Dodaj do ulubionych

Dorada smartfonowa

14.05.24, 19:34
Może któraś z mateczek także w tej dziedzinie jest specjalistką?

Zachciało mi się w szpitalu posłuchajcie muzyki. Niestety, mój smartfon Samsung A53 5G ma tylko jedno gniazdo USB-C. Poprosiłem i córka kupiła mi przejściówkę USB-C <---> USB-C + Jack 3.5.

Niestety, po włożeniu przejściówki pojawią się komunikat "Podlaczone urządzenie USB nie jest obsługiwane". Przejściowa nie działa.

Ktoś? Coś?

S.
Obserwuj wątek
    • kk345 Re: Dorada smartfonowa 14.05.24, 19:42
      Podłączyć słuchawki bezprzewodowe.
      • krwawy.lolo Re: Dorada smartfonowa 14.05.24, 19:49
        Podłączyć, ale tylko naprawdę dobrym bezprzewodem. Najlepiej poświęconym. Co pambuk podłączył, niech nikt nie odłącza. wink
        • krwawy.lolo Re: Dorada smartfonowa 14.05.24, 19:50
          Wejściem od zakrystii.
        • kk345 Re: Dorada smartfonowa 14.05.24, 20:30
          Nie mam siły na te twoje debilne, niby szalenie śmieszne komentarze.
          • krwawy.lolo Re: Dorada smartfonowa 14.05.24, 20:33
            Dobrze, że dołączyłem emłotykon. Bez niego nie wiedziałabyś, jak zareagować.
          • panna.nasturcja Re: Dorada smartfonowa 15.05.24, 14:42
            Jemu się wydaje, że jest zabawny.
            • kk345 Re: Dorada smartfonowa 15.05.24, 17:14
              Pijany, żałosny wujek Staszek też uważa, że jest zabawny, to dokładnie ten sam poziom.
              • krwawy.lolo Re: Dorada smartfonowa 15.05.24, 17:18
                Siostry w tępocie się spotkały.
      • snajper55 Re: Dorada smartfonowa 15.05.24, 09:27
        kk345 napisała:

> Podłączyć słuchawki bezprzewodowe.

Wolę takie z kabelkiem. Już i tak ciągle szukam w pościeli a to komórki, a to okularów.

S.
        • kk345 Re: Dorada smartfonowa 15.05.24, 09:32
          No to musisz zmienić na takie z wejściem USB-C. Choć akurat jak się leży, to brak plączącego się kabla jest dużą zaletą. No i są też bezprzewodowe, ale połączone ze sobą kabelkiem
    • butkasuflera Re: Dorada smartfonowa 14.05.24, 20:55
      słuchawki bluetooth?

• mikams75 Re: Dorada smartfonowa 14.05.24, 20:58
      W sklepach internetowych mozna poczytac mnostwo opinii, ze te przejsciowki rzadko kiedy dzialaja w samsungach. Ja odpuscilam i kupilam nowe sluchawki.
    • profes79 Re: Dorada smartfonowa 15.05.24, 06:27
      Kup słuchawki z wejściem usb-c i sprawa załatwiona. Wszelkiego rodzaju przejściówki to ersatz który czasami działa a czasami nie. Zwłaszcza, jeżeli coś łączy się przez USB.
      • profes79 Re: Dorada smartfonowa 15.05.24, 06:27
        Swoją drogą do telefonu nie były dołączone?
        • aurinko Re: Dorada smartfonowa 15.05.24, 06:31
          Nie te czasy gdy do telefonów dołączali akcesoria. Teraz często jest "goły" tel, bez słuchawek i bez ładowarki.
          • snajper55 Re: Dorada smartfonowa 15.05.24, 09:29
            aurinko napisała:

> Nie te czasy gdy do telefonów dołączali akcesoria. Teraz często jest "goły" tel
            > , bez słuchawek i bez ładowarki.

Tak. Samsunga A53 G5 sprzedają gołego. Nawet ładowarkę musiałem dokupywać.

S.
      • snajper55 Re: Dorada smartfonowa 15.05.24, 09:30
        profes79 napisał:

> Kup słuchawki z wejściem usb-c i sprawa załatwiona. Wszelkiego rodzaju przejści
        > ówki to ersatz który czasami działa a czasami nie. Zwłaszcza, jeżeli coś łączy
        > się przez USB.

To chyba najlepsze rozwiązanie. A najlepiej kupować takie rzeczy z telefonem i na miejscu sprawdzać.

S.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka