panifyksika 04.05.24, 19:53 Muszę, bo się uduszę. Madonna ma pelikany. Widać czekają każdą z nas z wiekiem😉 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ayelen40 Re: Pelikany Madonny 04.05.24, 20:12 Tam pelikany. Nierówno pod sufitem ma, a to gorsza przypadłość. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Pelikany Madonny 04.05.24, 20:18 To jeszcze przed ukrzyżowaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
arabelax Re: Pelikany Madonny 04.05.24, 20:28 zaraz thea powie Ci, że Madonna zapuściła się. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Pelikany Madonny 04.05.24, 20:36 Madonna to cierpi przede wszystkim na zaburzenia odżywiania i miała regularnie fazy anoreksji. To, że niedojadanie i kompulsywne odchudzanie się nie wpływa dobrze na jakość tkanek, to nie jest nic nowego. A ona kiedyś wyglądała rewelacyjnie i miała super sytuację wyjściową, mogłaby ciągle wyglądać bardzo dobrze, tylko nie potrafiła zejść z przycisku fast forward. Odpowiedz Link Zgłoś
is-laura Re: Pelikany Madonny 04.05.24, 20:42 Madonna ma 66 lat, jej zaburzenia odżywiania są w tym wieku bez znaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Pelikany Madonny 04.05.24, 20:44 Znaczy twierdzisz, że powinna się już czołgać? Odpowiedz Link Zgłoś
is-laura Re: Pelikany Madonny 04.05.24, 20:53 Widzisz jakiś związek między pelikanami a czołganiem się? Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Pelikany Madonny 04.05.24, 21:19 Nie, zrozumiałam w pierwszej chwili, że miałaś na myśli, że w jej wieku już nic nie pomoże i dlatego bez znaczenia Dlatego dopytałam (i już chyba kumam, o co cho). Odpowiedz Link Zgłoś
zerlinda Re: Pelikany Madonny 04.05.24, 20:47 No właśnie, kobieta jak na swoje lata wygląda ok. Tak, wiem, ematki i ich matki, oraz babki i prababki są pytane o dowod jeszcze na marach. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Pelikany Madonny 04.05.24, 20:59 is-laura napisała: > Madonna ma 66 lat, jej zaburzenia odżywiania są w tym wieku bez znaczenia Ty ile masz lat? 15? Bo większej głupoty u dorosłej osoby nie słyszałam. Proszę, na dole kobieta, niejaka Joan MacDonald, która dopiero w wieku lat 73 się zdecydowała zacząć definiować ciało. Trzy lata później wyglądała jak po prawej. Odpowiedz Link Zgłoś
is-laura Re: Pelikany Madonny 04.05.24, 21:02 A tu ile? Też 66 i nie możesz pogodzić się ze starością? Ta kobieta napina mięśnie do zdjęcia. Gdyby stanęła w takiej samej pozycji jak Madonna, też miałaby pelikany Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Pelikany Madonny 04.05.24, 21:07 is-laura napisała: > A tu ile? Też 66 i nie możesz pogodzić się ze starością? Ja mam wprawdzie dopiero 58, ale wolę moją starość od twojej głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
152kk Re: Pelikany Madonny 05.05.24, 01:17 Kilka pytań zbiorczo: 1. czy jak nigdy nie miałam zaburzeń odzywiania to mnie pelikany nie grożą, mimo że w ogóle nie ćwicze, a szczegolnie ramion? No to uff, choc w sumie mam na to wyjebongo. Ale co z innymi forumkami, ktorym to nie jest obojętne, a wręcz bardzo się tych pelikanow boją - czy jeśli z takim problemem psychicznym sie zmagaly - to co by teraz nie robily to i tak jest juz po ptokach? 2. co to jest "definiowanie ciała", jak można się na to zdecydować i w jakim to języku, 3. jak maja się zdjęcia jakiejś kobiety (a może dwóch kobiet bo niby skąd mamy wiedzieć że Joan jakaśtam w ogóle istnieje realnie, a nie tylko jako zdjęcie w internecie) do tego, że Madonna ma tzw " pelikany", 4. w jaki sposób to co napisalaś ma się do stwierdzenia ( taka byla, jak sie domyslam, intencja wątku startowego), ze Madonna ma tzw.pelikany, mimo że niewątpliwie od lat wiele uwagi i wysiłku poswięca ksztaltowaniu swojej sylwetki m.in. bardzo intensywnie uprawiają]c sport? Odpowiedz Link Zgłoś
ykke Re: Pelikany Madonny 05.05.24, 09:04 snakelilith napisała: > is-laura napisała: > > > Madonna ma 66 lat, jej zaburzenia odżywiania są w tym wieku bez znaczenia > > > Ty ile masz lat? 15? Bo większej głupoty u dorosłej osoby nie słyszałam. Proszę > , na dole kobieta, niejaka Joan MacDonald, która dopiero w wieku lat 73 się zde > cydowała zacząć definiować ciało. Trzy lata później wyglądała jak po prawej. Uważasz, że tak powinna wyglądać każda kobieta by zyskać miano zadbanej fizycznie? Ta pani znalazła sobie taką pasję, ustanowiła taki cel, postawiła na muskulature. Posiwca temu bardzo wiele czasu, ktoś inny woli pracować w ogrodzie, maszerować po lesie, jeździć rowerem. I to jest ok. Ciało się starzeje, traci wiotkość i jest to normalne. Ps. U Madonny to zadne pelikany, bo tam jest full mięsa. Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: Pelikany Madonny 05.05.24, 10:36 No, u Madonny to nie tłuszcz jej zwisa, tylko zwiotczała skóra. Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: Pelikany Madonny 05.05.24, 14:16 Może już wycinała i więcej nie może W sumie to nie wiem, jak to wygląda z tymi liftingami i plastykami twarzy i innych części ciała, bo chyba w nieskończoność tego nie da się robić? Czy może jednak? Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Pelikany Madonny 04.05.24, 21:07 Moim zdaniem Madonna nigdy nie miała doskonałej figury. Oczywiście zrobiła z nią, co tylko się dało, ale proporcje miała zawsze takie sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Pelikany Madonny 04.05.24, 21:09 Przede wszystkim to, co zrobiła z twarzą ostatnio woła o pomstę do nieba. Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Pelikany Madonny 04.05.24, 21:11 Pewnie jest uzależniona od operacji plastycznych. Do pewnego momentu poprawki były na plus. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Pelikany Madonny 04.05.24, 21:14 W innym wątku zmielono intelektualnie moje ulubienia kilku kawałków Madonny, ale ja ją lubię przede wszystkim za pomysł wystąpienia w Ojczyźnie Karola Lola Najświętszego w przeświętym dniu piętnastym sierpnia, co wywołało histeryczną reakcję całej radiomaryjnej, prawackiej kloaki Najjaśniejszej. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Pelikany Madonny 04.05.24, 21:13 Dla mnie Madonna w latach 80 tych była idealna. Figura tancerki i do tego spory biust, taka kombinacja nie zdarza się tak często. Ale ona zaczęła za dużo przy tym śrubować. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Pelikany Madonny 04.05.24, 21:17 Hehe, zdjęcie coś mi przypomina. Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Pelikany Madonny 04.05.24, 21:24 snakelilith napisała: > Dla mnie Madonna w latach 80 tych była idealna. Figura tancerki i do tego spor > y biust, taka kombinacja nie zdarza się tak często. Ale ona zaczęła za dużo pr > zy tym śrubować. Biust miała spoko, a i tak włożyła implanty. Dla mnie - za szerokie ramiona w stosunku do bioder, krótka szyja, krótkie nogi. I ona od młodości i początków kariery odchudzała się i chciała być chudsza, mówiła to w wywiadach. Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Pelikany Madonny 04.05.24, 21:31 Piersi miała swego czasu przepiękne. Naprawdę zaszalała z implantami?! Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Pelikany Madonny 04.05.24, 21:37 Ma większy biust niż kiedyś i cięższy- w sensie bardziej wypełniony - no raczej z wiekiem tak biust nie działa. Wiesz że implanty pupy też na ma ? ( Chyba że już usunęła ). Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Pelikany Madonny 04.05.24, 21:56 konsta-is-me napisała: > Ma większy biust niż kiedyś i cięższy- w sensie bardziej wypełniony - Bzdura. Prezentacja biustu to w dużej mierze sprawa stanika/gorsetu/ubrania/taśmy klejącej. Wypchnięte do góry cycki nie były w latach 80 tych jeszcze powszechne, ale nawet w tym szmacianym byle co, widać, że ma pełny biust. Gdzieś tam nawet istnieją jej nagie zdjęcia bez stanika i to jest łatwy do eksponowania biust. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Pelikany Madonny 04.05.24, 21:40 ayelen40 napisała: > Piersi miała swego czasu przepiękne. Naprawdę zaszalała z implantami?! Ja nic nie wiem na ten temat, ona biust przecież od zawsze miała super. Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Pelikany Madonny 04.05.24, 21:40 ayelen40 napisała: > Piersi miała swego czasu przepiękne. Naprawdę zaszalała z implantami?! Od dawna, pewnie zdążyła kilka razy wymienić. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Pelikany Madonny 04.05.24, 21:58 jolie napisała: > Od dawna, pewnie zdążyła kilka razy wymienić. A ty skąd masz te informacje? To brzmi trochę jak teorie spiskowe. W jakim celu kobieta z natury z tak ładnym biustem miałaby go już nawet kilka razy poprawiać? Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Pelikany Madonny 04.05.24, 22:09 Bo ma obsesję na punkcie swojego wyglądu, dąży do perfekcji i nieograniczone możliwości (finansowo - specjalistyczne)? Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Pelikany Madonny 04.05.24, 22:19 jolie napisała: > Bo ma obsesję na punkcie swojego wyglądu, dąży do perfekcji i nieograniczone mo > żliwości (finansowo - specjalistyczne)? Jej biust nigdy nie wyglądał na zrobiony. No chyba, że zrobiła w ostatnich latach, to wierzę, bo od pewnego czasu nie można na nią patrzyć. Ale na pewno nie już kilka razy. Na pierwszym zdjęciu są lata 90 te, a drugie według googla pokazuje ją w wieku lat 60. Sorry, ale to nie jest zrobiony biust. Z dopowiadaniem jej operacji można też przesadzić. Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Pelikany Madonny 04.05.24, 22:24 Na drugim zdjęciu ma 60 lat? To dla mnie jej faza looku na MM czyli druga połowa lat 90. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Pelikany Madonny 04.05.24, 22:32 jolie napisała: > Na drugim zdjęciu ma 60 lat? To dla mnie jej faza looku na MM czyli druga połow > a lat 90. Tak pokazał mi gugiel. Ale znalazłam jeszcze inne zdjęcie. I tu ma faktycznie 60 lat. Tu też biust nie wygląda na zrobiony. Ona na 100% bierze też estrogeny, więc biust wtedy tak szybko nie flaczeje. Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: Pelikany Madonny 04.05.24, 22:19 Eeee, bo zapewne z wiekiem i po ciąży już nie wyglądał aż tak fenomenalnie? Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Pelikany Madonny 04.05.24, 22:23 mebloscianka_dziadka_franka napisała: > Eeee, bo zapewne z wiekiem i po ciąży już nie wyglądał aż tak fenomenalnie? Ale on nie wygląda "fenomenalnie" jak np. u silikonowej Angeliny Jolie, a tylko całkiem dobrze, bo ta kobieta z natury ma ładny biust. Rozróżniać trzeba też poprawione zdjęcia, albo sytuacje gdzie ma pushupy i inne gorsety, i te, które pokazują biust, takim jakim jest. Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Pelikany Madonny 04.05.24, 22:30 snakelilith napisała: > Ale on nie wygląda "fenomenalnie" jak np. u silikonowej Angeliny Jolie, a tylk > o całkiem dobrze, bo ta kobieta z natury ma ładny biust. Na ładny biust też działa grawitacja, do tego ona urodziła dwoje dzieci. Biust, który ma sporo własnej tkanki tłuszczowej wygląda rewelacyjnie również z implantami, bardzo naturalnie. A Madonna zaczęła się przerabiać wcześniej niż w wieku 50 lat, aktualnie stała się już kobietą - kotem. Uważasz, że majstruje przy twarzy, ale biustu nie ruszała? W branży rozrywkowej większość kobiet ma biusty po operacji. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Pelikany Madonny 04.05.24, 22:39 jolie napisała: > Na ładny biust też działa grawitacja, do tego ona urodziła dwoje dzieci. To jest sprawa indywidualna, a grawitacja nie jest żadnym problemem, bo ona nie prezentuje się przecież nago, a wypycha sobie ten biust przecież do góry różnymi sposobami. Ona na 100% bierze też estrogeny, a to zapobiega typowemu sflaczeniu po menopuazie. Więc sorry, jej twarz jest na pewno zrobiona, ale nie jej biust, bo wtedy wyglądałby inaczej, o wiele bardziej perfekcyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Pelikany Madonny 04.05.24, 21:33 jolie napisała: > Biust miała spoko, a i tak włożyła implanty. Dla mnie - za szerokie ramiona w s > tosunku do bioder, krótka szyja, krótkie nogi. I ona od młodości i początków ka > riery odchudzała się i chciała być chudsza, mówiła to w wywiadach. Dla mnie ona miała idealne proporcje. Nie lubię biodrzastych sylwetek z wąskimi ramionami. Takie chłopczyce jak Madonna wyglądają moim zdaniem świetnie i to była w tamtych czasach modna sylwetka. Nóg przecież nie ma też krótkich, tylko ona sama nie jest specjalnie wysoka. A to, że chciała być chudsza, to tylko wyraz jej zaburzeń, które zawsze już tam były, tylko w latach 80 tych nie były na młodym ciele jeszcze widoczne. Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Pelikany Madonny 04.05.24, 21:40 Ja wolę biodrzaste figury z drobniejszą górą, nawet za cenę mniejszego biustu. Chociaż podobają mi się też takie wysokie i strzeliste sylwetki, tu często biodra są węższe, a ramiona nieco szersze, ale nogi do nieba robią robotę. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Pelikany Madonny 04.05.24, 21:44 Krótkich nóg może nie ma, ale jednak ciut przykrótkie. I niezbyt smukłe, co optycznie może skracać (plus te jej straszne skarpetki do szpilek, brrr). Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Pelikany Madonny 04.05.24, 21:51 Ten jej styl ubioru z początków kariery był fajny, ona wyznaczała trendy. Pamiętam, że moja kuzynka obcinała bluzki na takie luźniejsze i spadające z ramion i farbowała siateczkowe podkoszulki swojego ojca 😀, żeby wyglądać jak Madonna. Nosiła też getry do szpilek. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Pelikany Madonny 04.05.24, 21:55 Getry spoko, ale te skarpetusie z falbaneczką były koszmarne (Lady Di też takie nosiła, tylko ona do balerinek). Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Pelikany Madonny 04.05.24, 21:59 Ja miałam wtedy 6-7 lat i marzyłam o jej tiulowych spódniczkach, kolczykach -kołach, kabaretkach bez stóp i tych kokardach we włosach😀. W Madonnie było coś magnetycznego wówczas. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Pelikany Madonny 04.05.24, 22:09 A no tak, to zrozumiałe (sama mam zdjęcie siebie jako 6-latki w gazowej baletowej kiecce) Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Pelikany Madonny 04.05.24, 22:10 jolie napisała: > Ja miałam wtedy 6-7 lat i marzyłam o jej tiulowych spódniczkach, kolczykach -ko > łach, kabaretkach bez stóp i tych kokardach we włosach😀. Ja miałam już 18 lat i jedyne co od niej odpatrzyłam to były plastikowe perły. Nosiłam kilogramami na szytych z farbowanego na czarno prześcieradła kwadratowych bluzkach. Było łatwo, bo bez zaszewek. Ale reszta jej stylingu, to było faktycznie przedszkole, choć dla dziewczyny z PRL-u na pewno ciekawa dekadencja. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Pelikany Madonny 04.05.24, 22:14 Ja miałam 21 i jej stroje mi się wtedy okropnie nie podobały. Zaczęła mi się podobać dopiero po zmianie stylu, gdzieś od końca lat 80 (a w latach 90 to już całkiem spoko). Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Pelikany Madonny 04.05.24, 22:18 Moja kuzynka miała 15 lat wówczas i kojarzę, że fascynowały ją te warstwy (siateczkowa koszulka plus luźny T-shirt spadający z ramion), rzemyki i bransoletki na przedramionach, skórzana kurtka. To była wariacja na styl punk? Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Pelikany Madonny 04.05.24, 22:26 jolie napisała: > To była wariacja na styl punk? Ha, ha, ha. Jak już to trash punk, ale nie jestem pewna, czy obie strony (Madonna i prawdziwy punk) się ze mną zgodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Pelikany Madonny 04.05.24, 22:04 chatgris01 napisała: > Krótkich nóg może nie ma, ale jednak ciut przykrótkie. I niezbyt smukłe, co opt > ycznie może skracać (plus te jej straszne skarpetki do szpilek, brrr). Głównie sprawa tego koszmarnego stylingu. W sumie trzeba mieć naprawdę super body, by odważyć się tak poprzecinać sylwetkę i obrzydzić jak na tym zdjęciu. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Pelikany Madonny 04.05.24, 22:08 Abstrahując od całokształtu wypowiedzi wątku, albo przeciwnie. Wspomnę proroctwo Wojciecha Manna, który w Trójce zaanonsował młodą, obiecującą, amerykańską piosenkarkę, bez zadęcia, bez przemądrzałego krytycyzmu, że to wschodząca gwiazda. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Pelikany Madonny 04.05.24, 22:19 Umówmy się, Najjaśniejszą Panienkę, Matkę Panjezusa, Królową Polski lubimy. Za całokształt. Za "In Bed with Madonna". Za "Vogue". Za " Material Girl" Za to, że spora część populacji jej nienawidzi. Odpowiedz Link Zgłoś