pani.asma Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 14:04 Ten sznurek w pasie wygląda jak od sutanny mnicha więc spoko Poza tym Jest zakrytą głową chusta ? Jak u zakonnicy Skromnie i religijnie i wieńca nie musisz kupować bo kwiaty już naszyte na sukni Odpowiedz Link Zgłoś
kot_filemon88 Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 14:10 Sznurek też mi się nie podoba ale on nie jest przymocowany na śmierć. Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 14:04 nie pomylił Ci się pogrzeb + stypa z innym wyjściem? Odpowiedz Link Zgłoś
kot_filemon88 Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 14:09 Stypa będzie w przepięknym miejscu, gdzie ta sukienka by bardzo pasowała. Ale rzeczywiście widzę zgodność na forum, więc może się po prostu potem przebiorę. Odpowiedz Link Zgłoś
filutek.von.glutek Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 14:11 Koniecznie zaprezentuj więcej niż jedną kreację. Ja bym jeszcze pomyślała o czymś na wejście na cmentarz, zawsze możesz przebrać się w kąciku za kaplicą. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 14:18 Ewentualnie nałóż na wierzch czarny, welurowy płaszcz. Lovli silk ma taki, tylko chyba niestety nie do ziemi. I jakiś cienki, czarny szal. A na stypę zdejmujesz i jesteś gwiazda. lovlisilk.com/product/plaszcz-wieczorowy-z-weluru-i-jedwabiu-czarny/ Odpowiedz Link Zgłoś
kot_filemon88 Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 14:21 Ale to jest chyba szlafrok 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 14:26 Gdzież szlafrok! Wyczekiwany must have - płaszcz o najszlachetniejszej jakości. Warstwa zewnętrzna to welur jedwabny, a podszewka to 100% jedwab. Połączysz go z ukochanymi ubraniami w każdym stylu. Sama bym kupiła, ale nie mam zupełnie pomysłu, gdzie w tym chodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
filutek.von.glutek Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 14:30 Po co na wierzch, zamiast! Podałaś na tacy idealny outfit! Odpowiedz Link Zgłoś
mgla_jedwabna Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 23:03 A to szlafrok nie może być jedwabny? Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 14:32 To wygląda jak sukienka jaki płaszcz Narzucić to i gotowe Odpowiedz Link Zgłoś
swinka-morska Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 14:12 Jak widzę kolejne wątki tej forumki, to zaczynam podejrzewać, że były mąż wygrał życie dzięki temu że się rozwiódł. Odpowiedz Link Zgłoś
kot_filemon88 Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 14:20 Chcesz żebym się popłakała? Te emocje są nadal żywe, a ja rano obwiniałam się o to że byłam diwą i ile razy mu dałam do pieca. Tak, miał prawo odejść, ale jak to zrobił pozostawia naprawdę wiele do życzenia. Chociaż i w tym przypadku potrafię go wytłumaczyć myśląc, że zrobił tak jak umiał, miał takie narzędzia, a nie inne. Odpowiedz Link Zgłoś
pytajacakinga Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 14:35 Nie pasuje , chyba że bardzo nie lubiłas nieboszczyka . Odpowiedz Link Zgłoś
mamtrzykotyidwato5 Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 14:37 Nie. To sukienka na inne okazje. Odpowiedz Link Zgłoś
imponderabilia20 Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 14:57 Nie, zarówno jej krój jak i te kwiaty - po prostu nie ta okazja. Nawet bez tych kwiatów by się nie nadawała. Podoba mi się bardzo, ale jest w niej coś ekstrawaganckiego i odważnego. No po prostu nie. Odpowiedz Link Zgłoś
mgla_jedwabna Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 23:10 Według bardzo restrykcyjnych zasad klasycznego ubioru długie suknie zakłada się w sytuacjach skrajnie formalnych na okazje wieczorowe, nigdy w ciągu dnia (suknia balowa, galowa itd.) albo skrajnie nieformalnych (letnia spódnica w stylu boho, taka na spacer po plaży i te klimaty). Intuicja słusznie ci mówi, że w zakładaniu czegoś takiego na pogrzeb jest ekstrawagancja. Odwaga? Nie każde nieliczenie się z odczuciami otoczenia nią jest, częściej jest to brak respektu, czyli szacunku. Odpowiedz Link Zgłoś
kot_filemon88 Re: Outfit na pogrzeb 17.06.24, 07:22 Dziękuję za ten głos, na 85 procent skłaniam się do założenia czegoś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
11lkj11 Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 15:53 Nie wypada. Bez tych kwiatów byłoby ok. To suknia wieczorowa a nie stroj żałobny. Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 16:11 To ja sie wylamie. Uwazam, ze spokojnie mozesz isc wc tym na pogrzeb. Odpowiedz Link Zgłoś
pffpffpff Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 17:10 Napisałam post i mi zniknął. Ja też. Tylko żeby dodatki były niewidoczne. I żadnej biżu. Odpowiedz Link Zgłoś
kot_filemon88 Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 17:27 No dokładnie. I tak nie noszę biżuterii, buty czarne, płaskie i lecę. Dziękuję za 2 głosy na Tak 😄 Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 17:31 Szczerze, to nie rozumiem co w tej sukience nieodpowiedniego ale najczesciej ja i forum mamy sprzeczny gust modowy. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 17:49 Nie jest zalobna - to nie chodzi tylko o kolor Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 18:16 Wzór kwiatowy jest nieodpowiedni. I długość wieczorowa, balowa. Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 18:34 Ale z czym? To są ogólnie przyjęte zasady. Można teoretycznie ubrać się jak się chce, nikt głowy nie urwie, najbliżsi zmarłego nawet nie zarejestrują. Tylko po co? Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 18:36 I to nie jest kwestia gustu ani mody zupełnie Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 18:41 Ale z czym się nie zgodzisz? To jest sukinia wieczorowa, a nie pogrzebowa. Odpowiedz Link Zgłoś
pffpffpff Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 18:43 Na pierwszy rzut oka się taka wydaje. Ale bez problemu do ogrania jako dzienną jesienią (do martensow czy bikerów i z ciężką torbą workiem). Latem ciężej, ale też da radę. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 18:47 pffpffpff napisał: > Na pierwszy rzut oka się taka wydaje. Ale bez problemu do ogrania jako dzienną > jesienią (do martensow czy bikerów i z ciężką torbą workiem). > > Latem ciężej, ale też da radę. I te martensy plus wielką torba worek, to są te odpowiednie, neutralne dodatki na pogrzeb. Acha, to ja nie mam więcej pytań. Odpowiedz Link Zgłoś
pffpffpff Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 19:26 Tak, założyłabym bikery czy martensy na pogrzeb. Zdecydowanie nie założyłabym szpilek. Miałam tylko na pogrzebie ojca i bardzo żałowałam. Kondukt idzie po nie zawsze utwardzonych alejkach, przy grobie rzadko jest jak na filmowych pogrzebach, dywan - raczej jest rozryta ziemia i piach wokół sąsiednich grobów. Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 20:15 To teraz pomyśl, jak taka suknia do ziemi będzie wyglądała po przejściu przez te alejki i rozrytą ziemię. Odpowiedz Link Zgłoś
pffpffpff Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 20:49 Łatwiej podtrzymać kieckę niż zdjąć szpilki. Odpowiedz Link Zgłoś
pffpffpff Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 20:53 Jeśli masz problem z taką długością, czy strojnoscia tej kiecki, to znaczy że to nie twoja stylistyka. Możliwe, ze czułabyś się przebrana. Ja lubię taka długość i noszę na codzień. Trzeba się pilnować na ruchomych schodach. To jedyna niedogodność. Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 21:15 Rozmawiamy raczej o tym, czy to jest strój stosowny na pogrzeb, a nie o tym czy to moja czy czyjakolwiek stylistyka. Na pogrzeb ubierasz się stosownie, a nie stylizujesz. Tzn. normalnie tak się robi. Problemu ze strojnością kiecy nie mam- można ją sobie i do pracy nosić, ale nie na pogrzeb. Odpowiedz Link Zgłoś
pffpffpff Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 21:37 Zakladam, ze kiecka jest utrzymana w ogólnym stylu autorki, a nie ze kupiła ją z myślą o stypie, a na codzień chodzi w garsonkach. Stylizowanie nie oznacza tutaj przebierania się i udziwniania, tylko dopasowanie danego ubrania do okazji za pomocą dodatków czy fryzury. Mam wrażenie, że działa tu trochę brak wyobraźni i trzymanie się takiego obrazka tej kiecki, jaki widzimy na tych dwóch fotkach. A już te dwa zdjęcia są różne w odbiorze, bo na jednym, przy szyi wiszą jakieś korale, nadające matronowaty, uroczysty wygląd. Przykładem osoby, noszącej tego typu kiecki na codzień jest choćby AWS. Spora część jej kiecek, zaprezentowana tu w wersji projektanta, z pytaniem np. Czy w takiej kiecce można na zebranie w szkole, odpowiedziałaby, że to kiecki na wesele. Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 21:59 Ale nie da się fryzurą czy dodatkami zmienić charakteru tej sukienki tak, żeby pasowała na pogrzeb! Możesz sobie wniej iść na zebranie w szkole, na zakupy i do opery, ogrywać workami i martensami, nadal to nie kiecka na pogrzeb. Te kiecki AWS a la koszula nocna, zestawiane z kowbojami np.- to taki pastisz, zabawa modą. No nie na pogrzeb to styl, tak samo jak podarte dzinsy, dziurawe swetry, fuksjowe oversizowe marynary- wszystko to można sobie nosić, ale nie na pogrzeb! Nieważne, jaki masz styl, czym ogrywasz sukienki a La babciowe koszule nocne z falbanką przy dekolcie, nieważne, że jakiś tam pantofle nadają pańciowatego charakteru sukience- bo to nie o to chodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
pffpffpff Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 22:10 Ale sęk w tym, że nie ma jasno określonego rodzaju ubrania na pogrzeb. I na każdym pogrzebie, tak jak na każdym ślubie, na każdym wydarzeniu w teatrze czy galerii, masz różne wariacje na temat. Czego doskonałym przykładem są foty z pogrzebów, które pojawiają się w prasie plotkarskiej. Osobiście uważam, że jak się nie wie czy wypada, czy nie obgadają, czy nie będzie się czuć dziwnie, lepiej założyć klasyczną małą czarna zakrywająca kolano. Mi bardziej niż kiecka do ziemii, na pogrzebie gryzie się mini odsłaniającą kolana czy dekolt odsłaniający rowek. Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 22:17 No jest to określone, nie ściśle, ale jest. To, że ludzie są różni, ubierają się niestosownie,vto inna rzecz. Z ostatnim akapitem się zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 21:24 Zdradzę ci tajemnicę: są też inne odpowiednie buty, nie muszą to być szpilki. W sumie akurat w szpilkach rzadko widuję kobiety na pogrzebach. Jeśli ktoś ma obcasy, to szersze. Odpowiedz Link Zgłoś
pffpffpff Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 21:43 Są, oczywiście. Ale delikatny but typu baleriny, nada tej kiecce panciowatego charakteru. Takie jest moje zdanie. Ja obcasow nie lubie, nie nosze i na pogrzeb ani nigdzie indziej, gdzie trzeba się przemieszczać dalej niż 100 metrów, bym nie założyła. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 22:17 Ale ja nie pisze o butach do tej sukienki 🤦🏼♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
mgla_jedwabna Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 23:12 Istnieje formalne obuwie na płaskim obcasie. Martensy nadają się na koncert rockowy, a nie na uroczyste okazje. Odpowiedz Link Zgłoś
pffpffpff Re: Outfit na pogrzeb 17.06.24, 08:13 Formalne na płaskim ma kształt balerin. Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 19:00 Pogrzeb to raczej nie miejsce na ogrywanie dodatkami niestosownej sukienki. Bo się zrobi jeszcze bardziej dziwacznie. Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 19:34 Nie zgadzam sie, ze to jakis kontrowersyjny wybor na pogrzeb, zwlaszcza, ze filemon napisala, ze osobie zmarlej by sie podobala. To, wedlug mnie, nie jest suknia balowa. Jest 'uroczysta' i pasuje do podnioslej atmosfery pogrzebu. Jesli autorka watku jest wysoka i szczupla to widze ja w tej sukience,bez dodatkow, z gladko zaczesanymi wlosami. Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 19:44 Tzn. na ten pogrzeb, z tymi kuzynkami,cto wiesz, te gładko zaczesane włosy nic nie dadzą.. tam trzeba więcej wyrazistości, nawet ta szczupłość nie zagra. Tak normalnie to zasady są dość jasne. W zasadzie raczej nikt nie kombinuje ze strojem. Chyba, że odgórnie ustalone. Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 20:55 Wyraznie napisala, ze zmarlemu by sie podobala wiec to IMHO wystarczajacy powod zeby byla ok. To nie jest sukienka na codzien, bardziej na uroczyste okazje np ja bym poszla w takiej do opery ale na bal srednio, ma prosty kroj, nie jest wyzywajaca. A,ze dluga? A kto powiedzial, ze na pogrzeb musi byc li i jedynie za kolano? Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 21:34 jak zmarla osoba lubila kolor rozowy to znaczy, ze na pogrzebie rozowa sukienka staje sie stosowna? Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 22:11 A dlaczego nie? W koncu pogrzeb to pozegnanie I uhonorowanie osoby zmarlej. Ludzie np prosza zeby na ich pogrzebie nie bylo czerni, prosza o konkretna muzyke. Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 22:14 A tu poproszono? Nie, to tylko zapędy autorki do rywalizacji z kuzynkami ( wymyślone) Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 22:18 A skad wiesz, ze nie? Ja ide za tym, co napisala autorka a nie za tym co mi sie wydaje. W napisala, ze to ktos z bliskiej rodziny, ktoremu ta sukienka by sie spodobala. Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 22:23 Prosze pare ciekawych kreacji z pogrzebu Vivienne Westwood: Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 22:23 www.google.com/amp/s/www.hellomagazine.com/fashion/celebrity-style/20230216164575/vivienne-westwood-funeral-attendees-london/%3fviewas=amp Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 22:36 To chyba jednak co innego, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 22:34 No i poniżej, że nie wie jak będzie na tym pogrzebie, ale zna swoje kuzynki. Czyli nie było ustaleń, że ubierają się inaczej, niż jest przyjęte. To, że zmarłemu/zmarłej podobałaby się ta sukienka jest tylko luźną uwaga w tej jakże prawdopodobnej historii 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 22:58 To tylko sukienka, nawet niezbyt szalowa czy strojna. Inaczej, niz przyjete to bylby dres czy inny stroj sportowy. I nie mnie oceniac czy historia jest prawdopodobna czy nie. Ludzie umieraja, pogrzeby sie odbywaja. Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 23:04 Jeszcze gorzej, gdyby to były krótkie szorciki. I nie zmienia to wcale niestosowności tej sukienki. Jakbyś przeczytała wszystkie wypowiedzi autorki,to wiedziałabyś, że trolluje. Nikt normalnie nie wypisuje tego typu bzdur. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 22:58 co innego ostatnia wola zmarlego a co innego nadmierne wystrojenie sie i to z dziwnych pobudek typu na pokaz sie kuzynkom. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 22:27 mikams75 napisała: > jak zmarla osoba lubila kolor rozowy to znaczy, ze na pogrzebie rozowa sukienka > staje sie stosowna? Czasem tak. Czasem zmarły wydaje przed śmiercią dyspozycję: Chcę, żeby na mój pogrzeb nikt nie przychodził na czarno, przyjdźcie kolorowo I wtedy, jak najbardziej, różowy jest stosowny. Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 21:22 To nie jest suknia balowa, ale ma długość sukni wieczorowej, co w połączeniu z dużym, jasnym, kwiatowym wzorem daje efekt taki, a nie inny. Oprócz Ciebie i jeszcze jednej forumki wszyscy twierdzą, że na pogrzeb jest niestosowna. Chyba, że wiadomo, że wszyscy będą ubrani nietypowo. A kotfilemon wyraźnie napisała, że nie wie, jak będzie, ale zna swoje kuzynki. A tak w ogóle to nas wkręca pewnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kot_filemon88 Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 21:28 Nie wiem dlaczego miałabym wkręcać, nie jestem tu od dziś. A w kwestii kuzynek, to jedna jest bardzo niska i zawsze nadrabia ekstrawaganckim strojem, w 2016 na 18 innej kuzynki przyszła ubrana w grudniu jak wielki ptak z ulicy Sezamkowej. Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 21:34 Ale nie na pogrzeb, prawda? Jednak to co innego. Jeśli lubisz takie zawody z kuzynkami, to musisz się częściej umawiać z rodzinką. Odpowiedz Link Zgłoś
kot_filemon88 Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 21:36 Mam super rodzinę i dobry kontakt z kuzynkami, ale wiadomo, jak to kobiety, chcemy się dobrze prezentować. Każda z nas ma modowy zmysł. Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 21:40 No wiadomo, świetny kontakt macie, skoro modowe zawody pogrzebowe przewidujesz. No i ta niska kuzynka, bo ty wysoka jesteś,wiec tamta ptakiem nadrabia😂. Trollolo aż się kurzy. Odpowiedz Link Zgłoś
kot_filemon88 Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 21:53 Z tamtą kuzynką, zanim została mamą latałam podczas studiów na wakacje, wtedy była jeszcze przed 30 i nawet na śniadanie chodziła w eleganckich sukienkach i na małym obcasie, zawsze ktoś się za nią oglądał i była często komplementowana przez kobiety. W międzyczasie mi się wyklarował styl i spokojnie jesteśmy na tym samym modowym poziomie. Widzimy się pierwszy raz od 2 lat i nie ma w tym nic dziwnego, że chcę się dobrze prezentować. Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 22:09 Nie, trolluje!😁 Inna odsłona tego trolla od zadbanych kobiet🤪 Odpowiedz Link Zgłoś
kot_filemon88 Re: Outfit na pogrzeb 17.06.24, 08:34 Troll od zadbanych kobiet po pierwsze robi błędy, po drugie jest zafiksowana na jednym temacie, po trzecie ja nie znam tylu ludzi ile ona, pracujemy w innym środowisku. Przeczytaj moje inne wątki może, bo nie jesteś dobra w tropieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Outfit na pogrzeb 17.06.24, 08:39 W porządku, pewnie nie jestem. Po prostu sobie trollujesz w bardzo podobnym stylu, wybacz pomyłkę😀. Odpowiedz Link Zgłoś
kot_filemon88 Re: Outfit na pogrzeb 17.06.24, 08:42 Doceniam, że umiesz przyznać się do błędu ❤️ Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 18:44 melisananosferatu napisała: > ale najczesciej ja > i forum mamy sprzeczny gust modowy. Nie chodzi o żaden "sprzeczny gust modowy" tylko o ubranie się stosownie do okoliczności. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 16:31 kot_filemon88 napisał(a): > Czy wypada mi iść na pogrzeb plus stypa w sukience w tym stylu? Na pogrzeb jak najbardziej, ale na stypę będziesz musiała się przebrać w coś bardziej sexy. Tam wyżej foremki pokazały fajne stroje. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 16:44 Jeśli chcesz jedwabna i wyglądać stosownie, to kup: lovlisilk.com/product/jedwabna-sukienka-kopertowa-maxi-czarna/ Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 21:20 Bardzo ładna. Tylko nad rozporkiem trzeba panować Odpowiedz Link Zgłoś
mgla_jedwabna Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 23:15 Spięłabym małą, nierzucającą się w oczy broszką. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Outfit na pogrzeb 17.06.24, 09:44 Bez przesady, specjalnie jest tak wyeksponowany, stawiając normalne kroki, rozporek też zachowa się stosownie do okoliczności. Sukienka jest śliczna i polecam, aczkolwiek jakościowo bez szału, bo to ten cieniutki jedwab, a nie ciężki i mięsisty (ale cena jest odpowiednia do jakości). Odpowiedz Link Zgłoś
cranberries1983 Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 17:05 To naprawde paradne pytanie Nie masz garsonki? Odpowiedz Link Zgłoś
kot_filemon88 Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 17:27 Mam, ale będzie za ciepło na garsonkę. I mi się wydaje niestosowna na pogrzeb, czułabym się jak w banku. Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 18:43 Garsonka jest bardzo stosowna na pogrzeb. Nawet niemodna, nawet z białą bluzką. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 18:45 A chesz czuć się jak na balu. Zupełnie zrozumiałe. Odpowiedz Link Zgłoś
kot_filemon88 Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 18:47 Są pogrzeby i pogrzeby. Ten będzie jak z filmu, więc pomyślałam że sukienka się nada, ta konkretna. Ale mam strój zapasowy, skromny. Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 18:56 Ach, no to jak wszyscy umówieni na kreacje jak z filmu,vto czemu nie. Tylko dlaczego pytasz na forum, skoro wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
kot_filemon88 Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 18:58 Nie wiem, nie wypytywałam. Ale znam swoje kuzynki i mogę się domyślić. Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 19:20 Jeśli chodzi o kuzynki, to w takim razie do tej sukienki dobrałabym wielki kapelusz i markowe, bardzo drogie okulary przeciwsłoneczne. Do tego ekstremalne szpile, modną torebkę i może wachlarz? Koronkowy taki. Ewentualnie, jak radzi któraś forumka, ograj tą sukienkę workiem, ramoneską niedbale przerzuconą przez ramię, cieżkimi, okutymi butami. Do tego może bandana albo czapka z daszkiem, będzie niewieczorowo. Za to kuzynki padną. Odpowiedz Link Zgłoś
cranberries1983 Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 20:27 ja bym postawiła na skormną elegancję, biał czarno/szarą ta sukienka nie wydaje mi się być odpowiednia Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkankaroztocza Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 17:57 Według mnie nie. Niby wygląda na skromną, ale taka jakaś za wesoła bardziej na wesele. No chyba że ta osoba zmarła tak chciała i nie będziesz tam jedyna tak ubrana. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 18:49 Głosuje za! Tylko mam pytanie: czy na te buty zakłada się jeszcze klapki japonki? 🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 19:09 Ale mają stosowne wycięcie w sam raz na wsunięcie w japonki. Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 20:19 Raciczki! To są raciczki! Ciekawa jestem, czy dużym palcem można se machać. Jakoś tak miękko to wygląda, faktycznie jakby bez podeszwy. Odpowiedz Link Zgłoś
mgla_jedwabna Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 23:17 Tam obcas jest. Mnie urzekło w tym outficie - twarzy nie pokażę, ale markowe logo musi być! Odpowiedz Link Zgłoś
konsternacjax Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 18:12 Absolutnie się nie nadaje, dramatyczny pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
kot_filemon88 Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 18:48 Czy ktoś wie co mówi sv na ten temat? Ja nie mam siły szukać 😓 Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 19:39 tyle emam juz ci napisalo a ty drazysz dalej i szukasz na sile potwierdzenia, ze ta sukienka jest stosowna? Uwierz zbiorowej madrosci - nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
straszliwywypadek Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 20:12 mikams75 napisała: > tyle emam juz ci napisalo a ty drazysz dalej i szukasz na sile potwierdzenia, z > e ta sukienka jest stosowna? Uwierz zbiorowej madrosci - nie jest. Bo opisie stoi że sukienka pasuje do każdego miejsca, czy jakoś tak The Zimmermann designer Harmony Bias Slip Dress is the perfect choice for the woman who wants to look and feel her best, no matter where she goes. coveti.com/product/harmony-bias-slip-dress-2/ Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 21:02 www.instagram.com/reel/C6x31xXOMjm/?igsh=Y3Z4MjkwbmVxcnlk Tutaj jest rolka nie z modelką. Ostatnią okazją, o jakiej bym pomyślała w związku z tą sukienką, jest pogrzeb. Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 21:07 To mnie ta rolka utwierdzila, ze na pogrzeb jest ok. Ale let's agree to disagree i cieszmy sie, ze to nie nasz😀 Odpowiedz Link Zgłoś
pffpffpff Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 21:50 Masakra! Na tej rolce wygląda jak z AliExpress 🙊 jesteś pewna, że to jest ta sama kiecka? Ciezko mi w to uwierzyć, patrząc na sposób wszycia rękawów i spasowania wzoru. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 22:07 Wyszukiwałam obrazem. To jest konto jakiejś wypożyczalni ekskluzywnych kiecek, raczej oryginał, tak też ją opisują. Ze zdjęcia materiał wygąldał mi bardziej na jedwabną żorżetę, a to jednak bardziej satynowy jedwab z połyskiem. No i jak to jedwab - na filmiku widać, że gniecie się niemiłosiernie. Ale to taki urok, bez względu na rodzaj splotu. Odpowiedz Link Zgłoś
pffpffpff Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 22:13 Też byłam pewna, że to zorzeta - zresztą na fotce wydaje mi się mieć podszewkę tylko do kolan, a na rolce jest całkowicie nieprzeźroczysta. No i krój jakby inny. 🤢 Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 22:16 Rzeczywiscie, ta na fotce 100 leveli lepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
mgla_jedwabna Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 23:18 Skoro tak stoi w opisie, to sukienka z pewnością nada się na kajaki na Zegrzu, na ognisko w lesie i na wesele w remizie. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 23:50 A jak! I nawet na basen się nada. Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 23:55 Dodajmy też koncert ACDC, sprzątanie piwnicy lub strychu i leniwe popołudnie z dobrą książką i kawą na sofie w swoim domu. Odpowiedz Link Zgłoś
damartyn Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 21:27 Brałabym w ciemno ( nomen omen ) na pogrzeb, na stypę, na chrzest, na komunie, na bierzmowanie, na ślub, na rozwód kościelny. Jeśli w ogóle powstało w głowie takie pytanie , to ta kiecka nadaje się na wszystko. Amen albo nawet Ament. Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 22:55 A tak w ogole to ten watek kojarzy mi sie z pogrzebem Haliny Chmury, na ktory, w atmosferze skandalu przyjechala Grazynka Rozpuch😀 ('Chmurdalia' J.Bator). Odpowiedz Link Zgłoś
mgla_jedwabna Re: Outfit na pogrzeb 16.06.24, 23:02 Na pogrzeb zakłada się strój stonowany. Suknia w duże, wyraziste kwiaty stonowana nie jest. Jeśli nie masz nic czarnego, załóż granatowy lub szary. Bez biżuterii i dodatków w rodzaju kapelusza z kokardą. Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: Outfit na pogrzeb 17.06.24, 12:40 Bez sensu zmarzniesz i zgrzejesz się, szczególnie jak ma być słonecznie. Pogrzeby są pod tym kątem najgorsze. Uwierz mi: chcesz mieć warstwy. Bluzka bez rękawów, zapinana góra (żakiet, sweter itp), płaszcz, duża chusta. Żebyś mogła się rozpiąć do podkoszulki lub zakutać we wszystkie warstwy. Jeśli będziesz płakać, to manewry z chusteczką i okularami przeciwsłonecznymi są męczące. Kapelusz z woalką, taki z dużym rondem, da ten sam efekt, co ta sukienka, a będzie Ci wygodniej. Kapelusze są do kupienia od ręki w sklepach z odzieżą żałobną, zazwyczaj przy cmentarzach. Odpowiedz Link Zgłoś
kot_filemon88 Re: Outfit na pogrzeb 17.06.24, 16:43 Nie umiem płakać publicznie, więc ten problem mam z głowy. Decyzja podjęta, dziękuję wszystkim za rady. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Outfit na pogrzeb 17.06.24, 17:34 ostatnio u mnie takie klimaty niestety, ze bylam na kilku pogrzebach Ludzie przychodza w ciemnych stonowanych ubraniach i nikt nie zaklada jak w filmach kapeluszy z woalkami. Odpowiedz Link Zgłoś
koronka2012 Re: Outfit na pogrzeb 17.06.24, 16:51 Nie jest to suknia stosowna na pogrzeb Odpowiedz Link Zgłoś