Dodaj do ulubionych

Są tu specjalistki od iPhone?

25.05.24, 08:20
Kupiłam używany aparat, został wyzerowany, nie mogę założyć konta ICloud, no nie da się i koniec, pojawia się komunikat, że nie można utworzyć konta, internet przewertowany, nic nie pomaga, z innego urządzenia też nie idzie.
Co robić drogie Bravo?
Obserwuj wątek
    • berdebul Re: Są tu specjalistki od iPhone? 25.05.24, 08:41
      Masz AppleID, telefon działa, tylko nie łączy się z iCloud?
      • pasquda77 Re: Są tu specjalistki od iPhone? 25.05.24, 08:46
        berdebul napisała:

> Masz AppleID, telefon działa, tylko nie łączy się z iCloud?
        Nie mogę założyć konta ICloud, przychodzi kod na @, wpisuję, a potem komunikat, że nie można wysłać teraz kodu na ten numer telefonu 🤷
        Może to skutek kilku prób założenia konta na ten numer? Wszystkie próby były nieudane, wcześniej nigdy nie miałam tam konta...
        • hrasier_2 Re: Są tu specjalistki od iPhone? 25.05.24, 08:52
          Masz blokadę po poprzednim właścicielu. Z nim się skontaktuj lub z serwisem.
        • berdebul Re: Są tu specjalistki od iPhone? 25.05.24, 09:11
          Przez stronę możesz się zalogować? Napisz do Apple.
          • pasquda77 Re: Są tu specjalistki od iPhone? 25.05.24, 09:18
            Nie mogę przez inny telefon, nie mogę przez kompa 🤷
    • jeste_m_sobie Re: Są tu specjalistki od iPhone? 25.05.24, 08:42
      Powiem co zrobiłam ja - miałam taką samą sytuację. Po wielu nieskutecznych kwerendach internetu i zużyciu rocznego limitu przekleństw stwierdziłam, że muszę komuś za to zapłacić, bo co mi po telefonie, z którego nie da się korzystać. Poszłam do serwisu, gdzie mi wszystko ustawili z widoczną radością (tak, są ludzie, co lubią robić takie dziwne rzeczy). Nic nie wzięli. Potem zostałam ich klientką - wymieniałam baterię. Chętnie podam nazwę serwisu, jeśli uznacie, że to nie reklama. Wcześniej radziłam się nawet młodej dziewczyny w sklepie z akcesoriami do iPhone-ów - bo stała użytkowniczka tego sprzętu i przedstawicielka młodego pokolenia - też nie dała rady.
    • alpepe Re: Są tu specjalistki od iPhone? 25.05.24, 09:03
      Nie pomogę, ale moja córka kupiła słuchawki bezprzewodowe Apple'a ze sklepu z używkami i niestety musiała zwrócić, bo jej słuchawki łączyły się nie z jej telefonym czy cloudem, nie znam się, tylko z cloudem poprzedniego właściciela, bo geniusz ich nie rozłączył i miał w d, że powinien to zrobić.
      • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Są tu specjalistki od iPhone? 25.05.24, 10:53
        Jakim cudem? Słuchawki z cloudem? Słuchawki parują się po Bluetooth z urządzeniem i mogą to zrobić z dowolnym, które jest w pobliżu, w tym z pięcioma telefonami i dwoma zegarkami, jeśli potrzeba.
        • majenkirr Re: Są tu specjalistki od iPhone? 25.05.24, 13:36
          Ty mi lepiej powiedz jakim cudem mój telefon łączy się z autem przy WYŁĄCZONYM bluetooth i z podłączonymi słuchawkami przewodowymi?
          Trochę techniki i się człowiek gubi😅
    • brenya78 Re: Są tu specjalistki od iPhone? 25.05.24, 09:21
      Nadtepnym razem nie kupuj uzywanego gufna (iPhone) tylko za te same pieniądze kup sobie nowy telefon innego producenta.
    • sol_13 Re: Są tu specjalistki od iPhone? 25.05.24, 10:31
      Pewnie device id telefonu było zgłoszone jako fraudowe do Apple.
      • pasquda77 Re: Są tu specjalistki od iPhone? 25.05.24, 10:57
        sol_13 napisała:

> Pewnie device id telefonu było zgłoszone jako fraudowe do Apple.
        A po polsku to jak to będzie?
        Nie rozumiem o czym piszesz 🤷
        • lignum-vitae Re: Są tu specjalistki od iPhone? 25.05.24, 13:07
          Być może kupiłaś telefon, który opuścił poprzedniego właściciela bez jego zgody.
          • majenkirr Re: Są tu specjalistki od iPhone? 25.05.24, 13:37
            Jak dyplomatycznie napisane😉
          • brenya78 Re: Są tu specjalistki od iPhone? 25.05.24, 13:45
            Lubię to 🙂
    • 3-mamuska Re: Są tu specjalistki od iPhone? 25.05.24, 13:50
      Skoro z innego urzadzenia też nie idzie to chyba nienwina danego telefonu.
      Moze to:
      Upewnij się, że w Ustawieniach na telefonie iPhone, iPadzie lub iPodzie touch jest włączona usługa Poczta. Stuknij kolejno opcje Ustawienia > [Twoje imię i nazwisko] > iCloud i włącz opcję Poczta. Upewnij się, że nowe dane są automatycznie przesyłane w trybie push do Twojego urządzenia.
    • kropkaa Re: Są tu specjalistki od iPhone? 25.05.24, 14:36
      Nie pomagę, napiszę tylko, że z iPhonami nie jest tak prosto. Dostałam nowy telefon i za nic w świecie jakieś certyfikaty się nie chciały wgrać. Czekam, chodziłam do IT, główkowały wszystkie tęgie głowy - nie dało się i koniec. Skończyło się na wymianie aparatu.
      • kropkaa Re: Są tu specjalistki od iPhone? 25.05.24, 14:48
        Te certyfikaty oczywiście Apple były.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka