Dodaj do ulubionych

Bartosiak down

14.06.24, 14:43

Właśnie pojawiła się informacja o unieważnieniu doktoratu.
A taki był fajny. Gełopolityczny.
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: Bartosiak down 14.06.24, 14:48
      Czyli Piegzik szampana otwiera! Idę patrzeć na jego Twittera tam pewnie Jarka!
      • ichi51e Re: Bartosiak down 14.06.24, 14:48
        Jatka
      • vivi86 Re: Bartosiak down 14.06.24, 18:04
        Gdzieś czytałam jakoby Piekzik nie żył.
        • sueellen Re: Bartosiak down 14.06.24, 19:43
          Coo??
        • sueellen Re: Bartosiak down 14.06.24, 20:11
          vivi86 napisał(a):

> Gdzieś czytałam jakoby Piekzik nie żył.

Pięć godzin temu Piegzik napisał oświadczenie na Twitterze więc raczej żyje i ma się dobrze. Czy nie pomyliło ci się z Prigożinem? 🤣
          • livia.kalina Re: Bartosiak down 14.06.24, 21:20
            Dla niej zapewne to, że umarł Prigożin to tak jakby umarł cały świat wink
            • vivi86 Re: Bartosiak down 14.06.24, 22:50
              Projektuj sobie swoje wymysly na innych dalej.
          • vivi86 Re: Bartosiak down 14.06.24, 22:49
            Nie. Jeden z komentarzy na gw
        • veryvery Re: Bartosiak down 15.06.24, 20:09
          vivi86 napisał(a):

> Gdzieś czytałam jakoby Piekzik nie żył.

To nie Piegzik, jakaś inna osoba która ponoć przyczyniła się do ujawnienia plagiatu tylko cholera nie pamiętam nazwiska, na C... zdaje się
          • sueellen Re: Bartosiak down 15.06.24, 20:17
            veryvery napisała:

> vivi86 napisał(a):
            >
            > > Gdzieś czytałam jakoby Piekzik nie żył.
            >
            > To nie Piegzik, jakaś inna osoba która ponoć przyczyniła się do ujawnienia pla
            > giatu tylko cholera nie pamiętam nazwiska, na C... zdaje się

Jarosław Centek
            • ichi51e Re: Bartosiak down 15.06.24, 20:21
              Piegzik z Centkiem (już śp bo nie dożył)
              • ichi51e Re: Bartosiak down 15.06.24, 20:21
                Wybaczcie drzewko uncertain
            • enia17 Re: Bartosiak down 15.06.24, 20:21
              Bartosiak się będzie odwoływał
              Wskazywał na rażące łamanie zasad prawa przy procedowaniu. Na X szczegółowo napisał.
              • sueellen Re: Bartosiak down 15.06.24, 20:36
                enia17 napisała:

> Bartosiak się będzie odwoływał
                > Wskazywał na rażące łamanie zasad prawa przy procedowaniu. Na X szczegółowo nap
                > isał.

A ma inne wyjście? Odebranie doktoratu to dla niego głębokie upokorzenie. Kto go i jego strategy and future będzie teraz traktował poważnie? Na szali jest jego reputacja więc jasne, że będzie walczył. Śledziłam te aftere na Twitterze i z tego co opisal Piegzik ( a jemu akurat wierzę) nie ma wątpliwości że doktorat bartosiaka jest plagiatem.
                • enia17 Re: Bartosiak down 15.06.24, 20:43
                  Zawsze jest wybor.
                  W tej sytuacji :

Nie zrobić nic
                  Odowloywac się
                  Pisać nowy
                  • nick_z_desperacji2 Re: Bartosiak down 16.06.24, 11:12
                    Ad. pisać nowy - trzeba znaleźć promotora, kto się teraz odważy?
                    Zostaje mu opcja D: zostać męczennikiem prześladowanych prawilnomyślnych (już nim zostaje powoli)
    • enia17 Re: Bartosiak down 14.06.24, 14:51
      Źródło?
      • ichi51e Re: Bartosiak down 14.06.24, 14:54
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,31060783,mgr-bartosiak-popularny-geopolityk-stracil-doktorat-w-atmosferze.html

Boże jaka to była zabawna afera taka internetowa… a wszystko wyszło od tego że Bartosik się strasznie wymądrżał na forum dot wojny na Pacyfiku. Boże jakie on bzdury pisał łącznie z tym że JP mila szansę te wojnę wygrać
        • cranberries1983 Re: Bartosiak down 14.06.24, 14:57
          ten ten bajkopisarz moze wrocic do opowiadania swoich historyjek
          moze niech idzei w geologie?
        • nick_z_desperacji Re: Bartosiak down 14.06.24, 15:43
          Znam wielbiciela, bo on taki odważny, nie boi się niepopularnej prawdy pisać itp. Wielbiciel głosował na Konfe, a potem przeżywał uwolnienie cen energii big_grin
          • cranberries1983 Re: Bartosiak down 14.06.24, 17:16
            to zwykly apratczyk, ktory eksploruje kolejne pola marketingu
            • princesswhitewolf Re: Bartosiak down 14.06.24, 17:39
              O na pewno marketing- jego ksiazki. Ale aparatczyk? Mi sie to okreslenie z komunizmem kojarzy
              • ichi51e Re: Bartosiak down 14.06.24, 17:45
                Pan był prezesem cpk przez pewien czas…
                • princesswhitewolf Re: Bartosiak down 14.06.24, 17:49
                  Musialam sprawdzic co to CPK. Lol to ten port Lotniczy. Swietny pomysl ale nie teraz gdy lepiwj wydawax na ochrone przeciwrakietowa

Ale zeby historyk byl prezesem lotniska? Hmmm
                  • angazetka Re: Bartosiak down 15.06.24, 09:13
                    Jak ty się czujesz, komentując polska politykę beż wiedzy o podstawach?
                    • princesswhitewolf Re: Bartosiak down 15.06.24, 09:15
                      Proponuje uzyc funkcji blokuj i nie czytaj mnie.

Czy ci sie to podoba czy nie bede pisac co mi sie zywnie podoba. I szczerze mam wywalone na twoje opinie ktore mozesz sobie klepac ile wlezie
                      • angazetka Re: Bartosiak down 15.06.24, 17:28
                        Lol. Pierwszy raz ci to napisałam i już foch.
                        Zwyczajnie mnie poraziło, że można komentować polskie sprawy i samego Bartosiaka, a nie znać pojęcia CPK.
                        • princesswhitewolf Re: Bartosiak down 15.06.24, 21:57
                          Foch? Traktujesz ludzi protekcjonalnie jakbys byla alfa i omega. Rozstawiasz po katach dorosle kobiety co maja ro ic i gdzie maja sie odzywac.

I co z tego ze nie znalam skrotu CPK. Innne forumki potrafia odpowiedziec jak normalne kulturalne kobiety. Ucz cie od nich

Nadal bede komentowac cokolwiek mi sie podoba i nie obchodzi mnie twoja opinia.
                          • angazetka Re: Bartosiak down 15.06.24, 23:22
                            Bardzo cię nie obchodzi, dlatego tak się unosisz.
                            Nie byłam protekcjonalna, nie byłam niekulturalna, nikogo nie rozstawiam po kątach. Zdziwiłam się, bo to tak, jakby komentować II wojnę w Polsce i pytać, co było 17 września 1939. Można, ale jednak to zaskakujące. Tyle.
                            • leosia-wspaniala Re: Bartosiak down 16.06.24, 12:36
                              Obawiam się, że ona może nie wiedzieć, co było 17 września...
                            • princesswhitewolf Re: Bartosiak down 17.06.24, 10:08
                              tak tak, kazdy emigrant powinien znac skrot nieistniejacego jeszcze polskiego lotniska tak jak data wejscia wojsk rosyjskich do Polski .

tiaaaa

zachowujesz protekcjonalnie i stosujesz nieadekwatne porownania

CPK moze stac sie nieistniejacym fantomem

A wejscie ZSRR do Polski bylo FAKTEM

trzeba nie rozumiec wagi zdarzen by robic tak bzdurne porownania
                        • leosia-wspaniala Re: Bartosiak down 16.06.24, 12:35
                          Co cię porazilo, przecież ona wiecznie coś komentuje, a pojęcia o podstawach nie ma. Jak jej to wytkniesz to mobbing i prześladowanie gorsze niż w łagrze na Syberii.
                          • princesswhitewolf Re: Bartosiak down 17.06.24, 10:09
                            tak jakbys ty miala pojecie. Cale forum wykazuje ci ignorancje w co drugim wpisie

Porazaja tez twoje przesladowania ludzi.

a o lagrach na Syberii to juz sobie sama dopisalas Trollico
              • cranberries1983 Re: Bartosiak down 14.06.24, 17:49
                szefował spółce łące, takie cudownie uzdolnione dziecko obecnej epoki
        • sueellen Re: Bartosiak down 14.06.24, 19:44
          Ale on ten doktorat wydał i chyba nieźle na nim zarobił
          • ichi51e Re: Bartosiak down 15.06.24, 09:14
            Generalnie na czym ten koleś nie zarabiał…
            • princesswhitewolf Re: Bartosiak down 15.06.24, 09:17
              Kazdy orze jak moze. Za to bym go nie winila. natomiast za plagiat i jego i jego promotora ze to przepuscil
          • nick_z_desperacji2 Re: Bartosiak down 15.06.24, 17:09
            Tu nie chodzi o kasę, tylko o urażoną dumę, a pan jest z gatunku samouwielbiających się. Może być popularyzatorem geopolityki, ale już naukowca dłużej udawać nie może. Przy okazji, nowego doktoratu już raczej nie zrobi, bo w Polsce ewentualny promotor byłby zawodowym samobójcą, a smród plagiatora będzie się za nim ciągnął, więc na uczelnie zachodnie nie ucieknie. Może w Azji próbować, ale też bardziej w Chinach niż w Japonii.
            • princesswhitewolf Re: Bartosiak down 15.06.24, 17:17
              Dla mnie w ogole pojęcie "naukowiec" i goepolityk jakos sie nie klei.
            • sueellen Re: Bartosiak down 15.06.24, 20:24
              Piegzik wykłada w Japonii więc już dla bartosiaka drzwi zamknięte. Zostaje hameryka. A nie wróć, doktorat był plagiatem amerykańskiego think tanku. Świat się Bartosiakowi kurczy błyskawicznie.
    • marianna1960 Re: Bartosiak down 14.06.24, 15:10
      Oszołom, pisał plagiaty, jego książki to stek bzdur.
      • pupu111 Re: Bartosiak down 15.06.24, 22:23
        Czasem oglądałam jego audycje, i mi się całkiem podobały, tzn kazda osoba co nie zajmuje sie tym na co dzien moze zrozumiec te mechanizmy... Wiele osób uwaza np. ze wojna Rosja Ukraina to jakas lokalna wojna, a on tam tłumaczy te mechanizmy... a z czym sie konkretnie nie zgadzasz?
        • sueellen Re: Bartosiak down 15.06.24, 22:26
          Jakie mechanizmy? Co ci Bartosiak wytłumaczył konkretnie? Jesteś w stanie cokolwiek powtórzyć tak by to miało ręce i nogi i było odkrywcze?
          • pupu111 Re: Bartosiak down 15.06.24, 22:31
            Wiele osób mysli, ze wojna Rosja Ukraina to jakas wojna lokalna, a to jest wszystko szersza geopolityka, i stoją za tym mocarstwa, które ze soba rywalizują, Chiny rosna w siłę, USA słabnie, i nadchodzi nieuchronne przetasowanie dotychczasowego układu sił. Mniej więcej o to chodziło
            • veryvery Re: Bartosiak down 15.06.24, 22:47
              Ale bzdety, brzmisz jakby Bartosiak łeb ci przeprał. Chiny po pierwsze nie rosną w siłę, mają mnóstwo wewnętrznych problemów, a że reżim łże az się kurzy to oficjalne raporty o wzroście gospodarczym itd są zakłamane. Dalej, wojna pomiędzy Rus a Ukr jest ... po prostu wojną pomiędzy Rosją a Ukrainą, Ukraińcy walczą o swoją suwerenność i odzyskanie utraconych terenów i zachód im pomaga, i nie bądź takim cynikiem że zawsze wszędxie tylko interes i "twarrrda gra" bo wartości też się liczą i w przeciwieństwie do zakapiorskich kacapii i chin zachód to wiara w demokrację, liberalizm, prawa człowieka a nie w bomby atomowe. Ty naprawdę myślisz że ukraińcy walczą i giną w imię amerykańskich interesów a nie o przyszłość swojego kraju? Jestes w błędzie jesli myslisz że to jakaś proxy war, to prawda że wykrwawianie sie rosji jest na rękę usa ale kacapy mają to na własne życzenie, sami sobie to zafundowali
              • pupu111 Re: Bartosiak down 15.06.24, 23:00
                Piszesz takie głupoty, ze az nie ma co komentowac. smile
                Putin się wyraznie określił w swoim przemówieniu wojennym w przeddzien napaści na Ukrainę, gdzie wymienił nawet Polskę, ze jesteśmy dla niego zagrozeniem. Chce rewizji układu sił, nie chce nas w NATO. Ukraina to tylko początek. Sami tego zresztą nie ukrywają, bo propagandysci Kremla snuja wizje gdzie pójda potem, czy Polska, czy np. Bałkany, itp
                • princesswhitewolf Re: Bartosiak down 15.06.24, 23:17
                  I przeciez admiral i sekretarz NATO nawet mowili ze wojna z Rosja sie zbliza. I ze zagrozenie jest- zgadzam sie pupu.

Ja nie wiem pod jakim kamieniem niektorzy ludzie zyja.
                  • veryvery Re: Bartosiak down 15.06.24, 23:35
                    Z tego twojego screens nie wynika iż ten admirał mówi że wojna się zbliża tylko że nato jest przygotowane co tez nie jest niczym nadzwyczajnym bo nato od zawsze jest przygotowane na potencjalne zagrożenia z różnych stron i plany są opracowane, są one aby jedynie uaktualniane. To nie jest tak że wróg zaatakuje i olaboga co robić i naprędce, chaotycznie i gorączkowo jest coś organizowane tylko gotowe scenariusze leżą w szufladzie. Rosja napada na Estonię? Już jest rozpisany plan działania na tę ewentualność, kto co robi
                • veryvery Re: Bartosiak down 15.06.24, 23:26
                  Putin jest zepsuty i zdemoralizowany wieloletnią autorytarną władzą i uroił sobie że będzie Stalinem łamanym przez Piotra Wielkiego i zostawi Rosję potężną jakiej świat jeszcze nie widział. A jaka jest bezlitosna rzeczywistość to pokazała wojna w Ukrainie, którą mieli zdobyć w 3 dni. Wszak ruskie żołdaki wzięli ze sobą paradne unifirmy na triumfalną paradę w Kijowie a prorządowa TV zawczasu przygotowała propagandowe materiały że "zachód musi zrozumieć że Ukraina Rosji się należy..". Rosja przeszarżowała, przekalkulowała, źle oceniła i sami nie wiedzą jak wyjść z tego z twarzą, i bądź spokojna, na Kremlu doskonale wiedzą że nie mają szans w wojnie z Nato bo to nie byłaby taka sama wojna jak w Ukrainie, która otrzymuje sprzęt w limitowanej ilości, często nie ten najnowszy i która prawie nie ma lotnictwa
                  • pupu111 Re: Bartosiak down 15.06.24, 23:38
                    Maja szanse, czytam sporo, i obecnie Rosja produkuje 3 razy wiecej amunicji artyleryjskiej niz Europa i USa razem wzięte. Gdyby Nato I USA staly murem, to co innego, ale Trump zapowiedział chęc wycofania, u nas juz Słowacja i Węgry się mocno wyłamują. Nie wiadomo co sie stanie z NATO, jakby był atak, bo ten sojusz nigdy w sumie nie miał okazji do przetestowania. Sporo osób z dowództwa NATO potwierdza, że może nadejsc większa konfrontacja, ale tak swoja droga, nie bardzo wiem jak oni moga tak pisac, skoro Polska ma obecnie schrony dla bodajże 5 % ludnosci w razie ataku z powietrza. Powinni się zadeklarowac, że wysyłaja konkretna ilosc zołnierzy, żeby nie było, że podzielimy los Ukraińców, i będziemy wystawiac ludzi do walki, a oni wysyłac nam sprzęt.
                    • veryvery Re: Bartosiak down 16.06.24, 00:04
                      Obecne słowacja i węgry to gówniane kraje które nic nie znaczą i od których nic nie zależy i co najwyżej same sobie zrobią kuku jeśli zaliczą wylot z nato i ue i wylądują pod ruskim butem.
                      Trump może stanowić zagrożenie ale usa to nie bantustan a prezydent usa to nie udzielny cesarz i wierzę że w usa są bezpieczniki hamujące działania nieodpowiedzialnego prezydenta. Poza tym Trump jest nieobliczalny co może być wadą lub zaletą. A nawet bez usa sama Europa pokona Rosję, zwłaszcza że z powodu bliskości geograficznej to zagrożenie jest bardziej namacalne i niektóre kraje europejskie mają z rosją na pieńku. Ale i tak nie widzę żeby usa się całkowicie wypièły nawet z Trumpem, za dużo do stracenia.
                      To prawda że nato nie było nigdy skonfrontowane i że putin ma mega ochotè sprawdzić tę gotowość, ..ale jednak tego nie robi. Ty przytaczasz słowa wojskowych czy ekspertów że konflikt zbrojny jest možliwy, ale mimo wszystko częściej słyszy się opinie o wojnie hybrydowej, sabotażach, że raczej to będzie mieć miejsce a nie otwarta wojna.
                      A jeśli chodzi o deklarację ilu żołnierzy przysłanych do Polski w razie ataku no to pisałam w innym poście że plany są już przygotowane, przecież Nato nie będzie publicznie obwieszczać co planuje w razie ataku
                      • pupu111 Re: Bartosiak down 16.06.24, 00:54
                        Z Trumpem masz rację, że to może byc wada lub zaleta, czytałam, ze na Kremlu się obawiają go jeszcze bardziej niz Bidena, wlasnie przez nieprzewidywalnośc. I tez nie sądzę, żeby USa się wycofało całkiem, ale zmniejszanie tej pomocy tez bedzie kiepskie. Sabotaże juz mamy, Putin w tej chwili jest za bardzo zajety na Ukrainie, ale nie wiadomo co będzie za jakis czas, albo co by się stało, jakby np. wybuchła wojna w innym rejonie, chocby rozszerzyła się ta na Bliskim Wschodzie.
              • dracaria Re: Bartosiak down 16.06.24, 10:29
                veryvery napisała:

> Ty napraw
                > dę myślisz że ukraińcy walczą i giną w imię amerykańskich interesów a nie o prz
                > yszłość swojego kraju? Jestes w błędzie jesli myslisz że to jakaś proxy war

Twoja naiwność jest przerażająca, zwłaszcza jak sobie uświadomić, że pewnie większość osób w Polsce prezentuje podobne myślenie 10-letniej pensjonarki.
            • sueellen Re: Bartosiak down 16.06.24, 00:36
              O matulu moja. Jeszcze wciśnij w te wypowiedź drabinę eskalacyjną i międzymorze. Będzie bardziej bartosiakowo.
            • nick_z_desperacji2 Re: Bartosiak down 16.06.24, 11:21
              Chiny to przede wszystkim wymiatają. polityka jednego dziecka w połączeniu z tradycją zniszczyła strukturę społeczną i tego nie oszukają.
        • leosia-wspaniala Re: Bartosiak down 16.06.24, 12:28
          Ja mogę ludziom tłumaczyć, że woda zmienia stan skupienia, ale nie będę udawać, że mam doktorat z fizyki. Ten sam poziom - dla nieogarów, którym wystarczy krawacik, dr przed nazwiskiem i kilka ładnych słów, których nie znają. To cała jego kariera. Ulubieniec naszej Princeski.
    • angazetka Re: Bartosiak down 14.06.24, 15:14
      Zychowicz ma ostatnio złą passę: najpierw odpadł mu sponsor finansowy (Red is bad), teraz sponsor ideowy...
      • jammer1974 Re: Bartosiak down 14.06.24, 15:15
        Zychowicz to nigdy nie powinien miec zadnej dobrej pasji. To dno.
      • alicia033 Re: Bartosiak down 14.06.24, 17:17
        angazetka napisała:

> Zychowicz ma ostatnio złą passę: najpierw odpadł mu sponsor finansowy (Red is bad)

Jeszcze zabawniej - Zychowicz w komentarzach na YT twierdzi, że to on płacił red is bad, a nie oni jemu... (zychowicza nie oglądam jedynie Szewkę, gdy się u niego udziela).
        • cranberries1983 Re: Bartosiak down 14.06.24, 17:24
          zychowicz ma ciekawy gości, ale moglby popracowac nad profesjonalnym warsztatem, nagrywanie z kamerki na laptopie, z pozycji żaby trochę nie przystoi, z jakimś pokoikiem za plecami jest trochę słabe
        • princesswhitewolf Re: Bartosiak down 14.06.24, 17:35
          Co to jest red is bad
          • nick_z_desperacji Re: Bartosiak down 14.06.24, 17:45
            Produkowali "odzież patriotyczną" ukochaną przez brunatnych chłopców.
            • princesswhitewolf Re: Bartosiak down 14.06.24, 17:49
              Ah narodowcy?
              • angazetka Re: Bartosiak down 14.06.24, 18:21
                I robili gigantyczne przekręty finansowe za PiS-u (prezes firmy kupił sobie za to m.in. siedem mieszkań).
                • sueellen Re: Bartosiak down 14.06.24, 20:14
                  angazetka napisała:

> I robili gigantyczne przekręty finansowe za PiS-u (prezes firmy kupił sobie za
                  > to m.in. siedem mieszkań).
                  >

Ale to było "na matkę" 😅. A tak serio, ci ludzie wstydu nie mają.
          • sueellen Re: Bartosiak down 14.06.24, 19:49
            O jej, no przecież każdy odcinek HR zaczynał się od "kubki koszulki Red is bed ( on bad wypowiadał jak łóżko). Ciekawa jestem o co poszło z zarysem bo ten też zniknął z HR
            • princesswhitewolf Re: Bartosiak down 14.06.24, 21:07
              HR, zarysem?
              • sueellen Re: Bartosiak down 14.06.24, 21:40
                Kciuk dla Zarysu, który całymi ciężarówkami...
                • princesswhitewolf Re: Bartosiak down 14.06.24, 22:00
                  Aaa ...juz kojarze. Nigdy nie zastanawialam sie nawet co tam reklamuje.
      • sueellen Re: Bartosiak down 15.06.24, 20:26
        angazetka napisała:

> Zychowicz ma ostatnio złą passę: najpierw odpadł mu sponsor finansowy (Red is b
        > ad), teraz sponsor ideowy...
        >

Zychwicz zaraz opublikuje oświadczenie na Fejsie że nigdy nie współpracował z Bartosiakiem 😅🤣
    • verdana Re: Bartosiak down 14.06.24, 16:43
      Osobiście unieważniałam
      • bazia_morska Re: Bartosiak down 14.06.24, 17:00
        Gratuluję Verdano!
      • hasty Re: Bartosiak down 14.06.24, 17:06
        A ja mam książkę - nagrodę z dedykacją Twojej mamy!
        Tak się chciałam pochwalić!
      • livia.kalina Re: Bartosiak down 14.06.24, 17:11
        BRAWO!smile
      • angazetka Re: Bartosiak down 14.06.24, 18:23
        Wow!
      • sueellen Re: Bartosiak down 14.06.24, 19:50
        verdana napisała:

> Osobiście unieważniałam

Dziękuję 🙂
        • alicia033 Re: Bartosiak down 14.06.24, 21:29
          sueellen napisała:

> Dziękuję 🙂

🤣🤣🤣
          jak to łaska pańska na pstrym koniu jeździ...
          Pamiętam, jak po wybuchu wojny w Ukrainie ty i princesska zachwycałyście się bartosiakiem i rzucałyście się do gardła każdemu, kto miał o nim inne zdanie.
          • sueellen Re: Bartosiak down 14.06.24, 21:41
            Od dawna pisalam że nie znoszę Bartosiaka.
          • princesswhitewolf Re: Bartosiak down 14.06.24, 21:59
            Wcale nie o to chodziło. Chodzilo.o to ze wydal ksiazke z tytulem prowokujacym do myslenia o III wojnie swiatowej. A dla Was zaraz to glupek z tego powodu.

A jak widac jest zagrozenie wojenne. Tylko forumki maja pietra i wypieraja

A Bartosiaka nie slucham na tyle czynnie by sie zachwycac az.
      • sanciasancia Re: Bartosiak down 14.06.24, 22:00
        Super!
      • bardzo_wredna_dziewucha Re: Bartosiak down 14.06.24, 22:53
        verdana napisała:

> Osobiście unieważniałam

Dzięki ❤️ i gratulacje! Nie znoszę wszelkiej maści hochsztaplerów.
      • mimfa Re: Bartosiak down 15.06.24, 06:49
        O, to Ty jakąś mądrą babką jesteś i forum zdaje się wie która. Fajnie.
        • angazetka Re: Bartosiak down 15.06.24, 17:28
          Tożsamość Verdany jest znana od lat.
      • premeda Re: Bartosiak down 15.06.24, 09:11
        W imieniu swoim i męża dziękujemy i gratulujemy Verdano.
        • dracaria Re: Bartosiak down 15.06.24, 10:38
          premeda napisała:

> W imieniu swoim i męża dziękujemy i gratulujemy Verdano.

Nie wiem czy jest się aż bardzo z czego cieszyć. Usadzenie jednego plagiatora nie zdejmuje z nauki, także polskiej, nimbu instytucji niepoważnej, gdzie toleruje się łysenkizm współczesnych nauk społecznych i seksuologii, czy knebluje usta naukowcom nie wyznającym religii klimatyzmu.
          • pursuedbyabear Re: Bartosiak down 15.06.24, 17:34
            Na szczęście opinia typiszcza, któremu udało się nie skończyć żadnych studiów, nikogo nie obchodzi.
            • princesswhitewolf Re: Bartosiak down 15.06.24, 20:10
              Ale czego gratulowac? O jak wspanialez jakie osiagniecie ze trafiony zatopiony i uniewazniony?

Zgadzam sie. I doktor stosuje plagiat i uczelnia (promotorzy) maja powod do wstydu, ze nie potafili prowadzac go wczesnie tego wylapac albo uwalic na obronie.
              Uniewaznianie to nie osiagniecie to przykra funkcja i wstyd dla uniwersytetu
          • ichi51e Re: Bartosiak down 15.06.24, 17:47
            No właśnie i też myślę że nie ma co gratulować - to raczej czarny dzień dla nauki i dramat uncertain
            • princesswhitewolf Re: Bartosiak down 15.06.24, 20:11
              Dokladnie
            • sueellen Re: Bartosiak down 15.06.24, 20:31
              ichi51e napisała:

> No właśnie i też myślę że nie ma co gratulować - to raczej czarny dzień dla nau
              > ki i dramat uncertain
              >
              A ja uważam odwrotnie. To pogrozenie paluszkiem przyszłym doktorantom by nie szli na skróty. Myślę że dobrze się stało bo pokazuje że polska naukę traktuje się poważnie i nie ma tu miejsca dla plagiatorów oszustów i leni.
              • princesswhitewolf Re: Bartosiak down 15.06.24, 21:59
                Ja mysle ze pogrozenie paluszkiem byloby gdyby jej nie obronil. I tam mu wykazali plagiat..ale po 10 latach to znaczy ze promotorzy do bani.
                • verdana Re: Bartosiak down 16.06.24, 12:14
                  Promotor promotorem, nie wiem, czy byli czujni, czy nie, ale znacznie większą groźbą dla plagiatorów jest odebranie doktoratu po latach, niż nie dopuszczenie pracy. O tym pierwszym będzie wiedział promotor, rodzina i znajomi, którym da się wcisnąć kit, ze promotor tak z zazdrości, albo się czepia nie wiadomo czego. Natomiast wizja, ze otrzymując stopień za plagiet mozna w każdej chwili zostać zdemaskowanym i pozbawionym doktoratu czy habilitacji jest znacznie poważniejsza. Jest to i szersza kompromitacja i w niektórych wypadkach (akurat nie w tym) natychmiastowe pozbawienie pracy, bez szansy na nastepną
                  • dracaria Re: Bartosiak down 16.06.24, 12:24
                    verdana napisała:

> Jest to i szersza kompromitacja i w niektórych wypadkach (akurat nie w tym)
                    > natychmiastowe pozbawienie pracy, bez szansy na nastepną

Przykład typowego, protestanckiego myślenia. Zrobiłeś błąd, to nie ma żadnego odkupienia, idziesz do piekła za życia.
                    Nie znam kompletnie tego "naukowego" środowiska, ale na chłopski rozum wydawało mi się, że facet mógłby się zrehabilitować pisząc tym razem rzetelną pracę i normalne byłoby, aby dać mu tę szansę. Zwłaszcza, że tajemnicą poliszynela jest, że większość tych doktoratów, to przepisane od kogoś gnioty, a gość miał pecha. Okazuje się, że nu-nu, spalony do końca życia. Z*ebane, oszołomskie myślenie.
                    • nick_z_desperacji2 Re: Bartosiak down 16.06.24, 12:50
                      To nie był błąd, tylko świadome oszustwo, w którym trwał latami. Teraz rehabilitować to on się może jak kostkę skręci. Po pierwsze, każdy jego artykuł czy książka będą niewiarygodne, po drugie już nawet w szkole często 1 za ściąganie poprawiać nie można. Jest dorosły, wiedział, co robi, a to, że jest znany nie uprawnia go do szczególnego traktowania.
                    • verdana Re: Bartosiak down 16.06.24, 12:53
                      To nie jest "błąd". To jest oszustwo i nieuczciwość. Nikt nie zatrudni kasjera, który w poprzedniej pracy zwinął połowę utargu, bo przecież trzeba mu dać szansę na rehabilitację, oj tam, raz ukradł, co za problem I nie, większość doktoratów nie jest przepisana (nawet , jesli jest gniotem), bo sa przepuszczane przez system antyplagiatowy.
                      • dracaria Re: Bartosiak down 16.06.24, 13:58
                        verdana napisała:

> Nikt nie zatrudni kasjera,
                        > który w poprzedniej pracy zwinął połowę utargu

Zatrudni, w naszej ciemnej cywilizacji katolickiej mamy system zatarcia skazania. Tylko biedny Bartosiak już w piekle big_grin
                        • princesswhitewolf Re: Bartosiak down 16.06.24, 15:17
                          To juz jego problem jesli oszukiwal. Oslem nie jest i powinien wiedziec jak sie używa materialow zrodlowych i cytatow.Jak sie pisze ze ktos costam uwaza i ze nie przydeaja sie vudzych idei jako wlasnej mysli przewodniej.
                      • vivi86 Re: Bartosiak down 16.06.24, 14:56
                        A ten konkretny doktorat nie był?
                      • princesswhitewolf Re: Bartosiak down 16.06.24, 15:18
                        Ja bym tez nie dopuscila do prowadzenia doktoratow przez jego promotora. Jakis odwalacz roboty.
                      • dracaria [...] 16.06.24, 19:01
                        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                        • nick_z_desperacji2 Re: Bartosiak down 16.06.24, 19:34
                          Znaczy masz dowody na to, że prace naukowe verdany są plagiatami? Zgłoś to koniecznie!
                          • dracaria Re: Bartosiak down 16.06.24, 19:40
                            nick_z_desperacji2 napisała:

> Znaczy masz dowody na to, że prace naukowe verdany są plagiatami?

Nie, za to ty właśnie udowodniłaś, że kasa przeznaczona na twoją naukę czytania ze zrozumieniem została wywalona w błoto.
                            • dracaria Re: Bartosiak down 16.06.24, 20:00
                              dracaria napisała:

> kasa przeznaczona na twoją naukę czytania
                              > ze zrozumieniem została wywalona w błoto.

Jak widzę moderacja zrozumiała big_grin
                              Takiej to żadne "sprawdzam!" nie grozi, jak pączuś w masełku smile
                    • pupu111 Re: Bartosiak down 16.06.24, 19:29
                      Nie wiem o co w tym chodzi, ale prawdopodobnie to nie pech, tylko gosc odniosł za duzy sukces, to go trzeba pogrzebac.
                      • nick_z_desperacji2 Re: Bartosiak down 16.06.24, 19:36
                        Sam się pogrzebał, po pierwsze plagiatem, po drugie samozaoraniem w głupiej kłótni internetowej. Było dokładnie odwrotnie, niż piszesz, pan się zrobił taaki sławny, że był przekonany, że mu mogą naskoczyć, nawet jak poda źródła, które przepisał. No to naskoczyli.
                      • enia17 Re: Bartosiak down 16.06.24, 20:27
                        O to chodzi że za poprzedniego rządu jeździł po Błaszczaku i wtedy to się zaczęło
                        • ichi51e Re: Bartosiak down 16.06.24, 21:31
                          Najśmieszniejsze jest właśnie to że każdy kto sprawę śledził od początku kłótni i potem na Twitterze widział że to była kłótnia gościa z telewizji szychy znającej się na wszystkim i naukowca nerda z jakiegoś uniwersytetu w Szkocji którzy pokłócili się w necie - z czego jeden był chamowaty i oświecał ludzi którzy się faktycznie znają na niszowym forum a drugi miał dużo wolnego czasu samozaparcia (w końcu nauczył się japońskiego więc już tu trzeba było wziąć na wstrzymanie) i - też nie do przecenienia zrobił karierę poza Polską i polskimi uniwersyteckimi układzikami.
                      • princesswhitewolf Re: Bartosiak down 16.06.24, 21:36
                        To na pewno tez pupu, ale i popelnil plagiat a potem jeszcze opublikowal ten doktorat z plagiatem wiec sie wystawił.

• bardzo_wredna_dziewucha Re: Bartosiak down 16.06.24, 21:39
                        pupu111 napisał(a):

> Nie wiem o co w tym chodzi, ale prawdopodobnie to nie pech, tylko gosc odniosł
                        > za duzy sukces, to go trzeba pogrzebac.

290 stron z 400 doktoratu Bartosiaka to przetłumaczony i przepisany z innych opracowań tekst.
                        Czyli dr B napisał samodzielnie jakieś 30% doktoratu. A ty twierdzisz, że postanowiono zaszczuć człowieka? Litości !
                        • princesswhitewolf Re: Bartosiak down 17.06.24, 09:00
                          >290 stron z 400 doktoratu Bartosiaka to przetłumaczony i przepisany z innych opracowań tekst.

Skad te informacje dokladnie co do liczby stron?
                          • bardzo_wredna_dziewucha Re: Bartosiak down 17.06.24, 10:50
                            princesswhitewolf napisała:

> Skad te informacje dokladnie co do liczby stron?

A stąd Tekst linku
                  • princesswhitewolf Re: Bartosiak down 16.06.24, 15:15
                    Obrona doktoratu to nie cyrk. Tam wlasnie powinno sie demaskowac plagiatorow a nie cale lata pozniej bo to osmiesza instytucje uniwersytetu i pokazuje ze promotorzy sa niekompetentni w swojej dziedzinie

Bartosiak obronil doktorat z plagiatem co swiadczy o nim, o promotorze ktory nie spedzil wystarczajaco dlugo nad jego praca, a takze zle rzutuje na Uniwersytet ktory przepuszcza takie plagiaty.

To jak sie wpisuje cytaty, umieszcza zrodla to sa podstawy na poczatku studiow.

• dracaria Re: Bartosiak down 16.06.24, 15:27

> Bartosiak obronil doktorat z plagiatem co swiadczy o nim, o promotorze ktory ni
                      > e spedzil wystarczajaco dlugo nad jego praca, a takze zle rzutuje na Uniwersyte
                      > t ktory przepuszcza takie plagiaty.

Na uniwersytet to rzutują powazniejsze sprawy niż jakiś plagiat (na przykład szerzący się tam marksizm i cenzurowanie debaty), zwłaszcza że ten konkretny był z wybitnie niszowej pracy i bynajmniej nie musi to świadczyć ani o uniwersytecie, ani o promotorze.
                      • princesswhitewolf Re: Bartosiak down 16.06.24, 18:34
                        Niu niu... Promotor ktory nie zauwazyl plagiatu bo neta nie wlaczyl...

Oczywiscie ze zatwierdzenie pracy doktorskiej z plagiatem rzutuje na promotora. I tez powinien dostac kare.

A z tym "rzutowaniem powazniejszych spraw" to Carl Sagan nazwal to pamperkiem. Zabieg by wyolbrzymiv inne sprawy by umniejszyc szkody.
                        Marksizm czy nawet wiara w gnomy i lepricorns nie jest wykroczeniem w sprawie praw autorskich a plagiat jest.
                        • dracaria [...] 16.06.24, 18:47
              • ichi51e Re: Bartosiak down 15.06.24, 22:05
                Ma pewno na wielu teraz padł blady strach 😏
        • verdana Re: Bartosiak down 15.06.24, 16:37
          To znaczy ja razem z 30 innymi osobami
    • princesswhitewolf Re: Bartosiak down 14.06.24, 17:52
      Strasznie mnie dziwi ze nie zauwazyli 10 lat temu plagiatow. Juz od kilkunastu lat sa przeciez systemy oprogramowanie antyplagiatowe. Przeciez tez oceniajacy takie prace sa oczytani nie tylko w polskiej literaturze. To zle swiadczy nie tylko o Bartosiaku ale i o uczelni gdzie sie bronil
      • ichi51e Re: Bartosiak down 14.06.24, 17:54
        Nie wiem jaką mądre są systemy antyplagiatowe ale zwróć uwagę że jego powstał 10 lat temu a plagiat polegał na zrobieniu tłumaczenia jakiegoś raportu i przepisaniu go między innymi.
        • princesswhitewolf Re: Bartosiak down 14.06.24, 18:06
          No ale ci profesorowie co go oceniali chyba maja rozeznanie w tym co sie publikuje na ten temat w swiecie?

• angazetka Re: Bartosiak down 14.06.24, 18:22
            Tak, i znają wszystkie publikacje na dany temat... Proszę cię.
            • ichi51e Re: Bartosiak down 14.06.24, 19:37
              Bo to się wszystko zaczęło od tego że ten Bartosiak był strasznie chamowato-bucowaty w dyskusji i żeby udowodnić swoją rację w ferworze dyskusji sam wysłał link to rzeczonego artykułu pewnie podejrzewając że nikt tego nie przeczyta bo po angielsku. No ale miał pecha bo rozmówcy dotknięci do żywego przejrzeli i wręcz zapaliła im się zarowka
          • sueellen Re: Bartosiak down 14.06.24, 19:54

> No ale ci profesorowie co go oceniali chyba maja rozeznanie w tym co sie publik
            > uje na ten temat w swiecie?
            >

Prowadził go Góralczyk. Lubiłam go, nawet książki kupowałam ale teraz mu już nie ufam. Na pewno wiedział a jak nie wiedział, to tym gorzej bo znaczy że przyklepuje i podaje dalej niesprawdzone informacje. Czyli ekspert z niego żaden.
            • pseudo_stokrotka Re: Bartosiak down 16.06.24, 10:20
              Nie to, co emama 😂
          • nick_z_desperacji Re: Bartosiak down 14.06.24, 21:02

> No ale ci profesorowie co go oceniali chyba maja rozeznanie w tym co sie publik
            > uje na ten temat w swiecie?
            >
            Think tanków mniejszych i wiekszych jest jak psów. O ile raporty np. RAND dobrze znać ze swojej działki, to wszystkich nie ogarniesz.
            • sueellen Re: Bartosiak down 15.06.24, 00:43
              Sorry, ale od promotora wymaga się by ogarniał co wypisują jego doktoranci. Góralczyk olał sprawę i tyle.
              • princesswhitewolf Re: Bartosiak down 15.06.24, 08:31
                Tez nie rozumiem usprawiedliwiania w tym kontekscie promotorow
                • ichi51e Re: Bartosiak down 16.06.24, 21:38
                  O jezu jak dziecko jesteś. Koleś zrobił ten doktorat w 2016 jak już był pod skrzydłami wladzuni przy czym

“ W 2016 obronił doktorat pt. „Geostrategiczna Sytuacja USA i Chin na Zachodnim Pacyfiku i w Eurazji a amerykańska koncepcja wojny powietrzno-morskiej” w Instytucie Studiów Politycznych Polskiej Akademii Nauk (ISP PAN). Jeden z recenzentów, Stanisław Koziej, przy ogólnie pozytywnej ocenie pracy doktorskiej, wniósł o jej dopuszczenie do publicznej obrony pomimo dostrzeżenia w niej poważnych braków formalnych. Stwierdził, że „słabością rozprawy jest brak wyodrębnionej części metodologicznej, w której przedstawiona byłaby procedura zrealizowanych w ramach doktoratu badań naukowych” czyli nie było tak że wszyscy przyklepali tylko od początku było słabo tylko były naciski. Taka była za PiS sytuacja w polskiej nauce. A Czernek zmieniający punktację czasopismom?
                  • ichi51e Re: Bartosiak down 16.06.24, 21:39
                    oko.press/czarnek-na-pozegnanie-daje-200-punktow-dla-pedagogiki-katolickiej
                  • princesswhitewolf Re: Bartosiak down 17.06.24, 08:28
                    Ten cytat to chyba jakis pijak napisal.
                    Dopuszczaja do obrony pomimo ze widza slabosci ale niby ogolnie dobra ocena pracy.

Po to jest promotor by te slabosci wytknal wczesniej i do obrony wyeliminowal.

Zwalanie winy na " za PiSu" nawet jakosci prac doktorskich to jakis absurd i dziecinada. Dopiero pokazuje ze to ockniecie sie teraz i nagle uwalenie tej pracy to sprawa polityczna
                    Nawet jesli byl protegowany to od tego sa promotorzy
                    by zanim obronil mu wykazali bledy i mowili gdzie i co
                    jest slabym punktem i by popracowal nad tym.

• ichi51e Re: Bartosiak down 17.06.24, 08:58
                      Uwalenie tej pracy nie jest sprawa polityczna. Chodzi o to że nauka za PiS dotknęła dna a nawet je oberwała.
                      • princesswhitewolf Re: Bartosiak down 17.06.24, 09:03
                        Wstyd dla uczelni zatem ze promotorzy i recenzenci sie kieruja politycznymi pobudkami- tez powinni byc uwaleni. Pdbieranie doktoratow to poruta dla uczelni nie osiagniecie.
                        Zreszta nie tylko za PIS nadal jest to sprawa kumoterstwa. Piegzik opublikowal o uealeniu Bartosiaka zanim jeszcze PAN to opublikowal. Zapewne kumple mu doniesli.
                        • sueellen Re: Bartosiak down 17.06.24, 09:32

> Zreszta nie tylko za PIS nadal jest to sprawa kumoterstwa. Piegzik opublikowal
                          > o uealeniu Bartosiaka zanim jeszcze PAN to opublikowal. Zapewne kumple mu donie
                          > sli.

Piegzik czynnie w uwaleniu Bartosiaka uczestniczył, wiec nie dziwota, ze wiedział. Poza tym on nie jest związany z żadna polska uczelnia, - wykłada za granica, wiec politykowania mu zarzucać nie można. Po prostu Bartosiak trafił na zawziętego naukowca który bardzo ceni sobie rzetelność, podpadł mu swoja arogancja i ignorancja i mocno się na tym przejechał.
                          • princesswhitewolf Re: Bartosiak down 17.06.24, 10:14
                            >Piegzik czynnie w uwaleniu Bartosiaka uczestniczył, wiec nie dziwota, ze wiedział. Poza tym on nie jest związany z żadna polska uczelnia,

no nie bardzo powinien wiedziec zanim PAN oglosil. Badanie sprawy przez PAN powinno byc za zamnietymi drzwiami by nie posadzic ich o stronniczosc i oni a nie Piegzik ktory nie byl czescia osob w PAN analizujacych sprawe powinni oglosic decyzje

Ja nie bronie Bartosiaka bynajmniej i jesli faktycznie dokonal plagiatu to slusznie ponosl kare, ale uwazam ze cala sprawa jest zenujaca dla Uniwersytet u a przede wszystkim promotorow i recenzentow. Ta obrona byla farsa.
                            • ichi51e Re: Bartosiak down 17.06.24, 11:00
                              Ale on BYŁ częścią procesu…
                              • princesswhitewolf Re: Bartosiak down 17.06.24, 14:26
                                >Ale on BYŁ częścią procesu…

a skad: zajmowala sie tym komisja Tworzyło ją dwóch politologów dr hab. Tomasza Kamińskiego z Uniwersytetu Łódzkiego i dr hab. Łukasza Fydereka z Uniwersytetu Jagiellońskiego oraz prawnik dr hab. Mateusz Błachucki z PAN.

• sueellen Re: Bartosiak down 17.06.24, 13:43
                              Napisał takie oświadczenie. Nie wiem co ci tu nie styka.. sformułował zarzuty to pewnie dostał odpowiedź, a nie przeczytał o tym w internecie...

Uchwałą Rady Naukowej ISP PAN z dnia 14 czerwca 2024 r. Jackowi Bartosiakowi odebrano stopień doktora nauk politycznych.

Postępowanie wyjaśniające wykazało, że sformułowane przeze mnie zarzuty natury merytorycznej i prawnej w piśmie z dnia 18 września 2023 r. są zasadne.

Z racji na to, że Jacek Bartosiak od jakiegoś czasu podnosi zarzut o braku transparentności postępowania, wyraziłem zgodę na opublikowanie przez PAN złożonych przeze mnie materiałów dowodowych, tj. załączników z tabelami porównawczymi każdego rozdziału jego rozprawy doktorskiej jako załączników do pisma przewodniego z dnia 18 września 2023 r. Wierzę, że taki krok umożliwi bezpośrednią weryfikację twierdzeń Jacka Bartosiaka, zwłaszcza w kontekście sporządzonych dla niego prywatnych opinii, które zamieścił w sieci w grudniu ubiegłego roku.

Tym samym uważam, że kluczowe dla postępowania ISPPAN trzy opinie eksperckie (dwie z zakresu nauk politycznych i jedna prawna) powinny zostać upublicznione, aby poddać weryfikacji tezę czy Jacek Bartosiak przypisał sobie autorstwo istotnych fragmentów cudzych ustaleń naukowych i jeżeli doszło do takiego procederu, to w jakim zakresie.

Chciałbym też krótko odnieść się do licznych wypowiedzi Jacka Bartosiaka na temat postępowania i mojej osoby.
                              Stanowczo nie zgadzam się z publicznie przekazywaną przez Jacka Bartosiaka wersją wydarzeń, zwłaszcza zarzutami adresowanymi w moją stronę i analizy, za którą wziąłem pełną odpowiedzialność. Jako polski naukowiec zatrudniony na brytyjskiej uczelni, kierowałem się uniwersalnymi standardami pracy naukowej, zaś moje kroki nie są motywowane chęcią ograniczenia działalności publicystycznej i popularyzatorskiej Jacka Bartosiaka. Nie mam do niej żadnych uwag. Nie jestem związany z żadną grupą polityczną ani polskim uniwersytetem. Nie wypowiadam się na tematy geopolityczne.

Stwierdzenia, że sprawa jest inspirowana politycznie i ma charakter zorganizowanego ataku na działalność Jacka Bartosiaka są elementem przyjętej przez niego linii obrony. Dowody świadczące o przypisaniu sobie autorstwa istotnych fragmentów cudzych ustaleń naukowych dostarczył mi jednak sam Jacek Bartosiak na grupie internetowej, do której należy ponad 30 tysięcy osób.

Analizę wykonałem nieodpłatnie w ramach działalności naukowej poza godzinami pracy. Miała ona pomóc polskiej nauce, m.in. krytykowanej przez Jacka Bartosiaka, przybliżyć się do międzynarodowych standardów, które obowiązują chociażby w Wielkiej Brytanii i Japonii, gdzie również pracowałem naukowo.

Osoby, które weszły w skład mojego zespołu są pracownikami naukowymi lub badaczami, którzy na moją prośbę nieodpłatnie zdecydowali się mi pomóc. Nie ujawniłem tożsamości członków zespołu na ich prośbę i w obawie o ich bezpieczeństwo w obliczu powtarzających się gróźb sądowych i medialnych Jacka Bartosiaka oraz rozmaitych nacisków z zewnątrz, abym odstąpił od dalszej analizy. Nie jest jednak tajemnicą, że jednym z moich najbliższych współpracowników był zmarły pod koniec zeszłego roku prof. Jarosław Centek.

Na koniec pragnę zaznaczyć, że choć Jackowi Bartosiakowi pozostaje skierowanie swojej sprawy na drogę postępowania sądowego, przedstawiony przeze mnie materiał dowodowy stanowi efekt jedynie trzymiesięcznej pracy i może być poszerzony o kolejne strony tabel porównawczych przy zaangażowaniu innych ekspertów. Nie wykluczam, że procent zgodności rozprawy doktorskiej Jacka Bartosiaka z innymi pracami naukowymi może być jeszcze wyższy niż przedstawiłem to w swoich wnioskach.
                              • princesswhitewolf Re: Bartosiak down 17.06.24, 14:29
                                oj bedzie sie dzialo. Wyglada na to ze Bartosiak chce wziac sprawe do sadu

Jacek Bartosiak skomentował już sprawę za pośrednictwem portalu X. Jak zapowiedział, będzie się odwoływać od decyzji Rady Naukowej Studiów Politycznych Polskiej Akademii Nauk.

"ISP PAN popełniło wiele poważnych błędów prowadząc moją sprawę: procedowała w oparciu o zarzuty anonimowej grupy osób, bezprawnie udostępniała szczegóły sprawy dr. Piegzikowi, zamiast rozmawiać ze mną, członkowie pierwszej Komisji korespondowali z dr. Piegzikem, o niczym mnie nie informując. O zarzutach dr. Piegzika i ocenie Komisji dowiedziałem się z mediów. Sama Komisja nie miała kompetencji, by zajmować się moją sprawą i działała w oparciu o nieodpowiednie podstawy prawne, poza wszelką procedurą. Potem powołano nową Komisję, a rolę biegłych świadomie powierzono osobom stronniczym i nieobiektywnym. Pytania im zadane prowadziły bardziej do ponownej merytorycznej oceny mojego doktoratu niż do zbadania kwestii plagiatu. Jeden z biegłych Komisji, jeszcze przed podjęciem się sporządzenia opinii, w mediach społecznościowych przesądził, że doktorat powinien mi być odebrany. Oparcie rozstrzygnięcia o takie opinie stanowi rażące naruszenie prawa. Dodatkowo z opinii jasno wynikało, że biegli nie rozumieją czym się różni plagiat od niepoprawnego cytowania. Niedoskonałości w stosowaniu cytatu nie oznaczają, że doszło do świadomego i celowego przypisania sobie autorstwa fragmentów cudzych utworów" – napisał Bartosiak.
                                • dracaria Re: Bartosiak down 17.06.24, 14:34
                                  Przebija z tego komunikatu niesłychana wręcz arogancja, bez względu na to, czy gość ma rację, czy nie ma. Sodóweczka uderzyła do głowki, przebiła skalp i sięgnęła nieba big_grin (po drabinie eskalacyjnej)
                                  • princesswhitewolf Re: Bartosiak down 17.06.24, 15:07
                                    przede wszystkim arogancja bylo publikowac prace doktorska z plagiatem
                                    • ichi51e Re: Bartosiak down 17.06.24, 15:44
                                      Ja to się dziwię że to przeszło. Koziej wprost napisał że praca nie spełnia warunków pracy doktorskiej!
                                      Po czym w podsumowaniu zmienił zdanie big_grin
                                      Znalazłam całą recenzję isppan.waw.pl/wp-content/uploads/2017/01/recenzja_prof_kozieja-1.pdf
                                      • princesswhitewolf Re: Bartosiak down 17.06.24, 17:25
                                        no wlasnie, dlatego powiedzialam ze ta logika ze nie spelnia ale potem spelnia to jakby pijak pisal.

• ichi51e Re: Bartosiak down 17.06.24, 14:59
                                  Bartosiak ich sądem straszył już na tym forum i potem na Twitterze 😆 paradne to było. I tak minął rok a pozwu nie widać 🤭🤭🤭
                                  m.youtube.com/watch?v=Iu_eygD9ojQ
                                  • sueellen Re: Bartosiak down 17.06.24, 15:00
                                    ichi51e napisała:

> Bartosiak ich sądem straszył już na tym forum

Bartosiak jest na ematce? big_grin
                                    • princesswhitewolf Re: Bartosiak down 17.06.24, 15:08
                                      chyba chodzi jej o inne forum a nie to
                                    • ichi51e Re: Bartosiak down 17.06.24, 15:16
                                      Słusznie „tamtym” byłoby precyzyjniej. To był wielowątkowy soczysty konflikt
                                  • princesswhitewolf Re: Bartosiak down 17.06.24, 15:08
                                    ja mysle ze bedzie, bo czekal zapewne na decyzje PAN. To nie ostatni rozdzial tej opery mydlanej
                                    • sueellen Re: Bartosiak down 17.06.24, 15:21
                                      Zdziwilabym sie gdyby Bartosiak podwinął ogon i wyjechał do Pekinu. Bedzie walczyl jak Deep z Amber bo nie ma innego wyjscia. Szkoda ze w Polsce nie ma lajwow z sali sadowej. Bede jednak odliczac kiedy pojawi sie na HR bo Zychowicz bardzo szybko rezygnuje ze wspolpracy z ludzmi z ktorymi jest mu nie po drodze..
                                      • princesswhitewolf Re: Bartosiak down 17.06.24, 17:27
                                        >Ja to się dziwię że to przeszło. Koziej wprost napisał że praca nie spełnia warunków pracy doktorskiej!

o i to jest dobre porownanie

Panie Zychowicz jesli Pan czytasz, zrob Pan lajfa, bedzie klikalnosc ha haha
                              • princesswhitewolf Re: Bartosiak down 17.06.24, 14:32
                                a gdzie napisalam ze mi nie styka? Po prostu promotorzy i recenzenci podczas obrony tez odstawili szopke i narazili na wstyd caly uniwersytet. A odbieranie nie jest zadnym powodem do gratulacji tylko to czarny dzien dla uniwersytetu

W ogole ten Goralczyk i dwoch innych ktorzy byli recenzentami to sobie chyba jaja robili.

Nigdy nie pisalam pracy doktorskiej ale jak kazda z nas pisalam magisterska i przynajmniej na hist sztuki na UAM to truja dupe o kazdy cytat i zrodlo, i ze absolutnie idea jakie przedstawiam ma byc niezalezna a cytaty sa tylko na poparcie. A bylo to 1996. Dzis 2024 i a od ok 2000 roku sa pierwsze oprogramowania antyplagiatowe
      • engine8t [...] 16.06.24, 01:07
        • iwles Re: Bartosiak down 16.06.24, 05:49

Bój się engine, i na ciebie przyjdzie pora.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka