Dodaj do ulubionych

Sukces i pochwała

18.07.24, 15:26

Dzień dobry miłe panie

Wiem żem tylko tu przychodziła na skargę i smutki, ale dla każdego los się kiedyś odwróci. Chciałam tylko panią pokazać i się pochwalić, że jesteśmy sławni i powstał o nas artykuł. O całej rodzince! Niestety pani dziennikarka co jej opowiadałam o nas powiedziała, żeby nie używać prawdziwego imiona. Więc jestem w artykule pod kryptonimem. Proszę zazdrosne osoby aby nie umniejszały i nie negowały. Pozdrawiam słonecznie.

m.gazeta.pl/0,0.html?mtpromo=enc02qhrmpq6vpcbmad5ahqbvqtyufxbm2c2igqrmec5ieetiwh5ieqtiycruim2qsekjkbsiudrqocblcd3mgzznudrqmcblct3qgqjnctymg2ri&mp=promo&utm_campaign=amtpc_FB_Gazeta
Obserwuj wątek
    • danaide2.0 Re: Sukces i pochwała 18.07.24, 15:30
      Tu nie ma czego negować i umniejszać, tu trzeba współczuć i gratulować wybicia się na niepodległość. Na tej samej zasadzie nie zazdroszczę przecież bohaterom "Uwagi!" występów w telewizji.
      • zonazpoznan1a Re: Sukces i pochwała 18.07.24, 15:33
        Proszę bardzo mamy pierwszą zazdrośnicę. Może o pani też kiedyś napiszą.
        • danaide2.0 Re: Sukces i pochwała 18.07.24, 15:39
          Ja to nawet na zdjęciu jestem w Wyborczej i to w pozytywnym kontekście. Kazano stać i uśmiechnąć się, to jakem grzeczna dziewczynka stanęłam i uśmiechnęłam. Ponieważ jednak mam wrażenie, że napisałam coś innego i źle zostałam zrozumiana to może jednak podziękuję za rozmowę wspaniałej pogody życząc.
          • zonazpoznan1a Re: Sukces i pochwała 18.07.24, 15:42
            Bardzo serdecznie gratuluję, ja się cieszę pani sukcesem. Czy za zdjęcie dostała pani jakieś pieniążki?
            • danaide2.0 Re: Sukces i pochwała 18.07.24, 15:43
              Ależ skąd, wszystko odbyło się pro publico bono!
              • zonazpoznan1a Re: Sukces i pochwała 18.07.24, 15:45
                Ja też zgodziłam się na publikację przed publiką a jednak mi zapłacili. Rozumiem skąd rozgoryczenie.
                • danaide2.0 Re: Sukces i pochwała 18.07.24, 15:48
                  Chyba inaczej rozumiemy słowo "rozumiem".
                  • danaide2.0 Re: Sukces i pochwała 18.07.24, 15:50
                    Naprawdę nie chcę być nieuprzejma, bo swój limit na lipiec wyczerpałam, ale słowo "rozumiem" mocno związane jest ze słowem "rozum".

No dobra, na ten wątek starczy mojej energii.
                    • zonazpoznan1a Re: Sukces i pochwała 18.07.24, 17:00
                      Ojejku jejku jak się paniusia znalazła.
    • pitu-pitu-pitu Re: Sukces i pochwała 18.07.24, 15:35
      zonazpoznan1a napisała:
      > Chciałam tylko panią pokazać i się pochwalić, że jesteśmy sławni

Którą panią chciałaś pokazać?
      • zonazpoznan1a Re: Sukces i pochwała 18.07.24, 15:36
        No wszystkim tutaj, co mi kiedyś doradzały. Ja zawsze pisałam o problemach i kłopotach, to raz się mi udało przyjść tu z sukcesem i chciałam się pochwalić.
        • pitu-pitu-pitu Re: Sukces i pochwała 18.07.24, 15:52
          zonazpoznan1a napisała:
          > No wszystkim tutaj, co mi kiedyś doradzały.

