wywołuje w nim frustrację i depresję (sam to powiedział w radio). Ale najwyraźniej musi zajmować się w Polsce polityką, mimo wstrętu, który to w nim wzbudza.
    • smoczy_plomien Re: Donald Tusk i czara goryczy 21.04.24, 22:03
      Głównym efektem spotkania było przywiezienie kartonu czapeczek.
      • ewa_2009 Re: Donald Tusk i czara goryczy 21.04.24, 22:08
        a nie tacy?
        • demodee Re: Donald Tusk i czara goryczy 21.04.24, 22:09
          Tacę dostał D.Trump.
    • semihora Re: Donald Tusk i czara goryczy 21.04.24, 22:18
      O, propaganda jedzie na pełnej.
      • demodee Re: Donald Tusk i czara goryczy 21.04.24, 22:23
        Propaganda czego? Bo piszemy o faktach.
        • spinka123 Re: Donald Tusk i czara goryczy 21.04.24, 23:29
          Lans Andżeja. Przyczepił się do Kongresu i woła:
          "Załatwiłem!"
          "Płyniemy!"
          • demodee Re: Donald Tusk i czara goryczy 21.04.24, 23:38
            > Lans Andżeja.

No nic wielbiciele D.Tuska nie poradzą na to, że to po rozmowie A.Dudy z D.Trumpem przyznano Kongres przyznał pakiet Ukrainie.

Ciekawe, czy D.Tusk pogratuluje skuteczności prezydentowi RP, czy dalej będzie wylewał gorzkie żale, że to nie on...
            • livia.kalina Re: Donald Tusk i czara goryczy 21.04.24, 23:50
              To mówisz, że te głosy przeciw pomocy Ukrainie to duda załatwił?
              • malgosiagosia Re: Donald Tusk i czara goryczy 22.04.24, 00:10
                livia.kalina napisała:

> To mówisz, że te głosy przeciw pomocy Ukrainie to duda załatwił?
                >
                Trump jest oficjalnym kandydatem na Prezydenta USA z ramienia wszystkich Republikanow, ale Republikanie nadal sa wolnymi ludzmi i moga glosowac za lub przeciw wg wlasnej woli.Nie ma partyjnego przymusu glosowania jaki jest w Polsce. Trump przekonal wielu swoich ludzi, wczesniej nieprzekonanych, za glosowaniem za pomoca dla Ukrainy.
                • ardzuna Re: Donald Tusk i czara goryczy 22.04.24, 00:32
                  Jakiś dowodzik, że to Trump przekonał Republikanów z wyjątkiem swoich własnych zwolenników, których nie przekonał?
                  • malgosiagosia Re: Donald Tusk i czara goryczy 22.04.24, 00:50
                    Dowodzik? Dowodzikiem jest to, ze w koncu zaglosowali. Musial Trump miec nie lada argumenty. 61 miliardow dolcow, to w koncu kupa kasy pochodzacych z kieszeni amerykanskich podatnikow.
                    • ardzuna Re: Donald Tusk i czara goryczy 22.04.24, 01:26
                      malgosiagosia napisała:

> Dowodzik? Dowodzikiem jest to, ze w koncu zaglosowali.

Słaba jesteś w logicznym rozumowaniu. Trump nie musiał się w żaden sposób przyczynić do głosowania tych Republikanów, którzy byli "za". Przemawia za tym to, że trumpiści zagłosowali "przeciw".
            • babcia47 Re: Donald Tusk i czara goryczy 22.04.24, 18:39
              demodee napisała:

> > Lans Andżeja.
              >
              > No nic wielbiciele D.Tuska nie poradzą na to, że to po rozmowie A.Dudy z D.Trum
              > pem przyznano Kongres przyznał pakiet Ukrainie.
              >
              > Ciekawe, czy D.Tusk pogratuluje skuteczności prezydentowi RP, czy dalej będzie
              > wylewał gorzkie żale, że to nie on...

Ja bym poszła nawet dalej. Pomoc uchwalono po zaćmieniu słońca wiec to pewnie słoneczko zadziałało
    • princesswhitewolf Re: Donald Tusk i czara goryczy 21.04.24, 23:14
      a moze to nie tak, A moze to dobrze miec takiego Andrieja ktory moze sie spotkac z Trumpem i namawiac go by republikanska partia dala pieniadze na Ukraine

Tuskowi nie wypada i tez sie nie dogada. Inny poziom czlowieka
      • demodee Re: Donald Tusk i czara goryczy 21.04.24, 23:24
        > A moze to dobrze miec takiego Andrieja

Z Rosji piszesz?
        • princesswhitewolf Re: Donald Tusk i czara goryczy 21.04.24, 23:37
          nie, a skad, ja z Ksiezyca

ale moze warto posluchac niejakiego Tomasza Piatka i juz wszystko jasne czemu to Andriej
          • malgosiagosia Re: Donald Tusk i czara goryczy 21.04.24, 23:46
            To ty czerpiesz wiedze od Piatka?? W glowie sie nie miesci. Zaden czlowiek w miare intelektualnie sprawny nigdy nie powola sie na Piatka.
            • princesswhitewolf Re: Donald Tusk i czara goryczy 22.04.24, 01:58
              Nie. Ale ty napewno czepiesz wiesze z palca. Tak jak o Lazurowym Wybrzezu na ktore nie warto jechac 😄😄😂
          • black-pill_polska Re: Donald Tusk i czara goryczy 22.04.24, 00:43
            Przecież Piątek to jakiś odklejeniec.
            • princesswhitewolf Re: Donald Tusk i czara goryczy 22.04.24, 02:00
              Bo ja wiem.... Co do Macierewicza ktory wydal polskich agentow to nie zdziwilabym sie ze mialby racje. Natomiast to ze Andriej dal mu najwyzsze odznaczenie to juz naprawde musi miec Maciarewicz haka na Andriusze.

Piatka nie czytalam ale Siekielskich ogladam:
              youtu.be/0I5-9t7J_Vk?si=pi5wpTg2k6ANl7kG
              • lauren6 Re: Donald Tusk i czara goryczy 22.04.24, 10:37
                Na niego wystarczą haki obyczajowe. Nie doszukuj się tego, czego nie ma.
                • princesswhitewolf Re: Donald Tusk i czara goryczy 22.04.24, 17:44
                  no ale dac order facetowi ktory wydal nazwiska polskich agentow? Na boga!
    • spinka123 Re: Donald Tusk i czara goryczy 21.04.24, 23:15
      Musisz być mocno rozgoryczona, pewnie nie miałaś dziś pod ręką nikogo do skopania. Ale nie przejmuj się, u was to normalne, z pannami jak ty tak zwykle bywa.
      • demodee Re: Donald Tusk i czara goryczy 21.04.24, 23:25
        > Musisz być mocno rozgoryczona,

Czy to do mnie komentarz? Jeśli tak, to zwracam Ci uwagę, ze wątek nie jest o moim rozgoryczeniu, tylko o rozgoryczeniu D.Tuska. Więc nie trolluj, tylko pisz na temat.
        • spinka123 Re: Donald Tusk i czara goryczy 22.04.24, 15:56
          Musisz być strasznie rozgoryczona, skoro reagujesz tak właśnie. Tu może chodzić nawet bardziej o zapiekłe zgorzknienie, niż chwilowe rozgoryczenie. To dlatego codziennie ze złości musisz kogoś skopać, jak się nie da szefów z PISu, to chociaż Tuska, ja to wiem.
          • spinka123 Re: Donald Tusk i czara goryczy 22.04.24, 19:39
            No widzisz, widzisz!
            Nawet się nie odezwiesz. Trafiłam w punkt, ja to wiem przecież.
            • demodee Re: Donald Tusk i czara goryczy 22.04.24, 20:15
              Nie spinaj się tak. To tylko forum.
    • koronka2012 Re: Donald Tusk i czara goryczy 21.04.24, 23:27
      Bardzo rozgoryczony…. 😂 pewnie się obśmiał jak cała reszta

x.com/matkrzywousty/status/1781260006546915667?s=46&t=-S_KALtG1FPntZSmdhDbtQ
      • asia.sthm Re: Donald Tusk i czara goryczy 22.04.24, 15:31
        Dla takiego portretu to każdy by pojechał
        • spinka123 Re: Donald Tusk i czara goryczy 22.04.24, 16:37
          To nie to co zdalny romans z Ruchadłem Leśnym.
          Wreszcie napisze, że jest kuul, fani i fanki PISu będą mu zazdrościć.
    • angazetka Re: Donald Tusk i czara goryczy 22.04.24, 00:19
      Dlaczego, na bogów, Tusk miałby być tym rozgoryczony?
      • princesswhitewolf Re: Donald Tusk i czara goryczy 22.04.24, 02:02
        Tez tak mowie. Dzialaj na prawo z prawica a swoich trzymaj przy sobie. Tacy ktorzy potrafia rozmawiac z Lesnymi R tez sa potrzebni w przyrodzie.
      • demodee Re: Donald Tusk i czara goryczy 22.04.24, 20:18
        > Dlaczego, na bogów, Tusk miałby być tym rozgoryczony?

Dlatego, że A.Duda przyczynił się do przyznania pakietu pomocowego dla Ukrainy przez Kongres USA. A D.Tusk się nie przyczynił.
        • spinka123 Re: Donald Tusk i czara goryczy 22.04.24, 20:49
          Miało być 60 miliardów.
          Duda załatwił, że z tej sumy Ukraina dostanie może 16. Jeśli Biden pozwoli, ale że Duda nie starał się o audiencję, to może dostanie.
    • attiya Re: Donald Tusk i czara goryczy 22.04.24, 06:24
      Tusk nie zniża się do poziomu Anżeja potocznie zwanego debilem oraz kryminalisty Trumpa. To nie ten poziom.
    • yenna_m Re: Donald Tusk i czara goryczy 22.04.24, 09:18
      Hdyby byl rozczarowany to Sikorski nie powiedziałby tego, co o tej wizycie powiedział.
      Mozemy się miedzy sobą żreć w kraju ale na zewnątrz w sprawach bezpieczenstwa musimy mówic jednym glosem.
      • black-pill_polska Re: Donald Tusk i czara goryczy 22.04.24, 09:23
        Dodatkowo Andrzej to atlantysta, a nie ruska onuca jak niektóre ematki myślą.
        • lauren6 Re: Donald Tusk i czara goryczy 22.04.24, 10:34
          > a nie ruska onuca jak niektóre ematki myślą.

Niektóre ematki tak nie myślą. Niektóre ematki podzielają pogląd Jakuba Żulczyka.
          • black-pill_polska Re: Donald Tusk i czara goryczy 22.04.24, 10:46
            A Żulczyk go ostatnio przypadkiem dla odmiany nie chwalił?
          • black-pill_polska Re: Donald Tusk i czara goryczy 22.04.24, 10:47
            Mi Tanebo napisał, że jak ktoś jest przeciwko małżeństwom homoseksualnym, to jest onucą.
    • pitupitt Re: Donald Tusk i czara goryczy 22.04.24, 11:09
      🤣🤣🤣
    • szafireczek Re: Donald Tusk i czara goryczy 22.04.24, 12:29
      może zirytował się wypowiedzią

"(...) Premier Donald Tusk uzgodnił ze mną kwestię przystąpienia do porozumienia o wspieraniu Ukrainy, które podpisał nie tak dawno w Kijowie. Do tego porozumienia ma być zawarta umowa. Jestem przekonany, że po zakończeniu negocjacji rząd tę umowę zawrze - odpowiedział prezydent. (..)"

wydarzenia.interia.pl/tylko-w-interii/news-niejasna-deklaracja-prezydenta-dudy-chodzi-o-polskie-pkb-dla,nId,7466500

A może chodzi o to, że jutro po południu będzie w PL szef NATO i premier WB. Przypadkiem?
    • chococaffe Re: Donald Tusk i czara goryczy 22.04.24, 18:26
      big_grin
    • black-pill_polska Re: Donald Tusk i czara goryczy 22.04.24, 18:31
      Donald Trump spotyka się z Dudą, gdyż niezależnie od wyników wyborów w USA, Duda będzie prezydentem przyjaznym dla realizacji interesu amerykańskiego.
      • babcia47 Re: Donald Tusk i czara goryczy 22.04.24, 18:49
        Po wyborach w stanach będzie nim jeszcze tylko pół roku. To nie sprzyja decyzyjności. Wielu komentatorów politycznych, nie tylko prorządowych twierdzi ze Andrzejek pojechal głównie załatwiać sobie : miękkie ladowanie" w jakiejś światowej 8rganizacji po zakończeniu kadencji. Uwaza ze DT mu w tym pomoże skoro jeszcze pamieta jak ma na imię choc rownie dobrze asystent mogl podpowiedzieć
      • demodee Re: Donald Tusk i czara goryczy 22.04.24, 18:59
        > Donald Trump spotyka się z Dudą, gdyż

Sądzę, że mogło chodzić o głosy Polonii.

Być może taki był deal - jeśli Ukraina dostanie pakiet, to A.Duda zaprezentuje się jako przyjaciel D.Trumpa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka