Dodaj do ulubionych

Czytacie wątki

11.05.24, 14:19
zanim się wpiszecie? W sensie cały wątek, a nie tylko założycielski wpis?
Czy po prostu wpisujecie waszą odpowiedź, nie biorąc pod uwagę wpisów innych (i udzielacie tej samej rady po raz setny) oraz dodatkowych okoliczności wyjaśniających, pojawiających się w wątku ( w związku z czym wasza wypowiedź jest kompletnie od czapy)? 😁
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Czytacie wątki 11.05.24, 14:22
      Różnie, zwykle jak wątek podrzucony przez spamerów, to wiem, że podrzutka, ale jak przez bywalca, to różnie. Nie daję się nabrać na nieaktywne od dawna nicki.
      • alpepe Re: Czytacie wątki 11.05.24, 14:23
        Aha, i czasem się wpisuję, choć już sto osób napisało to samo, by ten, kto pyta o radę, zobaczył jednomyślność i by do niej dotarło wreszcie.
    • princesswhitewolf Re: Czytacie wątki 11.05.24, 14:33
      No chyba wiadomo ze nie. W ogole jak wiadomo jak mni temat nie do lonca pasuje to pisze kolo tematu a nie na temat, acz nigdy az o tym co na obiad. Mam duze poczucie wolnosci, robie co chce i mam wywalons na to co tam sądzą forumki. Przyzwyczaily sie.
      A tu beda sie bawic tym tematem: 👇
      • karyna-z-tarchomina Re: Czytacie wątki 11.05.24, 21:09
        Skaranie boskie z tymi ludzmi. NIektorzy nie czytaja nawet postu startowgo, odpisuja na sam tytul. A bywa ze tytulu tez nie rozumieją 🤷
    • ga-ti Re: Czytacie wątki 11.05.24, 14:39
      Zależy, jak bardzo mnie wątek poruszy. Jeśli bardzo to piszę od razu, bo mam potrzebę natychmiastowego wyrażenia zdania. Jak mniej to najpierw czytam wszystko lub tylko co ciekawsze nicki.
    • bi_scotti Re: Czytacie wątki 11.05.24, 14:57
      Czytam ale ... sa nicks, ktorych wpisow albo nie widze, albo nie czytam by default, szczegolnie w watkach politycznych. I czasem mnie troche zlosci gdy po 50 wpisach ktos w 51 podaje exactly the same suggestion jak pierwszy odpowiadajacy surprised Wrrr wink Cheers.
    • moni_485 Re: Czytacie wątki 11.05.24, 15:11
      little_fish napisała:

> zanim się wpiszecie? W sensie cały wątek, a nie tylko założycielski wpis?
      > Czy po prostu wpisujecie waszą odpowiedź, nie biorąc pod uwagę wpisów innych (i
      > udzielacie tej samej rady po raz setny) oraz dodatkowych okoliczności wyjaśnia
      > jących, pojawiających się w wątku ( w związku z czym wasza wypowiedź jest kompl
      > etnie od czapy)? 😁

Ta sama odpowiedź po raz setny nie jest najgorsza. Najgorsze jest to, jak niektóre przeczytają co 20 wpis i potrafią się przyczepić kompletnie od czapy i dodatkowo zadać debilne pytanie do którego nie wiadomo jak się odnieść.
    • kaki11 Re: Czytacie wątki 11.05.24, 15:28
      Różnie, czasem czytam czasem nie. Jak nie czytam to staram się pamiętać, choć nie zawsze mi wychodzi, żeby w wątku o którym przypuszczam, że coś więcej mogło wyniknąć w treści ale jest zbyt rozbudowany żebym miała go czas przeczytać, zaznaczyć, że odnoszę się do startera.
    • mava12 Re: Czytacie wątki 11.05.24, 15:41
      zależy, raczej wyrywkowo jeśli wątek dłuższy a odpowiadam tylko konkretnej osobie, jesli tak czuję.
      Jeśli wątek ma kilkaset wpisów to w ogóle nie wchodzę bo to bez sensu.
    • yenna_m Re: Czytacie wątki 11.05.24, 17:05
      Załozycielski wpis. Plus, jak mam czas i ochotę a temat wyda mi sie ciekawy, pozostałe wypowiedzi coś wnoszące do sytuacji faktycznej, czyli wypowiedzi wątkodajki.
    • chatgris01 Re: Czytacie wątki 11.05.24, 17:24
      Prawie zawsze tak.
    • mallard Re: Czytacie wątki 11.05.24, 17:55
      Są też tacy, którzy czytają wątek, a potem odpowiadając wątkodawcy wpisują się pod ostatnim przeczytanym postem, dając tym dowód swojej niecierpliwości, lub też temu, iż "nie ogarniają drzewka" (albo jednemu i drugiemu... Zdarzało się to kiedyś na przykład takiej jednej pani profesor(ce?), której bardzo było spieszno, żeby wtrącić swoje trzy grosze 😉
    • primula.alpicola Re: Czytacie wątki 11.05.24, 18:02
      A to zależy, owszem, zdarza się, kiedy nie mam czasu czytać całości.
    • tania.dorada Re: Czytacie wątki 11.05.24, 18:03
      Czytam założycielski, szybko omiatam wzrokiem nicki pozostałych żeby sprawdzić czy jest ktoś do kogo lubię się dopieprzyć lub wiem że ta osoba się lubi dopieprzyć i na ten post odpowiadam suspicious
      • dominika9933 Re: Czytacie wątki 11.05.24, 18:15
        Czytam cały wątek i jeśli ktoś wypowiedział się tak, jak ja bym to zrobila, to nie wpisuję się raczej.
      • moni_485 Re: Czytacie wątki 11.05.24, 21:30
        tania.dorada napisał(a):

> Czytam założycielski, szybko omiatam wzrokiem nicki pozostałych żeby sprawdzić 
        > czy jest ktoś do kogo lubię się dopieprzyć lub wiem że ta osoba się lubi dopiep
        > rzyć i na ten post odpowiadam suspicious
        😀
    • kochamruskieileniwe Re: Czytacie wątki 11.05.24, 21:05
      Jeżeli mam się wpisać, to w 95 % przypadkow czytam cały wątek. Bo irytuje mnie wielokrotne powtarzanie tej samej odpowiedzi lub wielokrotne wytykanie np błędu, mimo że autorka wytłumaczyła/przeprosiła za błąd/ pomyłkę wielokrotnie.
      Jeżeli mam podobne spostrzeżenia czy obserwacje, to po prostu się nie odzywam, by się nie powtarzać. Nie mam jakiegoś musi, by koniecznie się odezwać.
      Pozostałe 5%, odzywam się wczesniej, nie czytając wszystkiego, gdy mi się zbyt ciśnienie podniesie 😜
    • taki-sobie-nick Re: Czytacie wątki 11.05.24, 21:46
      Teoretycznie całe, a praktycznie tylko wpisy osób, które czytam.
    • aurinko Re: Czytacie wątki 11.05.24, 21:58
      Nie. Czytam starter i piszę. Często też nie doczytuję wątku. Bywa też że napiszę i nigdy do tego nie wracam.
    • damartyn Re: Czytacie wątki 11.05.24, 22:02
      Staram się przejrzeć cały wątek.
      Czasami w trakcie czytania, jak widzę, w którą stronę podąża, to zostawiam ale też nic w nim nie piszę , nawet jak rozwinął sie do niebotycznych rozmiarów nigdy nie czytam go dalej.
      Jatki odpuszczam z zasady.
      Interesują mnie wątki, z których albo mogę się czegoś dowiedzieć, nauczyć, albo sama mogę coś konstruktywnego do nich dodać.
      Patrzę też po drzewku, kto się udziela, szczególnie w wątkach politycznych, bo tu najłatwiej odgadnąć, co się będzie działo i od tego uzależniam swoje zainteresowanie.
      Czasami sprawdzam, co dana osoba napisała na zadany temat, bo interesuje mnie jej konkretne zdanie.
    • malaperspektywa Re: Czytacie wątki 11.05.24, 22:08
      Różnie się zdarza. Na ten np od razu odpisuję. Potem będę czytać.
    • anorektycznazdzira Re: Czytacie wątki 11.05.24, 22:23
      Zależy od szczegółów w poście startowym i od mojego nastroju, czasem czytam a czasem nie i tylko odpowiadam na pierwszy post. Nie widzę problemu w tym, jeśli jest 20 takich samych odpowiedzi, to dla mnie wzmacnia zaufanie do danego pomysłu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka