ayelen40 25.06.24, 08:50 Już odleciał do Australii. eMatka przespała? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ayelen40 Re: Assange jest wolny. 25.06.24, 08:57 Aha. No tak, można życie spędzić pod kamieniem... Odpowiedz Link Zgłoś
mamtrzykotyidwato5 Re: Assange jest wolny. 25.06.24, 10:05 Sorry, ale jakiś ciemny typ siedzący w kiciu to nie jest życie normalnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
jasnoklarowna Re: Assange jest wolny. 25.06.24, 10:06 Ale chyba nie wolny zupełnie. Na mocy umowya stanąć przed amerykańskim sądem ale nie stricte w USA tylko właśnie na terytorium należącym do USA administracyjne. Chyba że źle coś zrozumiałam. Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Assange jest wolny. 25.06.24, 10:24 Niby 62 miesiące dostanie, ale zaliczą mu, co przesiedział, więc tylko pro forma. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Assange jest wolny. 25.06.24, 10:19 słyszałem dużo ale z portalu wikileaks nigdy nie korzystałem Odpowiedz Link Zgłoś
a74-7 Re: Assange jest wolny. 25.06.24, 10:25 dla ang.jezycznych tu: www.aljazeera.com/news/2024/6/25/julian-assange-is-free-wikileaks-founder-freed-in-deal-with-us Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Assange jest wolny. 25.06.24, 22:07 Tego typu chamskie uwagi nie zachęcają do zaznajomienia się ze sprawą. Odpowiedz Link Zgłoś
alexandra1984 Re: Assange jest wolny. 25.06.24, 12:36 ja tez nie znalam i nie slyszalam, ale ok. 2 lata temu w wielu niemieckich miastach zaczelam widziec naklejki (ewidentnie przyklejone przez ludzi) na mostach, scianach budynkow itd. cos a la 'uwolnic Assange' i dlatego sprawdzilam o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
atoness Re: Assange jest wolny. 25.06.24, 10:43 Słyszałam. Bardzo się cieszę. Mogę go z ulgą skreślić z listy Ludzi, o Których Myślę z Bólem. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Assange jest wolny. 25.06.24, 11:32 Jego działalność nie jest do końca jednoznaczna w sensie oceny, ale elementy pozytywne przeważają. Działał w interesie wspólnym, tak mi się wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
lodomeria Re: Assange jest wolny. 25.06.24, 13:29 Zobaczcie, kto i jak się cieszy z uwolnienia. Ja niestety za dobrze pamiętam jego kibicowanie Trumpowi, oskarżanie Ukrainy o prowokowanie rosji, ujawnienie nazwisk współpracujących z Amerykanami Afgańczyków, wkopywał białoruską opozycję, wydawał Saudyjki za to, że nie były dziewicami religijnemu aparatowi. Pojeb. I to niebezpieczny. A teraz jeszcze na resorach i ze skrajnego prawa jak i z lewa. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Assange jest wolny. 25.06.24, 13:34 tak ale to o czym piszesz nie ma zwiazku z jego uwiezieniem, ktore bylo w oparciu o niekoniecznie prawdziwe oskarzenia ktore pelnily funkcje zastepcza za wycieki na wikileaks A juz nie wspomne o Snowdenie ktory siedzi w Rosji a gonili go ze hoho albo historie pewnego aspergera w UK ktory za duzo wyczytal na stronach Pentagonu Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Assange jest wolny. 25.06.24, 13:38 Te babki w Szwecji to zapewne podrzucone przez CIA albo inne służby. Szpiedzy od zawsze posługiwali się kobietami i seksem do osiągania celów. Odpowiedz Link Zgłoś
szare_kolory Re: Assange jest wolny. 25.06.24, 13:43 Jestem podobnego zdania. Śmierdzi mocno. Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Assange jest wolny. 25.06.24, 14:18 lodomeria napisała: > Pojeb. I to niebezpieczny. Czy pojeb, to sprawa dyskusyjna. Dla niektórych będzie żądnym sławy megalomanem, dla innych wojownikiem prawdy. Ujawnił przestępstwa Amerykanów w Iraku, ale przy okazji naraził życie ludzi. Szczegółów porozumienia z departamentem sprawiedliwości nigdy pewnie nie poznamy - ale sama mam poczucie, od czasów wikileaks świat tak się zmienił, że podobne informacje pojawiają się co drugi dzień w każdym poślednim portalu internetowym. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Assange jest wolny. 25.06.24, 19:14 no ale jakby sa tu dwie sprawy. Jedna to ocena calosci opinii tego Pana i mozna dosc do wniosku ze pojeb. Za to jednak do wiezienia go nie planowali wsadzic. I to jest ta druga sprawa, sprawa wikileaks gdziestam w glebi i rzekomy gwalt Odpowiedz Link Zgłoś
wkswks Re: Assange jest wolny. 25.06.24, 14:04 A ja nie- to niebezpieczny poyeb. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Assange jest wolny. 25.06.24, 14:10 ayelen40 napisała: > Już odleciał do Australii. Chyba jeszcze nie do Australii, narazie na te Northern Mariana Islands (US territory), niemniej pewnie "za chwile" poleci i do domu Finally, good for him & for justice. Peace. Odpowiedz Link Zgłoś
al_sahra Re: Assange jest wolny. 25.06.24, 18:23 bi_scotti napisała: > Finally, good for him & for justice. Peace. Przeczytaj, co napisała wyżej Lodomeria - i pamiętaj, że tylko krowa nie zmienia zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
melikles Re: Assange jest wolny. 25.06.24, 22:10 O co chodzi z tym peace? Nie spodziewam się odpowiedzi, jest za prymitywna. Odpowiedz Link Zgłoś
cranberries1983 Re: Assange jest wolny. 25.06.24, 22:13 komediant oby dosięgnęła go kara albo chociaż podzielił los Snowdena Odpowiedz Link Zgłoś
cranberries1983 Re: Assange jest wolny. 25.06.24, 22:20 i pierwsze kroki na owlności zacznie od spłaty 500K USD, rachunek za powrót do domu od rząd Australii Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Assange jest wolny. 25.06.24, 22:21 Podobno jest wrakiem, więc raczej do pracy się nie nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
cranberries1983 Re: Assange jest wolny. 25.06.24, 22:25 rusja ambasada znajdzie mu jakieś stanowisko Odpowiedz Link Zgłoś