Dodaj do ulubionych

Facebook - czy tylko u mnie

09.07.24, 16:08
Czy tylko u mnie Facebook przestał pełnić rolę social mediów i stał się jakąś platformą reklamową randomowych stron, które proponuje mi do obserwowania, choć ich treści mam centralnie w d..? cały mój feed to są jakieś propozycje do "Obserwuj" śmieszkowych stron lub innych randomów. Nie mam praktycznie już newsów od profili realnych osób, które obserwuję. Czy to jest problem jakichś moich ustawień? czy po prostu zmierzch facebooka?
Obserwuj wątek
    • silenta Re: Facebook - czy tylko u mnie 09.07.24, 16:40
      Ostatnio jest tego u mnie od groma. Też zastanawiałam się gdzie kliknęłam, że tyle tego gówna się wyświetla. Jak poklikam trochę w krzyżyki to na jakiś czas się uspokaja.
    • kaki11 Re: Facebook - czy tylko u mnie 09.07.24, 17:36
      Co jakiś czas mi się tak robi, już od kilku miesięcy. Dosłownie, skroluję Facebooka i klikam x żeby mi się nie pojawiały, bo to jakieś pierdoły totalnie od czapy, ni jak ze mną nie związane.
      Nie jestem pewna na ile ma to związek i czy tak jest na pewno ale mam wrażenie, że ten syf wyświetla mi się częściej wtedy kiedy jest mała aktywność dodawanych postów przez znajomych, a rzadziej kiedy na tablicy wyświetlają mi się posty znajomych którzy je na bieżąco dodali.
      • iwoniaw Re: Facebook - czy tylko u mnie 09.07.24, 19:02

> Nie jestem pewna na ile ma to związek i czy tak jest na pewno ale mam wrażenie,
        > że ten syf wyświetla mi się częściej wtedy kiedy jest mała aktywność dodawanyc
        > h postów przez znajomych, a rzadziej kiedy na tablicy wyświetlają mi się posty
        > znajomych którzy je na bieżąco dodali.

Nie, to nie ma nic wspolnego z aktywnoscia znajomych, bo gdy wchodze w ich profile, to wyswietla sie masa postow, ktore mi nie wskakuja na walla, gdy jest tam zmasowany atak jakichs durnot od czapy (piszę "od czapy", bo o ile jeszcze rozumiem, ze podobne przyciaga podobne i wystarczy raz obejrzec jakis badziew, a FB cie od razu sklasyfikuje jako "zainteresowaną", to czesto wyswietlaja sie rzeczy, ktore nie maja NIC wspolnego z tym, co oglądam i są ewidentną reklamą lub trollownią polityczną, nawet nie polską do tego).
        Jak ktos wyzej napisał - trzeba troche poklikać w "nie pokazuj wiecej tresci z tego konta/tego uzytkownika" i od razu cudownie wracają na widok posty znajomych i stron, ktore polubiłam i sledzę. Do nastepnego razu.
    • semihora Re: Facebook - czy tylko u mnie 09.07.24, 17:40
      Niestety. Najgorzej, że to jakieś ruskie gufno, trolling i propaganda pod płaszczykiem stronek z memami.
    • szmytka1 Re: Facebook - czy tylko u mnie 09.07.24, 17:42
      U mnie to samo
    • dracaria Re: Facebook - czy tylko u mnie 09.07.24, 17:48
      A czy tylko u mnie fejsbuk to bezwartościowe guano i najgorszy interfejs do forum, na które z jakichś dziwnych powodów decydują się grupy tematyczne? Z chińskimi reklamami masażerów do stóp jakoś sobie radzę, po prostu nigdy nie otwieram głównej strony, mam tylko linki do grup i to ustawione od razu "od najnowszego" (co i tak niewiele daje).
    • migafka357 Re: Facebook - czy tylko u mnie 09.07.24, 17:49
      Też to mam, na szczęście mi się wyświetlają całkiem sensowne. Newsy od znajomych też mam, tylko mam wrażenie, że mniej niż kiedyś mi się ich wyświetla, mimo że znajomi wrzucają mniej więcej tyle samo. Tak jakby te posty profesjonalne zajęły miejsce części znajomych.
    • dwa_kubki_herbaty Re: Facebook - czy tylko u mnie 09.07.24, 18:54
      Nie, też tak mam.
      I nawet się zastanawiałam czy ze mną cos nie tak, że takie szity mi na tablicy wyświetla.
      Zniknęla też opcja pokazywania tylko tego co jest w grupach do których należę, teraz muszę sobie kliknać każdą grupę osobno - moze w platnej wersji to jest, ma ktoś?
      • dwa_kubki_herbaty Re: Facebook - czy tylko u mnie 09.07.24, 18:57
        Znaczy się te posty widzę ale na głównej tablicy, a kiedyś było w zakładce "dla ciebie" i odrazu posty a teraz tylko proponowane grupy widzę.
    • bywalec.hoteli Re: Facebook - czy tylko u mnie 09.07.24, 19:00
      Mnie prześladują gowniane krótkie filmiki
    • stare_haslo Re: Facebook - czy tylko u mnie 09.07.24, 19:54
      Trochę pomaga wejście w zakładkę "aktualności" i jeśli się da to jeszcze wybranie opcji "znajomi" (chyba dostępne tylko z poziomu komputerowych przeglądarek), ale ogólnie to tak - zmierzch facebooka staje się faktem.
    • irisq Re: Facebook - czy tylko u mnie 09.07.24, 23:07
      szlag mnie jasny przez to trafia. Mam pododawanych masę interesujących mnie grup czy profili, jednak ich zawartosc pojawia mi się sporadycznie. Muszę przeskrolować kilometry całkowicie przypadkowego chłamu, żeby sie dokopać do "moich" tresci... wrrr
      • irisq Re: Facebook - czy tylko u mnie 09.07.24, 23:10
        a! zazwyczaj przeglądam fejsa z poziomu komputera.... gdy robię to z telefonu pojawiają mi się stary dobry feed z wpisami znajomych i sprofilowaną pode mnie trescią - jak kiedyś
        • szmytka1 Re: Facebook - czy tylko u mnie 10.07.24, 06:56
          Ja na tel i mam gowno samo
    • cranberries1983 Re: Facebook - czy tylko u mnie 09.07.24, 23:11
      no to taka reklmawóka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka