Dodaj do ulubionych

Fitnesowa dorada potrzebna

18.06.24, 22:12
Choruję na łzs i od zawsze byłam bardzo sztywna. Od zaostrzenia choroby niewiele ruchu bo najpierw ból nie pozwalał a potem juz tak zostalo. Wapaha i ematki zmobilizowaly mnie do tego by trochę się poruszać i zaczęłam sobie chodzic na zdrowy kręgosłup czyli spokojne ćwiczonka w wolnym tempie wzmacniające kręgosłup. Wiosną doszły rolki. Ponieważ zdrowy kręgosłup zaczął mnie po kilku miesiacach nieco nudzić poszłam na szybsze zajęcia konkretnie BS i po 20 minutach walczyłam o zyciewink połowy ćwiczeń nie byłam w stanie wykonać i tak się zastanawiam czy one są po prostu nie dla mnie czy forma nie ta i warto dalej próbować bo kazdym nastepnym razem bedzie lepiej czy wracać na zajęcia dla starszych pań?
Obserwuj wątek
    • primula.alpicola Re: Fitnesowa dorada potrzebna 18.06.24, 22:17
      To drugie. Nie ma za co.
      • slonko1335 Re: Fitnesowa dorada potrzebna 18.06.24, 22:20
        Ta opcja najbardziej kusiwink
      • primula.alpicola Re: Fitnesowa dorada potrzebna 18.06.24, 22:27
        Czekaj, bo się chyba źle zrozumiałyśmy!
        No więc, "warto dalej próbować bo kazdym nastepnym razem bedzie lepiej"
        THIS.
        • slonko1335 Re: Fitnesowa dorada potrzebna 18.06.24, 22:30
          Cholerka liczyłam na rozgrzeszenie ..
          • primula.alpicola Re: Fitnesowa dorada potrzebna 18.06.24, 22:31
            NIE
    • thea19 Re: Fitnesowa dorada potrzebna 18.06.24, 22:33
      Ćwicz dalej, zwyczajnie trening był cięższy niż dotychczasowe i tyle. Zaraz będą adaptacje i przestaniesz się męczyć. Nie poddawaj się
    • szarmszejk123 Re: Fitnesowa dorada potrzebna 18.06.24, 22:41
      E, no co ty, jak dopiero po 20 minutach, to nie jest tak tragicznie smile
      A jeśli będziesz kontynuować to będzie tylko lepiej wink
    • alexandra1984 Re: Fitnesowa dorada potrzebna 18.06.24, 22:54
      sluchaj swojego ciala i albo na zajeciach BS rob wszystko wolniej/spokojniej/w swoim tempie jesli jest mozliwosc albo wybierz inne cwiczenia/aktywnosc. Wazne by sie ruszac ale nie forsuj sie i nie stresuj siebie bedac chora.
    • azalee Re: Fitnesowa dorada potrzebna 19.06.24, 10:34
      Nie wiem co to jest BS, wiec nie wiem jaka to intensywnosc. Ale nie zniechecalabym sie po pierwszych zajeciach.
      Z doswiadczenia moge powiedziec, ze z czasem bedzie coraz lepiej smile
      • slonko1335 Re: Fitnesowa dorada potrzebna 19.06.24, 10:58
        Body Shape - średniej intensywności, ogólnorozwojowy trening wzmacniający wszystkie partie mięśni, nadaje się dla poczatkujących. Byłam dwa razy i mi się podoba w sumie bardziej niż zdrowy kręgosłup bo ciagle coś się dzieje no ale było ciężko....
        • azalee Re: Fitnesowa dorada potrzebna 19.06.24, 11:08
          W takim razie tym bardziej nie rezygnowac smile
    • tarantinka Re: Fitnesowa dorada potrzebna 19.06.24, 10:45
      Ja w kwestii formalnej. Zdrowy kręgosłup potrafi być bardzo wymagający, zależy od prowadzącego. I to nie jest tak, ze są tam tylko starsze Panie, u mnie są różne osiłki z siłowni, którzy chyba chcieli poderwać prowadzącą a okazało się nie dają rady psa z głowa w dół czy coś w tym stylu i zostali na dłużej. Mnie te ćwiczenia niby dla mało wymagające świetnie zrobiły na sylwetkę.
      • slonko1335 Re: Fitnesowa dorada potrzebna 19.06.24, 10:55
        ja to z przymrużeniem oka pisałam, tam faktycznie i faceci i kobitki wcale nie emerytkiwink moja 18 latka ze mną tez chodzi.
    • maslova Re: Fitnesowa dorada potrzebna 19.06.24, 11:03
      Nie poddawać się - z własnego doświadczenia wiem, że z zajęć na zajęcia będzie coraz lepiej, a satysfakcja również będzie większa smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka