swiezynka77 08.07.24, 13:49 Leczenie studenta na EKUZ czy mają jakieś specjalne ubezpieczenie? O czym jeszcze warto pomyśleć przed wyjazdem? bąbelek twierdzi że ma wszystko pod kontrolą, ja wszak wolę się upewnić Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
simply_z Re: Erasmus 08.07.24, 14:27 Dokladnie, moja matka nawet nie wiedziala, ze sie wybieram. Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: Erasmus 08.07.24, 15:58 Jejku czy naprawdę nie ma żadnych grup internetowych dla rodziców pod konkretne uniwersytety dzieci jadących na erasmus Nie chce mi się wierzyć Tam zapytaj a nie nam tu smęcisz Odpowiedz Link Zgłoś
leosia-wspaniala Re: Erasmus 08.07.24, 16:07 Jezusie, może daj dorosłemu człowiekowi ogarniać? Odpowiedz Link Zgłoś
cranberries1983 Re: Erasmus 09.07.24, 11:17 Ekuz jest tylko na nagle. Sprawdz zeb6 mial takue zwykle Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: Erasmus 09.07.24, 16:08 Sprawdź, czy ma wykupione ubezpieczenie podróżne z transportem medycznym i transportem zwłok z jakąś sensowną kwotą (raczej 100 000 niż 10 000), bo o tym się zapomina. Jeśli rozważa uprawianie sportów to niech sprawdzi, czy ubezpieczenie obejmuje kontuzje sportowe (jeździectwo, narty, sporty wodne szczególnie motorowe często są wyłączone z podstawowego pakietu.) Kiedyś niezłe ubezpieczenia były wraz z międzynarodową legitymacją studencką. Ta legitymacja zresztą się przydaje, więc warto wyrobić, koszt znikomy. Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: Erasmus 09.07.24, 16:11 Sprawdź, czy ma wykupione ubezpieczenie podróżne z transportem medycznym i transportem zwłok z jakąś sensowną kwotą (raczej 100 000 niż 10 000), bo o tym się zapomina. Jeśli rozważa uprawianie sportów to niech sprawdzi, czy ubezpieczenie obejmuje kontuzje sportowe (jeździectwo, narty, sporty wodne szczególnie motorowe często są wyłączone z podstawowego pakietu.) Kiedyś niezłe ubezpieczenia były wraz z międzynarodową legitymacją studencką. Ta legitymacja zresztą się przydaje, więc warto wyrobić, koszt znikomy. Odpowiedz Link Zgłoś