Czyli chciałaś coś pokazać paniom a nie jakąś panią.
          • zonazpoznan1a Re: Sukces i pochwała 18.07.24, 15:56
            Nie przypominam sobie żebym z paniom na ty przechodziła. Wielce uczona się znalazła
            • leosia-wspaniala Re: Sukces i pochwała 18.07.24, 15:57
              Pani Żono, tamta pani widocznie nowa i jeszcze nieobyta.
    • daniela34 Re: Sukces i pochwała 18.07.24, 15:36
      Gratuluję serdecznie, Pani Żono! Sukces jest sukces.
      • zonazpoznan1a Re: Sukces i pochwała 18.07.24, 15:37
        Chciałam pani napisać jeszcze że za ten wywiad dostałam 500 złoty!
        • danaide2.0 Re: Sukces i pochwała 18.07.24, 15:40
          (Niejeden) gyros gratis!
        • daniela34 Re: Sukces i pochwała 18.07.24, 15:50
          zonazpoznan1a napisała:

> Chciałam pani napisać jeszcze że za ten wywiad dostałam 500 złoty!

To tym bardziej gratuluję!
        • marta.graca Re: Sukces i pochwała 18.07.24, 18:17
          Mam nadzieję, że zostały schowane przed tym skąpym mężem 🙂
    • hermenegilda_zenia_is_back Re: Sukces i pochwała 18.07.24, 15:56
      Żono zarabiasz 7 tysięcy ? Zdradź jaka to branża, bo jestem zafascynowana relacja jakości (twojej) do ceny (pensji)
      • zonazpoznan1a Re: Sukces i pochwała 18.07.24, 15:58
        Ta pani dziennikarka powiedziała, że w takich artykułach to się nie pisze całej prawdy i niektóre rzeczy pozmienia. Ja nie zarabiam aż tyle niestety. Jak się dołączy pieniądze na dzieciaczki to akurat będzie 4 000 tyś.
        • vivi86 Re: Sukces i pochwała 18.07.24, 23:35
          Podejrzewam, że w ogóle się nie pisze prawdy tylko wymyślą większość historii smile
          • zonazpoznan1a Re: Sukces i pochwała 18.07.24, 23:42
            Wypraszam sobie! Wyraźnie zakazałam umniejszania w moim wątku. Proszę sobie założyć swój.
            • vivi86 Re: Sukces i pochwała 19.07.24, 00:23
              Magiczne słowo - większość. Tak właśnie myślę.
      • anka_one_and_only Re: Sukces i pochwała 18.07.24, 15:58
        U mnie w magazynie jak masz uprawnienia na wózki widłowe, umiesz obsłużyć sap i nie migasz się od nocnej zmiany to się dobrze zarabia, ale nie aż tyle, wiadomo. A jak jeszcze czasem nadgodziny weźmiesz, bo na przykład pracujesz na rano a ktoś z popołudniowej zmiany się rozchoruje to wtedy nas proszą, żeby zostać 4 godziny dłużej i one są płatne ekstra. Rzadko to robię bo to męczące ale mam poczucie odpowiedzialności.
        • zonazpoznan1a Re: Sukces i pochwała 18.07.24, 16:48
          Nie mogę pracować na nocki bo są dzieciaczki a mąż ma mocny sen. U nas też nocki są dobrze płatne, ale nie żeby aż 7 tyś zarobić.
    • anka_one_and_only Re: Sukces i pochwała 18.07.24, 15:56
      Bardzo Ci współczuję. Ja zarabiam niewiele, pracuję tylko tak dla zasady i bo takie mam priorytety w życiu, bo jesli chodzi o pieniądze to mąż bardzo dobrze zarabia i wcale mi nie skąpi. Najczęściej się kłócimy o sport, bo on mi chce najlepsze kupować bo mówi, że warto a mnie wystarczy tańszy sprzęt bo ja to tak dla przyjemności i dbania o formę. Kupił mi na przykład kijki do nordic walking za prawie sześcset złotych. Wczoraj mu czytałam te brednie o rowerach co tu bywalec wypisywał i teraz mnie namawia na rower a jak go znam to kupi w cenie używanego samochodu. Ten bywalec to serio Twój mąż? Faktycznie o tych drogich rowerach to pisał jak romantyk hihi chociaż mój mówi że tak piszą ludzie, których nie stać i sobie racjonalizują.
      A artykuł zabawny, dawno nie słyszałam słowa "weki". I wolałabym na Mazury niż do Grecji, trochę za gorąco, chociaż na Mazurach w sezonie to straszne tłumy. Pozdrawiam i trzymaj się, już ja bym go do pionu ustawiła.
      • anka_one_and_only Re: Sukces i pochwała 18.07.24, 15:56
        Strasznie namieszałam, ja to jak zacznę pisać to mam słowotok po prostu.
      • zonazpoznan1a Re: Sukces i pochwała 18.07.24, 16:50
        Nie wiem o co pani chodzi, jakiś człowiek z tego forum uwziął się na mnie i pisze że jakoby jest moim mężem. Wypraszam to sobie. Mój mąż ma trochę godności osobistej i pomimo że oszczędny to by na takim babskim forum nigdy nie pisał. To prawdziwy mężczyzna.
        • anka_one_and_only Re: Sukces i pochwała 18.07.24, 16:59
          No to całe szczęście, ja to bym się spaliła ze wstydu jakby tu mój mąz pisał, a niektórzy faceci tu podobno udają kobiety big_grin to trzeba nie mieć za grosz godności
    • leosia-wspaniala Re: Sukces i pochwała 18.07.24, 15:56
      Gratulacje! A tymi zazdrośnicami to się proszę nie przejmować.
      • zonazpoznan1a Re: Sukces i pochwała 18.07.24, 16:51
        Dziękuję pani i wszystkim panią, które do mnie te dziennikarkę skierowały, bo ona mnie właśnie przez te forum znalazła.
    • zerlinda Re: Sukces i pochwała 18.07.24, 16:09
      Gratuluję! Miło na tym forum poczytać o czyichś sukcesach. No może pani mąż jest teraz zdołowany pani sukcesem, pewnie zazdrości tych 500 zł za wywiad. Ale niech się pani nim nie przejmuje, warto było się postawić sknerusowi.
      • zonazpoznan1a Re: Sukces i pochwała 18.07.24, 18:09
        Ja mu nic nie powiedziałam o tych pieniążkach, bo on pazerny na każdy grosz od razu by było, żebym oddała, albo mu za jakieś panewki czy inne listwy zapłacić.
        • marta.graca Re: Sukces i pochwała 18.07.24, 18:19
          Tak trzeba żyć!
          • zonazpoznan1a Re: Sukces i pochwała 18.07.24, 20:32
            Dziękuję za podziw.
        • kk345 Re: Sukces i pochwała 18.07.24, 23:09
          No ale jakby za listwy zapłacił, to.byloby gdzie mąkę upychać, jak znalazł na czarną godzinę by było
    • memphis90 Re: Sukces i pochwała 18.07.24, 17:00
      Jest Pani bardzo zaradna, że przy tak skromnym budzecie udaje się wyskrobać pieniądze na drogie zagraniczne wycieczki. To się chwali.
      • zonazpoznan1a Re: Sukces i pochwała 18.07.24, 18:12
        Dziękuję. Ja się tu przyznam, że żeśmy do Grecji wcale nie pojechali, bo nie starczyło. Pani dziennikarka po prostu powiedziała, że Bulgariom już w dzisiejszych czasach nie da się nikomu zaimponować. Byliśmy z dzieciaczkami w bulgari, i jestem bardzo zadowolona bo i w basenie się okompały i w morzu popluskały. I mężowi nosa utarłam po powrocie, bo on mi mówił że Bułgaria to nad oceanem leży, a na miejscu okazało się że nad morzem.
        • zonazgorzna Re: Sukces i pochwała 18.07.24, 20:36
          Pani i tak ma dobrze bo wie pani gdzie jedzie. Moj maz mowi ze bierze nas do Wloch do Triestu na istri. Pochwalilam sie u nas na hali w robocie i mnie wysmiali bo ta Istra to ponoc na Chorwacji ale blisko Wloch. W każdym razie jedziemy na bogato bo Wlochy to kraj wina wiec maz obiecał dużo wina i kupuje na wyjazd te duże w kartonach w Biedronce, bo są dobre i tanie
    • lauren6 Re: Sukces i pochwała 18.07.24, 20:35
      Dobry wieczór.

Ślicznie gratuluję sukcesu medialnego. Proszę ode mnie uściskać autorkę wywiadu. Taki talent dziennikarski to prawdziwy skarb.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka