Dodaj do ulubionych

Assange jest wolny.

25.06.24, 08:50
Już odleciał do Australii. eMatka przespała?
Obserwuj wątek
    • trzydziestolatka80 Re: Assange jest wolny. 25.06.24, 08:55
      Nie znam.
      • ayelen40 Re: Assange jest wolny. 25.06.24, 08:57
        Aha. No tak, można życie spędzić pod kamieniem...
        • mamtrzykotyidwato5 Re: Assange jest wolny. 25.06.24, 10:05
          Sorry, ale jakiś ciemny typ siedzący w kiciu to nie jest życie normalnych ludzi.
        • jasnoklarowna Re: Assange jest wolny. 25.06.24, 10:06
          Ale chyba nie wolny zupełnie. Na mocy umowya stanąć przed amerykańskim sądem ale nie stricte w USA tylko właśnie na terytorium należącym do USA administracyjne. Chyba że źle coś zrozumiałam.
          • ayelen40 Re: Assange jest wolny. 25.06.24, 10:24
            Niby 62 miesiące dostanie, ale zaliczą mu, co przesiedział, więc tylko pro forma.
        • bywalec.hoteli Re: Assange jest wolny. 25.06.24, 10:19
          słyszałem dużo ale z portalu wikileaks nigdy nie korzystałem
          • a74-7 Re: Assange jest wolny. 25.06.24, 10:25
            dla ang.jezycznych tu:
            www.aljazeera.com/news/2024/6/25/julian-assange-is-free-wikileaks-founder-freed-in-deal-with-us
        • taki-sobie-nick Re: Assange jest wolny. 25.06.24, 22:07
          Tego typu chamskie uwagi nie zachęcają do zaznajomienia się ze sprawą.
      • alexandra1984 Re: Assange jest wolny. 25.06.24, 12:36
        ja tez nie znalam i nie slyszalam, ale ok. 2 lata temu w wielu niemieckich miastach zaczelam widziec naklejki (ewidentnie przyklejone przez ludzi) na mostach, scianach budynkow itd. cos a la 'uwolnic Assange' i dlatego sprawdzilam o co chodzi.
    • atoness Re: Assange jest wolny. 25.06.24, 10:43
      Słyszałam. Bardzo się cieszę. Mogę go z ulgą skreślić z listy Ludzi, o Których Myślę z Bólem.
    • buldog2 Re: Assange jest wolny. 25.06.24, 11:32
      Jego działalność nie jest do końca jednoznaczna w sensie oceny, ale elementy pozytywne przeważają. Działał w interesie wspólnym, tak mi się wydaje.
      • ayelen40 Re: Assange jest wolny. 25.06.24, 12:16
        No i swoje odsiedział.
    • lodomeria Re: Assange jest wolny. 25.06.24, 13:29
      Zobaczcie, kto i jak się cieszy z uwolnienia.
      Ja niestety za dobrze pamiętam jego kibicowanie Trumpowi, oskarżanie Ukrainy o prowokowanie rosji, ujawnienie nazwisk współpracujących z Amerykanami Afgańczyków, wkopywał białoruską opozycję, wydawał Saudyjki za to, że nie były dziewicami religijnemu aparatowi.
      Pojeb. I to niebezpieczny.
      A teraz jeszcze na resorach i ze skrajnego prawa jak i z lewa.
      https://pbs.twimg.com/media/GQ4zBIdXwAICMM7?format=jpg&name=medium
      • princesswhitewolf Re: Assange jest wolny. 25.06.24, 13:34
        tak ale to o czym piszesz nie ma zwiazku z jego uwiezieniem, ktore bylo w oparciu o niekoniecznie prawdziwe oskarzenia ktore pelnily funkcje zastepcza za wycieki na wikileaks

A juz nie wspomne o Snowdenie ktory siedzi w Rosji a gonili go ze hoho albo historie pewnego aspergera w UK ktory za duzo wyczytal na stronach Pentagonu
        • bywalec.hoteli Re: Assange jest wolny. 25.06.24, 13:38
          Te babki w Szwecji to zapewne podrzucone przez CIA albo inne służby. Szpiedzy od zawsze posługiwali się kobietami i seksem do osiągania celów.
      • szare_kolory Re: Assange jest wolny. 25.06.24, 13:43
        Jestem podobnego zdania. Śmierdzi mocno.
      • koko8 Re: Assange jest wolny. 25.06.24, 14:18
        lodomeria napisała:

> Pojeb. I to niebezpieczny.

Czy pojeb, to sprawa dyskusyjna. Dla niektórych będzie żądnym sławy megalomanem, dla innych wojownikiem prawdy. Ujawnił przestępstwa Amerykanów w Iraku, ale przy okazji naraził życie ludzi.
        Szczegółów porozumienia z departamentem sprawiedliwości nigdy pewnie nie poznamy - ale sama mam poczucie, od czasów wikileaks świat tak się zmienił, że podobne informacje pojawiają się co drugi dzień w każdym poślednim portalu internetowym.
      • 4sycje Re: Assange jest wolny. 25.06.24, 17:30
        Dołączam do frakcji "pojeb".
        • princesswhitewolf Re: Assange jest wolny. 25.06.24, 19:14
          no ale jakby sa tu dwie sprawy. Jedna to ocena calosci opinii tego Pana i mozna dosc do wniosku ze pojeb. Za to jednak do wiezienia go nie planowali wsadzic. I to jest ta druga sprawa, sprawa wikileaks gdziestam w glebi i rzekomy gwalt
    • wkswks Re: Assange jest wolny. 25.06.24, 14:04
      A ja nie- to niebezpieczny poyeb.
    • bi_scotti Re: Assange jest wolny. 25.06.24, 14:10
      ayelen40 napisała:

> Już odleciał do Australii.

Chyba jeszcze nie do Australii, narazie na te Northern Mariana Islands (US territory), niemniej pewnie "za chwile" poleci i do domu big_grin Finally, good for him & for justice. Peace.
      • al_sahra Re: Assange jest wolny. 25.06.24, 18:23
        bi_scotti napisała:

> Finally, good for him & for justice. Peace.

Przeczytaj, co napisała wyżej Lodomeria - i pamiętaj, że tylko krowa nie zmienia zdania.
        • melikles Re: Assange jest wolny. 25.06.24, 22:10
          O co chodzi z tym peace? Nie spodziewam się odpowiedzi, jest za prymitywna.
    • cranberries1983 Re: Assange jest wolny. 25.06.24, 22:13
      komediant
      oby dosięgnęła go kara
      albo chociaż podzielił los Snowdena
      • cranberries1983 Re: Assange jest wolny. 25.06.24, 22:20
        i pierwsze kroki na owlności zacznie od spłaty 500K USD, rachunek za powrót do domu od rząd Australii smile
        • ayelen40 Re: Assange jest wolny. 25.06.24, 22:21
          Podobno jest wrakiem, więc raczej do pracy się nie nadaje.
          • cranberries1983 Re: Assange jest wolny. 25.06.24, 22:25
            rusja ambasada znajdzie mu jakieś stanowisko

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka