Dodaj do ulubionych

Odwołania/LO/Warszawa

11.08.24, 17:04
Czy forumowe dzieciaki zmieniały szkoły?pisały odwołania itp?wiem o jednym chłopcu ,który dostał się do Kuronia,ale Sienkiewicz go w uzupełniającej chciał.Finalnie ,do zmiany nie doszło.MOJ też odwołań nie chciał ,stwierdził że tak miało być😀
Obserwuj wątek
    • szeptucha.z.malucha Re: Odwołania/LO/Warszawa 11.08.24, 18:34
      Dołączam się do pytania. Też mnie ciekawi, czy udało się. Były wcześniej wpisy o planowanych lub złożonych wnioskach w rekrutacji uzupełniającej. Pole manewru było spore.
    • swinka-morska Re: Odwołania/LO/Warszawa 11.08.24, 18:42
      Znajome dziecko (punktów miało wcale nie mało, ale źle ułożoną listę i w pierwszej turze trafiło do słabej szkoły) startowało w uzupełniającej do Frycza, Reja, Lelewela i Witkacego i dostało miejsce we wszystkich oprócz Witkacego.
      • bye-bye Re: Odwołania/LO/Warszawa 11.08.24, 18:51
        Bo Witkacy był zdaje się w tym roku baaaaaaaaardzo popularny. Słyszałam o tej szkole same dobre rzeczy, więc popularność nie była chyba bezpodstawna😉 większość znanych mi ośmioklasistiw miało Witkacego na swojej liście. Jak nie na pierwszym, to na pewno w pierwszej trójce.
        • kurt.wallander Re: Odwołania/LO/Warszawa 12.08.24, 01:48
          W Witkacym od lat nie zwalniają się miejsca. Oni w tym roku dodatkowo, mimo, ze otworzyli tyle samo klas co zawsze, to jednak zmniejszyli ich liczebność do 26 osób. Mają status szkoły eksperymentalnej i pewnie tylko dlatego udało się skorzystać z faktu zmniejszonego rocznika.
          • swinka-morska Re: Odwołania/LO/Warszawa 12.08.24, 09:07
            W tym roku w Witkacym 3 osoby nie potwierdziły woli przyjęcia w pierwszym terminie, więc zakładam, że te 3 miejsca trafiły do rekrutacji uzupełniającej.
    • blarka Re: Odwołania/LO/Warszawa 11.08.24, 21:20
      słyszałam wśród znajomych o przyjętych dzieciach w uzupełniającej do Hoffmanowej i Zamojskiego, za pierwszym razem zabrakło punktów.
    • kanna Re: Odwołania/LO/Warszawa 12.08.24, 11:47
      Napisałam odwołanie jak synowi zabrakło punktów w techniku,
      Standardowa laureczka: miłym, zdolny itp.

Dostałam telefon PRZED oficjalnym terminem rekrutacji uzupełniającej, czy chce, chciał.
      Ruchy w klasie (dochodzenie i odchodzenie dzieciaków) po połowy września trwały.

Koleżanki syn , chyba o Nowaka-Jeziorańskiego chodziło, ale już nie pamiętam czy rezygnował/ czy się dostał) - telefon był w dzień poprzedzający rozpoczęcie roku szkolnego.
    • kropkaa Re: Odwołania/LO/Warszawa 12.08.24, 20:14
      Pytałam na forum dla dziecka koleżanki. Akcja zakończona sukcesem. Dostał się do szkoły drugiej na liście, wolał jednak pierwszą. Po odwołaniu się udało.
      • szeptucha.z.malucha Re: Odwołania/LO/Warszawa 12.08.24, 21:10
        Super👍
        • kropkaa Re: Odwołania/LO/Warszawa 13.08.24, 11:55
          Naprawdę smile
          To drugie LO zupełnie nie było dla niego, a pierwsze wydaje się idealne.
          Są zadowoleni.
          I jeszcze w kwestii formalnej dodam, że dużo rodziców nie miało pojęcia, że po wynikach E8 można zmienić kolejność czy że odwołanie na sens.

Dzięki Dziewczyny za rady!
          • hugo43 Re: Odwołania/LO/Warszawa 13.08.24, 13:27
            Widziałyście listę wolnych miejsc na dziś?w zamojskim ,Hoffmanowej i wielu innych są miejsca do wzięcia 😀
            • swinka-morska Re: Odwołania/LO/Warszawa 13.08.24, 13:48
              Gdzie jest opublikowana taka lista? Ja widzę tylko taką z lipca, po zamknięciu pierwszego naboru.
            • szeptucha.z.malucha Re: Odwołania/LO/Warszawa 13.08.24, 16:52
              Też jestem ciekawa. W systemie rekrutacyjnym jest plik z lipca, po pierwszym potwierdzeniu. Coś Biuro Edu opublikowało?
              • swinka-morska Re: Odwołania/LO/Warszawa 13.08.24, 16:57
                Teraz znalazłam
                edukacja.um.warszawa.pl/-/wykaz-wolnych-miejsc-wg-stanu-na-12-sierpnia-2024-r-
              • hugo43 Re: Odwołania/LO/Warszawa 13.08.24, 17:06
                Jest na stronie kuratorium,nie chce mi linka skopiować,ale tu cenzurę Erdogana wyczuwam 😀
                • szeptucha.z.malucha Re: Odwołania/LO/Warszawa 13.08.24, 17:30
                  Faktycznie sporo do wyboru. Pusty rocznik jak wygrana na loterii. W klasie mojego syna dwie osoby nie potwierdziły w lipcu ale widzę, że już jest komplet.
                  W Kollataju najmniej popularna klasa architektoniczna to u nich tyle miejsc. Inne klasy w stosunku do lipca się wypełniły.
            • swinka-morska Re: Odwołania/LO/Warszawa 13.08.24, 17:00
              W Zeromskim łącznie 10 miejsc wolnych, w Sniadeckim - 15.
              Lekki szok.
              • swinka-morska Re: Odwołania/LO/Warszawa 13.08.24, 17:02
                W Zamojskim 19 miejsc wolnych (to akurat mnie średnio dziwi).
              • swinka-morska Re: Odwołania/LO/Warszawa 13.08.24, 17:05
                W Kołłątaju 38 wolnych miejsc - chyba nie obsadzili jakiejś 1/3 miejsc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka