Dodaj do ulubionych

deska do prasowania

18.05.24, 18:01
padła mi po ponad 30 latach sad taka prawdziwa, drewniana (na papierowej metce jest nazwa producenta - Wojewódzka Usługowa Spółdzielnia Inwalidów w Trzciance i czerwony stempelek z nr kontrolnym KJ. Takich skarbów już pewnie niewiele na świecie. Firmę znalazłam w internetach, ale robią już tylko opakowania). Czy są jakieś mercedesy wink wśród tego typu sprzętów? Wolałabym utopić milion monet raz a dobrze, a nie kupować co chwilę nową
Obserwuj wątek
    • mysiulek08 Re: deska do prasowania 18.05.24, 18:19
      www.leifheitsklep.pl/pl-pl/deski-do-zelazek-tradycyjnych-/4979/deska-do-prasowania-air-board-m-solid-plus-nf/72588

absolutnie doskonala smile lekka, latwo sie sklada i rozklada i najwazniejsze! nie ma tej badziewnej metalowej siateczki
      • aankaa Re: deska do prasowania 18.05.24, 18:38
        matkoicurko! bez siatki, myślałam, że takich już nie robią. Wygląda na strzał w 10 big_grin
        • mysiulek08 Re: deska do prasowania 18.05.24, 18:48
          ja tez tak myslalam, w desperacji kupilam jakas z plyta pazdzierzowa w okleinie ale wiadomo, dlugo nie wytrzymala i przez zupelny przypadek znalazlam tego leifheita, u mnie, na koncu swiata! 8 rok uzywam i choc prasuje rzadko to za kazdym razem jestem zachwycona! (na ile mozna byc zachwyconym prasowaniem tongue_out) mam najwieksza wersje
          • javio Re: deska do prasowania 18.05.24, 20:17
            A nie skrzypi podczas prasowania? Wszystkie moje deski wcześniej, czy później, zaczynały skrzypieć 😐
            • mysiulek08 Re: deska do prasowania 18.05.24, 21:07
              nie, nie skrzypi
      • eliszka25 Re: deska do prasowania 18.05.24, 18:51
        Też mam deskę leifheit. Wygląda prawie identycznie, jak ta z linka, ale model pewnie inny, bo ma siateczkę. Tylko ta siatka jest bardzo sztywna, prasuje się naprawdę jak na desce. Już chyba ze 4 razy wymieniałam pokrowiec, bo się „wyprasował”, a deska od jakichś 20 lat ta sama. Największą jej zaletą jest to, że nie ma żadnych poziomów wysokości, tylko ustawiam, jak chcę. Deska ustawiona dokładnie na wygodną dla ciebie wysokość, to zupełnie inny wymiar prasowania.
        • mysiulek08 Re: deska do prasowania 18.05.24, 18:58
          siatakom wszelkami w desce do prasowania mowie stanowcze NIE!

mechanizm skladnia i rozkladania maja pewnie wszystkie modele taki sam, potwierdzam, bardzo wygodny
          • mysiulek08 Re: deska do prasowania 18.05.24, 18:58
            * siatkom
            • ulla_cebulla Re: deska do prasowania 18.05.24, 19:13
              Kupiłam sobie taką, długo się broniłam przed wydaniem takich pieniądzy na deskę do prasowania, ale dzisiaj to mój najlepszy przyjaciel. Jest stabilna, wygodna, ładna i ma kółka 20a967380c8e357aa133ad42fe557736
              • ulla_cebulla Re: deska do prasowania 18.05.24, 19:15
                www.amazon.de/ARREDAMENTI-ITALIA-Bügeltisch-STIROCOMODO-Holz/dp/B0077LLS74/ref=asc_df_B0077LLS74/?tag=googshopde-21&linkCode=df0&hvadid=256126851516&hvpos=&hvnetw=g&hvrand=11042277700126964121&hvpone=&hvptwo=&hvqmt=&hvdev=m&hvdvcmdl=&hvlocint=&hvlocphy=20235&hvtargid=pla-421058882359&psc=1&mcid=c57e4d8a02b03b4c95269364cc145a2a&th=1&psc=1 link się urwal
      • jola_ep Re: deska do prasowania 18.05.24, 19:22
        Mam bardzo podobną, tylko bez gniazdka. Jest świetna. Długo wybierałam i nie żałuję wyboru. Lekka, wygodna w przenoszeniu, składaniu, rozkładaniu, dobra regulacja wysokości, bez siatki, stabilna.
        Na początku trochę trudno się ją składało, ale dość szybko wyrobiła się i teraz nie sprawia problemu.
        • tromedlov Re: deska do prasowania 18.05.24, 20:07
          Zaciekawiłyście mnie - o jaką siateczkę chodzi?
          • aankaa Re: deska do prasowania 18.05.24, 20:23
            podstawą deski jest metalowa siatka
            • tromedlov Re: deska do prasowania 18.05.24, 20:44
              Ok, lecę zobaczyć swoją, czy mam badziewną, czy nie big_grin
              • aankaa Re: deska do prasowania 18.05.24, 20:46
                i po co Ci to? Nieświadomi żyją dłużej
                • tromedlov Re: deska do prasowania 18.05.24, 20:52
                  Zajrzałam i zobaczyłam. No jest jakaś siatka. Deskę mam chyba od 10 lat, albo i dłużej i nigdy się nie zastanawiałam nad podstawą. A co może być innego? I w czym lepsze?
                  Pytam, gdybym kiedyś miała nową kupować.
                  Moja matka ma taką wielką, "porządną", więc ciężką. I nienawidzę jej wyciągać. Moja jest leciutka, chyba z Ikei (pasuje pokrowiec z Ikei, kupowałam ostatnio nowy).
                  Prasować uwielbiam i właśnie to robię, więc może jakoś by może deska bez siateczki ulepszyła moje życie?
                  • aankaa Re: deska do prasowania 18.05.24, 21:03
                    całe moje świadome wink prasowanie i przekonanie, że jak deska to z twardą podstawą. I takiej szukałam.
                  • mysiulek08 Re: deska do prasowania 18.05.24, 21:06
                    kluczowe jest 'badziewna' tongue_out w kazdym razie ja tylko na takie siatkowe trafialam, po jakims czasie uzytkowania, wzorek siateczki zaczynal sie odbijac na ubraniach, wiec nowy pokrowiec albo jakies podklady typu recznik czy koc, albo nowa deska, mialam wiec juz dosc( a prasowania bylo wtedy sporo) i jak tylko trafilam na inna niz taka z siatka to kupilam bez wahania i ta nadmierna lekkosc 😡 przeciagam bluzke/spodnie/sweter a deska zaczyna mi sie przewracac tongue_out

linkowana przeze mnie ma wszelkie zalety, nie ma siatki! jest lekka ale bardzo stabilna, troche przesadzilam z rozmiarem ale nie narzekam
                    • tromedlov Re: deska do prasowania 18.05.24, 21:13
                      Ok, rozumiem.
                      No to moja ma widocznie tak solidne wykonanie, że chociaz prasuję tony ciuchów, to nie ma szans cokolwiek przebijać. Jedynie co, to pokrowiec mi się popruł, po tych 10 latach. Mam nowy i jest idealnie.
                      Ale w razie czego wiem, na co zwracać uwagę w przyszłości. Dzięki big_grin
                      • mysiulek08 Re: deska do prasowania 18.05.24, 21:16
                        przerobilam przez lata, chyba ze 3 siatkowe, mniejsze/wieksze, nie polubilysmy sie nigdy, prasujacy wspoldomownicy tez nie
                        • eliszka25 Re: deska do prasowania 18.05.24, 22:52
                          Ja tam miałam z tanimi deskami. Bardzo szybko te siateczki się odbijały. Leifheit mam już jakieś 20 lat i średnio co 4-5 lat zmieniam ten pokrowiec, ale nigdy mi się te siateczki nie odbijały na ubraniach. Nowy pokrowiec kupuję, gdy „wyprasuje” się wypełnienie. Jeśli będę kupowała nową deskę, to napewno znów leifheit i może ciut większą, choć moja i tak jest z tych większych, ale nie największa.
                          • mysiulek08 Re: deska do prasowania 18.05.24, 23:02
                            dlatego pisze o 'badziewnych', nie trafilam na solidna siateczkowa i z leifheita wolalam 'piankowa', nie zawiodlam sie
                            • eliszka25 Re: deska do prasowania 18.05.24, 23:12
                              Ja wtedy nie pomyślałam, żeby szukać takiej bez siateczki. W sumie byłam przekonana, że innych niż z siateczką nie ma, może dlatego. Jednak z mojej deski i tak jestem bardzo zadowolona. Od jakichś 20 lat.
                              • mysiulek08 Re: deska do prasowania 18.05.24, 23:46
                                ja dla odmiany bylam przekonana, ze siateczka to 'wymysl' tongue_out i byla, zla, ze nic innego nie znajduje
      • ykke Re: deska do prasowania 19.05.24, 07:41
        mysiulek08 napisała:

> www.leifheitsklep.pl/pl-pl/deski-do-zelazek-tradycyjnych-/4979/deska-do-prasowania-air-board-m-solid-plus-nf/72588
        >
        > absolutnie doskonala smile lekka, latwo sie sklada i rozklada i najwazniejsze! nie
        > ma tej badziewnej metalowej siateczki
        >
        >

Potwierdzam- Leifheit jest super, mam już z 9 lat.
        Masywna, stabilna, ale lekka i nie skrzypi jak viledy znajomych. No i nie ma siatki jako bazy, która przy prasowaniu parowym rdzewieje i pęka.
    • aankaa Re: deska do prasowania 18.05.24, 19:44
      dzięki za porady i opinie, deska kupiona smile
      • mysiulek08 Re: deska do prasowania 18.05.24, 21:18
        bedzie pani zadowolona smile
      • hrasier_2 Re: deska do prasowania 18.05.24, 23:09
        Tak często prasujesz, że potrzebujesz Mercedesa?
        • aankaa Re: deska do prasowania 18.05.24, 23:16
          potrzebuję sprzętu, którego nie wywalę na śmietnik za 2-5 lat. Poprzednia przeżyła ponad 30, tony pieluch (takie były czasy), dziecięcych ubranek i całej reszty domowych szat/tkanin. Z tą mnie pochowają tongue_out
          • mysiulek08 Re: deska do prasowania 18.05.24, 23:22
            mnie tez tongue_out
            • chatgris01 Re: deska do prasowania 18.05.24, 23:46
              Przypomniałyście ludową przyśpiewkę o Maćku na desce...
              • mysiulek08 Re: deska do prasowania 18.05.24, 23:47
                no i nie mogl przeciez lezec na siateczce tongue_out
                • chatgris01 Re: deska do prasowania 18.05.24, 23:52
                  No nie mógł big_grin
          • hrasier_2 Re: deska do prasowania 19.05.24, 00:02
            aankaa napisała:

> potrzebuję sprzętu, którego nie wywalę na śmietnik za 2-5 lat. Poprzednia przeż
            > yła ponad 30, tony pieluch (takie były czasy), dziecięcych ubranek i całej resz
            > ty domowych szat/tkanin. Z tą mnie pochowają tongue_out
            >
            Moja stara decha stoi za drzwiami już nie pamiętam ile ma lat. Zmieniłem tylko obicie. Czasami używam jak koszula lub marynarka potrzebna na wyjście.
            • aankaa Re: deska do prasowania 19.05.24, 00:15
              no, niestety, moja się wzięła i połamała. Tzn nogi jej się rozjechały i jeb...a w trakcie rozstawiania. Obicie ma, któreś z kolei, jeszcze dobre
        • eliszka25 Re: deska do prasowania 18.05.24, 23:47
          Nawet, jeśli prasuje raz w miesiącu, to lepiej mieć porządną deskę, która posłuży 20 czy więcej lat niż taką, co rozwali się po roku czy dwóch.
    • kropkaa Re: deska do prasowania 18.05.24, 23:32
      #teamleifheit
      Z siateczką. Z 10 lat mam i nic się z nią nie dzieje.
    • aankaa Re: deska do prasowania 22.05.24, 14:13
      kupiona, wypróbowana. Dzięki mysiulku za doradę smile
      • mysiulek08 Re: deska do prasowania 22.05.24, 15:40
        😘

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka